Zdravím,
vím, že je titulek poněkud zavádějící, nicméně je až krutě pravdivý. Náš pes se vždy bál jiných psů a všeho co bylo živé a ničím to nepřipomínalo jeho dvounohé společníky. Až teď se to změnilo. Pořídila jsem si kocourka. Je to ještě kotě. Náš pes je z něj úplně unešený. Čistí mu uši, oči, intimní partie a všude kam se dostane. Každé ráno ho běží nadšeně přivítat a po každé procházce ho jde popusinkovat. Nicméně během pár minut co ho takhle láskyplně muchlá, se na kocoura vrhne a začne do něj bušit... Nevíte co s tím? Leze na psa jaro? Měla bych nechat vykastrovat?
U nás to máme obráceně. Máme starého kocoura a mladou fenku, když byla štěně, docela by jí býval rád šikanoval, kdybychom ho nechali, párkrát jsme to neuhlídali, tak jí třeba odehnal od misky apod. Měla z něj vždycky respekt. Dneska bychom řekli, že si ji hýčká, tulí se k ní, umývá ji a projevuje jí různě přízeň, nosí jí tkaničky atd, skoro bych až řekla, že jí podlízá... psa bych kvůli kocourovi nekastrovala, snažila bych se ho trochu usměrnit, aby to, co považujete za nevhodnė nestihl dělat. On kocour taky vyroste...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Nevíte co s tím? Leze na psa jaro? Měla bych nechat vykastrovat? "
a co třeba psa lehce vychovat...
Jenže mám ho vychovávat za něco, co on teď v nějakém koutku své mysli považuje za přirozené?
Kdyby aspoň byl fenka... ale on je prostě pes. Jenom lehkou přízní a jeho laskavostí to nekončí. Během tohohle obletování ho začne i obskakovat. Předvádí se a snaží se na kocoura zapůsobit až to na mě působí, že z něj chce mít spíše budoucího partnera a ne kamaráda.

Vychovávat za něco? - co to je - já znám výchovu k něčemu...pes se chová špatně - Vy ho naučte, jak se místo toho má chovat, aby to bylo dobře (neboli ho nějakému chování naučte!) - například ho naučte povel "vypadni" - pes se chystá obtěžovat kočku, vy ho okamžitě odveďte za vodítko s povelem "vypadni" a ODMĚŇTE HO (klidně ho odveďte na pamlsky, jestli je žravý)...UČTE HO, CO MÁ DĚLAT!
Mám dva psy a momentálně 7 a půl kočky a fakt mi tato situace není neznámá, zrovna včera mladej hormon po dobré večeři chtěl obšťastňovat kočku, je jedno kterou. A pokud by měl moc energie, tak se jdem projít ven, ať mu schládne hlava. Staršího odpálkuju povelem.
Tulačka33
napsal(a):
Jenže mám ho vychovávat za něco, co on teď v nějakém koutku své mysli považuje za přirozené?
Kdyby aspoň byl fenka... ale on je prostě pes. Jenom lehkou přízní a jeho laskavostí to nekončí. Během tohohle obletování ho začne i obskakovat. Předvádí se a snaží se na kocoura zapůsobit až to na mě působí, že z něj chce mít spíše budoucího partnera a ne kamaráda.
Výchova je přece celá o tom, že učíte psa nechovat se tak, jak je pro něj přirozené, ale tak, jak chcete vy...
Takže usměrnit, vychovat. Prostě kocoura znásilňovat nebude.
Tulačka33
napsal(a):
Zdravím,
vím, že je titulek poněkud zavádějící, nicméně je až krutě pravdivý. Náš pes se vždy bál jiných psů a všeho co bylo živé a ničím to nepřipomínalo jeho dvounohé společníky. Až teď se to změnilo. Pořídila jsem si kocourka. Je to ještě kotě. Náš pes je z něj úplně unešený. Čistí mu uši, oči, intimní partie a všude kam se dostane. Každé ráno ho běží nadšeně přivítat a po každé procházce ho jde popusinkovat. Nicméně během pár minut co ho takhle láskyplně muchlá, se na kocoura vrhne a začne do něj bušit... Nevíte co s tím? Leze na psa jaro? Měla bych nechat vykastrovat?
Měla byste tomu rozhodně zabránit, protože kocourovi to není příjemné, není vyloučeno, že až doroste, sám to psovi poví s drápy v jeho obličeji. Jinak toto je náhradní sexuální chování, pes není vyblbnutý.
Podle mého soudu je výchova o tom, využít toho, co je psovi přirozené a na tom stavět. a není přirozené se stále náhradně ukájet.

Tulačka33
napsal(a):
Zdravím,
Nechte je být, ono si to spolu ujasní sami. Když to kocourovi bude vadit sekne ho a zdrhne.Vždycky máme doma psy a kočky, vždycky jich je několik a nikdy neřešíme jejich vztahy, oni se spolu srovnaj sami, nikdy nás k tomu nepotřebovali. Touhle otázkou jste mě připoměla našeho nebožtíka voříška, který si za kůži stáhl na zem spícího kocoura aby se na něm mohl uspokojovat, ovšem kocourovi vždycky za chvíli došla trpělivost
No tak jsem se vrátila večer z práce, v devět hodin. Psovi jsem od včerejška zakazovala, aby ubližoval kocourkovi, ale stejně jsem je pro jistotu zavřela zvlášť. Kočičák měl dvě volné místnosti a pes zbytek. Když jsem přijela domů, tak jsem viděla tu katastrofu co ten psí uštěkanec způsobil. Tolik louží od tak malého psa by svět snad ani nečekal!
Uklízela jsem to tři celé hodiny! Z toho jsem našla i na určitých místech pět psích hromádek. Naprosto mi zlikvidoval drahou sedačku na kterou manžel šetřil dva roky a kvůli které taky pěkně vybuchl když tohle ráno přijel domu. Psa jsem raději znovu zavřela a i mu ukázala žluté, nevydrhnutelné fleky, na sedačce, aby pochopil co je špatně. Vím, že nemohu takhle rychle čekat výsledky, ale já jsem velmi pořádkumilovný člověk a tohle na mě bylo opravdu moc... takový svinec jste určitě snad ještě ani neviděli... kdo ví, jestli byl na mě naštvaný nebo si značkoval kvůli své nové lásce, na kterou se pořád tak nervózně klepe, území aby mu ukázal kdo je doma alfa samec.

Tulačka33
napsal(a):
No tak jsem se vrátila večer z práce, v devět hodin. Psovi jsem od včerejška zakazovala, aby ubližoval kocourkovi, ale stejně jsem je pro jistotu zavřela zvlášť. Kočičák měl dvě volné místnosti a pes zbytek. Když jsem přijela domů, tak jsem viděla tu katastrofu co ten psí uštěkanec způsobil. Tolik louží od tak malého psa by svět snad ani nečekal!
Uklízela jsem to tři celé hodiny! Z toho jsem našla i na určitých místech pět psích hromádek. Naprosto mi zlikvidoval drahou sedačku na kterou manžel šetřil dva roky a kvůli které taky pěkně vybuchl když tohle ráno přijel domu. Psa jsem raději znovu zavřela a i mu ukázala žluté, nevydrhnutelné fleky, na sedačce, aby pochopil co je špatně. Vím, že nemohu takhle rychle čekat výsledky, ale já jsem velmi pořádkumilovný člověk a tohle na mě bylo opravdu moc... takový svinec jste určitě snad ještě ani neviděli... kdo ví, jestli byl na mě naštvaný nebo si značkoval kvůli své nové lásce, na kterou se pořád tak nervózně klepe, území aby mu ukázal kdo je doma alfa samec.
Tak zažila sem se psy ledacos, ale to že by kadili a močili naschvál to ne že by pes udělal naschvál pět hromádek, no nevím jak by to provedl, neměl spíš průjem ? Neuvedla jste jak je to zvíře staré a jak je velký aby se dalo posoudit jak nepříjemný pro kocoura může být? Psi nejsou na člověka naštvaní, nedělají nic naschvál ale trpí depresemi když je zavřete do místa kde jindy nejsou, čím menší prostor tím horší, pokud jsme chtěla aby psi přestali demolovat bylo nutno zvětšit jim prostor, otevřít jim další místnosti apod. Psala sem vám to včera, pokud pes kocoura nenapadá, nechte je být, zajistěte kočce at může před ním někam utéct, třeba někam kam pes nevyskoočí nebo neproleze a nechte je at se srovnají sami.

" Psovi jsem od včerejška zakazovala, aby ubližoval kocourkovi... "
K tomuto - máte špatný přístup - ne zakazovat, ale máte psa učit jinému chování a to tak, že to chování bude konat dobrovolně a rád. A určitě bych mu kontakt s kocourem neznemožňovala, ale naučila ho nějakým mezím v přístupu ke kocourovi (ono taky záleží, co na to ten kocour říká). Píšete, že se s ním vítá po procházce - tak ho nechte a než to přejde v obtěžování, tak psa odešlete "na místo" (což musí být opět naučeno jako odměna pro psa).
Jak je pes starý a jaké má zaměstnání?
Tulačka33
napsal(a):
Tak to je konec !
Sakra, kde je ten válející se smajlík .
Tulačka33
napsal(a):
Pes není člověk a neřídí se etiketou. Náhradní sexuální chování u zvířat, byť je to zvíře lidem z mnoha důvodů nejbližší, není stejné jako totéž u lidí. U psů partnerská láska neexistuje. Tam je rozhodující pohlavní a rozmnožovací pud. Stejně tak pes nemiluje křeslo, o které se ukájí. O tom, co je ve smečce přirozené, rozhodujete hlavně vy.
kmichaal
napsal(a):
Pes není člověk a neřídí se etiketou. Náhradní sexuální chování u zvířat, byť je to zvíře lidem z mnoha důvodů nejbližší, není stejné jako totéž u lidí. U psů partnerská láska neexistuje. Tam je rozhodující pohlavní a rozmnožovací pud. Stejně tak pes nemiluje křeslo, o které se ukájí. O tom, co je ve smečce přirozené, rozhodujete hlavně vy.
Bože můj, měla jste někdy psa nebo fenu? a zamilovali se vám někdy? jak mlžete napsat, že neexistuje partnerská láska mezi psy? já mám psa, kterému když přivedou háravku až pod nos a ví, že je doma jeho milá a nejmilejší, ignoruje ji a stojí u těch dveří, za nimiž je jeho životní láska.
Psa si musíte srovnat ! Tohle si na kocoura dovolit nesmí !Jak by se líbílo vám kdyby pes na vás naskakoval ?Vy jste vůdce smečky a pes musí dělat to co chcete vy.
Mě velkej ojížděl naši kastrovanou fenu, dostal nazadel a je pokoj.Já nato nejsem zvědavá aby mi tady posobě psiska skákali, já jsem vůdce a podle toho se budou chovat.
ať žijou psi
napsal(a):
Bože můj, měla jste někdy psa nebo fenu? a zamilovali se vám někdy? jak mlžete napsat, že neexistuje partnerská láska mezi psy? já mám psa, kterému když přivedou háravku až pod nos a ví, že je doma jeho milá a nejmilejší, ignoruje ji a stojí u těch dveří, za nimiž je jeho životní láska.
No jo, ale to není partnerská láska a vztah. Té jsou schopni výhradně lidé.
Jsou mu čtyři roky. Vzala jsem si ho po mamince, protože jsem si nepřála, aby skončil v útulku. Byl zvyklý jen na to, že se pozornost věnovala jenom jemu. Maminka ho doslova milovala. Hodně i rozmazlovala. Dostával papání i na talířcích kolikrát. Procházky s ním už tolik nezvládala, takže není ani moc zvyklý na obojek a vodítko, ale vždy s ním stála na zahradě když si šel ven na záchod.
Manžel ale říká, že kdyby skončil v útulku, určitě by se po něm zaprášilo. Já ho ale už pryč dávat nechci. Děti ho mají taky velmi rády. Nikdy jsem předtím psa neměla. Vždy kočky. Manžel měl pár psů když jsme se ještě neznali, ale to byly pořádní psi. Tenhle mu prý za to nestojí. Dokonce je už i menší než náš kocourek No ale svým způsobem je to hodný pejsek. Až na to, že furt obskakuje kocoura. Dcera nedávno vyčetla na nějakém anglickém fóru, ať mu zkusí dát nějakého plyšáka, třeba se na něm vyřádí. No tak uvidíme, no... Zatím nám s plyšákem jen pěkně znectil podlahu. Na kocoura se pořád třese, to je pravda no. Ale už nečůrá doma. Až na to, že vyběhne na zahradu jen na pár vteřin, rychle se vyčůrá a vběhne dovnitř. Pak se nám po pár minutách vykadí doma. Asi to venku po těch pár vteřinách ani nestihne
Nechodí pořádně ven, jen na pár vteřin na zahradu? No a jsme doma...
To jeho ojíždění kocoura má dva důvody: za prvé je to asociál, který ani vlastně neví, že je pes, a nemá možnost normální komunikace s jinými příslušníky svého druhu, no a za druhé má spoustu nevybité energie. Z obojího mu slušně "šibe" a neví, jak jinak si své pocity ventilovat, než ojížděním kocoura. Takže bych doporučila začít chodit se psem normálně ven (místo obojku pořiďte pro začátek radši kšíry, ať se zbytečně neškrtí) a postupně ho s citem socializovat. U čtyřletého psa to bude na dlouho, ale stojí to za to - má před sebou ještě dejme tomu deset let života, přece nechcete, aby je strávil jako psychicky narušený asociál! A samozřejmě vychovat, naučit aspoň základní poslušnosti a dát mu i na zahradě nějakou zábavu na vybití energie - skvělé jsou třeba hry na vyhledávání schovaných předmětů, rozlišování pachů apod.
Tak dcera s ním chodí. Ale funguje to prý tak, že ona popojde dopředu a pes chvilku sedí na chodníku a teprve na pamlsek popoběhne směrem k ní. Pak se drbe. Když vidí proti sobě nějakého psa tak skáče do silnice a jednou ho i dcera zvedla do náruče a on jí počůral. Asi šokem. Kdo ví. Tak ale byl to vlčák, tak se možná lekl toho jak je velký. On je čivavák.
Moje maminka se mu hodně věnovala. Naše děti už to tolik nedělají. Dceři už je pomalu dvacet a synovi dvacetpět. Oba se od nás stěhují už na byt. Kocoura si dcera pak vezme i sebou, protože jsem chtěla nechat psa v jeho "přirozenějším" prostředí. Maminka bydlela totiž pod námi v našem rodinném domku. Navíc, kocourek je zvyklý více na ní než na nás.
Kšíry máme. Máme dvoje. Oboje jsme pořizovaly pro kocoura. Když je psovi nandáme sedí na zemi a jenom zírá. Klidně to vydrží i hodinu. Mám pocit, že si vždy myslí, že mu to dáváme za trest.
Nepřeji si aby pejsek prožil svá léta špatně. Proto jsem se taky obracela na tohle fórum. Abych vyslechla nějaké rady. Já mám pocit, že těm psům vážně moc nerozumím. Ta kočka mi přijde více samostatnější. Dokonce si umí otevřít i dveře a vyjde si ven na procházku. Na pejska si musím stále vzpomínat. Kočka přijde vždy když sama něco chce, nějakou pozornost a tak. Pejsek asi potřebuje daleko více péče než kočka.
Tulačka33
napsal(a):
Tak dcera s ním chodí. Ale funguje to prý tak, že ona popojde dopředu a pes chvilku sedí na chodníku a teprve na pamlsek popoběhne směrem k ní. Pak se drbe. Když vidí proti sobě nějakého psa tak skáče do silnice a jednou ho i dcera zvedla do náruče a on jí počůral. Asi šokem. Kdo ví. Tak ale byl to vlčák, tak se možná lekl toho jak je velký. On je čivavák.
