Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2015 19:20
Anet9B

XXX.XXX.34.148

Dobrý den,

mám fenku jorka, je jí 9 měsíců. Když se na procházce potkáme se psem, tak má strašnou radost a učůrává radostí. Když psa potkáme hned jak vyjdeme z baráku, počůrá se uplně. Vím, že menší štěnata radostí učurávají, ale je to normální i u 9m feny? Popř. odezní to s věkem? Děkuju za odpovědi

26.2.2015 19:38
pidla

XXX.XXX.106.11

Učůrávání při potkání jiného psa není obvykle tak úplně radostí, častěji to bývá submisivní gesto ("já jsem malé štěňátko, neubližuj mi"). Ale samozřejmě jen hádám, vaši fenku jsem neviděla.

26.2.2015 20:39
Anet9B

XXX.XXX.39.123

Učůrává i když k nám přijde návštěva, ale když my přijdem k nim tak ne. Taky když vidí psa "v dálce" tak uplně šílí a chce k němu, proto jsem to přikládala k radosti. V baráku máme velkého psa a toho se bojí a nikdy neučůrává když se s nim potkáme. Myslíte, že to odezní s věkem?

26.2.2015 20:53
Nicola

XXX.XXX.213.74

Mě tohle dělala fena při vítání, kdykoli někdo přišel domů a vítal se s ní, tak se počůrala. Byla na to jednoduchá pomoc, přestat fenu vítat (no a dalo to hodně přemlouvání, první pes a ještě štěně, jediná věc na kterou se člověk těší). Příchody byly prostě bez emocí bez mazlení. To trvalo asi týden, pak jsem postupně začali přidávat to pohlazení pár slov a učůrávaní přestalo, prostě jsme omezili ten rozruch a ona pak nebyla tolik ve stresu (resp zavalená štěstím) a byl klid. Takže jediné, co mě napadá, je návštěvy poučit, ještě než přijdou, jak se mají ke psu chovat. S těmi psy to bude těžší, zkusit ji brát mezi klidné psy, nedělat u toho žádný povyk, aby to začala brát jako samozřejmost. Či zkusit přesměrovat na pamlsek nebo hračku když bude v dohledu pes, než se začne soustředit na něj a viset na vodítku a stresit (zkuste si představit, že by to nebyl jork, ale doga, to by jste to už nějak řešit musela, protože ta tažná síla by byla asi někde jinde).

26.2.2015 21:12
Anet9B

XXX.XXX.39.123

Nicola napsal(a):
Mě tohle dělala fena při vítání, kdykoli někdo přišel domů a vítal se s ní, tak se počůrala. Byla na to jednoduchá pomoc, přestat fenu vítat (no a dalo to hodně přemlouvání, první pes a ještě štěně, jediná věc na kterou se člověk těší). Příchody byly prostě bez emocí bez mazlení. To trvalo asi týden, pak jsem postupně začali přidávat to pohlazení pár slov a učůrávaní přestalo, prostě jsme omezili ten rozruch a ona pak nebyla tolik ve stresu (resp zavalená štěstím) a byl klid. Takže jediné, co mě napadá, je návštěvy poučit, ještě než přijdou, jak se mají ke psu chovat. S těmi psy to bude těžší, zkusit ji brát mezi klidné psy, nedělat u toho žádný povyk, aby to začala brát jako samozřejmost. Či zkusit přesměrovat na pamlsek nebo hračku když bude v dohledu pes, než se začne soustředit na něj a viset na vodítku a stresit (zkuste si představit, že by to nebyl jork, ale doga, to by jste to už nějak řešit musela, protože ta tažná síla by byla asi někde jinde).

Psy, které potkáváme jsou klidní a kolikrát o kontakt ani nestojí, ale ta naše ano. Tak k němu přibĕhne, očichají se a ona najednou přidřepne a čůrá. Já zase nechci aby ztrácela kontakt s jinými psy.
A jak jsem již psala, čùrá jen když přijde návštěva k nám a když my přijdeme k nim tak ne a neřekla bych, že u nás se vítá víc než u nich. :) tak teda nevím.

