Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2015 18:02
McG

XXX.XXX.217.69

Dobrý den, můžete mi prosím napsat jak hrát přivolávací hry? Jaké hry hrajete se psem Vy? Nebo jestli je nějaký knížka na přivolávací hry? Děkuji

15.3.2015 21:06
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Privolavacske hry od Susan Garett jsem v cestine nenasla, ale i tak jsem dostala par uzitecnych rad, jak se stat fence tou nejsmajlík. Takze hrajeme na schovku, privolavam tehdy, kdyz mam pro psa dobrotu, balonek, hru, venku jen tak privolam a odmenou je zase volno. V lese mam naucenou na pistalku, odvolam ji i od srnkysmajlík

15.3.2015 21:09
pidla

XXX.XXX.106.11

McG napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím napsat jak hrát přivolávací hry? Jaké hry hrajete se psem Vy? Nebo jestli je nějaký knížka na přivolávací hry? Děkuji

Těch her je asi čtyřicet, ke každé je návod minimálně na několik vět. Návod v češtině pokud vím zatím není. Existují online semináře se Susan Garrett (v angličtině, pochopitelně), kde se tyto hry učí, k nim účastníci dostanou i DVD se všemi hrami.
Jeslti vás to zajímá, tak doporučuju přihlásit se na nějaké lekce přivolávačských her.

15.3.2015 21:11
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Zajimalo to i me, ale nedostala jsem se k nimsmajlík

15.3.2015 21:13
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Prito mi to prijde jako skoda, knih je milion na ruzna temata, i jednu od zminovane autorky jsem si koupila, ale tento zaklad tam nebylsmajlík

15.3.2015 21:21
pidla

XXX.XXX.106.11

Lexaurin napsal(a):
Prito mi to prijde jako skoda, knih je milion na ruzna temata, i jednu od zminovane autorky jsem si koupila, ale tento zaklad tam nebylsmajlík

Pokud ty hry Susan vydá jako knížku, tak ji určitě někdo přeloží do češtiny. Ale v tuhle chvíli je opravdu učí jen na zmíněných online kurzech.

15.3.2015 21:26
anonymx

XXX.XXX.224.71

Z normalniho uceni privolani kseft jak hrom. Hnus.Tohle vas nauci zadarmo v kazdem dobrem kurzu na cvicaku, jen to nikdo honosne nepojmenovava a nedela z tohi buhvijakou vedu.

15.3.2015 21:26
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Ja vim, par ukazek jsem nasla jeste na Youtube.

15.3.2015 21:30
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Jo, v kazdem normalnim kurzu vas mozna nauci prijdes nebo bude mazec, ale ja nastesti hned po porizeni fenky, ktera milovala vsechny psy a vsechny lidi, prisla do styku s rozumnou osobou, ktera mi jen naznacila o cem je pozitivni motivace, ja cilene patrala dal, a mam super vztah a fenka ma volnost pohybusmajlík

15.3.2015 21:33
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Z normalniho uceni privolani kseft jak hrom. Hnus.Tohle vas nauci zadarmo v kazdem dobrem kurzu na cvicaku, jen to nikdo honosne nepojmenovava a nedela z tohi buhvijakou vedu.

Nejde jen o přivolání. Ten systém her je nesmírně propracovaný, takže učí psa úplně veškeré základy, které pro život a jakýkoliv sport potřebuje - od přivolání a perfektního odložení, přes sednutí a lehnutí za jakýchkoliv okolností i na dálku, přes pozici u nohy až třeba po těsné obraty u aportu. Vše způsobem, který neuvěřitelně baví psa i pána, a díky propracovanosti těch her jsou pokroky strašně rychlé. Tohle vás na normálním kurzu na cvičáku fakt nenaučí. Nebo naučí, ale zdlouhavě, pracně a chvílemi dost nezáživně. Kdo ty hry nezná, tak nemá s čím srovnávat, ale ten rozdíl je fakt obrovský.

15.3.2015 22:08
anonymx

XXX.XXX.224.71

Asi mate pravdu, ze v kurzu pro zacatecniky se to zvladnout neda a taky cena je jina. Ale tyhle metody jsou naprosto bezne praktikovany temi, kdo cvici cilene pro sport. Ono to ani nejde s 99% navstevniku kurzu na normalnim cvicaku.

15.3.2015 22:18
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Asi mate pravdu, ze v kurzu pro zacatecniky se to zvladnout neda a taky cena je jina. Ale tyhle metody jsou naprosto bezne praktikovany temi, kdo cvici cilene pro sport. Ono to ani nejde s 99% navstevniku kurzu na normalnim cvicaku.

Ale právě o to jde - prostřednictvím těchto her všechny tyhle věci obvykle zvládne už začátečník. Pokud má někoho, kdo mu je podrobně vysvětlí, a pokud se jim i mimo cvičák aspoň pár minut denně věnuje. Podle knížky by to ale zvládnout nešlo...

15.3.2015 23:15
anonymx

XXX.XXX.224.71

Jojo, ale priblem je, ze di kurzu prijde 99% tskovych, kteri jaksi nedokazou ani udrzet psa na voditku a je drina jim vubec vysvetlit, ze hra se psem je nutna a natoz jak si hrat.

16.3.2015 21:05
McG

XXX.XXX.217.69

pidla napsal(a):
Těch her je asi čtyřicet, ke každé je návod minimálně na několik vět. Návod v češtině pokud vím zatím není. Existují online semináře se Susan Garrett (v angličtině, pochopitelně), kde se tyto hry učí, k nim účastníci dostanou i DVD se všemi hrami.
Jeslti vás to zajímá, tak doporučuju přihlásit se na nějaké lekce přivolávačských her.

Děkuji moc za odpovědi :) Myslím že není v mých finančních možnostech koupit si online seminář Susan Garret
Lekce přivolávačských her hledám už dlouho ale nepodařilo se mi najít nic v rozumné vzdálenosti (Znojmo) Jestli myslíte konkrétní akci, budu moc ráda za odkaz nebo víc informací.
A nedá se někde sehnat třeba popis těch her -alespoň některých?

16.3.2015 21:08
McG

XXX.XXX.217.69

anonymx napsal(a):

Na cvičák jsem chodila, přivolání se učilo pouze na pamlsky nebo jinou odměnu (míček). Žádné hry tam neučili - asi to nebyl dobrý cvičák ale v okolí jsem na nic lepšího nenarazila, právě proto jsem to chtěla zkusit sama
Když jsou ty hry pro vás samozřejmostí mohl by jste je tu popsat, nebo poslat odkaz na video? Děkuji.

16.3.2015 21:09
McG

XXX.XXX.217.69

Lexaurin napsal(a):
Jo, v kazdem normalnim kurzu vas mozna nauci prijdes nebo bude mazec, ale ja nastesti hned po porizeni fenky, ktera milovala vsechny psy a vsechny lidi, prisla do styku s rozumnou osobou, ktera mi jen naznacila o cem je pozitivni motivace, ja cilene patrala dal, a mam super vztah a fenka ma volnost pohybusmajlík

A mohla bys mi poradit jak na to? Ne že by jsme měli se psem špatný vztah, ale myslím že je vždy co zlepšovat Nějaké rady, tipy? Děkuju.

16.3.2015 21:19
jana dante

XXX.XXX.128.35

Zkuste si napsat do Psího parku v Brně,29. března bude druhá lekce Přivolávačských her pod vedením Lenky Blachové. Sice píší, že už se nelze přihlásit, ale jako posluchače by vás možná ještě vzali
http://psipark.cz/kalendar/2015-02-21/privolavacske-hry-21-2-a-29-3.

17.3.2015 10:33
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

McG napsal(a):
A mohla bys mi poradit jak na to? Ne že by jsme měli se psem špatný vztah, ale myslím že je vždy co zlepšovat Nějaké rady, tipy? Děkuju.

Já to zkusím, ale nejsem žádný profík smajlík, spíše samouk, kterého jen nakopli správným směrem smajlík Moje fenka, když byla štěně, milovala všechno okolo, a na mě moc nereagovala. Zkusila jsem cvičák, kde mi hned moudrá žena smajlík řekla, že se mám vykašlat na socializaci, kolektiv, a chodit s ní někam, kde budeme sami, a tam si hrát.Poradila mi knihu "Svého psa nestřílejte", a tam je vše, stačí jen pochopit a přijmout. Jo napřed jsem ji naučila milovat svoje jméno- používala jsem ho pouze za účelem volání k něčemu příjemnému smajlík
Do lesa jsem sebou brala oblíbený míček, pamlsky, stopovačku. Napřed na stopce přivolání, mám štěstí, že fenka velmi rychle chápe a spolupráci si vyloženě užívá smajlík, takže brzy bez ní. No hráli jsme na schovku, tak aby se naučila si mě hlídat. Nikdy jsem pro ni nepřišla já, vždy musela ona přijít. A když začala v pubertě zlobit, sedla jsem si na zem a dělala jakoby nic.Po chvíli přišla.Já nejásala, jenji dala stopku a znovu přivolání na ní. Když to pěkně dělala, odepnula jsem ji. Odměna balonek-ten miluje a samo kokina. Takže v tom lese jsem ji učilka skákat na pařezy, lézt po stromě (má kočičí úchop), prostě cokoli. Doma jsem ji naučila na píšťalku, takže je odvolatelná i od srnky. Ona prostě pochopila že být s paničkou je bezva zábava, že pořád něco vymýšlí a tak si mě prostě hlídá . Miluje i lítání se psy, takže po cestě z lesa jsem jí ho dopřála dosytosti, do její únavy, ze hry ji nevolala, sama přišla že má dost, dostala odměnu. Naučila se chodit se ke mně "hlásit" Asi mám štěstí na chytrého psa, ale jsem z ní vedle