Moje maminka se mu hodně věnovala. Naše děti už to tolik nedělají. Dceři už je pomalu dvacet a synovi dvacetpět. Oba se od nás stěhují už na byt. Kocoura si dcera pak vezme i sebou, protože jsem chtěla nechat psa v jeho "přirozenějším" prostředí. Maminka bydlela totiž pod námi v našem rodinném domku. Navíc, kocourek je zvyklý více na ní než na nás.
Kšíry máme. Máme dvoje. Oboje jsme pořizovaly pro kocoura. Když je psovi nandáme sedí na zemi a jenom zírá. Klidně to vydrží i hodinu. Mám pocit, že si vždy myslí, že mu to dáváme za trest.
Nepřeji si aby pejsek prožil svá léta špatně. Proto jsem se taky obracela na tohle fórum. Abych vyslechla nějaké rady. Já mám pocit, že těm psům vážně moc nerozumím. Ta kočka mi přijde více samostatnější. Dokonce si umí otevřít i dveře a vyjde si ven na procházku. Na pejska si musím stále vzpomínat. Kočka přijde vždy když sama něco chce, nějakou pozornost a tak. Pejsek asi potřebuje daleko více péče než kočka.
Potkávání psů na vodítku je strašně málo. Pes by měl mít možnost volně komunikovat s příslušníky vlastního druhu! Samozřejmě u psa, který je takhle šíleně bázlivý, psy vůbec nezná a navíc je to minipes, proti němuž mají úplně všichni váhovou převahu, nemůžete udělat to, že ho prostě v parku vypustíte, to by nedopadlo dobře. Chtělo by to cíleně ho socializovat v bezpečném prostředí s pár pečlivě vybranými klidnými psy.
Odkud jste?
Tady je bohužel zbytečný něco psát když paní nejdřív žádá o radu co s tím ale pak otoči "ale když on to a ono a tamto " tak tohle je opravdu marný boj.
Mám doma psa cca 12let je to nalezenec co byl patrně v minulosti týraný, když sem ho dotáhla dom vubec neměl páru o tom co je obojek, vodítko a podobný věci ale NAUČILA sem ho to a snažila se pro to NĚCO UDĚLAT a nevymlouvala se nato že je to chudinka a že se toho chudáček asi bojí a podobný bláboly.A "pana" pro psa je taky pěkný nesmysl bože takhle akorát zlozvyk utvrdíte a bude vám pak pes ojíždět i návštěvy.
A opravdu miluju lidi co nejdřív brečí o radu a pak řeknou "ale on to on tamto on byl zvylý nato a nato" a kdesi cosi, bože vy jste vůdce a pes má poslouchat.
On to a on tamto? A nemá se právě popsat co pejsek dělá či nedělá? Jak by se pak problémy řešily? Proč bych se jinak tady na fóru ptala na rady apod. když bych se chtěla jen vymlouvat na to co byl zvyklý nebo nebyl? Týden předtím mi nechtěl ani jíst a to jsem ráda, že teď už papá. Kdybych se na to předtím ptala tak byste mi taky řekla, jak "brečím" nad tím, že potřebuji radu? Vážně se omlouvám, že jsem vás naštvala. Nebo to vás taky ještě víc naštve?
Děkuji za veškeré info, které mi tady kdo řekl.
"Dcera nedávno vyčetla na nějakém anglickém fóru, ať mu zkusí dát nějakého plyšáka, třeba se na něm vyřádí. No tak uvidíme, no... Zatím nám s plyšákem jen pěkně znectil podlahu"
Tohle je pěkná blbost a jak už sem psala že takhle akorát zlozvyk utvrdíte a bude vám pak pes ojíždět i návštěvy a všechno možný.Pes není hračka, ozdoba ani modní doplněk chce to se psem cvičit a denně pomalu a postupně makat, chodit na prochajdy vymýšlet hry...
Nenapsala jste, ze které Boleslavi jste, tak nevím, zda se geograficky trefím. Ale zkusím to
Obraťte se na Hanku Böhmovou: http://www.minimaxipes.estranky.cz/clanky/kontakty-a-kde-cvicime.html
Není to sice úplně přímo v Boleslavi (kterékoliv), ale ani úplně daleko. Je to výborná výcvikářka a navíc má sama tři čivavy, takže zná specifika života s malým plemenem.
Dobrý den, mám menší problém.Máme psa německího ovčáka, kterého vychovával 8 letý kocourek.Byli spolu 9 let.Měli se rádi jak kamarádi.Před 5 týdny koucourek odešel večer ven a už se nevrátil.bylo mu 17 let, tak šel asi umřít.Pesan byl strašně smutný, tak jsem se rozhodla mu opět přinést kamarády.Včera jsem jela pro dva 9 týdenní kocourky, ale první setkání proběhlo strašně.Pes aniž jsme to čekali na ně zaútočil a já nevím proč a teď potřebuji vědět, jak ho ke kocourkům přiblížit.Oba dva měli šok, ale dneska už je to dobré.Nevím čím to je, že se po nich vrhnul, když se svým kámošem to nebyl žádný problém.Prosím poraďte nechci dát pryč ani psa ani kocourky utrhlo by mě to srdce.Děkuji vám moc za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Těžko radit, pes co má rád svoji(svoje) domácí kočky, nebude mít automaticky rád všechny kočky v okolí. Ale určitě má v sobě už zakódováno, jak se ke kočkám chovat a proto by to mělo být jednodušší, než přinést kočku psu, který doteď kontakt s kočkama neměl, či se k nim přímo stavěl negativně. Vy jste měli postupovat způsobem nechat kočky nějaký čas doma(tedy pokud je pes jen venkovní) či v pokoji, kam pes nechodí(třeba vaší ložnici) aby koťata natáhla vaše pachy. Pak mu někde pohodit třeba deku, co mají koťata v pelechu, aby se seznamoval s jejich pachem. Až potom je zkoušet zkamarádit tak, že pes na ně zprvu nemůže přímo třeba, že jsou koťata na pohovce, kam pes nesmí, jen je sleduje a z uctivé vzdálenosti očichává. Nebo kočiny mít v nějaké přepravce(kleci) a pes je očichává přes. Bude to asi delší a složitější proces, než kotě-štěně, jak jsme mívali my doma.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Těžko radit, pes co má rád svoji(svoje) domácí kočky, nebude mít automaticky rád všechny kočky v okolí. Ale určitě má v sobě už zakódováno, jak se ke kočkám chovat a proto by to mělo být jednodušší, než přinést kočku psu, který doteď kontakt s kočkama neměl, či se k nim přímo stavěl negativně. Vy jste měli postupovat způsobem nechat kočky nějaký čas doma(tedy pokud je pes jen venkovní) či v pokoji, kam pes nechodí(třeba vaší ložnici) aby koťata natáhla vaše pachy. Pak mu někde pohodit třeba deku, co mají koťata v pelechu, aby se seznamoval s jejich pachem. Až potom je zkoušet zkamarádit tak, že pes na ně zprvu nemůže přímo třeba, že jsou koťata na pohovce, kam pes nesmí, jen je sleduje a z uctivé vzdálenosti očichává. Nebo kočiny mít v nějaké přepravce(kleci) a pes je očichává přes. Bude to asi delší a složitější proces, než kotě-štěně, jak jsme mívali my doma.
Tak pes není venku je doma a koucouři taky jsou ještě malý tak se snažím je ještě na zahradu nepouštět.S tím předchozím kocourem žil 9 let vlastně ho kocour vychoval.Zkusím udělat to jak jste to napsala vy s tou dekou dát jí psovi, aby natáhl nový pach.Potom mu dám obojek a vodítko a zkusím to pomalinku s nima.Jinak moc děkuji za radu.
Nám se osvědčil prostorná klec, ve které je kotě umístěné a kde se s ním můžou všichni seznamovat - psi i kočky, aniž by hrozilo kotěti nebezpečí. Na seznamování stejně dohlížíme. Klec je postavená tak, aby k ní ze dvou stran nebyl přístup a kotě se mělo kam schovat. Po pár hodinách je většinou zvědavost na obou stranách větší než strach.
conie
napsal(a):
Nám se osvědčil prostorná klec, ve které je kotě umístěné a kde se s ním můžou všichni seznamovat - psi i kočky, aniž by hrozilo kotěti nebezpečí. Na seznamování stejně dohlížíme. Klec je postavená tak, aby k ní ze dvou stran nebyl přístup a kotě se mělo kam schovat. Po pár hodinách je většinou zvědavost na obou stranách větší než strach.
Dneska jsem vzala poprvé do obýváku, kde jsou kocourci a u Xerra, tak se můj hafan jmenuje jsem viděla v očích zvědavost, ale i že kdyby nebyl na vodítku tak se na kocourky vrhne.Uvidím další dny, ani ho nezajímalo kde je žrádlo nebo něco od nich, ale zle se na koukal, jako na vetřelce.Proto je mi záhadou, že takhle reaguje, když ještě před 6 týdny s bývalým kocourkem i spal.Mám strach, že je nepřijme a že je budu muset dát pryč a to v žádným případě nechci a ani nedám.Oni hned utekli jak ho viděli.
Fat_Shady
napsal(a):
Dneska jsem vzala poprvé do obýváku, kde jsou kocourci a u Xerra, tak se můj hafan jmenuje jsem viděla v očích zvědavost, ale i že kdyby nebyl na vodítku tak se na kocourky vrhne.Uvidím další dny, ani ho nezajímalo kde je žrádlo nebo něco od nich, ale zle se na koukal, jako na vetřelce.Proto je mi záhadou, že takhle reaguje, když ještě před 6 týdny s bývalým kocourkem i spal.Mám strach, že je nepřijme a že je budu muset dát pryč a to v žádným případě nechci a ani nedám.Oni hned utekli jak ho viděli.
On na ně kouká jako na vetřelce nejspíš proto, že to pro něj vetřelci jsou. To, že miloval bývalého kocourka je jedna věc, tohle není jeho bývalý kocourek kamarád, ale dvě úplně cizí mrňavá stvoření, která nevoní jako vlastní.
Žaneta kocková
napsal(a):
On na ně kouká jako na vetřelce nejspíš proto, že to pro něj vetřelci jsou. To, že miloval bývalého kocourka je jedna věc, tohle není jeho bývalý kocourek kamarád, ale dvě úplně cizí mrňavá stvoření, která nevoní jako vlastní.
Dneska jsem to zkoušela opět a byl jak u vytržení.Ještě že ho měl manžel na vodítku jinak by je asi zakousl, jsem už bezradná , nevím co mám dělat.Sice vrtěl ocasem a pak na ně vyjel.Lucky utekl a Tomm zůstal a byl naježený.Tak mi prosím poraďte co mám dělat.Děkuji.
Co mám dělat ?
To jako fakt ?
Buď je vraťte, nebo si dejte práci !
Nestačí - dnes jsem zkoušela.
To se musí denně - několikrát. A trvá to.
Pes - vodítko, koš.
Kočka do přepravky. Psa přivedete, dáte povel, který zná = n e s m í š !
Necháte přenosku očichat a stále ho varujete !
Vyjede-li, rozhodně ho, psa - mazlivě neuklidňujte, jak Vám tu možná někdo poradí.
Neumíte být rázná? Snad tedy manžel ?
Jde to! Pes musí vidět, že váš povel musí splnit ! Samozřejmě, že se to podaří,
ale ještě chvíli psovi nemůžete věřit. Nutkání bude silné a bez dohledu by nemusel odolat.
Měli jsme kočky, když dcera dovedla fenu, která kočky zabíjela - dle býv. majitele si
vyčistila dvůr. U nás tedy nečistila!
Stačí důrazná, rázná, důslednost.
rapotacka11
napsal(a):
Co mám dělat ?
To jako fakt ?
Buď je vraťte, nebo si dejte práci !
Nestačí - dnes jsem zkoušela.
To se musí denně - několikrát. A trvá to.
Pes - vodítko, koš.
Kočka do přepravky. Psa přivedete, dáte povel, který zná = n e s m í š !
Necháte přenosku očichat a stále ho varujete !
Vyjede-li, rozhodně ho, psa - mazlivě neuklidňujte, jak Vám tu možná někdo poradí.
Neumíte být rázná? Snad tedy manžel ?
Jde to! Pes musí vidět, že váš povel musí splnit ! Samozřejmě, že se to podaří,
ale ještě chvíli psovi nemůžete věřit. Nutkání bude silné a bez dohledu by nemusel odolat.
Měli jsme kočky, když dcera dovedla fenu, která kočky zabíjela - dle býv. majitele si
vyčistila dvůr. U nás tedy nečistila!
Stačí důrazná, rázná, důslednost.
Kocoura do přepravky?To myslíte jako vážně?To snad ne?Nemám zájem na tom, aby se mi z kocoura stal psychicky labilní zvíře.Tohle opravdu ne.
Fat_Shady
napsal(a):
Kocoura do přepravky?To myslíte jako vážně?To snad ne?Nemám zájem na tom, aby se mi z kocoura stal psychicky labilní zvíře.Tohle opravdu ne.
Bože, tohle je ještě možné? Pes miloval kocoura a nová koťata nemiluje? A Vy se divíte? Nejen, že mu blbě voní, ale hlavně se blbě CHOVAJÍ! Z pohledu toho psa. Chovají se tak, jako každá kočka, která není na psa zvyklá - naježí se, prská, snaží se seknout, utíká... = povel pro psa "běž po ní". Co dělal váš minulý kocour - odpovím si sama - měl psa "na háku" a choval se úplně jinak. Není jiná cesta - koťata do klece (přepravky), psa nechat chodit okolo a za každý výpad RÁZNĚ okřiknout. Až se naučí přepravku s kočkama ignorovat a kočky nebudou prskat a nebudou si ho všímat, nastane další fáze: přepravku otevřít. Nechat na kočkách až samy vylezou, psa okřiknout i při sebemenším výpadu... je to cesta daleká a chce hodně trpělivosti, ale určitě se podaří. Jen nesmíte být tak úzkostlivá, to se nikam nedostanete. Kočky tento trenink určitě přežijí bez újmy na psychice.
koňadra
napsal(a):
Bože, tohle je ještě možné? Pes miloval kocoura a nová koťata nemiluje? A Vy se divíte? Nejen, že mu blbě voní, ale hlavně se blbě CHOVAJÍ! Z pohledu toho psa. Chovají se tak, jako každá kočka, která není na psa zvyklá - naježí se, prská, snaží se seknout, utíká... = povel pro psa "běž po ní". Co dělal váš minulý kocour - odpovím si sama - měl psa "na háku" a choval se úplně jinak. Není jiná cesta - koťata do klece (přepravky), psa nechat chodit okolo a za každý výpad RÁZNĚ okřiknout. Až se naučí přepravku s kočkama ignorovat a kočky nebudou prskat a nebudou si ho všímat, nastane další fáze: přepravku otevřít. Nechat na kočkách až samy vylezou, psa okřiknout i při sebemenším výpadu... je to cesta daleká a chce hodně trpělivosti, ale určitě se podaří. Jen nesmíte být tak úzkostlivá, to se nikam nedostanete. Kočky tento trenink určitě přežijí bez újmy na psychice.
Tak starý kocour ho prakticky vychoval, poprvé před ním utíkal, ale když zjistil, že pes neodejde, nezbylo mu nic jinýho, než s ním vyjít.On si ho všímal málo, ale dělal si co chce.To je právě to že mám strach, aby je nezakousnul.Jsou malý.Ten co ho napadnul vrčí a je naježený, jenom když ho vidí přes dveře na terasu.Když jsem ho měla v ruce a koukali jsme se z obývaku na psa, byl klidný akorát vyjevený.A já mám doma akorát jeden box a to přepravný.Klec nemám žádnou.