Dobrý večer, tak mám další dotaz. Naší fence se narodil jedináček, nejdříve to vypadalo že mléko nebude mít vubec, ale štěnatko jí pěkně rozkojilo. Cucá od ní snad neustále a je z něj pěknej buřtík. Ale začíná se mi zdát že toho mléka začíná mít nějak moc, spodní cecky jí tvrdnou.Jsou nějaké třeba babské rady jak ji pomoct?
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Půjčte si někde štěně na krmení.
I Vašemu štěněti prospěje, budou-li 2.
Vyhrají si, budou se vzájemně učit....
To není tak jednoduché. Pozor na nějakou nákazu od cizího štěněte.
Spodní cecky tvrdnou i když má fena početný vrh. Tvrdnou a štěňata z nich nechtějí pít. Z toho jsem byla nervozní xkrát a vždy se to upravilo samo. Teď nedávno ke mně na radu přiběhl soused, který měl první štěňata, poradila jsem mu - nedělat NIC :) za pár dnů cecíky změknou, fena si sama upraví mléčnost, ona ta příroda docela funguje :) a v případě jedináčka taky není třeba dělat nic. S jedináčkama je jen ten "problém", že je potřeba poposunout odběr na pozdější dobu, protože jedináčci jsou dlouho závislí na mateřském mlíku a normální přikrmování odmítají.
lev
napsal(a):
Většinou se to samo do pěti dnů upraví. Pokud tvrdnou, zamezte buřtíkovi cucat z těch měkkých (zavazuji fenu šátkem) a nechte mu přístupné jen ty zadní, nebo ho tam přikládejte. Bude sice chvíli protestovat, ale nakonec to vytahne, sílu má.
Presne tak, snažte sa šteňa strážiť a prikladať na všetky cecíky a ak má niektorý fakt tvrdý môžete aj trocha odstriekať. Postupne by sa to malo upraviť.
Né vždy lze nedělat nic, kdybych nedělala nic, tak už tady fena asi není, dolní cecíky jí zvrdly, během pár hodin šla to vysokých teplot, naštěstí se to řešilo hned, pak jsem pořád a pořád masírovala, nakonec miminka začly bumbat, jak to bylo pořádně rozmasírované a pak už to zvládaly, ale nedělat nic, byl by to průšvih
Ano, taky mi kdysi radili masírovat, odstříkávat, přikládat štěňata k těm tvrdým. Ale fenu masírování a odstříkávání bolí a výsledek s přikládáním byl ten, že štěňata se stejně nenapila z těch tvrdých, štěňata pištěla, fena vystresovaná... takže teď opravdu již nedělám nic :) ale každého věc co udělá a jakou radu si vybere.
Ono taky záleží, jak to pak probíhá, pokud se to začne horšit a fena jde do teplot, nemůže se to prostě nechat a nedělat nic, ale opravdu píšu o tom případu, kdy se něco děje, pokud se neděje nic, žádné teploty, taky bych nedělala nic :) U nás to jinak nešlo, je fakt, že přišla o pár miminek, mlíka měla tak strašně moc a ty tři to pak nezvládaly, pak už se to za pár dní srovnalo, mlíčka začlo být akorát, takže uff
Romiky
napsal(a):
Ještě jeden dotaz, když má fena 37,7 tak je to normální teplota? zvýšená začíná od kolika stupnu?
Normální teplota. Přiložte štěně na zadní cecky a trvejte na vypití, kdyžtak mu předtím trochu odstříkejte, aby změkly, pokud by se to nepodařilo, tak sledujte vizáž vemínka, zánět poznáte, pak to chce, ale rychle veta. Kromě toho fena vám to dá i najevo, přestane žrát, bude ležet, bez zájmu.