27.2.2015 08:48
pidla

XXX.XXX.106.11

Anet9B napsal(a):
Psy, které potkáváme jsou klidní a kolikrát o kontakt ani nestojí, ale ta naše ano. Tak k němu přibĕhne, očichají se a ona najednou přidřepne a čůrá. Já zase nechci aby ztrácela kontakt s jinými psy.
A jak jsem již psala, čùrá jen když přijde návštěva k nám a když my přijdeme k nim tak ne a neřekla bych, že u nás se vítá víc než u nich. :) tak teda nevím.

Takže neučůrává za pochodu, ale normálně přidřepne a čůrá? To zní spíš jako značkování.

Nicméně snažit se rozklíčovat příčiny psího chování na základě popisu po internetu je tak trochu jako řídit auto se zavázanýma očima...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 09:32

Jelikož naše fena NO si občas učůrne, ať třeba při vítání když přijedeme domů ale i třeba při úkonu jako čištění uší, řekla bych že u některých je to normální a nepřejde to ani s věkem, protože naší čubině jsou 4 roky.

27.2.2015 13:49
Anet9B

XXX.XXX.42.225

pidla napsal(a):
Takže neučůrává za pochodu, ale normálně přidřepne a čůrá? To zní spíš jako značkování.

Nicméně snažit se rozklíčovat příčiny psího chování na základě popisu po internetu je tak trochu jako řídit auto se zavázanýma očima...

Ona se se psem začne očuchávat a u toho si přidřepne a čůrá a u toho ještě pochoduje takže za sebou dělá čáru.

27.2.2015 21:00

Anet9B napsal(a):
Ona se se psem začne očuchávat a u toho si přidřepne a čůrá a u toho ještě pochoduje takže za sebou dělá čáru.

Mě to spíš připadá taky jako nějaké značkování, může to být spojeno s háráním, nehárá Vám?nebo brzo začne.Naše při hárání taky občas učurne za podobných situací a to je už dospělá ale čím starší tím méně

27.2.2015 21:07
Anet9B

XXX.XXX.40.211

Už máme po hárání a tohle učůrávání dělá celou dobu. Mě to moc nepřijde jako značkování, když potkáme psa tak jak jsem psala se začnou očichávat a ona hned čůrá, vrtí ocasem a je vidět, že má ze psa radost. :).

28.2.2015 10:28

Anet9B napsal(a):
Už máme po hárání a tohle učůrávání dělá celou dobu. Mě to moc nepřijde jako značkování, když potkáme psa tak jak jsem psala se začnou očichávat a ona hned čůrá, vrtí ocasem a je vidět, že má ze psa radost. :).

Těžko někdy přesně vydedukovat co se v těch psích hlavičkách zrovna honí.Chtělo by také vědět jestli fenka učůrává už od útlého štěněcího věku...Někde jsem četla že se pes nemá chválit za vykonání potřeby, že vlastně neví za co je chválen-asi co "odborník"to jiný názor ani já nemám v tomhle dost jasno ale moje úvahy jsou takové že pokud je to tak, že pes ví, že je pochválen za vykonání potřeby tak pak si tímto může i za určitých okolností vynucovat pozornost-tak si vyberte.Třeba jen ne od Vás ale i od ostatních lidí, psů.Já poslední vychovávané psy skutečně za vykonání potřeby nijak nechválila ale výsledek byl totožný s těmi co chválení byly.Pokud pes takto i hodně učůrává jen z důvodu radosti úplně v pořádku to asi taky nebude.Pokud to nemá nebo nebude v dosažené dospělosti tendenci se lepšit asi bych i navštívila schopného veta.

28.2.2015 12:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Rozhodně !
Návštěvy jsou nezbytné !
Navštivte jak veta, tak psíchologa,
psychiatr taky nebude marnej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík