Borderkolie - je učenlivější pes nebo fenka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 13:20
cvičitelka. bara

XXX.XXX.177.174

Dobrý den
Kdo je u borde rek učenlivejsi pes nebo fenka
A kdy začít učit základ povely a kdy první triky
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 13:30

Podle dotazů zde, soudím že se jedná o třináctileté děvče které si prostě chce pořídit borderku.Nevím jak jsou na tom rodiče, jestli ti to vůbec odsouhlasili, ani kde a jak bydlíte a jaké podmínky pro psa máte.Zřejmě se ti líbí geniální tancující pes, ovšem borderky jsou hodně náročné plemeno a pokud jí nedáš takové zaměstnání, výchovu a výcvik co potřebuje, budeš mít doma kousavou potvoru která tě rozhodně respektovat nebude.Neznám tvé zkušenosti se psy, ale podle toho co píšeš mě připadá že žádné. Na tvém místě bych si borderku jako prvního psa nepořizovala, vyber si vhodnější plemeno pro začátečníka. Například střední pudl je velice inteligentní pes se kterým můžeš dělat agility nebo cokoliv jiného a je rozhodně pro nezkušenou malou holku vhodnější, a když ti to náhodou nepůjde a nebudeš s ním dělat nic, bude spokojený u rodičů v křesle s normální procházkou. Jsou i jiná plemena než borderky, mnohem méně náročná.

27.2.2015 13:30
pidla

XXX.XXX.106.11

Cvičitelko, pokud se ptáš na takovéhle základní věci, tak je zřejmé, že nemáš se psy absolutně žádné zkušenosti. Takže si prosímtě borderku nepořizuj vůbec, byla bys nešťastná ty i ten pes. Je strašná spousta plemen, které pro tebe budou vhodnější. A ty triky se naučí taky.

27.2.2015 13:38
cvičitelka. bara

XXX.XXX.177.174

Ne neteř bude mit narozky a chce borderku rodiče ji to dovolili tak ji chci koupit a chci ji říct jak ji zhruba cvicit
Já o nich nic moc fakt nevím jenom s občasného hlídání.

27.2.2015 13:42

Pokud by to byla pravda, a vážně jsi psům rozuměla a nějaké psy cvičila, tak by si opravdu nezadávala takové přihlouplé dotazy sem na diskuzi a neuvažovala ani o borderce pro 13 leté dítě.

27.2.2015 13:44
pidla

XXX.XXX.106.11

Jo tak najednou je to neteř. Takže tvůj dotaz, že máš zlaťáka a chceš si k němu pořídit borderu, vůbec neplatí, to se ti neteř vloupala na počítač a zadala dotaz pod tvým profilem, žejo. A teď prosím tu o Červené Karkulce, ta je taky dobrá.
Nepořizuj borderku ani imaginární neteři, ani sobě. To není, že ti ji nepřejeme, ale kombinace nezkušené dítě a hyperaktivní přecitlivělé pracovní plemeno prostě v 99,9% případů nedopadá dobře.

27.2.2015 13:52
cvičitelka. bara

XXX.XXX.177.174

Ne ta neteř má zlaťáka nechtěla jsem to vysvětlovat.

27.2.2015 13:55
pidla

XXX.XXX.106.11

cvičitelka. bara napsal(a):
Ne ta neteř má zlaťáka nechtěla jsem to vysvětlovat.

No dobře, budu dělat, že ti věřím. To nic nemění na tom, že borderu ke starému zlaťákovi NE a třináctileté nezkušené holce taky NE!

27.2.2015 14:10
cvičitelka. bara

XXX.XXX.177.174

Tak mockrát děkuji bude muset počkat az bude větší a zkušenější.

27.2.2015 20:36

Už vydím jak se tu do mě zas pustí že nemám pravdu Proč ne borderku pro třináctiletou holku? Třeba jim to zrovna bude klapat líp než nějaké třicítce co už nějaké psy měla.Já měla prvního psa v 14 letech a moc jsem o výchově také nevěděla ale někdy stačí jen chtít, číst, a případně se optat, absolutně sama jsem ho cvičila byl to bulterier a líp vychovanýho psa jsem dodnes snad neměla i rodiče dodnes vzpomínají jak skvělý pes to byl.V okolí mě i mnohem starší zkušení cvičitelé mohli závidět a neříkejte že jsem holt měla zrovna štěstí, toho v životě moc nemám

27.2.2015 20:45
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už vydím jak se tu do mě zas pustí že nemám pravdu Proč ne borderku pro třináctiletou holku? Třeba jim to zrovna bude klapat líp než nějaké třicítce co už nějaké psy měla.Já měla prvního psa v 14 letech a moc jsem o výchově také nevěděla ale někdy stačí jen chtít, číst, a případně se optat, absolutně sama jsem ho cvičila byl to bulterier a líp vychovanýho psa jsem dodnes snad neměla i rodiče dodnes vzpomínají jak skvělý pes to byl.V okolí mě i mnohem starší zkušení cvičitelé mohli závidět a neříkejte že jsem holt měla zrovna štěstí, toho v životě moc nemám

Proč? Protože zadavatelce evidentně ani těch třináct není a hlavně vůbec neví, co chce. Na papoušcích píše, že si chce pořídit žaka, na plazech píše, že si chce pořídit želvu a že chce vzít svou stávající želvu na dovolenou do Itálie, na koních se ptá, jak získat respekt u koně, na kočkách se ptá, jestli jde kočku naučit sedni...
Jak už tu padlo, na výchovu psa to musí mít člověk v hlavě trošku srovnaný. Většina třináctiletých dětí to moc srovnaný nemá (čest výjimkám, jako jste vy) a zadavatelka to evidentně nemá srovnaný ani vzdáleně.

27.2.2015 22:56
Clayton

XXX.XXX.139.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud by to byla pravda, a vážně jsi psům rozuměla a nějaké psy cvičila, tak by si opravdu nezadávala takové přihlouplé dotazy sem na diskuzi a neuvažovala ani o borderce pro 13 leté dítě.

SVATÁ PRAVDA!

27.2.2015 23:03
Clayton

XXX.XXX.139.244

Člověk, který chce brát želvu na dovolenou a učit kočku sedni vyrovnaný skutečně není.Zářný příklad toho, jaký člověk si NEMÁ pořizovat jakéhokoliv psa a už vůbec ne borderu. A ještě lže, že je to pro neteř.Zkušený výcvikář by se neptal na takové kraviny.

28.2.2015 08:29

papuchalk napsal(a):
Proč? Protože zadavatelce evidentně ani těch třináct není a hlavně vůbec neví, co chce. Na papoušcích píše, že si chce pořídit žaka, na plazech píše, že si chce pořídit želvu a že chce vzít svou stávající želvu na dovolenou do Itálie, na koních se ptá, jak získat respekt u koně, na kočkách se ptá, jestli jde kočku naučit sedni...
Jak už tu padlo, na výchovu psa to musí mít člověk v hlavě trošku srovnaný. Většina třináctiletých dětí to moc srovnaný nemá (čest výjimkám, jako jste vy) a zadavatelka to evidentně nemá srovnaný ani vzdáleně.

Tak to jo, já nemám čas číst všechny příspěvky u všeho, takže žádnou borderku a slečně bych v tomto případě nesvěřila asi ani křečka-je to podobný případ co má neteř, chtěla by koně, motorku, psa... a k tomu pořádného chlapa

28.2.2015 16:54

Clayton napsal(a):
Člověk, který chce brát želvu na dovolenou a učit kočku sedni vyrovnaný skutečně není.Zářný příklad toho, jaký člověk si NEMÁ pořizovat jakéhokoliv psa a už vůbec ne borderu. A ještě lže, že je to pro neteř.Zkušený výcvikář by se neptal na takové kraviny.

Vím, že jsem na psech, holčina, o které je řeč, to asi moc srovnané nemá. Ale v jednom se jí musím zastat. I kočku lze naučit pár běžných povelů. Když mi bylo těch 11,12 měli jsme jen kocoura ( na psa v tu dobu nebylo ani pomyšlení ), kocoura jsem naučila sedni, lehni, dej pac, přeskoč = hop, a zamňoukej ! Všechno pozitivní motivací smajlík - i když o této výcvikové metodě nebylo ani potuchy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík