Antiparazitní obojek pro březí a následně kojící fenu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2015 20:36
Monika333

XXX.XXX.49.24

Ahoj, je nějaký antiparazitní obojek, který by mohla březí, následně kojící fena? Četla jsem, že nejvíce doporučovaný a velmi dobře účinný je obojek Foresto...ovšem na něm je psáno nedávat štěňatům do 7mi týdnů...tudíš soudím by ho neměla mít ani fena? Díky.

25.3.2015 20:53
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Kojící feně jsem dávala tabletu Bravecto. Dneska jsem v nějaké veterinární diskuzi zahlédla, že to nemá ani vliv na plody.

26.3.2015 12:49
whiter

XXX.XXX.104.238

Tabletové výrobky... tak těm bych se vyhnula, z dlouho dobého hlediska ještě nejsou studie, co to s tím zvířetem udělá a navíc je to další zatížení organismu - z mého hlediska absolutně zbytečné.
Foresto jsem použivala na fenu také, v tenhle momentě mám kojící fenu a čtyři prcky doba. Mám koupený Frontline ve spreji, je to neideálnější řešení k poměru cena/množství
Citace přímo od nich:
U kojících fen je vhodné zajistit, aby nedošlo k případnému olizování místa aplikace na hřbetě feny štěňaty (v případě aplik. formy spot on). Při použití sprejové formy Frontline je nutné aplikovat přípravek feně mimo prostor se štěňaty a ke štěňatům ji pustit až po zaschnutí (zpravidla asi půl hodiny). Při ošetření kojící feny sprejovým Frontlinem je také vhodné vyhnout se aplikaci na struky (s ohledem na následně sající štěňata).

S pozdravem,

MVDr.Michal Gojda
MEVET s.r.o.

Přidejte reakci

Přidat smajlík