Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2015 19:20
Iliena

XXX.XXX.37.7

Zdravím,
chtěla bych poprosit o Váš názor. Fence našich známých se v sobotu narodila štěňátka, rádi by jsme si jedno až to bude možné vzali, ale nevím co z toho bude. Fenka je kříženec boxera a ridgebacka (je moc hodná, společenská) a otec je buď bílý labrador nebo šedý stafordšírský teriér. Dvě štěňátka jsou bílá (viz foto), myslíte, že to byl ten labrador? Může nám to veterinář potvrdit nebo vyvrátit? Kombinace se stafordem mě totiž trochu děsí.

23.3.2015 19:24
kniga

XXX.XXX.128.66

Bila muze byt i z boxera... jako taky muzou byt otcove oba dva...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2015 19:42

Co z toho bude to vám nikdo předem neřekne, fenka je na pohled docela hezká. jak píše přede mnou otcové můžou být klidně oba dva.myslím že z toho bude pes at je otec ten nebo onen a hlavně záleží na tom co si z něj vychováte.

23.3.2015 22:43
tapina

XXX.XXX.211.177

Mně by teda děsila víc ta kombinace s labradorem. Ale ne o moc ;) Ono je to v podstatě jedno. Pokud štěně opravdu chcete, máte podmínky pro většího psa, vyberte si to, které se Vám bude nejvíc líbit a vyhovovat temperamentem.

24.3.2015 06:11
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Iliena napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych poprosit o Váš názor. Fence našich známých se v sobotu narodila štěňátka, rádi by jsme si jedno až to bude možné vzali, ale nevím co z toho bude. Fenka je kříženec boxera a ridgebacka (je moc hodná, společenská) a otec je buď bílý labrador nebo šedý stafordšírský teriér. Dvě štěňátka jsou bílá (viz foto), myslíte, že to byl ten labrador? Může nám to veterinář potvrdit nebo vyvrátit? Kombinace se stafordem mě totiž trochu děsí.

Co by to bylo. Kříženec kříženců to bude. Povaha a vzhled neodhadnutelná. Známé bych propleskla. Doufám, že štěně dají zadarmo.

24.3.2015 06:28

Iliena napsal(a):
Zdravím,

Nevím, nejsem si jistá, ale labrador gen pro bílou barvu nemá. Ti, co jsou považovaní za bílé, jsou ve skutečnosti velmi světlí žlutí. Bílá barva může pocházet od boxera. A nebo od úplně jiného plemene, vždyť ta štěňata jsou kříženci kříženců.

24.3.2015 07:24
Iliena

XXX.XXX.33.0

Nevím proč hned proplesknout, fenky se ujali v jednom roce, když se sama toulala ulicemi a dali ji domov. Hárání bohužel neohlídali. A co se týče toho jestli bude zadarmo, peníze jsou to poslední o co by mi šlo.

24.3.2015 07:43
Iliena

XXX.XXX.33.0

tapina napsal(a):
Mně by teda děsila víc ta kombinace s labradorem. Ale ne o moc ;) Ono je to v podstatě jedno. Pokud štěně opravdu chcete, máte podmínky pro většího psa, vyberte si to, které se Vám bude nejvíc líbit a vyhovovat temperamentem.

Proč vás děsí kombinace s labradorem? smajlíkMáme dům se zahradou, spala by s námi doma, takže společnost i prostor mít bude.

24.3.2015 07:56
kniga

XXX.XXX.224.132

Jinak klidne bych do toho pejska sla, pokud vam nevadi, ze je to vorisek. a treba podle me amstaf nebo labrador, kdyz je tam ridgeback, je uplne nepodstatne. smajlík Dukladne socializujte a pocitejte s tim, ze nebude kuset mit rad jine psy. ale to vas muze potkat u jakehokoliv plemene. Jen byt vama volim ta zihana stenata. pokid je ta bila z boxera tak bila mohla byt hlucha...

24.3.2015 08:56

Pokud fenku našli na ulici tak si ani nemůžou být jistí čeho je to vlastně kříženec, to se jenom domnívají. Já osobně tam vidím středoasijatí hlavu , bílou barvu to může mít po čemkoliv, protože fena může být taky kříženec čehokoliv. Nevím proč se tu někdo děsil křížení z labradorem, to jsme nějak nepocopila. Jinak taky radím vezměte si tmavého, bílí psi jsou náchylní na kožní nemoci.

24.3.2015 10:23
Iliena

XXX.XXX.33.0

kniga napsal(a):
Jinak klidne bych do toho pejska sla, pokud vam nevadi, ze je to vorisek. a treba podle me amstaf nebo labrador, kdyz je tam ridgeback, je uplne nepodstatne. smajlík Dukladne socializujte a pocitejte s tim, ze nebude kuset mit rad jine psy. ale to vas muze potkat u jakehokoliv plemene. Jen byt vama volim ta zihana stenata. pokid je ta bila z boxera tak bila mohla byt hlucha...

Nevadísmajlík a stejně jsme chtěli žíhané. Jinak bydlíme v dvougeneracnim dome kde je i jezevčík, takže s jiným psem budeme seznamovat hned od malinka. Děkuju za názor a za radusmajlík

24.3.2015 10:29
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Iliena napsal(a):
Nevadísmajlík a stejně jsme chtěli žíhané. Jinak bydlíme v dvougeneracnim dome kde je i jezevčík, takže s jiným psem budeme seznamovat hned od malinka. Děkuju za názor a za radusmajlík

Seznámení s jedním jiným psem rozhodně nestačí. Štěně se musí naučit potkávat jiné psy nejrůznějších povah, velikostí, chování i vzhledu a komunikovat s nimi - nejpozději do dvanáctého týdne věku by mělo potkat 50-100 psů, a to tak, aby si z toho odneslo příjemný a přínosný zážitek.

24.3.2015 11:15
kniga

XXX.XXX.134.38

Neni zac, radeji volte opacne pohlavi od jezevcika. s tim ze bud uhlidejte nebo kastrujte prosim... opacne pohlavi se bude lepe snaset. Nemyslism si, ze je potreba do 12.tydne sto psu. To teda nezazila ani jedna noje fena. Ale jeden je fakt malo.

24.3.2015 11:40

Ve dvanácti týdnech sem si brala psa od mámy, znal jen jí a sourozence, kde by viděl sto psů ? nepřipadá mi že by to na něm zanechalo nějaké následky že je neviděl, možná jich ani za ten rok co je na světě tolik neviděl

24.3.2015 11:43
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve dvanácti týdnech sem si brala psa od mámy, znal jen jí a sourozence, kde by viděl sto psů ? nepřipadá mi že by to na něm zanechalo nějaké následky že je neviděl, možná jich ani za ten rok co je na světě tolik neviděl

A v dospělosti je se psy v pohodě? Umí vycházet se všemi bez rozdílu pohlaví, velikosti a temperamentu? Umí si hrát s bázlivou uštěkanou čivavou, nevadí mu chrochtající mops?

24.3.2015 11:44
Iliena

XXX.XXX.9.252

Jezevčík je pes a budem pořizovat fenku. Ja vím, že jeden je málo, jen jsem chtěla podotknout, že dalšího psa pozná hned co ji přivezemsmajlík ale opravdu nevím jak by za tři týdny měla poznat 100 psu :-D.

24.3.2015 11:44
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Iliena napsal(a):
Jezevčík je pes a budem pořizovat fenku. Ja vím, že jeden je málo, jen jsem chtěla podotknout, že dalšího psa pozná hned co ji přivezemsmajlík ale opravdu nevím jak by za tři týdny měla poznat 100 psu :-D.

To je pět psů denně. Neříkejte mi, že na vycházce v parku nepotkáte pět psů.

24.3.2015 11:54
Iliena

XXX.XXX.9.252

papuchalk napsal(a):

To asi jo, ale tohle není nijak velký město, takže možná pět psů denně, ale neustále ty samysmajlík

24.3.2015 11:59
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Iliena napsal(a):
To asi jo, ale tohle není nijak velký město, takže možná pět psů denně, ale neustále ty samysmajlík

Ale v rámci socializace by mělo štěně poznat víc míst, než jen pořád stejnou trasu městečkem...

24.3.2015 11:59

papuchalk napsal(a):
A v dospělosti je se psy v pohodě? Umí vycházet se všemi bez rozdílu pohlaví, velikosti a temperamentu? Umí si hrát s bázlivou uštěkanou čivavou, nevadí mu chrochtající mops?

On je v pohodě, chrochtající mops mu nevadí, před uštěkanou čivavou radši odejde, a se všemi psy by on vycházel v pohodě, bohužel ne všichni psi vychází v pohodě s ostatními, takže už sem se poučila a nemusí se na ulici kamarádit z každým nevychovaným kousavým zmetkem.

24.3.2015 12:00

papuchalk napsal(a):

No jak už tady píše pět psů třeba potkám ale pořád ty samý.

24.3.2015 12:01
papuchalk

XXX.XXX.96.38

On je v pohodě, chrochtající mops mu nevadí, před uštěkanou čivavou radši odejde, a se všemi psy by on vycházel v pohodě, bohužel ne všichni psi vychází v pohodě s ostatními, takže už sem se poučila a nemusí se na ulici kamarádit z každým nevychovaným kousavým zmetkem.

Tak to je bez diskuze.
A jestli je takhle v pohodě i přes opožděnou socializaci, máte štěstí na vyrovnaného pohodáře. Bohužel ne všichni psi jsou takoví, někteří už socializaci nikdy nedoženou...

24.3.2015 12:01

papuchalk napsal(a):
Ale v rámci socializace by mělo štěně poznat víc míst, než jen pořád stejnou trasu městečkem...

A ty psy potkáváme právě jen ve městě v polích nebo v lese nepotkáme taky žádného, a do nějakého psího velkoměsta ho kvůli tomu vozit nebudu

24.3.2015 12:07

papuchalk napsal(a):
Tak to je bez diskuze.
A jestli je takhle v pohodě i přes opožděnou socializaci, máte štěstí na vyrovnaného pohodáře. Bohužel ne všichni psi jsou takoví, někteří už socializaci nikdy nedoženou...

No jde spíš o to umožnit psovi kontakt s normálními psy, což on měl s naší fenou, se psy na cvičáku i pár psy tady v okolí, opravdu není třeba aby se seznamoval s každým, když byl maličký málem ho zakousla fena boxera, o které pán tvrdil že je v pohodě, a včera ho zrovna napadl stejně starý pes kolie, ten můj ač mnohem silnější ležel na zádech a překvapeně naříkal, protože tohle nezná, Ono opravdu není nutné nechat psa hrát si s každým blbem, to někdy nadělá víc škody než užitku, pár kvalitních vychovaných jedinců stačí.

24.3.2015 12:25
papuchalk

XXX.XXX.96.38

No jde spíš o to umožnit psovi kontakt s normálními psy, což on měl s naší fenou, se psy na cvičáku i pár psy tady v okolí, opravdu není třeba aby se seznamoval s každým, když byl maličký málem ho zakousla fena boxera, o které pán tvrdil že je v pohodě, a včera ho zrovna napadl stejně starý pes kolie, ten můj ač mnohem silnější ležel na zádech a překvapeně naříkal, protože tohle nezná, Ono opravdu není nutné nechat psa hrát si s každým blbem, to někdy nadělá víc škody než užitku, pár kvalitních vychovaných jedinců stačí.

Tak to každopádně. Radši míň psů, ale pohodových.
Nicméně znám pár psů, kteří vyrostli v asi padesátičlenné smečce, ale zcela bez kontaktu se psy mimo smečku (angažovala jsem se v jejich odebrání a následně umisťování do nových rodin). A ti psi jsou prostě pro praktický život téměř nepoužitelní - umí fungovat se svými psy (po hodně dlouhém seznamování vzali "za své" i psy v nových adoptivních rodinách), ale absolutně neumí potkávat nové psy, nevědí, jak se při setkání chovat... někteří z nich cizí psy preventivně napadají, zcela bez ohledu na věk a pohlaví.
To je samozřejmě extrémní situace, ale berte to jako ilustraci toho, že socializace na pár "svých psů" nestačí.

24.3.2015 12:35
Iliena

XXX.XXX.13.254

papuchalk napsal(a):

Jak jste přišel na to, že budem chodit stejnou trasu? Jsme na kraji města, jsou tu lesy, louky, rybníky, spousta míst na procházku. Jen říkám, že 100 psu do 12ti týdnu prakticky potkat nelze.

24.3.2015 12:43
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Iliena napsal(a):
Jak jste přišel na to, že budem chodit stejnou trasu? Jsme na kraji města, jsou tu lesy, louky, rybníky, spousta míst na procházku. Jen říkám, že 100 psu do 12ti týdnu prakticky potkat nelze.

Ale jde. Jen se musíte socializaci trošku věnovat, ne jen chodit na procházku do lesa. Když u vás nejsou potkávací psi, tak holt občas sednete do auta a zajedete do města. Nebo se domluvíte se známými na společné vycházce, grilovačce na zahradě, zajdete na štěněcí socializační lekci...)

Navíc jsem nepsala 100 psů, ale 50-100 psů. Padesát psů za čtyři týdny, to je dvanáct psů za týden! Pokud nebydlíte na samotě, tak potkáte těch psů nejspíš daleko víc.

24.3.2015 13:00
lev

XXX.XXX.253.186

Ta matka vypadá na křížence amstafa. ( žíhanou zas tak moc psů nenese) Nechápu proč nechali celý vrh, hlavně, když je otec neznámý. Ta bílá štěńata nebudou bílá, ale žlutá, to spíš vypadá na toho otce labradora. Ale jeden vrh může mít několik otců. Štastnou ruku při výběru a dobrou výchovu. Snad i ti ostatní chudáci najdou slušné majitele a neskončí v útulcích.

24.3.2015 13:04
papuchalk

XXX.XXX.96.38

lev napsal(a):
Ta matka vypadá na křížence amstafa. ( žíhanou zas tak moc psů nenese) Nechápu proč nechali celý vrh, hlavně, když je otec neznámý. Ta bílá štěńata nebudou bílá, ale žlutá, to spíš vypadá na toho otce labradora. Ale jeden vrh může mít několik otců. Štastnou ruku při výběru a dobrou výchovu. Snad i ti ostatní chudáci najdou slušné majitele a neskončí v útulcích.

Jestli jsou bílá štěňata bílá, nebo žlutá, to se zjistí během pár dní - pokud jsou bílá, tak zůstanou tlapky růžové, pokud jsou žlutá, tak se tlapky začnou pigmentovat.

24.3.2015 14:26
kniga

XXX.XXX.227.63

Lev moc psu sice ne, ale jaksi zrovinka boxer ji nese... a matka rozhodne vypada jak krizenec boxera smajlík

Zadavatelka i ja doporucuju zajet do kesta a to kvuli vlaku, autobusum atd. i kdyz mate auto at male zna azvladne cestu mhd. Ja osobne jsem s prvni fenkou mela problem a do 12. tydne se neocichala s zadnym cizim psem. presto problem nemela. Druhou fenu jsem si brala z chs jako petimesicni, byli z dediny nevim jak moc, ale pochybuji ze by dali i tech 50 psu a problem nema. Mala bila byla do desateho tydne u matky a hlavni cast socializace probihala az po 12. tydnu. Vali ka lehce problem s velkyma, ten ale vznikp az po te co ji pod sebe srolovali velci psi pri hre smajlík a znam psi co byli socializovqni fest astejne by se rvali.

24.3.2015 17:55
tapina

XXX.XXX.11.125

Iliena napsal(a):
Proč vás děsí kombinace s labradorem? smajlíkMáme dům se zahradou, spala by s námi doma, takže společnost i prostor mít bude.

Byl za tím smajlík a napsáno, že je to v podstatě jedno. Nic proti labradorům, je to otázka mé osobní preference, já osobně bych si nekoupila labradora ani jeho křížence. Myslím, že ani nemusíte spekulovat, čeho je to kříženec, ať už matka, nebo štěňata, k výchově přistoupit bez předsudků a počítat s tím, že bude větší, takže úměrnou fyzickou aktivitu, možná bude zamlada trochu destruktivnější než malý jezevčík, atd.
S tou socializací je to tak, že je přepsováno, pokud by nebyl schopen tolerovat jiné psy, při předpokládané velikosti by procházky nebyly asi nic moc. Je potřeba štěně seznámit s rozličnými situacemi, i když mu neukážete všechno, s čím by se třeba mohl setkat, naučí se, že při nejistotě se může spolehnout na Vás.
Hlavně optimisticky a bez černých scénářů v hlavě :).

24.3.2015 19:48
Iliena

XXX.XXX.37.7

tapina napsal(a):
Byl za tím smajlík a napsáno, že je to v podstatě jedno. Nic proti labradorům, je to otázka mé osobní preference, já osobně bych si nekoupila labradora ani jeho křížence. Myslím, že ani nemusíte spekulovat, čeho je to kříženec, ať už matka, nebo štěňata, k výchově přistoupit bez předsudků a počítat s tím, že bude větší, takže úměrnou fyzickou aktivitu, možná bude zamlada trochu destruktivnější než malý jezevčík, atd.
S tou socializací je to tak, že je přepsováno, pokud by nebyl schopen tolerovat jiné psy, při předpokládané velikosti by procházky nebyly asi nic moc. Je potřeba štěně seznámit s rozličnými situacemi, i když mu neukážete všechno, s čím by se třeba mohl setkat, naučí se, že při nejistotě se může spolehnout na Vás.
Hlavně optimisticky a bez černých scénářů v hlavě :).

Díky za optimismussmajlík Nebude to moje první fenka (moje první mi loni bohužel zemřela stářím), spíš jsem jenom přehnaně opatrná. Akorát bude změna, že tentokrát to nebude venkovní pes, ale bude s námi domasmajlík v sobotu se na mrňousky jedeme podívat a jakmile je uvidím budu ztracená :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík