Dobrý den.
Můj am. Kokr má z každé strany beder bouli. Je to jak půl vajíčka (spíš plošší) a strukturu to má tvrdou jako sval. Pokusil jsem se to vyfotit ale na foto to není moc patrné. Podle veterinářky jsou to tukové nádory ale udivuje mě že jsou z obou stran a stejné. Psa nebolí, nijak o nich neví. Nemáte někdo ukušenosti s podobným problémem. Má to už dlouho, ale furt si říkám jestli to je ok.
Exik
napsal(a):
Dobrý den.
Můj am. Kokr má z každé strany beder bouli. Je to jak půl vajíčka (spíš plošší) a strukturu to má tvrdou jako sval. Pokusil jsem se to vyfotit ale na foto to není moc patrné. Podle veterinářky jsou to tukové nádory ale udivuje mě že jsou z obou stran a stejné. Psa nebolí, nijak o nich neví. Nemáte někdo ukušenosti s podobným problémem. Má to už dlouho, ale furt si říkám jestli to je ok.
Je to OK...opravdu je to tukové. Měli jsme foxteriérku která měla přesně to samé...prostě se jim tuky ukládají na nesprávné místo :) Nijak jim to nevadí..jen to zvláštně vypadá :) Naše fena se nám dožila 19ti let a do poslední chvíle byla velice aktivní, takže názorná ukázka že na zdraví to vliv nemá ;) Zkuste se zeptat jinde, ale uvidíte že Vám řeknou to samé ;).
Moc děkuji za odpověď. Přesně to nám říkala i veterinářka - že to psovi nijak nevadí. Jen mě vyděsila že to časem poroste tak to každý den prohlížím zda to není větší a větší, ale vím, že to měla i před rokem a půl kdy byla na kompletním vyšetření kvůli nálezu na ml. žlázách a nic na to na sonu a rtg neříkali (hledali metastazy kvůli smyslu operace).
Operaci nakonec provedli (komplet odstranění žláz a kastraceúa dnes holce sice táhne na 14 ale jinak je veselá, aktivní a zdravá
Dá se to nějak redukovat? Masírovat nebo víc běhat a ubrat tuk z jídla? Krmíme jí granulema ProPlan Senior Sensitive. Jinak má váhu ideální - žádná nadváha.
Masirovat jsem zkousela ale nema to efekt. Ano roste to, ale ne nijak zvlast moc...bude vam to porad pripadat stejne. Granule co davate urcite na tuk vliv nemaji a myslim ze to asi nijak redukovat nejde..alespon me se to nepodarilo. Nase fena byla krom tech boulich krasne stihla. Je to jak u lidi..take jsou stihle holky s vetsim zadkem ci boky ;).