Německý ovčák - bez zájmu. Jak psa udělat živějším?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2015 12:56
maris80

XXX.XXX.21.1

Dobrý den, mám štěně německého ovčáka s PP - 6 měsíců. Když jsme si psa přivezli (byly mu 4 měsíce), měli jsme ještě dobráka labradora, kterému bylo vše šumák. Před měsícem si labradora dcera odvezla. Nicméně ovčák je takový línější, než bych čekal. Na procházkách je v pohodě, umí i pár prvních povelů, ale jinak nemá sám o nic zájem. Připadá mi trochu jako ten dobrák labrador, jehož jedinou starostí bylo ležet a mít něco v misce. Krmíme Calibrou a nezdá se mi, že by nějak strádal.
Jinde vidím takhle staré psi, kteří jsou jako z divokých vajec a náš je takový bez života. Nezdá se mi ani, že by nějak začal hlídat zahradu, nebo by měl o to alespoň zájem. Někdo přijede, tak se uráčí zvednout a prostě nezájem.
Můžete mi někdo poradit jak psa trochu "předělat" nebo co dělat, aby byl trochu živější? Ven s ním chodím každý den, ale nelepší se to. Moc děkuji.

19.3.2015 13:00
Zloun

XXX.XXX.198.114

Http://www.pteryx.net/sklonovani.html

pes
psu
psu
psa
pse
psu
psem
psy
psů
psům
psy
psy
psech
psy.

19.3.2015 13:02
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jestli je to "exteriérák", tak je to vcelku normální.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2015 13:22

Pokud se šesti měsíční štěně nechová jako štěně něco je špatně, a je úplně jedno jestli je to exteriérák, pořád je to štěně a má být hravé plné života, tenhle stejný problém sem řešila se štěnětem labradora, choval se jako starý pes, nakonec se ukázalo že není zcela zdráv, takže u vašeho psa bych doporučila prokonzultovat to s veterinářem,.

19.3.2015 13:29
kniga

XXX.XXX.139.98

Tak muze byt flegmous... ja mam taky desne klidnou fenu, ale jen dokud nejde o zvirata...
Fakt toho vaseho nevzrusi nic? ani balonek, ani jiny pes? Kocka? nic?

19.3.2015 13:59

Zloun napsal(a):
Http://www.pteryx.net/sklonovani.html

pes
psu
psu
psa
pse
psu
psem
psy
psů
psům
psy
psy
psech
psy.

Když už jazykové okénko, tak aspoň správně (podle vzoru pán) -

pád jednotné č. množné číslo
1. kdo, co pes psi
2. bez koho čeho psa psů
3. ke komu k čemu psu, psovi psům
4. vidím psa psy
5. oslovujeme pse psi
6. o kom o čem psu, psovi psech
7. s kým s čím psem psy.

19.3.2015 14:00

To se teda hnusně rozhodilo, měla jsem to ve sloupcích...

19.3.2015 14:03
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

A jak dlouho je to po odchodu labradora ? Nemůže být prostě smutný ? Náš pes, když mu doma přibylo na 14 dní kotě, které jsme pak předali dál, týden nežral a jen smutně ležel v pelíšku smajlík

19.3.2015 14:20
Zloun

XXX.XXX.198.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když už jazykové okénko, tak aspoň správně (podle vzoru pán) -

pád jednotné č. množné číslo
1. kdo, co pes psi
2. bez koho čeho psa psů
3. ke komu k čemu psu, psovi psům
4. vidím psa psy
5. oslovujeme pse psi
6. o kom o čem psu, psovi psech
7. s kým s čím psem psy.

Haha to máte pravdu, já to zkopírovala z výše uvedeného odkazu zcela bezmyšlenkovitě. Díky že čtete pozorně!

19.3.2015 14:47
maris80

XXX.XXX.211.242

Pokud se objeví jiný pes, nebo zvíře, tak samozřejmě ožije a je úplně jiný. Pokud si s ním hraji s míčkem, nebo klackem tak má zájem vše je jak má být. Ale přijedu z práce a jen leží, než se zvedne tak to trvá, kouká tak jako rozespale a bez zájmu.
Minulý vlčák hned od mala chvíli neposeděl. Jakmile někdo přijel hned ho zajímalo kdo, chodil kolem vrat, ležel u nich, měl zájem koukat co se kolem děje a sledoval to a začínal si bránit svoje. Hned byl u vrat jakmile jsem přijel. Tady bohužel.
Labradora už nemáme měsíc, ale přijde jako by chování odkoukal od něj. Zajdu s ním k veterináři pro radu a uvidíme.

19.3.2015 14:49
lostris

XXX.XXX.191.77

No určitě to může být steskem, ikdyž u štěněte se mi to moc nezdá, štěnata spíše rychle přivykají novým situacím, vemte si příchod štěněte do nové rodiny po odstavení, také netruchlí měsíc( ale přeci jen vyjimky potvrzují pravidlo). Jinak to může být opravdu charakterem, já mám ACD z pracovní linie a větší flegmu sem nikdy neměla, naprostý gaučák už od mala, vždy si promyslí jestli daná akce opravdu vyžaduje reakci otázka spíše je, jestli pes je jen klidas nebo je apatický to už by spíš nasvědčoválo něčemu jinému. Apatie může být ze zdravotního důvodu, určitě neprohloupíte pokud pejska vezmete k vetovi ať na něj koukne popř. krevní rozbor je otázka pár korun a budete mít jistotu že jste nic nezanedbal, tak přeji jen dobré.

20.3.2015 03:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Zloun napsal(a):
Haha to máte pravdu, já to zkopírovala z výše uvedeného odkazu zcela bezmyšlenkovitě. Díky že čtete pozorně!

Tak to je fakt bomba odkaz , takové hrubky to je tak na kouli už někdy ve 4.,5. třídě ZŠ.

20.3.2015 17:01

fikovnice napsal(a):
Tak to je fakt bomba odkaz , takové hrubky to je tak na kouli už někdy ve 4.,5. třídě ZŠ.

Odkaz je dobrý, jen Zloun se unáhlil/a a skloňovala mrtvého ( mužský rod, neživotný ) psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík