Německý pinč je hladkosrstý, takže nevhodný k celoročnímu pobytu venku, což se zřejmě od hlídače očekává. Špic by byl v tomto případě určitě vhodnější. Povahu špice blíže neznám, ale německý pinč je temperamentní, inteligentní a učenlivý pes, potřebuje důslednou láskyplnou výchovu od štěněte, jinak může svému majiteli přerůst přes hlavu. Dobře vychovaný je to prima společník, hlídač, snese se s domácími zvířaty, miluje děti, které patří k rodině a umí se k němu chovat. Je to plemeno vhodné k chovu v bytě či v RD uvnitř, prostě ne kotec nebo bouda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Německý a stájový pinč je rozdíl. Stájový pinč je dřívější název pro středního knírače P+S. Stačí se podívat
( nebo přečíst ) na Švejka.To jen pro pořádek - neplést si pojmy s dojmy.
napsal(a):
Německý a stájový pinč je rozdíl. Stájový pinč je dřívější název pro středního knírače P+S. Stačí se podívat
( nebo přečíst ) na Švejka.To jen pro pořádek - neplést si pojmy s dojmy.
Tak nevím, jestli si pletu pojmy s dojmy, ale netušila jsem, že je Švejk kynologická příručka :)
Že se německým pinčům říkalo "stájový pinč", protože žili ve stájích s dobytkem a lovil krysy a potkany, uvádí různé texty o historii německých pinčů. Kromě toho se stájový pinč říkalo i středním kníračům, kteří se odvozují od hrubosrstých pinčů (než se jim začalo říkat knírač). On totiž "stájový pinč" byl takový prapředek jak německého pinče, tak kníračů (a taky třeba dobrmanů, ačkoliv ty v dnešní době málokdo jako "pinče" vnímá). Nemluvě o tom, že se pravděpodobně jako "stájový pinč" označoval každý pes, který plnil podobnou funkci.
conie
napsal(a):
Německý pinč je hladkosrstý, takže nevhodný k celoročnímu pobytu venku, což se zřejmě od hlídače očekává. Špic by byl v tomto případě určitě vhodnější. Povahu špice blíže neznám, ale německý pinč je temperamentní, inteligentní a učenlivý pes, potřebuje důslednou láskyplnou výchovu od štěněte, jinak může svému majiteli přerůst přes hlavu. Dobře vychovaný je to prima společník, hlídač, snese se s domácími zvířaty, miluje děti, které patří k rodině a umí se k němu chovat. Je to plemeno vhodné k chovu v bytě či v RD uvnitř, prostě ne kotec nebo bouda.
Krásnej/krásná! Já to říkám furt! Kdybych někdy měla tu možnost, šla bych do německého pinče! Vzhledem k tomu, že asi nikdy mu nebudu moci nabídnout to, aby byl u mě ve všech ohledech šťastný a spokojený, tak asi zůstane jen u snů, přání a chválení pinčů jiných majitelů .
kiko967
napsal(a):
Moje známá si chce koupit jednoho z těchto plemen německý špic vlčí nebo německý pinč s pp do rodiny, i na hlídaní. Mají velký dvůr. Chce pouze malé plemeno. Který je podle vás lepší hlídač? Děkuji předem za odpovědi
Co je dle vás malé plemeno? Vlčí špic není až tak malej.Spíš bych zvolila středního špice, ten je menší.Jeden se mi tady válí na koberci a pokud přijde návštěva, nepotřebujeme ani zvonek
fikovnice
napsal(a):
Krásnej/krásná! Já to říkám furt! Kdybych někdy měla tu možnost, šla bych do německého pinče! Vzhledem k tomu, že asi nikdy mu nebudu moci nabídnout to, aby byl u mě ve všech ohledech šťastný a spokojený, tak asi zůstane jen u snů, přání a chválení pinčů jiných majitelů .
Fíkovnice dík, pinčové jsou vážně úžasní. Německý je přece jen větší bohužel někteří majitelé podcení výchovu a je zaděláno na problémy. Na fotce je pes z mého chovu, právě takový, u kterého majitelé nezvládli výchovu a v roce mi ho vrátili. Po řádné převýchově v naší smečce má již několik měsíců nového pána i rodinu k oboustranné spokojenosti. Na 1. fotce pejsek, na druhé moje fenka - jeho máma.
kiko967
napsal(a):
Moje známá si chce koupit jednoho z těchto plemen německý špic vlčí nebo německý pinč s pp do rodiny, i na hlídaní. Mají velký dvůr. Chce pouze malé plemeno. Který je podle vás lepší hlídač? Děkuji předem za odpovědi
Osobně bych z nich volila něm.vlčího špice. Velikostně je kolem 50 cm k tomu 18-25 kg. Pobyt venku mu nedělá potíže (naopak naše špicka volila v zimě radši ležení na sněhu než v podloubí na matraci a koberci. Hlídač byla skvělý - nic ji neuniklo. Nebyla ovšem zas nějak bezhlavě uštěkaná - štěkala jen, když k tomu měla důvod. Co se týče aktivity, jsou to takový šašci, co budou dělat to, co páník- když se lenoší, tak lenoší taky. Když je nějaká akce, tak šup se aktivně zapojit. ;) K ostatním zvířatům bude takový, jak si ho naučíte. Naše tolerovala v klidu drůbež i další členy rodiny. Jediné, co si chce uvědomit, že jsou trochu dominantnější a potřebují pevnější vedení - ale ne nějaký dril, apod. ale spíš přirozenou autoritu, kdy se pes jen nerozmazluje, ale má nastavené určité mantinely (ale to koneckonců musí mít nastavené každý pes, jinak je zle).
Co se týče péče o srst - u vlčího špice bez problémů, u kříženců s keeshondem už je to o dost náročnější. Takže osobně bych pátrala po starých německých liniích (teď je velký boom přimíchávání keeshondů, protože jsou nadýchanější a psi jsou tak líbivější). Ale na péči je to opravdu náročnější a neplatí u nich to, co u ostatních špiců, že se zašpiní blátem a jak oschnou, spadne to z nich. To samé větvičky, apod. se budou do mixu vlčí x keeshond zamotávat snadněji než do čisté linie vlčích špiců.
Špicům zdar.
conie
napsal(a):
Fíkovnice dík, pinčové jsou vážně úžasní. Německý je přece jen větší bohužel někteří majitelé podcení výchovu a je zaděláno na problémy. Na fotce je pes z mého chovu, právě takový, u kterého majitelé nezvládli výchovu a v roce mi ho vrátili. Po řádné převýchově v naší smečce má již několik měsíců nového pána i rodinu k oboustranné spokojenosti. Na 1. fotce pejsek, na druhé moje fenka - jeho máma.
Jsou nádherní - oba!
Líbí se mi delší dobu; navíc tak, jak jsem u koček vysazená na mourovaté s bílými znaky (náprsenka a packy), tak u psů zase miluji černé s pálením. Doufám, že to zbarvení popisuji dobře. V pěkné řádce psů naší rodiny máme již podruhé v řadě psa s tímto zbarvením - teda vořecha vořechoviče . Vlastně ani nevím, proč mě lákají u psů či koček určitá zbarvení, když vlastně nehrají žádnou roli v jejich osobnosti, chování. Asi pozůstatek z dětství, kdy jsme mívali často mourovaté kočky a hnědé pesany.
Předminulý pes měl stoprocentně něco z pinče - jak vzhledově, tak postavou, barvou, apod.
Ten současný asi jen barvou. Mám super fotku, jenže tu jsem dostala jako dárek zarámovanou, takže ji nemám v el. podobě.
Omlouvám se za OT příspěvek, ale ty krasavce jsem prostě musela pochválit.

kiko967
napsal(a):
Malé plemeno není ani jedno. Jsou to střední plemena, v kohoutku má vlčí špic dle standardu 49 +/- 6 cm, německý pinč dle standardu 45 - 50 cm. Na celoroční pobyt venku je vhodnější vlčí špic, je to tu v diskuzi mockrát vysvětleno. Já bych ještě v této velikostní kategorii doporučila zvážit chodského psa.
napsal(a):
Malé plemeno není ani jedno. Jsou to střední plemena, v kohoutku má vlčí špic dle standardu 49 +/- 6 cm, německý pinč dle standardu 45 - 50 cm. Na celoroční pobyt venku je vhodnější vlčí špic, je to tu v diskuzi mockrát vysvětleno. Já bych ještě v této velikostní kategorii doporučila zvážit chodského psa.
Malý jako malý. Lidé říkali i na mého entlebušského psa že je malý. a to měl skoro 50 cm.