Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj :) rád bych si jednou toto plemeno pořídil, ale nejdříve bych se s ním chtěl blíže seznámit a něco se o něm dovědět (teď nemyslím jen literaturu). Myslíte, že je nějaká možnost dobrovolné výpomoci např. v chovatelských stanicích československých vlčáků? Nebo něco podobného, prostě být s nimi v kontaktu. Předem děkuji za bližší info.
Myslím, že moc není. Když jsem si před 13 lety pořizovala svoji holčičku, od chovatelky jsem nic rozumného nevyslechla a tehdejší poradce chovu nás otravoval telefonicky, jeslti jí dostatečně trestáme a podobné hlouposti. Nejlepší je řídit se citem a rozumem a počítat s tím, že to není pejsek.

napsal(a):
Ahoj :) rád bych si jednou toto plemeno pořídil, ale nejdříve bych se s ním chtěl blíže seznámit a něco se o něm dovědět (teď nemyslím jen literaturu). Myslíte, že je nějaká možnost dobrovolné výpomoci např. v chovatelských stanicích československých vlčáků? Nebo něco podobného, prostě být s nimi v kontaktu. Předem děkuji za bližší info.
Nevim odkud jsi ale v Brně je záchraná stanice TAWY KENNEL tam by vás možná využily třeba na venčení atd. zároveň by ste se tam toho mohl hodně dozvjédět o tomhle plemeni.
scylla
napsal(a):
Myslím, že moc není. Když jsem si před 13 lety pořizovala svoji holčičku, od chovatelky jsem nic rozumného nevyslechla a tehdejší poradce chovu nás otravoval telefonicky, jeslti jí dostatečně trestáme a podobné hlouposti. Nejlepší je řídit se citem a rozumem a počítat s tím, že to není pejsek.
Já si myslím, že to pejsek je. Ano, není to NO nebo LR, kteří vám odpustí hromadu výchovných chyb, ale zas není o nic jiný, než řada primitivních plemen. Naopak podle mě přístup "to ten vlk v něm" vede k přecházení problémů a omlouvání jednání, které by jinému psu neprošlo. čímž nezpochybňuji, že to chce v prvé řadě nadhled, cit a ochotu hledat neobvyklá řešení, ale pořád je to jen pes.
Brala jsem si psa před zhruba stejnou dobou jako vy a zkušenosti mám celkem opačné - potkala jsem dost chovatelů, s nimiž se dalo o výchově pokecat, i když věděli, že si psa od nich neberu (Matušincovi, Zeisek, Hubáčková, Novoveská...)
Tazateli doporučuji, zajeďte se podívat na nějaký výcvikový den nebo bonitaci (www.cswolfdog.cz) a prostě se bez obav ptejte lidí, co budou postávat okolo, on se vás někdo ujme.