Zdravím, v bytě mám křížence NO s VELMI hustou a středně dlouhou srstí. na podsadu na hřbetě, bocích a "kýtách" :) mi super funguje hrablo s otočnými hroty (podobné jako na obrázku), na uvolněnou krycí srst mi stačí obyč drátkový kartáč, ale vyčesat hřívu a kalhotky schopná nejsem. co máte osvědčené na tyto partie? prosím ideálě i s odkazy na přesný typ dechlupátoru, v dnešní záplavě aby se jeden vyznal...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dá se koupit na výstavách.

Mám dlouhosrstého N.O., taky mám podobné hrabičky, jak jsou na obrázku, ty zuby jsou dole širší a od poloviny nahoru úzké, a jde to super. Klasické hřebeny, na dřevěném držadle s ocelovými zuby mám dva, jeden řidší( zuby dál od sebe) a druhý hustý( zuby blízko u sebe), ani jeden není ideál. Vyčesávám jen s hrabičkami. V době línání co 3. den i 50 minut. Šílená práce, češete, češete a vlna leze pořád. Už nikdy více dlohosrstku. Přikládám fotečky pro orientaci.
Na rozčesání hřívy a kalhotek používám obyč jednořadý hřeben s dlouhými zuby jako ten na obrázku, ale mám úplně obyčejný - rozčesávám po vrstvách a jde to celkem snadno
na podsadu mám hrabičky (obr.2) - jde to výborně a netahá to
na podsadu s kratší krycí srstí mám furminátor
nakonec to projedu oboustranným kartáčem
- bez prvních dvou se neobejdu

Pro kobroor, ty hrabičky Trixie, na 2. fotce(červenočerné), kouknu po nich v obchodě, díky za tip, můžou fungovat opravdu velmi dobře.