Spolehlivý hlídací pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2015 00:50
cat.mil

XXX.XXX.221.211

Dobrý den, chtěla bych se poradit, jakého hlídacího psa si pořídit. Mám německého ovčáka, má 4 roky a doteď jsem si o něm myslela, že je to dostatečně ostrý pes. Je akční, v zahradě hlídá, na procházce taky není žádnej poseroutka. Jenže jsem měla nezvanou a nepříjemnou návštěvu a dotyčný vešel do zahrady i když se pes mohl zbláznit a když vešel, tak pes i naznačoval útok, šíleně štěkal, dotíral, ale nekousl. Navíc ho ten člověk doslova zkopal, prostě přes něj prošel až do domu, pes to nezvládl.
Teď tedy uvažuji o tom, že pořídím plemeno, které takové situace umí zvládat. Jenže jaké to je? Vím, že žádný pes není sto procent a nejde mi o to, že by mě chtěl někdo přepadnout s pistolí, to je mi jasné, že proti tomuto není pes, ale jde mi o to, aby pes necouvl a zakročil opravdu razantně, klidně zákusem nebo jakkoli. Právní stránku neřešme, tu vyřeší právník, kdyby bylo třeba. Jde mi o to, aby se pes nebál zakročit, aby přes něj člověk prostě jen tak neprošel. Raději bych plemeno s kratší srstí, uvažuju o Brazilské File nebo Středoasiatovi, nebo možná Boerboel (ale o tom mnoho nevím o jeho povaze). Ale zase - jsou tito psi natolik sebevědomí a tvrdí, že je někdo nezastaví kopanci? Hrozně mě to u našeho ovčáka překvapilo, že se takhle vzdal. Díky za radu.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 01:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

cat.mil napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se poradit, jakého hlídacího psa si pořídit. Mám německého ovčáka, má 4 roky a doteď jsem si o něm myslela, že je to dostatečně ostrý pes. Je akční, v zahradě hlídá, na procházce taky není žádnej poseroutka. Jenže jsem měla nezvanou a nepříjemnou návštěvu a dotyčný vešel do zahrady i když se pes mohl zbláznit a když vešel, tak pes i naznačoval útok, šíleně štěkal, dotíral, ale nekousl. Navíc ho ten člověk doslova zkopal, prostě přes něj prošel až do domu, pes to nezvládl.
Teď tedy uvažuji o tom, že pořídím plemeno, které takové situace umí zvládat. Jenže jaké to je? Vím, že žádný pes není sto procent a nejde mi o to, že by mě chtěl někdo přepadnout s pistolí, to je mi jasné, že proti tomuto není pes, ale jde mi o to, aby pes necouvl a zakročil opravdu razantně, klidně zákusem nebo jakkoli. Právní stránku neřešme, tu vyřeší právník, kdyby bylo třeba. Jde mi o to, aby se pes nebál zakročit, aby přes něj člověk prostě jen tak neprošel. Raději bych plemeno s kratší srstí, uvažuju o Brazilské File nebo Středoasiatovi, nebo možná Boerboel (ale o tom mnoho nevím o jeho povaze). Ale zase - jsou tito psi natolik sebevědomí a tvrdí, že je někdo nezastaví kopanci? Hrozně mě to u našeho ovčáka překvapilo, že se takhle vzdal. Díky za radu.

Ovčák bez výcviku není většinou až takový tvrďák, aby takovou (pro něj novou situaci) zvládl, ale pokud na něj někdo nastoupil takovým způsobem, tak musel mít se psy zkušenost a vědět do čeho jde, nebo psa zná - takový vám zruší i toho pastevce. Ne třeba kopanci, ale připraví se na něj jinak. "Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec.
... btw.: nebyla ta dotyčná nezvaná návštěva někdo, koho pes dřív znal (třeba bývalej nebo tak něco?).

2.4.2015 06:00
scylla

XXX.XXX.109.99

cat.mil napsal(a):

Ani ve snu si takového psa nepořizujte, to nepatří do ruky člověku s vašimi názory a pohledem na věc. Pes, pokud na to není cíleně připravován, potřebuje podporu psovoda, kterou neměl v dané chvíli a asi ani před tím, podle vašeho psaní. SAO a ni KAO ani filu si opravdu nepořizujte.

2.4.2015 06:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

scylla napsal(a):
Ani ve snu si takového psa nepořizujte, to nepatří do ruky člověku s vašimi názory a pohledem na věc. Pes, pokud na to není cíleně připravován, potřebuje podporu psovoda, kterou neměl v dané chvíli a asi ani před tím, podle vašeho psaní. SAO a ni KAO ani filu si opravdu nepořizujte.

Zase na druhou stranu já bych byla také plná emocí, kdyby našeho psa někdo zkopal, jak píše zadavatelka a třeba bych také chvilkově přemýšlela o ostřejším psovi, lépe řečeno lepším hlídači. Ale píšu to jako hypotetickou variantu, protože kdybych se opravdu náhodou někdy u takové nějaké situace naskytla, tak bych psa bránila vlastním tělem.

2.4.2015 06:40
scylla

XXX.XXX.109.99

Nedopustila bych, aby mého psa zkopal kdokoli. Ostřejší hlídač je jen otázkou problémů s někým, kdo vám vleze na pozemek, pes ho sejme a vy se nedoplatíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2015 07:07

cat.mil napsal(a):

Pořídila bych KAO nebo SAO. Boerboel a fila jsou krátkosrstí, nemohou být celoročně venku. Já mám i velmi dobrou zkušenost s černým ruským teriérem. Ale asi bych ve vašem případě dala přednost KAO nebo SAO. KAO máme, už druhou fenu, situaci jako u vás jsme nezažili, ale troufnu si tvrdit, že přes ni by nikdo neprošel. Ne tak jako se to stalo u vás.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 07:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

fikovnice napsal(a):
Zase na druhou stranu já bych byla také plná emocí, kdyby našeho psa někdo zkopal, jak píše zadavatelka a třeba bych také chvilkově přemýšlela o ostřejším psovi, lépe řečeno lepším hlídači. Ale píšu to jako hypotetickou variantu, protože kdybych se opravdu náhodou někdy u takové nějaké situace naskytla, tak bych psa bránila vlastním tělem.

Třeba to jenom viděli ráno na kamerách - taky si neumím představit, že se někdo dívá na to, jak mu na vlastním dvoře jinej zkope psa ! Stát se to u nás, tak má v tu chvíli větší problém se mnou, než se psem.

2.4.2015 08:05

Volila bych SAO nebo kavkazana.

2.4.2015 10:12
kiko967

XXX.XXX.148.130

Ostřejší hlídací psi- SAO, KAO, šarplaninec, slovenský čuvač, skvělý ochránci jsou i bandog, tibetská doga, rotvajler, dobrman, kangal, beauceron, malinois, boxer, akita, je mnoho spolehlivých hlídacích plemen psů, ale ne každé plemeno se hodí pro vás, např. malinois vyžaduje hodně pohybu, je vhodný do rukou zkušených majitelů také jako KAO. mě osobně by zastavil od vstupu na pozemek i menší pes, do pozemku, kteří střeží německy ovčák bych si netroufl vejít.Největší respekt bych ale měl z obřích plemen- SAO a KAO.

2.4.2015 10:16
cat.mil

XXX.XXX.210.199

Děkuji za vaše rady. Jen doplním, že psa ten člověk neznal, není to nikdo, kdo by k nám chodil nebo podobně. Pes moji podporu měl, jenže mám sotva 50kg a prostě si musím přiznat, že proti chlapovi šanci nemám.
KAO jestli dobře chápu, je kavkazák a s ním nepočítám právě kvůli srsti. Beru psa často domů a nechci až takového huňáče. Můžu se zeptat proč nejmenujete Filu? Myslíte, že by takovou situaci nezvládla? Myslím Filu s pravou povahou. V podstatě by mi na výběr zbyl ten Středoasiat - má někdo reálnou zkušenost s ním v podobné situaci? Něco jsem načetla, vím, že bát se asi nebude, ale nevím nakolik je akční, když se něco děje, zvládl by to? Zatím u mě vede Fila (a vím, že je těžké sehnat kvalitní). Plemena, co jsem jmenovala, jsem vybrala právě proto, že na hlídání nemusí být cíleně cvičena.

2.4.2015 10:22

kiko967 napsal(a):
Ostřejší hlídací psi- SAO, KAO, šarplaninec, slovenský čuvač, skvělý ochránci jsou i bandog, tibetská doga, rotvajler, dobrman, kangal, beauceron, malinois, boxer, akita, je mnoho spolehlivých hlídacích plemen psů, ale ne každé plemeno se hodí pro vás, např. malinois vyžaduje hodně pohybu, je vhodný do rukou zkušených majitelů také jako KAO. mě osobně by zastavil od vstupu na pozemek i menší pes, do pozemku, kteří střeží německy ovčák bych si netroufl vejít.Největší respekt bych ale měl z obřích plemen- SAO a KAO.

No tak boxera bych vynechala, ten by to určo nezvládl, když to nezvládl NO, boxera sem mívala a není to až takový pes který by necouvl, a bylo to v dobách kdy ještě boxeři bývali psi, a ne ty třasořitky co vidím ted.A co znám několik akit tak na ty bych taky nevsázela, to co vidím v okolí jsou takoví neposlušní rvaví psi ale jinak tak akorát na parádu.

2.4.2015 10:26

cat.mil napsal(a):
Děkuji za vaše rady. Jen doplním, že psa ten člověk neznal, není to nikdo, kdo by k nám chodil nebo podobně. Pes moji podporu měl, jenže mám sotva 50kg a prostě si musím přiznat, že proti chlapovi šanci nemám.
KAO jestli dobře chápu, je kavkazák a s ním nepočítám právě kvůli srsti. Beru psa často domů a nechci až takového huňáče. Můžu se zeptat proč nejmenujete Filu? Myslíte, že by takovou situaci nezvládla? Myslím Filu s pravou povahou. V podstatě by mi na výběr zbyl ten Středoasiat - má někdo reálnou zkušenost s ním v podobné situaci? Něco jsem načetla, vím, že bát se asi nebude, ale nevím nakolik je akční, když se něco děje, zvládl by to? Zatím u mě vede Fila (a vím, že je těžké sehnat kvalitní). Plemena, co jsem jmenovala, jsem vybrala právě proto, že na hlídání nemusí být cíleně cvičena.

No když se ptáte jestli by to SAO zvládl je vidět že jste ještě žádného neviděla, kdybych měla typnout který pes by to lépe zvládl jestli SAO nebo fila tak jednoznačně vede SAO.Jde spíš o to jestli ho zvládnete vychovat vy, ovšem i na výchovu mě zas přijde povahově lepší ten asiat.No a na hlídání ho samozřejmě nikdo cvičit nemusí,.

2.4.2015 10:27
kiko967

XXX.XXX.148.130

SAO- je to výborný hlídač a ochránce, ale štěňata z některých vrhů začínají hlídat až od 1,5 - 2 let, když dospějí. Spíše bych vám doporučil fenku jako psa, není to sranda udržet 60-70 kg psa při vaší váze.

2.4.2015 10:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

2.4.2015 10:39
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jo, kde jsou ty doby, co boxeři a dobrmani hlídali, teď je z nich jen snůška nemocí s povahou odpovídající vítacímu retrívrovi.

2.4.2015 10:53
milannn

XXX.XXX.90.222

Clayton napsal(a):
Jo, kde jsou ty doby, co boxeři a dobrmani hlídali, teď je z nich jen snůška nemocí s povahou odpovídající vítacímu retrívrovi.

Souhlas, je to smutné. Měl jsem dříve dobrmana a když vidím, jaké atrapy se dnes za dobrmana vydávají... Je to hlavně o módnosti, boxer i dobrman měli tu smůlu, že se stali trendy + megaprodukce bezpapíráků a je vymalováno. I když, myslím, že kdo hledá, tak ještě pravého dobrmana najde, snadné to ale nebude.

cat.mil: Myslím, že nemáte vhodné plemeno pro vaše účely, proto se to tak stalo. NO potřebuje pro takové situace výcvik, řekl bych.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Všichni momentálně řešíte, který pes bude nejlepší na hlídání, ale otázka je, jak se srovnají se stávajícím NO? Já tu zkušenost nemám( s těmahle rasama) ale kdo máte, vybírejte i podle toho.

2.4.2015 11:07

Cat.mil, jedna věc je výběr plemene (pastevci, molosové), druhá pak konkrétní jedinec - jestli by takovou situaci skutečně ustál. Z pracovních a tudíž dobře ovladatelných plemen tady ještě nepadl hovawart a jeho italský protějšek cane corso. A z těch méně ovladatelných moskevský strážní pes. Ty chlupáče nechcete kvůli sobě nebo že by psu bylo doma horko? Mám pyrenejce, není tak huňatý a je postelový...

2.4.2015 11:20
hanula

XXX.XXX.106.29

Mám SAO fenu a můžu se spolehnout, že je to výborný hlídač jak na vlastním pozemku, tak na procházce. Předem Vás upozorní, že se blíží zvěř, nebo člověk a vždy si stoupne mezi Vás.U psů s PP je na bonitaci test povahy a pes se má ubránit bez majitele. Naše asiatka velice dobře snáší rozdíl teplot, klidně leží pod sněhem, nebo u topení. V létě se vyhřívá na sluníčku, Asi bych k samci NO volila fenu. Přivezli jsme z útulku psa a vzala jej klidně a dnes jej dokáže ubránit. Musíte ovšem pamatovat, že útok asiata je rychlý a nekompromisní.

2.4.2015 11:27
tereza.128

XXX.XXX.32.213

cat.mil napsal(a):

Co se vlastně stalo? Někdo Vás doma přepadl? Volala jste policii? Pro tyhle případy je asi účinnější nějaké zabezpečovací zařízení napojené na centrální pult, než pes.
Psa Vám agresor zruší, ale s nahrávkou, která odejde online a přivolá pomoc a navíc to je důkaz, toho moc neudělá, leda by se připravil předem a zabezpečení odpojil. To se ale v reálu moc nestává, snad jen ve filmech.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

tereza.128 napsal(a):
Co se vlastně stalo? Někdo Vás doma přepadl? Volala jste policii? Pro tyhle případy je asi účinnější nějaké zabezpečovací zařízení napojené na centrální pult, než pes.
Psa Vám agresor zruší, ale s nahrávkou, která odejde online a přivolá pomoc a navíc to je důkaz, toho moc neudělá, leda by se připravil předem a zabezpečení odpojil. To se ale v reálu moc nestává, snad jen ve filmech.

Dneska už jsou zabezpečovačky přes GPRS, a ty nemá jak odpojit - stačí si nechat barák připojit na PCO, a nechat si nainstalovat i tzv. panik tlačítko, jak mají v bankách, na benzinkách nebo obchodech.

2.4.2015 12:10
tereza.128

XXX.XXX.32.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dneska už jsou zabezpečovačky přes GPRS, a ty nemá jak odpojit - stačí si nechat barák připojit na PCO, a nechat si nainstalovat i tzv. panik tlačítko, jak mají v bankách, na benzinkách nebo obchodech.

Něco takového jsem měla na mysli. Známí něco takového mají a říkali, že záznam z kamer se nahrává někde mimo jejich dům, aby ho pachatel nemohl zničit. Na centrální pult napojeni jsou.
Když člověk zohlední pořizovací cenu+provozní náklady takového zařízení s cenou a náklady na psa, vychází to lépe a je to spolehlivější.
Já bych teda rozhodně psa místo zbraně nepořizovala.

2.4.2015 12:50
bartolomko

XXX.XXX.54.247

Je pravda že dneska už není NO co bývalo. Nedávno jsem byla s přáteli na cvičáku a chtěli jsme vyzkoušet jak se budou chovat psi v nepředvídatelné situaci. Byla tam smečka psů NO a SAV šla jsem proti smečce sama bez ochrany, psi proti mně běželi s povelem že mně mají zastavit popřípadě se do mně zakousnout. Když jsem se ale naproti psům rozběhla s pištěním a různými pazvuky psi se rychle otočili a utíkali ke svým pánům. Jednalo se o psy kteří při výcviku obran byli na 1. A ještě k tomu mně většina z nich znala.

2.4.2015 13:00

Bartolomko, tak to byla s prominutím dost stupidní "zkouška" - to jim dali povel "drž"nebo co? Proč by proti Vám měli nějak zasahovat? Vždyť Vás znali a reálné nebezpečí jste evidentně nepředstavovala...A kromě toho, pokud jsou to psi cvičeni na základě loveckého pudu, tak to s reálnou obranou nic moc společného nemá.

3.4.2015 04:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Třeba to jenom viděli ráno na kamerách - taky si neumím představit, že se někdo dívá na to, jak mu na vlastním dvoře jinej zkope psa ! Stát se to u nás, tak má v tu chvíli větší problém se mnou, než se psem.

Přesně tak! Ublížit někdo našemu zvířeti, také má se mnou problém!

3.4.2015 06:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Co má výcvik sportovních obran společného s realitou? Jak je vidět, vůbec nic. Takovou "zkoušku" může vymystlet jen stupidní výcvikář. Nikdy jsem se svou fenou obrany nedělala, přesto bych jí musela odvolat, aby neřešila vaše chování.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 06:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

bartolomko napsal(a):
Je pravda že dneska už není NO co bývalo. Nedávno jsem byla s přáteli na cvičáku a chtěli jsme vyzkoušet jak se budou chovat psi v nepředvídatelné situaci. Byla tam smečka psů NO a SAV šla jsem proti smečce sama bez ochrany, psi proti mně běželi s povelem že mně mají zastavit popřípadě se do mně zakousnout. Když jsem se ale naproti psům rozběhla s pištěním a různými pazvuky psi se rychle otočili a utíkali ke svým pánům. Jednalo se o psy kteří při výcviku obran byli na 1. A ještě k tomu mně většina z nich znala.

A proč by normálně socializovaní psy měli napadnout nějakýho v jejich očích mentála (kterýho navíc ještě znají), co si ječí na volným prostranství, a nijak je ani jejich pána neohrožuje... ?
Pes, co to má v hlavě v pořádku taky nenapadne děcko, co si lítá někde v dáli, mává rukama a křičí - maximálně přiběhne, podívá se, zjistí že o nic nejde, a jde si po svým.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

A proč by normálně socializovaní psy měli napadnout nějakýho v jejich očích mentála (kterýho navíc ještě znají), co si ječí na volným prostranství, a nijak je ani jejich pána neohrožuje... ?
Pes, co to má v hlavě v pořádku taky nenapadne děcko, co si lítá někde v dáli, mává rukama a křičí - maximálně přiběhne, podívá se, zjistí že o nic nejde, a jde si po svým.

Opr.:...socializovaní psi

3.4.2015 13:40

cat.mil napsal(a):

Nějak si tu situaci neumím představit. Na zahradě běhá NO, chlap přeskočí plot, NO řve a jde po něm, vy vyběhnete z domu, pes na chlapa útočí, ten na nic nekouká, psa kope a dál kráčí ( běží ) k domu.
Co na to sousedi ? Jste na samotě ? Co tam ten, ke všemu odhodlaný člověk, chtěl ? Když zloděje nezastaví pes, většinou ho zastaví přítomnost majitele. To zní jako detektivka.
Ale to, že NO bez výcviku nekousal, mě nepřekvapuje. Pořád si myslím, že většina psů má zábranu do člověka kousnout (SAO, KAO a podobné "obludy" - pardon, nepočítám. A leckterý vesnický vořech tu zábranu taky nemá.) A zase leckterý pes, když se zmocní rukávu, paničku už by nechal zamordovat.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nějak si tu situaci neumím představit. Na zahradě běhá NO, chlap přeskočí plot, NO řve a jde po něm, vy vyběhnete z domu, pes na chlapa útočí, ten na nic nekouká, psa kope a dál kráčí ( běží ) k domu.
Co na to sousedi ? Jste na samotě ? Co tam ten, ke všemu odhodlaný člověk, chtěl ? Když zloděje nezastaví pes, většinou ho zastaví přítomnost majitele. To zní jako detektivka.
Ale to, že NO bez výcviku nekousal, mě nepřekvapuje. Pořád si myslím, že většina psů má zábranu do člověka kousnout (SAO, KAO a podobné "obludy" - pardon, nepočítám. A leckterý vesnický vořech tu zábranu taky nemá.) A zase leckterý pes, když se zmocní rukávu, paničku už by nechal zamordovat.

Taky mi to příjde jako dost neuvěřitelná příhoda, protože pokud ho nezastavil pes, ani přítomnost majitele, tak je s podivem, že to majitel přežil, a ještě má tolik elánu, že si vypisuje na ifaunu

3.4.2015 14:00
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Pastevec nebo jihorus. Ale hlavně klid a emoce stranou.

3.4.2015 15:09
bartolomko

XXX.XXX.92.130

Bartolomko, tak to byla s prominutím dost stupidní "zkouška" - to jim dali povel "drž"nebo co? Proč by proti Vám měli nějak zasahovat? Vždyť Vás znali a reálné nebezpečí jste evidentně nepředstavovala...A kromě toho, pokud jsou to psi cvičeni na základě loveckého pudu, tak to s reálnou obranou nic moc společného nemá.

Jen jsem tim chtěla poukázat na to že i cvičený NO se v praxi nemusí ukázat tak jak by měl. Psala jsem že většina mně znala ne že všichni, měla jsem zakrytý obličej a vyběhla jsem z poza plotu směrem k jejím pánům, takže nějakou hrozbu jsem představovala. Psi se proti mně obrátili až jak stáli za svými pány. Poté jsme to zkusili se služebním psem(10let) který hlídal ve věznicích a ten jako jediný obstál.

3.4.2015 20:06
cat.mil

XXX.XXX.45.12

Věřím, že vám to může přijít jako neuvěřitelná příhoda, ale bohužel, stalo se. A ne, nepřišel mě nikdo zabít ani vykrást, byla to "jen" hodně nepříjemná, řekněme výhružná "návštěva" a chlap, co se prostě psa nebál. Plot nepřeskakoval, vešel normálně brankou, jen pes ho vůbec neodradil a co je horší ani nezastavil. Nechápu to taky. Sousedy prosím neřešte, nejsou tak blízko a co u nás ten člověk pohledával, si raději nechám pro sebe. Nechci ani žádné alarmy napojené na policii apod. Bohužel jsem spoléhala na to, že pes se zdál ostrý a odhodlaný. Chápu, že jsem možná po ovčákovi chtěla hodně. Na výcvik sice nějaký chodil, ale určitě nic speciálního.
Právě moje chyba byla v tom, že jsem si myslela, že ovčák nemá ty zábrany nebo strach si do člověka kousnout, jak píšete. Ale snad není potřeba pořizovat psa s výcvikem z věznice, jak někdo píše, že ten byl tvrdší, než ostatní... Mj. ani nevím, kde bych takového sháněla.

3.4.2015 20:20

"Ale snad není potřeba pořizovat psa s výcvikem z věznice, jak někdo píše, že ten byl tvrdší, než ostatní..."
Výcvik sportovních obran u NO je v drtivé většině veden na lovecký pud, výcvik služebních je odlišný a pro každé je vhodný jiný typ psa.
Vhodnější jsou tzv. "samostatní hlídači" - tedy pastevci či někteří molossové - ale je třeba si uvědomit, co všechno ta samostatnost a silný obranný pud znamená...

3.4.2015 20:22
kiko967

XXX.XXX.148.130

A co tak Moskevský strážní pes? http://www.ruskymedved.cz/.

3.4.2015 20:28
petr33

XXX.XXX.89.114

Tak pokud zadavatel uvažuje o psovi s kratší srstí a nechce ho mít venku celoročně, bude ho mít třeba i v baráku, tak brazilská fila není špatná volba a spíše psa. Pár jsem jich znal a přes ně by s kopancema teda určitě nikdo neprošel, to by se se zlou potázal. Boxer, dobrman, malinois, to určitě ne to není bez výcviku o nic tvrdší než NO, a také by bez výcviku nezvládli a dnešní dobrmani a boxeři ani s výcvikem. Pokud chtějí mít psa venku celoročně venku, tak kavkazák nebo moskevák by nebyla špatná volba.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

cat.mil napsal(a):
Věřím, že vám to může přijít jako neuvěřitelná příhoda, ale bohužel, stalo se. A ne, nepřišel mě nikdo zabít ani vykrást, byla to "jen" hodně nepříjemná, řekněme výhružná "návštěva" a chlap, co se prostě psa nebál. Plot nepřeskakoval, vešel normálně brankou, jen pes ho vůbec neodradil a co je horší ani nezastavil. Nechápu to taky. Sousedy prosím neřešte, nejsou tak blízko a co u nás ten člověk pohledával, si raději nechám pro sebe. Nechci ani žádné alarmy napojené na policii apod. Bohužel jsem spoléhala na to, že pes se zdál ostrý a odhodlaný. Chápu, že jsem možná po ovčákovi chtěla hodně. Na výcvik sice nějaký chodil, ale určitě nic speciálního.
Právě moje chyba byla v tom, že jsem si myslela, že ovčák nemá ty zábrany nebo strach si do člověka kousnout, jak píšete. Ale snad není potřeba pořizovat psa s výcvikem z věznice, jak někdo píše, že ten byl tvrdší, než ostatní... Mj. ani nevím, kde bych takového sháněla.

Možná by příště stačilo mít zamčenou branku.
Jinak i když se Vám to možná teď nezdá, ale můžete být ráda, že ho pes neočesal, protože vzhledem k tomu, že branka nebyla zamčená, tak by z toho pro Vás koukaly pěkné a hodně drahé problémy .

3.4.2015 20:50
conie

XXX.XXX.206.202

"Ale snad není potřeba pořizovat psa s výcvikem z věznice, jak někdo píše, že ten byl tvrdší, než ostatní..."
Výcvik sportovních obran u NO je v drtivé většině veden na lovecký pud, výcvik služebních je odlišný a pro každé je vhodný jiný typ psa.
Vhodnější jsou tzv. "samostatní hlídači" - tedy pastevci či někteří molossové - ale je třeba si uvědomit, co všechno ta samostatnost a silný obranný pud znamená...

Nedovedu si představit, že by přes naší fenu prošel kdokoliv mimo rodinu v mé nepřítomnosti. Je to šarplaninec, pro domácí lidi i zvířata pohodář, mazel, navenek nekompromisní ochránce. Ochranu svěřeného území, lidí a zvířat, má vrozenou, ale je velmi dobře vychovaná, takže je ovladatelná. Ale za zdraví případného "narušitele", který by chtěl projít přes můj odpor a dokonce chtěl fenu kopnout - no, za to bych moc nedala. Souseda, který, ač varován, si myslel, že může projít brankou sám, bez našeho souhlasu, zastavila tak, že ho chytla za zadní část těla a přidržela do mého příchodu. Měl modřinu snad 2 týdny, ale v pohodě přežil. Jinak - kolem nás vykradené kůlny, sklepy domů, v pořádku jen u nás a našich přímých sousedů z obou stran. Dalo hodně práce jim vymluvit, aby feně nic nepodstrkovali přes plot za odměnu, že si to stejně nevezme. Není však určitě pes pro každého, zvládnout povahu pastevce není úplně jednoduché.

3.4.2015 22:19
kerrynekk

XXX.XXX.92.130

A co takhle velký švýcarský salašnický, beauceron, cane corso.

3.4.2015 22:33
hanula

XXX.XXX.106.29

Řekla bych, že skoro všichni pastevci si chrání svůj prostor, ale kavkazák budí respekt už jen svou postavou a tím jak dokáže reagovat, moskevák je něco v bleděmodrém. Já jsem volila SAO a jsem spokojená, vím, že mám psa na kterého se mohu spolehnout, ale zároveň ji dokážu zastavit.i když nevím jak by vše dopadlo v reálu. Zatím při testech obstála výborně.Občas se i v útulcích najde KOnebo SAO. Nedávno jsem viděla KO, nebo šarplantince v útulku Jimlín.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

kerrynekk napsal(a):
A co takhle velký švýcarský salašnický, beauceron, cane corso.

Dnešní cane corso jsou díky chovu jenom pro výstavní účely už většinou takový knedle, že sotva uhlídají vlastní misku, stejně jako dobrmani, boxeři a hromada dalších dříve pracovních plemen

3.4.2015 22:48
Clayton

XXX.XXX.104.9

hanula napsal(a):
Řekla bych, že skoro všichni pastevci si chrání svůj prostor, ale kavkazák budí respekt už jen svou postavou a tím jak dokáže reagovat, moskevák je něco v bleděmodrém. Já jsem volila SAO a jsem spokojená, vím, že mám psa na kterého se mohu spolehnout, ale zároveň ji dokážu zastavit.i když nevím jak by vše dopadlo v reálu. Zatím při testech obstála výborně.Občas se i v útulcích najde KOnebo SAO. Nedávno jsem viděla KO, nebo šarplantince v útulku Jimlín.

Nevím, jestli bych si troufla vzít pastevce z útulku.To asi jedině hooodně zkušený výcvikář.

3.4.2015 23:23
hanula

XXX.XXX.106.29

V útulku vědí, alespoň si to myslím jaký pes je, někdy vědí i čím prošel, pochopitelně vše se musí vyzkoušet. Vzala jsem si leona když mu bylo 7,5 roku a dokonale zapadl do rodiny. Dá se poradit s nějakým výcvikářem.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 23:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

hanula napsal(a):
V útulku vědí, alespoň si to myslím jaký pes je, někdy vědí i čím prošel, pochopitelně vše se musí vyzkoušet. Vzala jsem si leona když mu bylo 7,5 roku a dokonale zapadl do rodiny. Dá se poradit s nějakým výcvikářem.

Leon a KAO nebo SAO jsou přecejenom trošku jiný kafe.

4.4.2015 07:57
kerrynekk

XXX.XXX.92.130

Dnešní cane corso jsou díky chovu jenom pro výstavní účely už většinou takový knedle, že sotva uhlídají vlastní misku, stejně jako dobrmani, boxeři a hromada dalších dříve pracovních plemen

Ale pokud někdo hledá tak může najít i CC po pracovních rodičích. A přece jenom velký mohutný pes budí větší respekt než nějaký NO, takové např. CC jen tak někdo neodkopne. Nebyla bych ani proti pořídit si nějakého křížence velkého vzrůstu z útulku nejlépe štěně.

4.4.2015 09:02

Ono je to všechno hlavně o jedinci, samozřejmě pastevci a jim podobní se odkopnout nedají.Ovšem odkopnout se nedá ani pořádný německý ovčák, problém je spíš ten že psi už nejsou to co bývali, ted se výcvik vede hravou formou, na soutěžích dobrý v praxi k ničemu.Mě při napadení ochránil labrador, bez jakéhokoliv výcviku, kopanců dostal několik a byl to pes kdo vyhrál a měla sem co dělat abych ho z toho vagabunda sundala. ono je to hlavně o vztahu pes, pán, pokud má pes člověka opravdu rád tak by i obyčejný vořech položil život, pokud je něco špatně zaleze 60 kilový tele za barák a na pánečka se vykašle.

4.4.2015 09:34
tereza.128

XXX.XXX.32.213

cat.mil napsal(a):

Nedovedu si dost dobře představit, že se schováte doma a budete očekávat, že Vás před nezvanou návštěvou ochrání pes a Vy budete přihlížet z okna?
Buď tam "návštěvník" nemá co dělat, tak zavolám policii, nebo má nějaký důvod obtěžovat a potom by bylo asi vhodné odstranit důvod ne?
Jak psali jiní, zamčená branka vyřeší hodně a naopak pokud pes někoho napadne, budete mít o problém víc.
Možná se pletu, ale nějak mám pocit, že tomu vetřelci něco dlužíte. V tom Vám ale pes nepomůže, "vetřelec" si na Vás může počkat někde venku, aby si s Vámi vyříkal potřebné.

4.4.2015 10:43
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

cat.mil napsal(a):

Středoasiata už 3-4 letého pak ať tam jde někdop kopat

4.4.2015 10:59
pepy

XXX.XXX.140.46

Dobrý deň prajem,

ak Vám môžem odporučiť tak SAO si nekupujte, ako tak čitam čo ste napísali, mám silnú pochybnosť že takého psa naozaj zvládnete.Tu nejde len o to, že ste žena a psa neudržíte, ale SAO potrebuje mať vyzretého majiteľa so skúsenosťami.. Ja som osobne mal aj Slovenského čuvača a strážil dobre, do dvora nepúšťal cudzích, len v kritickej situácii si neskúsený človek nedá rady s odvolaním psa. SAO má nezávislú povahu a je tvrdý, nebojácny.Akonáhle vycíti, že majiteľ je mäkký tak to môže byť katastrofa. Mám známeho, ktorý má SAO a videl som čo dokáže ten pes. Takže rada pre Vás: zoberte svojho NO na výcvik obrany, prospeje to jemu a nakoniec aj Vám.

Pekný deň prajem.

4.4.2015 11:16

tereza.128 napsal(a):
Nedovedu si dost dobře představit, že se schováte doma a budete očekávat, že Vás před nezvanou návštěvou ochrání pes a Vy budete přihlížet z okna?
Buď tam "návštěvník" nemá co dělat, tak zavolám policii, nebo má nějaký důvod obtěžovat a potom by bylo asi vhodné odstranit důvod ne?
Jak psali jiní, zamčená branka vyřeší hodně a naopak pokud pes někoho napadne, budete mít o problém víc.
Možná se pletu, ale nějak mám pocit, že tomu vetřelci něco dlužíte. V tom Vám ale pes nepomůže, "vetřelec" si na Vás může počkat někde venku, aby si s Vámi vyříkal potřebné.

Také to na mě dělá dojem, že paní/slečna by si měla vyřídit své životní problémy. To za ní žádný pes neudělá. A bohužel to odnesl pes, ranami na žebrech a asi i na duši.
A tím, že si pořídí SAO, KAO a podobně, si spíš další problémy přidělá.

4.4.2015 13:24
cat.mil

XXX.XXX.251.112

Děkuji všem, kdo napsali něco konstruktivního.
Pro Terezu: Nevím, co všechno si dovedete nebo nedovedete představit, ale nikdo se neschovával doma za oknem... Zkuste si pozorněji přečíst, co jsem psala.

Chtěla jsem se poradit s výběrem vhodného plemene psa a ještě jednou děkuji za příspěvky. Pro ty, co mi píšou, jak mám zavolat policii apod., bych chtěla doplnit, že ne vždy je to tak jednoduché, jak se zdá z domu od PC. Stejně tak právní stránku toho, že pes někoho zraní si s dovolením vyřeším jinde a určitě to bude menší starost, než čelit někomu cizímu doma na zahradě.

4.4.2015 15:29
milannn

XXX.XXX.90.222

I když jste psala, že nechcete až takového chlupáče, práce tohoto by vám možná mohla vyhovovat: https://youtu.be/GruYzOGX4BM
Když jsem viděl ten vstup brankou, tak jsem to tady nemohl nevložit..

4.4.2015 15:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tereza.128 napsal(a):

No tak ono mě zase třeba napadlo, že může jít o nějakého zhrzeného ctitele (nebo expřítele) a v obou případech - mém i Vašem stejně jen spekulujeme.

4.4.2015 15:41

milannn napsal(a):
I když jste psala, že nechcete až takového chlupáče, práce tohoto by vám možná mohla vyhovovat: https://youtu.be/GruYzOGX4BM
Když jsem viděl ten vstup brankou, tak jsem to tady nemohl nevložit..

Video je moc pěkné. Vím, že jste to nemyslel tak docela...Jen si nedovedu představit, co by zbylo z chlapa, kdyby nebyl zakuklený od hlavy k patě a vzledem k tomu, že paní psala, že ji nepřišel zabít...Byla by to obrana přiměřená nepříjemnosti návštěvy? A pak také nevím, jak by zadavatelka toho psa z jeho oběti sundavala. Igorek taky nejevil moc ochoty ho pustit. Podle toho, jak narušitele očuchával zezadu, nevím, jestli i ten zakuklenec náhodou neměl v kalhotách smajlík

4.4.2015 16:26
milannn

XXX.XXX.90.222

Video je moc pěkné. Vím, že jste to nemyslel tak docela...Jen si nedovedu představit, co by zbylo z chlapa, kdyby nebyl zakuklený od hlavy k patě a vzledem k tomu, že paní psala, že ji nepřišel zabít...Byla by to obrana přiměřená nepříjemnosti návštěvy? A pak také nevím, jak by zadavatelka toho psa z jeho oběti sundavala. Igorek taky nejevil moc ochoty ho pustit. Podle toho, jak narušitele očuchával zezadu, nevím, jestli i ten zakuklenec náhodou neměl v kalhotách smajlík

Jasně, mě jen asocioval ten vstup brankou a pak jsem si představil to zmíněné kopání do psa.. v tomto případě by asi nebylo moc platné a možná by se Igor ještě trochu víc naštval.

4.4.2015 17:19

Tedy jaké souvislosti napadají mě, to už si radši nechám pro sebe. Ale ta slova, že ji nepřišel ani zabít, ani okrást, že policii radši vynechala - ta asociují ledacos smajlík.
A branka odemčená - přitom nezvaný host, pro někoho odemčená, na nezvaného hosta mám trhače...
Jo, anonymní diskuze, tady si může každý vymyslet ( domyslet), co chce smajlík

4.4.2015 17:35
tereza.128

XXX.XXX.32.213

No, i mě napadá ledacos, ale dál to rozebírat nebudu. Každopádně pořídit si psa cíleně jako zbraň je dost ošemetná záležitost.

4.4.2015 22:06
milannn

XXX.XXX.90.222

No, napadat nás může ledacos, to je fakt, nicméně věřil bych tomu, že pes mohl reagovat, jak reagoval. A jistě, jakožto plemeno (NO), není sám. Bohužel, obecně jsou povahy do kytek... Proto tvrdím, že zaměření se na povahy rodičů i charakteristiku štěněte je jedna z nejdůležitějších věcí. Nevíme, jestli její NO není třeba klasický show dog.

4.4.2015 22:17

milannn napsal(a):
No, napadat nás může ledacos, to je fakt, nicméně věřil bych tomu, že pes mohl reagovat, jak reagoval. A jistě, jakožto plemeno (NO), není sám. Bohužel, obecně jsou povahy do kytek... Proto tvrdím, že zaměření se na povahy rodičů i charakteristiku štěněte je jedna z nejdůležitějších věcí. Nevíme, jestli její NO není třeba klasický show dog.

Tomu, že pes reagoval, jak reagoval, tak tomu věřím 100%. Trochu bych ( jako habe o něco dřív ) pochybovala o vztahu panička x pes, ale i tak by mohl pes před hrubým násilím couvnout.
My jsme spíš nějak nemohly pochopit tu situaci, proč vůbec k napadení psa došlo.
Ale s tím, že jdou povahy služebních psů do pryč, musí každý souhlasit. Dřív jako hlídací psi vyhovovali dobrmani, NO, velký knír i boxeři.
Dnes se dováží čím dál větší a "zlejší" psi.

4.4.2015 22:24

Tomu, že pes reagoval, jak reagoval, tak tomu věřím 100%. Trochu bych ( jako habe o něco dřív ) pochybovala o vztahu panička x pes, ale i tak by mohl pes před hrubým násilím couvnout.
My jsme spíš nějak nemohly pochopit tu situaci, proč vůbec k napadení psa došlo.
Ale s tím, že jdou povahy služebních psů do pryč, musí každý souhlasit. Dřív jako hlídací psi vyhovovali dobrmani, NO, velký knír i boxeři.

Ještě přidám historku o tom, jak záleží na jedinci :
V poslední řadě domků v našem městě ( dál už jsou jenom řady garáží ) má slečna mladou, drobnější ( možná trochu pokříženou ) NO - fenku. Večer ji šla vyvenčit na zahradu, pak ji odložila u vrátek a vyšla před ně vysypat odpadky do popelnice. Dostala od dvou vagabundů ránu do hlavy a lehla na chodník. Fena vystartovala od vrátek a oba útočníky napadla. Hluk potom přilákal člověka z garáží a spolu se psem útočníky zadržel do příjezdu policie. Ti grázlové ještě zkoušeli podat oznámení o napadení psem.

4.4.2015 22:50
milannn

XXX.XXX.90.222

Ještě přidám historku o tom, jak záleží na jedinci :
V poslední řadě domků v našem městě ( dál už jsou jenom řady garáží ) má slečna mladou, drobnější ( možná trochu pokříženou ) NO - fenku. Večer ji šla vyvenčit na zahradu, pak ji odložila u vrátek a vyšla před ně vysypat odpadky do popelnice. Dostala od dvou vagabundů ránu do hlavy a lehla na chodník. Fena vystartovala od vrátek a oba útočníky napadla. Hluk potom přilákal člověka z garáží a spolu se psem útočníky zadržel do příjezdu policie. Ti grázlové ještě zkoušeli podat oznámení o napadení psem.

Klobouk dolů, takovou povahu platit zlatem

4.4.2015 23:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Je to o jedinci, hlavně o situaci...
Je to pár let (5 ?) zpátky, psalo se o téměř ubité feně KO.
Snad hlídala někde u obory.
Ukradli jí štěně - myslím, že se i našlo, někde u popelnic...

5.4.2015 07:56

Na tu kauzu si pamatuju, také tiskem proběhla před pár lety smutná zpráva, kdy fena malamuta neochránila paničku. V jedné místnosti se štěňaty. Jedné na tom bylo pozitivní, že nakonec svým, i když nedokonalým zásahem, přispěla k rehabilitaci rodiny.

5.4.2015 08:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Druhý případ taky pamatuji.
Ten byl děsivější.
Vyšetření trvalo déle.
(vraždil tam tuším dlužník).

5.4.2015 11:10

rapotacka11 napsal(a):
Druhý případ taky pamatuji.
Ten byl děsivější.
Vyšetření trvalo déle.
(vraždil tam tuším dlužník).

Ano, vraždil tam dlužník, který předstíral, že nese splátku za štěně.
Vina padla na rodinu právě proto, že fena nezasáhla. Až dalším rozkrytím případu se ukázalo, že fena zasáhla, ale bohužel jen kousla a útočníka nezlikvidovala. Hodně smutný příběh.

5.4.2015 11:54
velrybka

XXX.XXX.86.12

A rotvajler by se nehodil?To by měli být dobří hlídači a obranáři a nemají dlouhou srst.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2015 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ovčák bez výcviku není většinou až takový tvrďák, aby takovou (pro něj novou situaci) zvládl, ale pokud na něj někdo nastoupil takovým způsobem, tak musel mít se psy zkušenost a vědět do čeho jde, nebo psa zná - takový vám zruší i toho pastevce. Ne třeba kopanci, ale připraví se na něj jinak. "Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec.
... btw.: nebyla ta dotyčná nezvaná návštěva někdo, koho pes dřív znal (třeba bývalej nebo tak něco?).

"Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec".

Tohle mě pobavilo, asi pastevce neznáte, co?
Mám šarplanince a vím 100% že kdyby se k nám někdo takový dostal, bylo by opravdu hodně zle... Díky zákonům čr, mám psa v kotci a pod zámkem, protože o něj nehodlám přijít, tak jako moji známí o jejich Kavkazana..
Ke známým přišla podobná návštěva, přes Kavkazana prošla do nemocnice, bohužel v čr jsou zákony postavené ve prospěch těhle hajzlů a o Kavkazana přišli a cálovali nemalý prachy za ublížení na zdraví...

5.4.2015 13:19
Kutěj

XXX.XXX.149.249

"Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec".

Mám šarplanince a vím 100% že kdyby se k nám někdo takový dostal, bylo by opravdu hodně zle... Díky zákonům čr, mám psa v kotci a pod zámkem, protože o něj nehodlám přijít, tak jako moji známí o jejich Kavkazana..
Ke známým přišla podobná návštěva, přes Kavkazana prošla do nemocnice, bohužel v čr jsou zákony postavené ve prospěch těhle hajzlů a o Kavkazana přišli a cálovali nemalý prachy za ublížení na zdraví...

Žádný člověk bez střelné zbraně není fyzicky schopen přejít přes opravdového pastevce.

5.4.2015 16:20

Ono je to všechno hlavně o jedinci, samozřejmě pastevci a jim podobní se odkopnout nedají.Ovšem odkopnout se nedá ani pořádný německý ovčák, problém je spíš ten že psi už nejsou to co bývali, ted se výcvik vede hravou formou, na soutěžích dobrý v praxi k ničemu.Mě při napadení ochránil labrador, bez jakéhokoliv výcviku, kopanců dostal několik a byl to pes kdo vyhrál a měla sem co dělat abych ho z toho vagabunda sundala. ono je to hlavně o vztahu pes, pán, pokud má pes člověka opravdu rád tak by i obyčejný vořech položil život, pokud je něco špatně zaleze 60 kilový tele za barák a na pánečka se vykašle.

Neřekla bych, že je to jen o vztahu pán-pes, ale hlavně o povaze psa, pokud bude pes sralbotka, tak může mít pána sevíc rád, ale před útočníkem raději zaleze.

5.4.2015 18:14
koně

XXX.XXX.205.252

cat.mil napsal(a):

Paní si, podle popisu koupila "hotového" NO který "chodil na nějaký výcvik".Jako psa ke své obraně ho nainstalovala na dvorek.Tento pes jí však neposloužil tak, jak čekala, proto shání tvrdšího.
Nebude to o vztazích pán -pes, ale o funkčnosti pořízeného.
Nemám celkem žádné zkušenosti s pastevci a podobnými plemeny.Myslím, že když by jí někdo prodal dospělého, třeba kavkazana, který už někde zaručeně hlídal.Ona by ho opět instalovala na dvorek a čekala, že strhne každého, kdo tam vkročí.Nestalo by se pak, že domů už by neprošla ani ona sama?

Neregistrovaný uživatel

5.4.2015 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Nestane, pastevec nainstalován na pozemek, který mu bude svěřený, začne hlídat v celku krátkém čase. Upne se zpravidla na jednoho pána. Respektuje pánovu rodinu. A rodina je pro pastevce vším, a tu bude bránit...

5.4.2015 20:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Napadlo mě přesně to samé s tím očicháváním pozadí... .

5.4.2015 20:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jak přišli? To jim byl zabaven nebo co? Nebo jej nechali utratit?

Neregistrovaný uživatel

5.4.2015 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Soud nařídil psa uspat, pes skoro zabil člověka a verdikt byl jasný, utratit. Nepřiměřená obrana majetku a nikoho nezajímalo, že ten chlap na tom pozemku neměl co dělat...

5.4.2015 20:33

Soud nařídil psa uspat, pes skoro zabil člověka a verdikt byl jasný, utratit. Nepřiměřená obrana majetku a nikoho nezajímalo, že ten chlap na tom pozemku neměl co dělat...

A nešlo to nějak obejít? Mně kdyby i soud nařídil psa uspat, tak to prostě vyřeším jinak.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2015 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

A nešlo to nějak obejít? Mně kdyby i soud nařídil psa uspat, tak to prostě vyřeším jinak.

Kdyby to šlo, tak ten pes žije...

6.4.2015 08:14

Kdy to bylo?

6.4.2015 08:32
tero

XXX.XXX.137.146

cat.mil napsal(a):

Jak víte že psa zloděj zkopal? Co když bylo vetřelců více? Ale když psa někdo praští lopatou, nebo něčím postříká, tak vám ani Fila nepomůže. Dnes už není pes spolehlivý ochránce majetku. To když už, tak by muselo být psů více aby takový brutální útok zvládli.

6.4.2015 10:38
milannn

XXX.XXX.90.222

tero napsal(a):
Jak víte že psa zloděj zkopal? Co když bylo vetřelců více? Ale když psa někdo praští lopatou, nebo něčím postříká, tak vám ani Fila nepomůže. Dnes už není pes spolehlivý ochránce majetku. To když už, tak by muselo být psů více aby takový brutální útok zvládli.

Četl/a jste, co zadavatelka psala? Celou dobu je tady řeč o jednom NO a JEDNOM vetřelci beze zbraně (i bez lopaty), takže bych to jako pro psa brutální útok neoznačil. Nicméně si i přesto myslím, že by, stejně jako ten NO, dopadlo i hodně novodobých a zhýčkaných Fil.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2015 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Znám pastevce, ale zkuste to nevytrhávat z kontextu - napsala jsem tohle:

takový vám zruší i toho pastevce. Ne třeba kopanci, ale připraví se na něj jinak. "Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec.

To znamená třeba, že psa zastřelí, sejme přes plot kosou (to se opravdu stalo) apod. Pastevec je výborný hlídač, ale nedělejte z něj zase terminátora.

6.4.2015 11:57
tereza.128

XXX.XXX.32.213

To je na tom právě to divné. Nepříjemná výhružná návštěva, kterou ale zadavatelka nechce nebo nemůže z nějakého důvodu řešit napovídá tomu, že se jedná o nějaký konflikt s okolím.
A chce ho řešit tak, že si pořídí "zlého" psa, když ten stávající selhal.
Copak takhle se řeší problémy? Ať už se jedná o cokoliv, proč to má za ni schytat pes?
Bydlím na polosamotě, mám křížence NO a stačí to. Běžného pobudu odstraší a pokud by se jednalo o větší problém, mám v kapse mobil a volám 158. Jo a zamykám vrata.
Znám kvality pastevců, jsou to super psi, ale ne pro lidi typu zadavatelky, co si pletou psa s bouchačkou.

6.4.2015 12:55
cestovatel

XXX.XXX.59.151

Byl jsem majitelem NO u kterého se projevila dědičná agresivita. Od štěněte byl velmi ostrý, ale svou rodinu nikdy neohrozil. Byl to suprový hlídač bez výcviku a dožil se vysokého věku, aniž by někoho zmrzačil. Všichni sousedi ho znali a tak se mu raději vyhli a ostatní varovala cedule na vratech. Pokud zdrhl ze vrat, nikdy venku na nikoho nezaútočil. Domů, ale nikoho cizího nepustil. Měl jsem i obrovského KAO a ten budil hrůzu již svou mohutností. Opět to byl pes bez výcviku, výborný hlídač a rodinný mazel. Psy chovám na větším prostoru, zcela volně mezi hospodářskými zvířaty a nejsou izolovaní od smečky. Párkrát se našel hrdina co se psů nebojí, ale ti moji psi si vždy sjednali respekt.Pořizuji si většinou štěně, kterému se snažím co nejvíce věnovat a o zbytek se postará smečka.

6.4.2015 16:15
hanula

XXX.XXX.106.29

tereza.128 napsal(a):
To je na tom právě to divné. Nepříjemná výhružná návštěva, kterou ale zadavatelka nechce nebo nemůže z nějakého důvodu řešit napovídá tomu, že se jedná o nějaký konflikt s okolím.
A chce ho řešit tak, že si pořídí "zlého" psa, když ten stávající selhal.
Copak takhle se řeší problémy? Ať už se jedná o cokoliv, proč to má za ni schytat pes?
Bydlím na polosamotě, mám křížence NO a stačí to. Běžného pobudu odstraší a pokud by se jednalo o větší problém, mám v kapse mobil a volám 158. Jo a zamykám vrata.
Znám kvality pastevců, jsou to super psi, ale ne pro lidi typu zadavatelky, co si pletou psa s bouchačkou.

Právě proto, že zadavatelka chce řešit svůj problém s okolím bez policie, nebo úřadu si myslím, že řešení pomocí toho, že pes někoho potrhá je nezodpovědnost a je mi toho psa předem líto. Psa mám jako hlídače v nepředvídatelné situaci a ne když vím, že se něco stane, to je hazard a psa je mi předem líto. Máte pravdu, že pastevec se hodí tam kde vědí co umí a co dokáže, proto je mám, ale pro tento účel bych štěně nedala.

6.4.2015 16:49
Kellner

XXX.XXX.149.249

hanula napsal(a):
Právě proto, že zadavatelka chce řešit svůj problém s okolím bez policie, nebo úřadu si myslím, že řešení pomocí toho, že pes někoho potrhá je nezodpovědnost a je mi toho psa předem líto. Psa mám jako hlídače v nepředvídatelné situaci a ne když vím, že se něco stane, to je hazard a psa je mi předem líto. Máte pravdu, že pastevec se hodí tam kde vědí co umí a co dokáže, proto je mám, ale pro tento účel bych štěně nedala.

Mohu se zeptat proč je vám pejska předem líto? Kecy o tom, že nějaký soud v Čr může nařídit usmrcení psa z důvodu ochrany majetku jsou hloupost a hon za touhou být zajímavý.

6.4.2015 17:30
hanula

XXX.XXX.106.29

Mohl by trpět za nerozhodnost své majitelky. Ano mám 3 psy na hlídání a ochranu, jen při nebezpečí, o kterém bych věděla předem bych se snažila postupovat jinak.

6.4.2015 18:26
Kellner

XXX.XXX.149.249

hanula napsal(a):
Mohl by trpět za nerozhodnost své majitelky. Ano mám 3 psy na hlídání a ochranu, jen při nebezpečí, o kterém bych věděla předem bych se snažila postupovat jinak.

V případě, že se jedná opravdu o hlídacího psa, /nikoli NO, ale pastevec SAO NEBO KO/ tak jediný opravdu trpící by byl narušitel.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2015 18:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

psi, ale ne pro lidi typu zadavatelky, co si pletou psa s bouchačkou. - asi tak. Stačí mi to, že mám velké psy odstrašující zjevem, i když jsou to jinak hodná telátka. Odstraší nezvané návštěvy typu běžný zlodějíček, či jehovisti a pod. Pokud by mi někdo vyhrožoval, či třeba nějaký stolker, ruská mafie nevím...tak bych dokonce vážně uvažovala o tom, své psy uchránit odvozem, na prázdniny k babičce" Nikdy bych je vědomě vážnému nebezpečí nevystavila.

6.4.2015 18:51

Když jsem ještě bydlela v sídlišti, chodila do práce a psi zůstávali doma, několik bytů v okolí bylo vykradených, největší strach jsem měla z toho, že by zloděj ublížil psům.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2015 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.161

Znám pastevce, ale zkuste to nevytrhávat z kontextu - napsala jsem tohle:

takový vám zruší i toho pastevce. Ne třeba kopanci, ale připraví se na něj jinak. "Normálního" vetřelce zastraší i Váš stávající pes, a takovýho, co u vás byl nezastaví ani pastevec.

To znamená třeba, že psa zastřelí, sejme přes plot kosou (to se opravdu stalo) apod. Pastevec je výborný hlídač, ale nedělejte z něj zase terminátora.

Tuto část jsem přehlédla, to je pravda... Nicméně terminátora z nich nedělám, jen vím, čeho jsou pastevci schopní...

Neregistrovaný uživatel

6.4.2015 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.161

Kdy to bylo?

5 let zpátky...

6.4.2015 21:39
hanula

XXX.XXX.106.29

Kellner napsal(a):
Mohu se zeptat proč je vám pejska předem líto? Kecy o tom, že nějaký soud v Čr může nařídit usmrcení psa z důvodu ochrany majetku jsou hloupost a hon za touhou být zajímavý.

Vím co dovedou jak moskeváci, SAO i KO, anatol, jen nemůžu vědět předem co se jim stane a na jakého blbce narazí.

6.4.2015 23:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Díky za odpověď, ale je to otřes! Trochu jsem se obávala, že nějakou takovou odpověď dostanu. Asi bych se odvolávala a odvolávala k vyšším instancím. Vůbec si to neumím představit.

7.4.2015 11:28
milannn

XXX.XXX.90.222

Tak pokud bude někdo opravdu chtít, tak vám jakéhokoliv psa zneškodní/zabije. Jde o to, jak daleko bude chtít ta či ona strana zajít. Pravdou je, že dva nebo tři pastevci se likvidují bez přípravy docela těžko. Že se chce zadavatelka chránit za pomoci psa se nedivím, k tomu ti psi i jsou.
Jinak dobrý příklad ten stalker a ruská mafie na jedné úrovni nebezpečnosti..

7.4.2015 11:53
Kellner

XXX.XXX.149.249

milannn napsal(a):
Tak pokud bude někdo opravdu chtít, tak vám jakéhokoliv psa zneškodní/zabije. Jde o to, jak daleko bude chtít ta či ona strana zajít. Pravdou je, že dva nebo tři pastevci se likvidují bez přípravy docela těžko. Že se chce zadavatelka chránit za pomoci psa se nedivím, k tomu ti psi i jsou.
Jinak dobrý příklad ten stalker a ruská mafie na jedné úrovni nebezpečnosti..

Je pravdou, že zadavatelka opravdu neví co píše.

Vysvětlení pojmu:
Stalker (osoba) – člověk až patologicky posedlý zájmem o jinou osobu, často veřejně známou. Osoba, která sleduje jiné lidi až v neúměrné míře.

To musí být dle zadavatelky opravdu velice nebezpečný člověk, který by jistě přešel i přes smečku zabijáckých čivav a je schopen /se zbraní/ zlikvidovat a odrazit útok syrského křečka..

7.4.2015 19:29
cillien

XXX.XXX.77.244

A černý ruský teriér? jsou velmi ostří ale mají adekvátní reakci a dokážou odhadnout situaci, nebojí se kdykoli jakkoli zasáhnout a jsou schopni i položit život za svého pána, bohužel jak i píšou monhé chov... stanice - pokud jsou v rukou labilních páníčků, tak je to odjištěná smrtící zbraň. V rukou dobrých chovatelů jsou to psi milující svého pána, kteří jsou připraveni kdykoli jej ochránit, potřebuj dobrý výcvik, ale pak jsou to milionoví psi co do povahy, tak do hlídání. Byli koneckond
ců vyšlechtěi pro hlídání lidí a strážení majetku v rusku.. Nevím zda je to pro zadavatelku to pravé, ale aspon někdo kdo je tu napíše. Jinak mají rádi děti ( ne na oběd ( pro rýpaly smajlík ).

Neregistrovaný uživatel

8.4.2015 00:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Nevím, na které planetě žijete, ale jakéhokoliv psa, otráví kdokoliv. Případy stalkingu nezřídka kdy, končí smrtí pronásledované osoby, dokonce i v naší republice(ne jen v Americe) několik případů bylo...To jen pro upřesnění.
Aha, nevložila se mi citace. Takže tohle je odpověď pro Kellnera.

8.4.2015 02:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Nevím, na které planetě žijete, ale jakéhokoliv psa, otráví kdokoliv. Případy stalkingu nezřídka kdy, končí smrtí pronásledované osoby, dokonce i v naší republice(ne jen v Americe) několik případů bylo...To jen pro upřesnění.
Aha, nevložila se mi citace. Takže tohle je odpověď pro Kellnera.

No tak přinejmenším se částečně jako stalker choval ten psychopat, co chrstnul kyselinu do tváře té dívky, jak jde teď ten případ k soudu...(co vím, tak jí předtím vyhrožoval).
Já zažila chvilkový stalking od ex a také jsem se necítila nějak extra v pohodě...
Takže souhlasím s Vámi, že stalking neradno podceňovat, a takový píp jako je ten s kyselinou může zrovna třeba chrstnutím té kyseliny na psa jej totálně zneškodnit a ani jej nemusí trávit - ne každý pes si vezme jakékoli jídlo, pamlsek, byť na vlastní zahradě.

8.4.2015 02:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
No tak přinejmenším se částečně jako stalker choval ten psychopat, co chrstnul kyselinu do tváře té dívky, jak jde teď ten případ k soudu...(co vím, tak jí předtím vyhrožoval).
Já zažila chvilkový stalking od ex a také jsem se necítila nějak extra v pohodě...
Takže souhlasím s Vámi, že stalking neradno podceňovat, a takový píp jako je ten s kyselinou může zrovna třeba chrstnutím té kyseliny na psa jej totálně zneškodnit a ani jej nemusí trávit - ne každý pes si vezme jakékoli jídlo, pamlsek, byť na vlastní zahradě.

Místo slova "píp" v tomto mém příspěvku jsem použila slovo "úchyl". Opakovaně text nebyl přijat z důvodu toho, že je v textu vulgarismus. Admine, slovo "úchyl" za vulgarismus nepovažuji a už vůbec ne u toho, kdo je schopen chrstnout kyselinu do tváře své expřítelkyně!

8.4.2015 08:00
jezicek

XXX.XXX.94.7

fikovnice napsal(a):
Díky za odpověď, ale je to otřes! Trochu jsem se obávala, že nějakou takovou odpověď dostanu. Asi bych se odvolávala a odvolávala k vyšším instancím. Vůbec si to neumím představit.

Neda mi to nereagovat na nesmysly, ktere tu zaznivaly a ktere by vas mohly uvest v omyl:

Soud nemuze majiteli psa, ktery nekoho pokousal, at uz v jakekoli situaci, naridit, aby byl pes utracen. Ano, nemuze, nemuze a opravdu nemuze, protoze pro takove narizeni neexistuje legislativni ramec. Jakekoli jine tvrzeni je jedna pani povidala, stalo se to znamemu, tedy vlastne znamemu znameho, vlastne to psal to nekdo na internetu...

Okolnosti, ze kterych muze byt zvire (az uz v hospodarskem ci zajmovem chovu nebo zvire volne zijici) usmrceno nebo rozhodnuto o jeho usmrceni jasne definuje §5 zakona 246/1992 Sb. CNR.
Jina je situace, kdyz by slo o usmrceni zvirete, ktere bezprostredne ohrozuje cloveka na zdravi ci zivote, ale nikoli v situaci, kdy utok nebo jeho bezprostredni riziko (jiz) neexistuje.

Podobnym pripadem jsou amaterska pravnicka kutilstvi o tom, ze kdyz pes pokouse nekoho, kdo vleze na pozemek, tak vec jde automaticky k tizi majitele psa/pozemku.
Realita je takova, ze se zde uplatni princip predvidatelnosti (roli hraje treba to, zda byl plot opatren cedulkou upozornujici na psa) nebot napr. existuje rada okolnosti, kdy ma cizi osoba zakonem garantovane pravo vstoupit na vas majetek bez vaseho projevu vule (pastyr jdouci si pro zatoulanou ovci, myslivec dohledavajici postrelene zvire, pracovnik plynaren hledajici unik plynu z potrubi vedouci pres vas pozemek...) a primerenosti nebot (doufam) vsichni citime, ze neni adekvatni, kdyz pes roztrha dite, co si slo utrhnout tresne - ale je adekvatni, kdyz pes potrha smejdy, co vam lezou do baraku, aby z vas pomoci kombinacek a letlampy vyrazili kod k sejfu.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2015 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Myslím, že hodně záleží na okolnostech a pak i na samotném soudu.
Skutečnost je taková - pes je mrtvý, "pachatel" je doživotně na vozíku...

18.4.2015 16:59
kmichaal

XXX.XXX.108.163

Cane corso doporučuji importovat z Itálie. V dnešní době to absolutně není žádný problém. U nás je to bohužel, co vím já, dost nemocné. Velký Švýcar není bůhvíjak ostrý pes, ale u něj odrazuje zejména jeho nápadná velikost. Pár jich znám a je to pes mnohých superlativů (neznám plemeno, co by lépe tahalo saně a tolik ho to bavilo), avšak oproti mému bývalému psu, skvělému to NO, hlídá opravdu jen svou figurou. Hovawarta znám jednoho, ale je to spíše takový byťák (jedinec, ne plemeno!), co miluje vše živé.

Co zkusit pastevce? Neznám SAO či KAO, co by nehlídal. Když si vezmete jakékoliv staveniště nebo autobazar, skoro vždy ho hlídá ruský pastevec. Nemám zkušenost, ale rozhodně znám lidi, co ho mají a jsou spokojeni.

18.4.2015 22:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jezicek napsal(a):
Neda mi to nereagovat na nesmysly, ktere tu zaznivaly a ktere by vas mohly uvest v omyl:

Soud nemuze majiteli psa, ktery nekoho pokousal, at uz v jakekoli situaci, naridit, aby byl pes utracen. Ano, nemuze, nemuze a opravdu nemuze, protoze pro takove narizeni neexistuje legislativni ramec. Jakekoli jine tvrzeni je jedna pani povidala, stalo se to znamemu, tedy vlastne znamemu znameho, vlastne to psal to nekdo na internetu...

Okolnosti, ze kterych muze byt zvire (az uz v hospodarskem ci zajmovem chovu nebo zvire volne zijici) usmrceno nebo rozhodnuto o jeho usmrceni jasne definuje §5 zakona 246/1992 Sb. CNR.
Jina je situace, kdyz by slo o usmrceni zvirete, ktere bezprostredne ohrozuje cloveka na zdravi ci zivote, ale nikoli v situaci, kdy utok nebo jeho bezprostredni riziko (jiz) neexistuje.

Podobnym pripadem jsou amaterska pravnicka kutilstvi o tom, ze kdyz pes pokouse nekoho, kdo vleze na pozemek, tak vec jde automaticky k tizi majitele psa/pozemku.
Realita je takova, ze se zde uplatni princip predvidatelnosti (roli hraje treba to, zda byl plot opatren cedulkou upozornujici na psa) nebot napr. existuje rada okolnosti, kdy ma cizi osoba zakonem garantovane pravo vstoupit na vas majetek bez vaseho projevu vule (pastyr jdouci si pro zatoulanou ovci, myslivec dohledavajici postrelene zvire, pracovnik plynaren hledajici unik plynu z potrubi vedouci pres vas pozemek...) a primerenosti nebot (doufam) vsichni citime, ze neni adekvatni, kdyz pes roztrha dite, co si slo utrhnout tresne - ale je adekvatni, kdyz pes potrha smejdy, co vam lezou do baraku, aby z vas pomoci kombinacek a letlampy vyrazili kod k sejfu.

Díky za vysvětlení!

Kynolog868

10.11.2015 09:39
Kynolog868

XXX.XXX.211.209

Ve své práci se často setkávám s dotazy lidí, jaká rasa je pro hlídání nejlepší a odpověď je jednoduchá - žádná. Pravda, pokud pes štěká, může zloděje odradit, ale pokud nebude uvázaný v předsíni neustále, zloděj si správný čas najde. Například když budete se psem na dovolené. Pořizovat si psa kvůli hlídání je nerozumné. Jiná věc je vesnice, kde je na dvoře pes u boudy nonstop, tam to asi smysl má a potom bych volil samozřejmě nějaké větší plemeno, ale do města doporučuji hlavně tohle: http://www.adlo.cz/cz/bezpecnostni-dvere-rada-elite . Bez jakékoliv nadsázky, bezpečnostní dveře jsou to jediné, co byt pořádně ochrání, navíc, nemusíte je chodit venčit a jsou na místě pořád :).

10.11.2015 09:50

Kynolog868 napsal(a):
Ve své práci se často setkávám s dotazy lidí, jaká rasa je pro hlídání nejlepší a odpověď je jednoduchá - žádná. Pravda, pokud pes štěká, může zloděje odradit, ale pokud nebude uvázaný v předsíni neustále, zloděj si správný čas najde. Například když budete se psem na dovolené. Pořizovat si psa kvůli hlídání je nerozumné. Jiná věc je vesnice, kde je na dvoře pes u boudy nonstop, tam to asi smysl má a potom bych volil samozřejmě nějaké větší plemeno, ale do města doporučuji hlavně tohle: http://www.adlo.cz/cz/bezpecnostni-dvere-rada-elite . Bez jakékoliv nadsázky, bezpečnostní dveře jsou to jediné, co byt pořádně ochrání, navíc, nemusíte je chodit venčit a jsou na místě pořád :).

A Vy tu jako prodáváte dveře nebo co?

10.11.2015 13:26

Dobrý den,
odstranili jsme reklamní spam v tomto vláknu. Děkujeme vám za jeho nahlášení.
Hezký den přeje
Admin.

26.1.2016 00:25
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Takže zaprvé bych chtěl říct, že spousta dnešních psů začíná být čím dál víz zdegenerována viz. vaše situace.
Zadruhé známý má Českého vlčáka a skutečně z něj jde respekt.
Za třetí z vašeho výběru rozhodně SAO.
Za čtvrté hlavní je výchova připravovat psa na takové situace.
Za páté sama se připravovat na takové situace kurzy sebeobrany v lepším případě Krav maga nebo MMA.
Za šesté pomůcky pro sebeobranu pepřový sprej při vaší postavě atd bych teleskopický obušek nedoporučoval mohlo by se to vymstít pokud to myslíte skutečně vážně s obranou můžete pořídit plynovou pistoli levné a útočníka to zažene není potřeba zbrojní průkaz a pokud by jste to myslela už opravdu velice vážně zbrojní průkaz a pořídit zbraň.
Za sedmé určitě berte v potaz zákon, pozor na nad přirozenou sebeobranu, bohužel to tu nefunguje jako v USA.
Za osmé držím palce při výchově SAO a doufám, že nic z toho nebudete muset použít.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2016 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.147

tereza.128 napsal(a):

Naprostý souhlas s vašim příspěvkem. Také si myslím, že se asi jednalo o vymáhání dluhu.

A zadavatelce - cat.mil - bych vzkázala, aby si vyřešila své záležitosti. Zřejmě to nebude nic čistého, když odmítá v takovém případě kontaktovat policii. Celé je to ostatně nějaké divné. S nepříjemnou návštěvou jste zřejmě musela počítat, tak proč ta nezamčená branka? Nebo spoléháte na to, že váš problém vyřeší chudák pes?Copak nepříjemné setkání musí proběhnout u vás doma? Vy byste neměla mít žádného psa, protože ho nemáte ráda.
Já bych nikdy svého NO nebezpečí nevystavila.A to je přitom obranářka, která v této kategorii stála na stupních vítězů. Kousek od nás bydlí nepřizpůsobiví, takže máme vždy zamčenou branku a např. kamerový systém, např.

KAO a SAO

4.3.2016 08:33
KAO a SAO

XXX.XXX.87.177

Dobrý den,
já bych doporučila staforda nebo pittbulla pokud už máte nějaké už nějaké zkušenosti.

4.3.2016 08:35
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

KAO a SAO napsal(a):
Dobrý den,
já bych doporučila staforda nebo pittbulla pokud už máte nějaké už nějaké zkušenosti.

Je to starý dotaz. Navíc staford nebo pitbul se na hlídání nehodí, jsou to psi, kteří milují lidi, všechny - i cizí.

lada2511

23.5.2016 11:07
lada2511

XXX.XXX.52.5

Dobrý den, mám kavkazskýho a neměnil bych, je mu 7 měsíců, ale nikdo do baráku nedojde, kromě rodiny, perfektní povahově, na 7 měsíců je hodně odvážnej a dobrej hlídač, je na cizí zlý.

lada2511

23.5.2016 11:07
lada2511

XXX.XXX.52.5

Dobrý den, mám kavkazskýho a neměnil bych, je mu 7 měsíců, ale nikdo do baráku nedojde, kromě rodiny, perfektní povahově, na 7 měsíců je hodně odvážnej a dobrej hlídač, je na cizí zlý.

23.5.2016 17:17

marcelaamax napsal(a):
Je to starý dotaz. Navíc staford nebo pitbul se na hlídání nehodí, jsou to psi, kteří milují lidi, všechny - i cizí.

Tieto plemená odradzujú aspoň vzhľadom aj napriek tomu, že milujú ľudí a skúste mu dať vybíjaný obojok a do dvora nikto nevstúpi. V dnešnej dobe sa ale ľudia len tak nezľaknú psov, aspoň z mojej skúsenosti. Mal som prerasteného čierno-páleného NO, ktorý asi do dvoch rokov nestrážil. Cudzí ľudia a susedia vedeli, že je priateľský, tak sa nebáli vstúpiť do dvora. Veľa krát ma to štvalo, že sa mazlí s ľuďmi cez plot. Teraz mám šteňa appenzela a ten je nedôverčivejší k cudzím na svojom pozemku, mimo pozemku je k nim priateľský.

23.5.2016 20:17
dadu

XXX.XXX.250.70

Též plánuji koupit hlídače, ale na Kavkazana a Asiata nemám potřebný plot... Jak jsou na tom s hlídáním v dnešní době rotíci?

23.5.2016 20:46

dadu napsal(a):
Též plánuji koupit hlídače, ale na Kavkazana a Asiata nemám potřebný plot... Jak jsou na tom s hlídáním v dnešní době rotíci?

Znám osobně čtyři...jako hlídači mi přijdou spolehlivý, odrazují už svým vzhledem, navíc mají i potřebnou sílu eventuelně zasáhnout, co mi na nich přijde sympatické je, že zbytečně neštěkají...někde jsem četla "když štěká váš rtw, tak se jděte podívat, protože se opravdu něco děje"...u těch co znám je to na 100% pravda...

23.5.2016 21:53

Znám osobně čtyři...jako hlídači mi přijdou spolehlivý, odrazují už svým vzhledem, navíc mají i potřebnou sílu eventuelně zasáhnout, co mi na nich přijde sympatické je, že zbytečně neštěkají...někde jsem četla "když štěká váš rtw, tak se jděte podívat, protože se opravdu něco děje"...u těch co znám je to na 100% pravda...

Někde jsem četla "když štěká váš rtw, tak se jděte podívat, protože se opravdu něco děje"...u těch co znám je to na 100% pravda...
To isté aj u akít.

Marek34

16.8.2019 11:58
Marek34

XXX.XXX.175.99

Možná bych zvolil velkého knirace nebojí se zaútočit a čau čau je také výborný

Přidejte reakci

Přidat smajlík