Zdravím,
dostala jsem možnost vylepšit krmení dvou dospělých (5 a 6 let) LR známého.
Momentálně jsou krmeni nejlevnějšími granulemi z obchoďáků. Plus tvrdý chleba na zuby, kosti, maso, zelenina...
Bohužel není ochotný krmit syrovým masem, kdyby byl, nic víc neřeším, jen to, kde nakoupím maso a jak mu ho narvu do mrazáku.
Tákže.
Sice do granulí trochu vidím, ale víc hlav více ví, ráda bych vás požádala o radu.
Mám v plánu smíchat stávající šrot s Britem Lamb and Rice (kvalita neoslní, složení taky ne, ale je to česká firma a není v tom kukuřice a pšenice - resp. není uvedená na obalu, že) a postupně najet jen na Brita L and R. Nejsou to alergici, ale chci se vyhnout právě té kukuřici a pšenici. Rýže mi přijde jako, nejvhodnější obilovina´´ pro psí zažívání na přechod ze šrotu na bezobilné granule.
Nízký obsah tuku mi ani nevadí, fena potřebuje zhubnout a pes dostane větší dávku.
Až si zvyknou, plánuji to tak na dva, tři měsíce, chtěla bych jim dát bezobilku, nejspíš klasiku TOTW, příp. EF. Ráda bych pořídila něco lepšího, ale mám omezené finance a vlastního psa, jehož standart nemíním měnit.
Příp. vaše doporučení na něco podobného - složením i cenově? Musím brát ohled i na to, že jsou zvyklí mít fakt zaplněný břicha, nejde mi tedy jen o nutriční nakrmení, ale hodně i o to mechanický. :D Takže rady s cenou krmné dávky sice ocením, ale nemohu jim prostě dát jen např.150g granulí na den. Hladovej labrador = na zabití labrador. S nadsázkou. :)
Nebo mám přechod na bezobilku urychlit? Je fakt, že se ti psi v životě z ničeho nepo, ale proč pokoušet štěstí, že. Takže jít ze šrotu rovnou na, kvalitu´´ (na maso žádný granule prostě nemají) se mi nechce... Nebo to bude lepší? Jsem v koncích.
Díky za váš názor.
Nemyslím Brit Care, ale nižší řadu - Brit Premium. Brit Care je taky masitější, takže se mu při výběru vyhýbám. A bude mít nižší dávkování a nechci je překrmovat, pes by to snesl, ale fena je schopna přibrat i, ze vzduchu´´. Chci je postupně zvyknout jak na kvalitu, tak na menší obsah v misce.
Možná bych ho dala mezi Brit Premium a EF, ale zase mi to přijde zbytečné zvykání si navíc. A složení EF se mi líbí více, než BC.
Určitě je z marketovek potřeba přejít postupně - a to bych klidně dala ten Brit rice and lamb. Akorát určitě počítejte s tím, že jim nějakou dobu bude trvat než si zvyknou (začnou je rádi jíst) - marketovky bývají dost dochucované a Brit není... navíc jehně je jemnější než kuře, takže i to tu chuť granulí ovlivňuje... ale pokud budete postupně míchat, mělo by to jít ok. Navíc LR jsou dost pažraví, ne? ¨:).
Každý organismus zareaguje jinak. Některý pes klidně zvládne střídat granule všelijaké kvality a nemá žádný problém. Já třeba přešla u jednoho ze psů (dospělého) z granulí rovnou na syrové maso a žádný průjem, hubnutí, všechno v pořádku.
U jiného psa neprošlo ani opatrné přidávání jiné značky, než na jakou byl zvyklý z předchozího domova, neustále průjmoval.
Musíte to prostě vyzkoušet.
davidka
napsal(a):
Každý organismus zareaguje jinak. Některý pes klidně zvládne střídat granule všelijaké kvality a nemá žádný problém. Já třeba přešla u jednoho ze psů (dospělého) z granulí rovnou na syrové maso a žádný průjem, hubnutí, všechno v pořádku.
U jiného psa neprošlo ani opatrné přidávání jiné značky, než na jakou byl zvyklý z předchozího domova, neustále průjmoval.
Musíte to prostě vyzkoušet.
Jasně, jak jsem psala, nikdy se zatím z ničeho nepotentili, a to občas dostali něco, z čeho jsem měla červeno před očima, když jsem se to dozvěděla. Třeba, trochu omáčky na přilepšenou´´... Běžně dostávají syrové odřezky z vaření, bez problému.
Ale přeci jen toto bude trvalá změna a jiného druhu. Že zvládnou prasárny neznamená, že automaticky zvládnou i kvalitní granule.
Budu opatrná. Resp. předám veškeré info, co mám v hlavě pro dobro psů a jejich bříšek.
Zkuste Dog Lovers Gold...psům chutná a při přecházení s ním nebývá problém.
http://www.sytypes.cz/dog-lovers-gold-original-15kg-doprava-zdarma.html.
Jen tak pro zajímavost, jak to dopadlo...
Objednala jsem nakonec Brit Premium LandR. Psi přechod zvládli naprosto dokonale - žádné zažívací potíže.
Už po týdnu bylo vidět zlepšení na srsti, která je jemnější a lesklejší. I když to jsou popelnice, je vidět, že jim chutná o mnoho víc, než ten šrot. (Nedivím se.)
Za mě spokojenost. Třeba to pro někoho bude inspirace a rada. :).