17.3.2015 22:38
McG

XXX.XXX.217.69

Lexaurin napsal(a):
Já to zkusím, ale nejsem žádný profík smajlík, spíše samouk, kterého jen nakopli správným směrem smajlík Moje fenka, když byla štěně, milovala všechno okolo, a na mě moc nereagovala. Zkusila jsem cvičák, kde mi hned moudrá žena smajlík řekla, že se mám vykašlat na socializaci, kolektiv, a chodit s ní někam, kde budeme sami, a tam si hrát.Poradila mi knihu "Svého psa nestřílejte", a tam je vše, stačí jen pochopit a přijmout. Jo napřed jsem ji naučila milovat svoje jméno- používala jsem ho pouze za účelem volání k něčemu příjemnému smajlík
Do lesa jsem sebou brala oblíbený míček, pamlsky, stopovačku. Napřed na stopce přivolání, mám štěstí, že fenka velmi rychle chápe a spolupráci si vyloženě užívá smajlík, takže brzy bez ní. No hráli jsme na schovku, tak aby se naučila si mě hlídat. Nikdy jsem pro ni nepřišla já, vždy musela ona přijít. A když začala v pubertě zlobit, sedla jsem si na zem a dělala jakoby nic.Po chvíli přišla.Já nejásala, jenji dala stopku a znovu přivolání na ní. Když to pěkně dělala, odepnula jsem ji. Odměna balonek-ten miluje a samo kokina. Takže v tom lese jsem ji učilka skákat na pařezy, lézt po stromě (má kočičí úchop), prostě cokoli. Doma jsem ji naučila na píšťalku, takže je odvolatelná i od srnky. Ona prostě pochopila že být s paničkou je bezva zábava, že pořád něco vymýšlí a tak si mě prostě hlídá . Miluje i lítání se psy, takže po cestě z lesa jsem jí ho dopřála dosytosti, do její únavy, ze hry ji nevolala, sama přišla že má dost, dostala odměnu. Naučila se chodit se ke mně "hlásit" Asi mám štěstí na chytrého psa, ale jsem z ní vedle

Děkuji, moc. Vyzkouším a uvidím

18.3.2015 11:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ještě jsem zapomněla, když budete hrát na honěnou, nikdy nehoň ty psa, vždy musí pes honit tebe, legrační, ale důležité.

Teď mám přivolání různé- na píšťalku vzorové s předsednutím, na jméno- přiběhne, na zdrobnělé jméno s rozpaženýma rukama a pokrčenýma nohama- s výskokem do náruče smajlík
Prostě aby se pes nenudil stereotypem smajlík

A ještě důležité- nepřivolávat psa pro to, abys ho dala na vodítko. Spojil by si, že přiběhnutí je konec srandy, a příště by přijít nechtěl. Takže přivolávám, po přiběhnutí dám zase volno a tak. Někdy dám vodítko a nechám lítat chvilku s vodítkem, aby vodítko necítila jako zlo, nebo jí i s vodítkem párkrát hodím balónek. Když nechce balonek dávat a má ho jako kořist, je dobré mít balonky dva stejné...

hanzakar

30.5.2016 09:05
hanzakar

XXX.XXX.206.79

Doporučuji školu sportovní a pracovní kynologie v Herolticích. Mají tam spoustu kurzů na kterých vám ukáží pozitivní metody výcviku, tedy i přivolání. Sama jsem dva absolvovala a byla jsem spokojená. http://skola.kynolog.cz/.

30.5.2016 10:32
scylla

XXX.XXX.150.32

hanzakar napsal(a):
Doporučuji školu sportovní a pracovní kynologie v Herolticích. Mají tam spoustu kurzů na kterých vám ukáží pozitivní metody výcviku, tedy i přivolání. Sama jsem dva absolvovala a byla jsem spokojená. http://skola.kynolog.cz/.

Takže už nevyznávají teorii dominace, už psi doslova nelétají vzduchem? Pozitivka letí, tak se přeorientovali. Jenže když se kouknete na jejich videa na youtube, je to dost k pláči.

30.5.2016 13:50
daajs

XXX.XXX.89.28

Lexaurin napsal(a):

Měla jste kliku, najít Rozumnou osobu není jednoduché.

30.5.2016 16:31
Danczéz

XXX.XXX.210.157

Moje fenka miluje, když rychle přidřepnu a něco "chytím" na zemi. (pamlsek) To přiletí a snaží se mi pomoc. Nevím, jestli se to dá považovat za přivolávací hru, ale je to taková naše kratochvíle.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík