Zdravím zkušenější! Mám takovou otázečku, u které je mi jasné, že se to napřímo říci nedá, záleží na mnoha aspektech, ale i tak bych se ráda zeptala :)
Jdeme pochod 25 km a ráda bych s sebou vzala i tu našu potvůrku, ale já osobně si myslím, že to neujde, přesto bych ráda názor někoho jiného. Je to Labradorka, má 8 let. Je zvyklá na hodně pohybu, ale poslední dobou jí stačí málo a příjde mi, že padne daleko dříve. Terén bude i silnice i lesy i louky. Tak nevím, zda ji vzít či ne.
Díky všem!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravý 8letý pes zvládne 25km úplně v pohodě. Ale záleží na tom v jaké je kondici a jak je na tom se s nožkami.
Píšete že má pohybu hodně, co přesně to hodně znamená? Mám 10letou ohařku, každý den chodíme minimálně 5km. Ještě před 2lety s námi 30km dala úplně bez problémů. Nedávno se u ní objevila lehká artróza a na takto dlouhý pochod bych ji už raděju nevzala, i když vím, že by to ušla, tak kloubům by to příliš neprospělo. Takže raději chodíme pravidelně každý den svých pět km a o víkendu tak do 15km. Fenka nekulhá, je v kondici a spokojená.
Záleží na vás, těžko vám tu poradíme, když psa neznáme, to musíte vědět vy, jak na tom váš pejsek je. Jestli máte pochyby, tak jsou asi nečím podložené.
Je mi jasné, že to musím vědět já, ale ptám se na názory či zkušenosti i ostatních, protože jsem na pochybách, na takovém pochodu ještě nebyla ;)
Chodili jsme více než vy, ale teď nebývám tak často doma, takže není v takové kondici jako dříve. Ale každopádně, chtěla jsem znát zkušenost někoho jiného a to jste mi nabídla pro srovnání. Takže děkuji.
Pokud to nebude v kuse (dáte ji pauzu na odpočinek) a je jinak nasvalená a zvyklá na delší túry, mělo by to být ok. Ale sama znáte svou fenu nejlépe, takže to fakt musíte posoudit sama. Pokud máte pochynosti, jak už píše "simolu", něco se vám na tom samotné nezdá a asi bych to neriskovala - kvůli větší zátěži na klouby.
Tak samozřejmě, kdybych ji s sebou vzala, tak bych se řídila tím, jak by mohla či nemohla. Ale cíl je 25 :)
Takže jsem dospěla k názoru, že buďto ji vezmu a půjdeme jen třeba 15 nebo ji raději nechám doma. Ale jsem toho názoru, že pokáždé, když se vydáváme do přírody, tak by měla jít s náma :)
Takže díky všem:).

No majitel zná svého psa nejlépe a musí vědět jak na tom je například náš labradoří kříženec byl v osmi letech úplný mladík ale německý ovčák už chodil špatně a takovou dálku by opravdu neušel. taky se jenom stalo že jsme na dovolené měli s sebou nemocného psa v léčení a šli jsme jenom na krátkou procházku do lesa za chalupu že se podíváme po houbách, bohužel jsme se nějak zamotali pak už hledali jen silnici a procházka se o pár kilometrů protáhla, pes už nemohl a nést deset kilometrů psa byla opravdu záhul a to byl jen bígl ne labrador.
Náše čubina zlaťáka 3x do roka chodí Sněžku jsou jí necelé 3roky.Máme trasu, která je okolo 25km.Většinou půlku chodí na vodítku a když to jde tak ji pouštím a tím pádem na volno uběhne ještě jednou tolik, protože pořád běhá ze strany na stranu -do předu a pak zas zpátky k nám Někdy tam jsme na pár dnů a každý den mají ty trasy kolem 20km a zvládá to úplně skvěle

loolucy
napsal(a):
Zdravím zkušenější! Mám takovou otázečku, u které je mi jasné, že se to napřímo říci nedá, záleží na mnoha aspektech, ale i tak bych se ráda zeptala :)
Jdeme pochod 25 km a ráda bych s sebou vzala i tu našu potvůrku, ale já osobně si myslím, že to neujde, přesto bych ráda názor někoho jiného. Je to Labradorka, má 8 let. Je zvyklá na hodně pohybu, ale poslední dobou jí stačí málo a příjde mi, že padne daleko dříve. Terén bude i silnice i lesy i louky. Tak nevím, zda ji vzít či ne.
Díky všem!
To za vás přece nikdo neposoudí. Nemůže, když psa nezná.

loolucy
napsal(a):
Neříkejte, fákt?
Díky za bezpředmětný příspěvek!
A co jste si představovala za radu? Svého psa znáte nejlíp vy. V prvním příspěvku píšete, že si myslíte, že ten pochod nezvládne. Tak si věřte a holt buď vyberte kratší trasu nebo psa nechte doma.
Pes, protože se chce vždy zavděčit pánovi, půjde tak dlouho, dokud nepadne. Pes není schopen odhadnout své síly. Od toho je tu člověk, jeho majitel, aby posoudil, co si se psem může dovolit, aniž by to psovi ublížilo.

Nebrat.