alanubris1
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat můžu psovi dát např. vařené hovězí ledviny, srdce..? Co můžu k tomu zvolit za přílohu jen mě napadá rýže nebo těstoviny a samozřejmě zelenina. Co by nemělo chybět na psím jídelníčku? Předem moc děkuji :) :).
Proč vařené?
Jinak po samotných ledvinách se s největší pravděpodobností posrajdí, pokud není zvyklý - vnitřnosti jsou projímavé. Těstoviny a rýže jsou zbytečný balast, který psu nedá nic kromě kalorií, navíc dnes už má spousta psů alergii na lepek.
Souhrnné informace o krmení psa jsou na stránkách http://manwe.eu/ - po pravé straně pod hlavičkou BARF.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alanubris1
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat můžu psovi dát např. vařené hovězí ledviny, srdce..? Co můžu k tomu zvolit za přílohu jen mě napadá rýže nebo těstoviny a samozřejmě zelenina. Co by nemělo chybět na psím jídelníčku? Předem moc děkuji :) :).
Já ledviny nekmim...buď hovězí srdce, hovězí maso, drůbeží žaludky. podávám lehounce povařené...nebo spíše spařené, pesanům to takhle více chutná, jako příloha rýže, těstoviny, ovesné vločky a zeleninka a minerály. BARF je asi lepší, ale nám to takhle vyhovuje. Vzhledem k tomu, že nezkrmuji kosti (respektive v malém množství jako mňamku) tak je samozřejmě důležité přidávat hlavně vápník, protože tato strava obsahuje podstatně víc fosforu. Maso zhruba 60%-70%, zelenina 20%-30% a zbytek příloha.
alanubris1
napsal(a):
Proč byste nemohla ? Pokud je pes zvyklý na přirozenou stravu. Poslední dobou mě přijde, že se psí strava řeší nad rámec všeho, i lidské a dětské. Také nemáme denně přísun všeho, ani pes to nepotřebuje. Bohužel žijeme v zajetí reklam.
alanubris1
napsal(a):
Já svým psům dávám vařené, i syrové (přemražené)maso, přidávám trošku vnitřností, kořenovou zeleninu buď spařenou nebo vařenou, k tomu řasu kelpu, lososový olej, sušené bylinky, kopřivy, pokud nedám kosti, tak kupuji u Zoohitu kostní moučku, vápník se blbě dávkuje, psí multivitaminy s minerály do toho, nebo Pangamin...Snažím se nedávat lepek, rýže je bezlepková.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Ještě jsem zapomněla- rýži jako přílohu ano, pohanku ano, jáhly ano, těstovinyy nee, je po nich řidší stolice
Krmím těstoviny jako přílohu zhruba 2x týdně...žádný problém nemáme...