Košík pro psa na řídítka kola

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 19:36
tiffany

XXX.XXX.215.52

Koupili jsme tento kosik, ale az po rozbaleni jsem zjistila, ze nema zadny navod na pripevneni na kolo. Je tam jakysi kovovy uchyt, ktery se ma zaprit o tyc pod riditky a pomoci popruhu se to ma pripevnit k riditkum. Nezda se mne to moc stabilni. Mohl by nekdo, kdo ma pripadne tento kos, zhodnotit jeho stabilitu ? Premyslim, jestli ho radeji nevymenit za jiny. Dekuji.

18.4.2015 13:13
ududu

XXX.XXX.234.131

Mám stejnou tašku, pokud jste ještě nepřišli jak na to, klidně mi napište.

18.4.2015 19:26
tiffany

XXX.XXX.215.52

Děkuji, už jsme na to přišli, ale nakonec stejně vyměnili za jiný.

17.4.2019 09:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím,

vozíte někdo v nějakém košíku na kole psa okolo 15ti kg? Nemyslím vozík za kolo, to nechci. Hledala jsem všude na netu - ale ty košíky co jsou přímo na psy se mi zdají všechny malé. Mám doma už dva košíky k ničemu - jeden celkově malý, druhý tak akorát, ale hrozně nízký . A celkově větší a vyšší košík vyloženě na kolo už jsem nenašla, takže přemýšlím nad nějakou alternativou, co tam dát . Koupila jsem si přední nosič na kolo s vysokou nosností, takže košík (nebo něco podobného) by "ležel" na něm.

Nejde mi o nějaké mnoha kilometrové výlety, jen o převezní pár km.

Budu ráda i za nápady, jak něco takového třeba vyrobit . Díky.

17.4.2019 12:56
saola

XXX.XXX.250.214

Na kole jsme vozili kříženku špice, cca 8 kg. Vzadu na nosiči s tímhle košíkem (viz odkaz), vyloženým froté osuškou nebo složenou dekou. Fena měla postroj, a dvěma krátkými šňůrami s karabinkami byla přicvaklá ke košíku, aby nevyskočila ven - ale nikdy se ani nesnažila. Na krátké převozy v řádu km bez problémů.
https://bike-tuning-centrum.cz/cz-detail-222528-kosik-na-nosic-drateny-cerny-velky.html
Typ kola - viz odkaz:
https://kolo.cz/clanek/author-dynasty-2011

Nikdy jsme neupadli, fena jízdu snášela bez problémů, nijak nevyváděla, ale přesto takový náklad vliv na rovnováhu prostě má, a vpředu si převoz ještě 2x těžšího zvířete představit tedy vůbec neumím.

17.4.2019 14:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Na kole jsme vozili kříženku špice, cca 8 kg. Vzadu na nosiči s tímhle košíkem (viz odkaz), vyloženým froté osuškou nebo složenou dekou. Fena měla postroj, a dvěma krátkými šňůrami s karabinkami byla přicvaklá ke košíku, aby nevyskočila ven - ale nikdy se ani nesnažila. Na krátké převozy v řádu km bez problémů.
https://bike-tuning-centrum.cz/cz-detail-222528-kosik-na-nosic-drateny-cerny-velky.html
Typ kola - viz odkaz:
https://kolo.cz/clanek/author-dynasty-2011

Nikdy jsme neupadli, fena jízdu snášela bez problémů, nijak nevyváděla, ale přesto takový náklad vliv na rovnováhu prostě má, a vpředu si převoz ještě 2x těžšího zvířete představit tedy vůbec neumím.

Díky. No my jsme koupili košík, do kterého se prostorově vejde jen tak tak , ale je "nízký". A i přesto, že v klidu sedí, tak se obávám, že kdybych najela třeba na hrbol a kolo nadskočilo, že bych ji mohla vyklopit Jinak vepředu mám nosič, který tu váhu "rozloží". Je pravda, že jsem to zkoušela jen po zahradě a tam to bylo v pohodě. Ale vyjet s tím ven si netroufám

https://aukro.cz/trixie-2818-kosik-s-mrizi-na-kolo-50-%C3%97-41-%C3%97-35-cm-6938717822

https://www.sport95.cz/drateny-kos-s-kleci-animal.html?utm_source=google_merchant&utm_medium=product&gclid=CjwKCAjwndvlBRANEiwABrR32FhuXdAwC4ZUW93PbRbXQnoZmx2Hrl1HxecVFK4aYVxFilAdc4UWvRoCyG0QAvD_BwE

koukala jsem i na něco takového, ale to bude asi malé.

Možná chci nemožné a psa s takovou váhou třeba nebude možné vozit, jen mě zajímalo, jestli třeba někdo nemá zkušenost. Loni jsem se na závodech bavila s paní, co měla stafbula a pravidelně jezdili na kole - opravdu hodně kilometrů, a právě říkala, že pes se většinu cesty vozil v nějakém košíku vepředu. Bohužel paní neznám, nemám na ni kontakt, abych se ji zeptala..

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2019 14:16

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

vozíte někdo v nějakém košíku na kole psa okolo 15ti kg? Nemyslím vozík za kolo, to nechci. Hledala jsem všude na netu - ale ty košíky co jsou přímo na psy se mi zdají všechny malé. Mám doma už dva košíky k ničemu - jeden celkově malý, druhý tak akorát, ale hrozně nízký . A celkově větší a vyšší košík vyloženě na kolo už jsem nenašla, takže přemýšlím nad nějakou alternativou, co tam dát . Koupila jsem si přední nosič na kolo s vysokou nosností, takže košík (nebo něco podobného) by "ležel" na něm.

Nejde mi o nějaké mnoha kilometrové výlety, jen o převezní pár km.

Budu ráda i za nápady, jak něco takového třeba vyrobit . Díky.

A na co je dobré, převážet tak velkého psa? Nemůže běžet u kola, když je to na krátkou vzdálenost?

17.4.2019 14:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A na co je dobré, převážet tak velkého psa? Nemůže běžet u kola, když je to na krátkou vzdálenost?

No jde o štěně. Běží navolno u kola a jde mi o úseky, kde kousek jedeme po silnici, že tam po té silnici bych ji převezla v koši, pak si poběží navolno, a zpátky po silnici zase v koši. Jo jasně můžu jít ty kousky po silnici třeba "pěšky" a kolo vést, není to neřešitelná situace. Jen bych si to tímhle ulehčila - když mám třeba oba psy, tak starší je naučený, že když jedeme po silnici tak běží u kola po trávě, malou bych šoupla do koše, než bychom dojeli na louku a pak už by cupitala po svých :-) . A celkově bych mohla jezdit s oběma psy delší trasy s tím, že malou bych chvilkama vozila.

17.4.2019 21:04

marcelaamax napsal(a):
No jde o štěně. Běží navolno u kola a jde mi o úseky, kde kousek jedeme po silnici, že tam po té silnici bych ji převezla v koši, pak si poběží navolno, a zpátky po silnici zase v koši. Jo jasně můžu jít ty kousky po silnici třeba "pěšky" a kolo vést, není to neřešitelná situace. Jen bych si to tímhle ulehčila - když mám třeba oba psy, tak starší je naučený, že když jedeme po silnici tak běží u kola po trávě, malou bych šoupla do koše, než bychom dojeli na louku a pak už by cupitala po svých :-) . A celkově bych mohla jezdit s oběma psy delší trasy s tím, že malou bych chvilkama vozila.

Asi bych při její velikosti volila radši vozík. Zdá se mi bezpečnější jak pro vás, tak pro psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík