Máme 4 letou fenku číňánka a poslední dobou má problém s pokožkou.Je to čistá naháčka, ochlupení má pouze na hlavě, nohách a ocasu.
Vždy, když ji vysvleču z oblečku, tak se stále škrábe a olizuje všude po těle, až má podrážděnou kůži, někdy až stroupky .Když má obleček, tak to nedělá.
Dříve s nahotou problém neměla.Na omak má pokožku jemnou, připadá mi suchá a na páteři má takovou jako kdyby kopřivku a sem tam černý beďárek.Jinde na těle ne, snažím se co nejvíce mazat, ale nepomáhá to.Zkoušela jsem te trea olejíček, konopnou mast, kokosový olej...Přemýšlím ještě, že namažu na noc sudocreamem, který obsahuje zinkovou mast a je i pro lidi, co mají ekzém.
Fenka si chce vždy namazání slízat, tak jí na to oblékám bavlněné lehké tílko, protože nahá nevydrží, ale tímto asi problém nevyřeším.
Prosím tedy o radu, nebo zkušenost Vás, kdo řeší podobný problém.
Vypadá to na alergii (ta kopřivka)- může to být reakce na ten obleček, prášek v čem je praný, nebo na složku potravní..., čím krmíte ? Koupila bych mast calcium panthotenicum, nebo Bepanthen. Možné je taky použít Purelan- je to čistý lanolin- v tenké vrstvě, je hodně mastný, ale pro kůži super. Když z těchto mastí trochu slízne žádný problém.
Sudocrem je na opruzeniny, ten bych nedávala, kůži vysuší ještě více.
Peeling je pro pěknou kůži naháče prakticky nezbytný. Měl by se dělat každé 2 týdny. Nemusíte kvůli tomu kupovat žádnou drahou kosmetiku. Stejnou službu udělají 2 lžičky krupicového cukru smíchané s trochou oleje (jakýkoliv kvalitnější kuchyňský - olivový nebo slunečnicový). A máte to 3 v 1: peeling, mazání (po olejovém peelingu už pejska nekrémuji) a pamlsek (zatímco já psa drhnu, on ze sebe spojojeně líže cukr a pěkně drží.