Co je nejúčinnější na klíšťata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2015 20:28
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Dneska jsme štěndě vyndali z krčku první klíště. Jelikož nemám absolutně žádné zkušenosti, prosím o radu co je opravdu nejlepší a nejúčinnější ? A na jakou dobu co vydrží ? Nevím proč, ale obojkům moc nevěřím...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2015 20:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dávám foresto obojek, vydrží celou sezonu.

21.3.2015 20:42
pidla

XXX.XXX.106.11

Dáváme Pangamin (sušené pivovarské kvasnice) + éterické oleje z levandule, citronely, tea tree, cedru... rozpuštěné v kokosovém oleji. Mimo sezónu tyhle přírodní antiparazitika úplně stačí.
Na léto dáváme Advantix.

21.3.2015 21:19
nexxi

XXX.XXX.228.56

Právěže obojky sou super. naši dřív dávali psům obojky sergeants.. přestali jenom proto, že pes už zestárnul a skoro ven nechodí, tak ho občas jenom přestříkne bolfem, ale na sídlu toho pes moc nechytne.. já dávala dřív obojek preventic, ten se bohužel už nevyrábí a letos jdu zase do obojku, už máme koupený kiltix.jinak máme ozkoušený i belfit a arpalit obojek a obojí super, bez klíštat a to jsme v lese celoročně skoro denně.

21.3.2015 23:55
Clayton

XXX.XXX.137.160

Nedám na Kiltix dopustit.Loni jsme s ním chodili v překlíšťatovaném lese a nic.Vydrží cca 8 měsíců a je velmi účinný.Je pravda, že je trochu aromatičtější, ale působí zaručeně.Mám ohaře a ten vymete každé houští, ale klíště neměl ani jednou.

28.3.2015 21:47
Edgirl

XXX.XXX.193.24

Doporučuji obojek Scalibor ;-).

28.3.2015 21:58
noemi

XXX.XXX.64.236

Taky hlasuji pro Scalibor.
Vyzkoušeno několik let po sobě na 7 psech.

28.3.2015 22:12
nexxi

XXX.XXX.228.56

Nejučinněší býval preventic.. naprosto nechápu, co se stalo, že už ho nedělají.. ani já, ani moje alergická čuba jsme s ním neměli nikdy problém, a klíště žádné a to jsme byly v lese v létě denně, plus koupání.. když ho přestali dělat, tak jsem zkoušela kapky s amitrazem a fipronilem certifect, klíště sice nepřisátý, ale občas lezlo po psovi i doma tak už jsme další pipetu nedávali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík