Pes v noci pije a čurá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2015 07:20
Paprinka

XXX.XXX.40.150

Dobrý den, máme doma 3 měsíční stěně středního plemene. Začíná být čím dál tím více čistotné, teď máme třeba tak jen jednu nehodu za den a většinou naší chybou, že ho nestihneme vzít ven včas nebo ho dostatečně nepozorujeme. V noci si vedl skvělé, začínali jsme na 2 čuracích pauzach přes noc, pak jsme to zredukovali na jednu a nakonec to prospal celé asi 7 hodin. Poslední týden nám ale v noci začíná zlobit.
Nějak si navykl přes den téměř nepít, párkrát si lokne ale to je vše, a před spaním okolo 22h najednou vypije snad půl misky. Takže kolem 1h ráno jsme na nohou a jdeme čůrat. Jenže po návratu z venku se znovu hodně napije a to samé nás čeká kolem 5h ráno, aby pak druhý den přes den zase skoro vůbec nepil. Jde něco s takovým nočním pijákem udělat? :)
Dělá to až tak opravdu poslední týden, nevím proč, jinak se u něj i nás nic nezměnilo. Opravdu se mi nechce se vracet do prvního týdne jeho pobytu s námi a vstávání 2x za noc, když už to předtím tak hezky uměl... Ještě dodám že vodu má přístupnou 24h a je na něm kdy pije.
Díky za každou radu.

24.2.2015 08:15
lev

XXX.XXX.253.186

Může být nastydlý. Nebo krmíte něčím, co ho nutí hodně pít. Moč bych nechala zkontrolovat vetem.

24.2.2015 08:20
Paprinka

XXX.XXX.40.150

Máte pravdu, to by mohlo být a vůbec mi to nedošlo, krmime ho ze 3/4 granulemi (totw) a 1/4 barf (maso, zelenina, jogurty, tvaroh, vejce atd) a poslední dny měl hlavně syrové maso a to právě večer, tak by to mohla být příčina. Zkusíme pár dní bez masa a jen granule nebo něco jiného a uvidím, jestli se to zlepší :) moc díky.

24.2.2015 08:23
kobroor

XXX.XXX.41.2

Naopak - maso se zeleninou je plné vody, takže po tom by naopak nemusel pít. To spíš po granulích je žízeň...

24.2.2015 08:27
Paprinka

XXX.XXX.40.150

Jenže granule má už od malička a u nás od 9. týdne a problém nebyl, maso jsme předtím dávali jen po kousíčkach a až teď těch pár posledních dní večer plnou porci. Syrové kuřecí prso jen dodám. Což by mi sedělo na to, proč takhle pije jen v noci a přes den ne (ráno a v poledne má granule) a co se změnilo oproti předtím... Nic jiného mě opravdu nenapadá a kdyby to byla infekce, tak by čůral a pil hodně i přes den, ne? Jinak de chová normálně, opravdu jde jen o to výrazně vyšší pití na noc...

24.2.2015 08:31
pidla

XXX.XXX.106.11

Napadá mě, jestli mu není těžko od žaludku, to by ho mohlo nutit pít, aby si ulevil...

24.2.2015 08:31
Šarina

XXX.XXX.231.146

Jak už bylo napsané, pes pije daleko více po granulích. Dokonce po mase pije o tolik méně, až to nováčky udivuje a různě se na toto téma ptají. Tudíž já vidím, že tohle je shoda náhod a příčinu je třeba hledat jinde.

24.2.2015 08:35
Paprinka

XXX.XXX.40.150

A jaká by tedy mohla být jiná příčina? Mně se to fakt na infekci nezdá, je normálně čilý (až moc), přes den žádný problém a to noční čůrání je dáno tím excesivnim pitím před spaním, které nám začal provozovat.
Jaká by mohla být příčina toho, že před spaním a v noci hodně pije? (že mu je těžko od žaludku po tom mase možná... Zkusíme teď 2 dny bez toho masa jen granule a třeba jogurt jako předtím, kdy nikdy nebyl problém).

24.2.2015 09:45
lev

XXX.XXX.253.186

Pes je klidně čilý i s horečkou....

24.2.2015 10:58
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Netvrdím, že tam nemôže byť iný problém, ale ja by som najskôr skúsila mu na noc vodu nedať. Nechajte mu ju ešte hodinu po večeri, potom ho zoberte vyvenčiť a dajte mu ju až ráno. Za pár dní sa naučí, že sa má napiť lebo dostane zas až ráno. Možno sa len v noci nudí keď je už starší potrebuje menej spánku a častejšie je hore a keď nemá nič iné na práci aspoň sa napije. A potom samozrejme musí aj čurať.

24.2.2015 10:59
pidla

XXX.XXX.106.11

katkaa1 napsal(a):
Netvrdím, že tam nemôže byť iný problém, ale ja by som najskôr skúsila mu na noc vodu nedať. Nechajte mu ju ešte hodinu po večeri, potom ho zoberte vyvenčiť a dajte mu ju až ráno. Za pár dní sa naučí, že sa má napiť lebo dostane zas až ráno. Možno sa len v noci nudí keď je už starší potrebuje menej spánku a častejšie je hore a keď nemá nič iné na práci aspoň sa napije. A potom samozrejme musí aj čurať.

Tříměsíčnímu štěněti bych tedy rozhodně přístup k vodě neomezovala

24.2.2015 11:23
Paprinka

XXX.XXX.40.150

Taky mu vodu nechci brát :).

24.2.2015 16:03
manbea

XXX.XXX.70.116

A nemá zvýšenou aktivitu právě večer, v době, kdy jste všichni doma z práce a ze školy a hrajete si s ním? Pejsek, který řádí má zvýšenou potřebu pití. Anebo nezvyšujete teplotu v bytě na večer a noc - někdy i rozdíl pouhých 2 °C jsou pro psa znatelný rozdíl.

24.2.2015 16:18
Paprinka

XXX.XXX.28.23

To je pravda s tou aktivitou, ale to tak bylo vždy od začátku, co jsme ho měli (naopak se ho snažíme třeba 2h před spaním udržet vzhůru, aby prospal celou noc), to přehnané noční pití a čůrání se týká až tak posledního týdne, ani ne... A teplota je zde pořád stejná :)
Zatím se mi zdá nejrozumnejsi to vysvětlení, že mu to maso nějak nesedlo a bylo mu třeba těžko, tak to zapíjel, protože i poslední noci byl takový víc neposedný celkově a nic jiného než to večerní krmení se u nás nezměnilo. Zkusíme teď dát 2 dny jen granule a napíšu, jak si vedl :) jestli bude pořád tolik pít a pak čůrat 2x během noci, budeme hledat problém jinde.
Moc děkuji všem za rady :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2015 16:35

Nechte ho, ve třech měsících je ještě malej a má nárok se počůrat doma. v žádném případě mu neomezujte pití, pes musí mít možnost napít se když má žízeň. to že to dřív vydržel a ted ne nic neznamená, možná když byl menší byl víc unavený a spal tvrdě, teď se v noci budí, ale má na to pořád nárok, můj pes se doma občas počůral skoro do šesti měsíců, pak jak když utne, ze dne na den, prostě to přijde samo. a to že víc pije může souviset s tím že roste, víc žere, víc běhá, víc si hraje, je mu víc teplo, prostě pokud je pes jinak v pohodě tak bych to vůbec neřešila.

26.2.2015 01:03

Paprinka napsal(a):
Máte pravdu, to by mohlo být a vůbec mi to nedošlo, krmime ho ze 3/4 granulemi (totw) a 1/4 barf (maso, zelenina, jogurty, tvaroh, vejce atd) a poslední dny měl hlavně syrové maso a to právě večer, tak by to mohla být příčina. Zkusíme pár dní bez masa a jen granule nebo něco jiného a uvidím, jestli se to zlepší :) moc díky.

Na totw když jsem se rozhodovala mezi marpem a totw mi řekli že je tam sůl a psi po tom více pijí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík