Infralampa pro štěnátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 13:02
jupa111

XXX.XXX.142.18

Zvažuji pořízení infralampy pro narozená štěnátka.Mám fenku vetšího plemene s pp, před 2.5 lety měla jednou štěnátka, vyhřívací dečka se neosvědčila, fena ji celou rozervala a přetrhala.Fenka bude v bedně na dece v samostatné místnosti, aby ji neobtěžovali malé děti a ona měla klid, ale není tam uplné teplo..Ale vůbec nevím jakou lampu, jakého výkonu, nebo s širokým kloboukem, nebo nějakou s regulací, také jakou žárovku, jestli červenou nebo čirou, máte nějaké typy, rady?Ještě máme skoro 3 týdny čas..děkuji moc..

7.4.2015 13:24
ivulka2

XXX.XXX.155.174

jupa111 napsal(a):
Zvažuji pořízení infralampy pro narozená štěnátka.Mám fenku vetšího plemene s pp, před 2.5 lety měla jednou štěnátka, vyhřívací dečka se neosvědčila, fena ji celou rozervala a přetrhala.Fenka bude v bedně na dece v samostatné místnosti, aby ji neobtěžovali malé děti a ona měla klid, ale není tam uplné teplo..Ale vůbec nevím jakou lampu, jakého výkonu, nebo s širokým kloboukem, nebo nějakou s regulací, také jakou žárovku, jestli červenou nebo čirou, máte nějaké typy, rady?Ještě máme skoro 3 týdny čas..děkuji moc..

Lampa je dobra na rychle usušeni a zahřati štěnat a taky jsem ji použivala na vytopeni boudy ale dnes kdy je dost velky vyběr ruznych topnych desek je lampa zbytečna-
Některym fenam muže lampa vadit a pak se snaži lehat tak aby na ně nesvitila a ruzně se při tom otáči takže hrozi zalehnuti štěnat, dalši riziko je že žarovka praskne v době kdy nikdo neni doma takže bud jsou střepy pak všude a hrozi i kopnuti el. fence a štěnatum je zima.
Idealni jsou ruzne plastove či kovove tepelne desky pod štěnata jsou na to určene a feně většinou nevadi.

9.4.2015 08:05
jupa111

XXX.XXX.142.18

Díky za reakci, ale ptala jsem se na INFRALAMPU.
Když měla fena pod sebou vyhřevnou dečku a pak jsem měla půjčenou i vyhřívací desku, tak to nesnesla, dečku samozřejmě schrnula a rozktrhala a z desky slézala a lehala si jinam, je chlupatá a nejspíš ji bylo od spodu vedro..
Poradí někdo s tou infralampou?nebo je fuk jakou koupím?
Samozřejmě voděodolnou, plechovou, né nic plastového, ale myslím, že už ty infralampy jsou docela kvaltní, jen sem to nikdy nepoužívala, tak nevím..
Každopádně nějaký zdroj tepla chci a podložky se prostě u nás neosvědčili, tak musím zkoušet..

9.4.2015 08:22
ivulka2

XXX.XXX.155.174

jupa111 napsal(a):
Díky za reakci, ale ptala jsem se na INFRALAMPU.
Když měla fena pod sebou vyhřevnou dečku a pak jsem měla půjčenou i vyhřívací desku, tak to nesnesla, dečku samozřejmě schrnula a rozktrhala a z desky slézala a lehala si jinam, je chlupatá a nejspíš ji bylo od spodu vedro..
Poradí někdo s tou infralampou?nebo je fuk jakou koupím?
Samozřejmě voděodolnou, plechovou, né nic plastového, ale myslím, že už ty infralampy jsou docela kvaltní, jen sem to nikdy nepoužívala, tak nevím..
Každopádně nějaký zdroj tepla chci a podložky se prostě u nás neosvědčili, tak musím zkoušet..

Ale ja vam pišu o infralampě a moje zkušenosti s ni, jsou sice plechove ale nejsou samozřejmě vodě odolne..., jako všechna el.zařizeni a pokud feně vadila deska tak lampa ji bude vadit ještě vic.

9.4.2015 08:38
lev

XXX.XXX.253.186

Raději bych feně pořídila domácí boudu, kam jí po porodu přestěhujete, v té se zadýchá. Pokud je feně teplo a nesnesla dečku, nesnese ani lampu a zbytečně riskujete. Také můžete fenu i i štěňata přehřát. Nebo do té místnosti dejte na pár dnů elektrický radiator( kamna ?) a vytopte jí. Pod fenu podložku (deku) umístěte tak, aby jí nemohla shrabat, tzn, že musí být větší než bedna, pokud má fena tendence shrabovat, tak jí deku k bedně raději přitlučte(zvenku).

9.4.2015 08:44
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lev napsal(a):
Raději bych feně pořídila domácí boudu, kam jí po porodu přestěhujete, v té se zadýchá. Pokud je feně teplo a nesnesla dečku, nesnese ani lampu a zbytečně riskujete. Také můžete fenu i i štěňata přehřát. Nebo do té místnosti dejte na pár dnů elektrický radiator( kamna ?) a vytopte jí. Pod fenu podložku (deku) umístěte tak, aby jí nemohla shrabat, tzn, že musí být větší než bedna, pokud má fena tendence shrabovat, tak jí deku k bedně raději přitlučte(zvenku).

Přesně já mám porodni bednu bez dna takže dávám tepelnou desku na ní dám koberec a na ten deku a na to vše položim porodni bednu, a aby to neshrnula tak mam z venku bedny kovové šroubky ke které deku přichytim.takto neshrne ani deku ani koberec.

Neregistrovaný uživatel

9.4.2015 09:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

ivulka2 napsal(a):
Přesně já mám porodni bednu bez dna takže dávám tepelnou desku na ní dám koberec a na ten deku a na to vše položim porodni bednu, a aby to neshrnula tak mam z venku bedny kovové šroubky ke které deku přichytim.takto neshrne ani deku ani koberec.

Taky to tak mám, jenom nedávám koberec, ale zdravotní podložky, a na to deku (topení máme v podlaze). S infralampou di to moc neumím představit - je to nepraktický, a taky si myslím, že by se to feně nelíbilo.

9.4.2015 11:39
Jornor

XXX.XXX.190.21

My používáme tohle a naprostá spokojenost:
lampa: http://www.selko.cz/infralampa-interheat-kabel-2-5-m~z0903a.html
žárovka: http://www.selko.cz/uv-lampa-infrazarovka-s-uv-a-a-uv-b-160-w-r123-cira~z0976m.html
( máme tedy červenou)

pod štěňata deku Vetbed

prostor musí bý rozdělen, aby se štěňata mohla odplazit do méně teplé části ( nebo kontrolovat použití žárovky).

9.4.2015 13:02
jupa111

XXX.XXX.142.18

Děkuji vám všem za odpovědi, určitě něco vyzkouším..
Když jsem dala na dečku koběrec, přišlo mi, že to vůbec nehřeje, že se ohřejí víc na feně, než na koberci..taky mám porodní bednu bez dna..
V té místnosti není mráz, nevymrzne, ale teplo tam prostě pro novorozená štěnátka není a doma v bytě není kam tak velkou bednu umístit, prostě není na ni místo..
Ta místnost je docela fajn, asi tam dáme kamna, Petry nebo tak něco, je tam komín..

13.4.2015 22:23
začátek

XXX.XXX.173.101

Kupte tu lampu, do ní keramickou žárovku, jsou 60-100-150-250W, Mrkněte na www.l íhně.cz

13.4.2015 22:34
začátek

XXX.XXX.173.101

začátek napsal(a):
Kupte tu lampu, do ní keramickou žárovku, jsou 60-100-150-250W, Mrkněte na www.líhně.cz

Úvodní stránka » Potřeby pro líhnutí a odchov » Topení a vyhřívání » 250W
Keramický infrazářič 250W

Keramický infrazářič.
250W
Model:

250W
Značka:

Keramický infrazářič
Záruka:

2 roky
Doba dodání:

skladem
540 Kč včetně DPH
Informace
Video

Keramické zářiče Elstein pracují na stejném prncipu jako infračervené ohřívače, ale neemitují žádné červené světlo. Pro mláďata jsou tedy o mnoho příjemnější. Zářič je vybaven standardní žárovkovou koncovkou E27 a při výkonu 250W se zahřívá na 490 °C.

19.4.2021 11:25
lucique

XXX.XXX.88.82

Dobry den, mohu se prosim zeptat, Zda lze pouzit normalni zarovku do obycejne lampicky nebo infra zarovku a nemusim mit primo infralampu? Popripade jakou silu, aby to neublizilo stenatkum?
Dekuji :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík