Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2015 19:02
gwena

XXX.XXX.168.73

Dobrý den, vzali jsme si pejska z útulku, je to 14 dní. Je to trochu asociál, neumí vycházet se zvířaty a i ze psů je totálně mimo, ze zvuků taky. Když něco provede, nenechá na sebe moc sahnout, hned vrčí a kousne. Bohužel příteli to dělá z ničeho nic. Nevím tedy, jak nejlépe tuto situaci vyřešit, už přítele jednou kousl a dvakrát měl na male... jak byste toto řešili? Už jednou v adopci byl, ale vrátili ho právě kvůli obavám z jeho chování...to nám ale nikdo neřekl... díky za rady.

16.4.2015 19:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Máte ho v bytě nebo venku ?

16.4.2015 19:09
gwena

XXX.XXX.168.73

V bytě.

16.4.2015 19:45
qixi

XXX.XXX.147.147

Ja sa divím, že vôbec takého psa, dali na adopciu...
Mali by aj preverovať, chovanie psa, k deťom a zvieratám.
Takýto pes, patrí do skúsených rúk a mali by na to aj upozorniť budúceho majitela. Ale mne sa zdá, že útulky sa radi zbavujú psov a je im jedno, komu ich dajú.Papiere, čo robia, je iba formalita.

16.4.2015 19:56
gwena

XXX.XXX.168.73

Bylo u něj napsáno, ze záleží, jak si ho člověk vychova, je mu něco málo přes rok... prý ho někdo týral než se dostal do útulku... Se mnou je celkem v pohodě, není to můj první pes, byli jsme na cvičáku a chodit budeme dal, ale nebydlim sama, takže to musím řešit...

16.4.2015 20:10
qixi

XXX.XXX.147.147

gwena napsal(a):
Bylo u něj napsáno, ze záleží, jak si ho člověk vychova, je mu něco málo přes rok... prý ho někdo týral než se dostal do útulku... Se mnou je celkem v pohodě, není to můj první pes, byli jsme na cvičáku a chodit budeme dal, ale nebydlim sama, takže to musím řešit...

Keď je mu už cez rok, tak to je dosť na to, aby si pamätal, ako chudátko žil...
To sa len tak lahko nedá u neho odbúrať.Chce to velkú trpezlivosť a pochopenie rodiny.
Ale aj tak to nemení na tom, že útulok ba mal informovať ludí, o problematickom psov a vedieť, kto akého a načo toho psa chce.

16.4.2015 20:20
gwena

XXX.XXX.168.73

Určitě si to pamatuje, to je mi jasný... máme ho chvíli, ale známe se od půlky února, hrajeme si s ním, krmime ho, dáváme pamlsky, chováme se k němu jak nejlépe to jde... myslím si, ze v útulku to ani nevěděli, ze jim to ta slečna, která ho vrátila, neřekla... ale jednu slečnu v útulku kousl, měla modřinu a kdyby kousl ještě jednou, nechali by ho uspat... zítra jdu na vet, jestli tam není nejaky zdravotní problém... a pak nevím...

16.4.2015 20:28
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

gwena napsal(a):
Dobrý den, vzali jsme si pejska z útulku, je to 14 dní. Je to trochu asociál, neumí vycházet se zvířaty a i ze psů je totálně mimo, ze zvuků taky. Když něco provede, nenechá na sebe moc sahnout, hned vrčí a kousne. Bohužel příteli to dělá z ničeho nic. Nevím tedy, jak nejlépe tuto situaci vyřešit, už přítele jednou kousl a dvakrát měl na male... jak byste toto řešili? Už jednou v adopci byl, ale vrátili ho právě kvůli obavám z jeho chování...to nám ale nikdo neřekl... díky za rady.

Je zvykly na kosik? Pokud ano, pracovat s nim s kosem.

16.4.2015 20:45
anonymx

XXX.XXX.136.12

A proc na nej sahate kdyz neco provede? Vite asi nema moc dobre zkusenosti. Vzala jste si psa s handikepem coz je u psu z utulku samozrejmost. Jak kousne z niceho nic? To jako pritel treba kouka na televizi, pes se zvedne a jde ho kousnout?

16.4.2015 21:12
gwena

XXX.XXX.168.73

Není zvyklý na nic, ze začátku se mu nelíbilo ani nandat obojek... Já vím, už jsem psa z útulku měla, ale tohle jsem bohužel netušila, že asi nesnáší chlapy... například jsme přišli z poslední procházky a přítel ho volal, aby mu dal piškot a on najednou začal vrcet a skočil a kousl ho do ruky... přijde mi, jako když mu přepne a je z něj v tu chvíli jinej pes, pak se uklidni a chce se mazlit...

16.4.2015 21:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

gwena napsal(a):
Určitě si to pamatuje, to je mi jasný... máme ho chvíli, ale známe se od půlky února, hrajeme si s ním, krmime ho, dáváme pamlsky, chováme se k němu jak nejlépe to jde... myslím si, ze v útulku to ani nevěděli, ze jim to ta slečna, která ho vrátila, neřekla... ale jednu slečnu v útulku kousl, měla modřinu a kdyby kousl ještě jednou, nechali by ho uspat... zítra jdu na vet, jestli tam není nejaky zdravotní problém... a pak nevím...

Veterina ?
Nepomůže.
Bachovky taky ne.
Košík vždy na ven. Ať je zvyklý nebo ne. Zvykne si.
Ať si ho přítel nevšímá nebo ho vraťte.

16.4.2015 21:25
gwena

XXX.XXX.168.73

No to nevsimani si ho bude občas problém, chodím do práce a skoly a ne každý den ho zvládnu vyvencit... Jinak to sahnuti bylo myšleno na obojek, protože furt lezl na linku, teď už to praktikujeme jinak...

16.4.2015 21:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Být takhle vytížená, problémového psa bych vrátila...

16.4.2015 21:36
gwena

XXX.XXX.168.73

Nepřipadá mi, ze bych byla nějak extra vytížena, jedna se o jeden den v týdnu, max.2... chtěla bych spíš nějakou radu, vrátit ho není pro něj ideální, spíš naprosto likvidační...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2015 21:48

Košík. Takový, se kterým se i napije, a sundavat jen při krmení.

16.4.2015 21:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

gwena napsal(a):
Nepřipadá mi, ze bych byla nějak extra vytížena, jedna se o jeden den v týdnu, max.2... chtěla bych spíš nějakou radu, vrátit ho není pro něj ideální, spíš naprosto likvidační...

1-2 dny v týdnu je u takhle problémového psa až až.. to pro začátek.

Dle mého si ten pes není jistý sám sebou a útočí ze strachu. Nevíte, co má za sebou, třeba ho někdo trápil hlady, atd. a tak má tendenci si to jídlo chránit a rychle hltat - viz ten piškot od přítele.

Osobně bych s ním začala jako se štěnětem - prostě vše učit od znova a nejlépe s košem, ať se ho nemusíte bát /což z vás pes cítí/. Základem bude si se psem vytvořit dobrý vztah. pak až vám bude věřit to půjde vše snáze.

16.4.2015 21:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

- chováme se k němu jak nejlépe to jde... myslím si,

Chovala bych se k němu odměřeně.
Polevit v přísnosti můžete vždycky - ne mu povolovat vše od začátku.
Bez emocí dobře zvažte jestli to vše za to stojí.
Bude třeba ho pohlídat. Pár dní. Zvládnou to rodiče ?
Můžete otěhotnět. Co v bytě se psem, kterému nelze důvěřovat ?.
Nebo dáte 10 let života psovi, budete žít pro něj ?

16.4.2015 22:09
loolucy

XXX.XXX.60.30

Odkud jste? ráda bych vám přijela pomoci :)
Klidně mi pošlete zprávu i pokud budete chtít nějaké rady ;).

16.4.2015 22:11
anonymx

XXX.XXX.136.12

Proste neverim ze pes rafne jen tak. Nevime jak.je velky, ale kdyby skutecne utocil; tak skoncite na chirurgii i pokud je pes maly. Mne to spis pripada jako.pes se spatnymi skusenostmi, ktery se proste boji a obranou je relativne neskodne rafnuti. V utulku.to.byla pouha modrina a pritel take asi nemusel k lekari.zrejme pritel nasadil raznejsi chlapsky ton a pohyb ruky, kdy pes asi ani piskot nevidel a reagoval na relativne nebezpecnou situaci. Takze z vasi strany a hlavne zebstrany pritele vyvarovat se pohybu ruky, ktere jsou prudsi, ono takove rychle hrabnuti po obojku pro nej vypada jako ocekavana rana. Musi si zvyknout, ze vase pohyby nikdy nebudou znamenat nebezpeci. A to bude chvili trvat nez se zklidni a nez se szijete. Jeho ze dne na den nezmenite, v prvni rade se musite prizpusobit vy. Pokud vrcel mel pritel reagovat uz na jeho varovani a prominte, pritelova blbosf ze psovi dovolil kousnout.

16.4.2015 22:21
milannn

XXX.XXX.90.222

anonymx napsal(a):
Proste neverim ze pes rafne jen tak. Nevime jak.je velky, ale kdyby skutecne utocil; tak skoncite na chirurgii i pokud je pes maly. Mne to spis pripada jako.pes se spatnymi skusenostmi, ktery se proste boji a obranou je relativne neskodne rafnuti. V utulku.to.byla pouha modrina a pritel take asi nemusel k lekari.zrejme pritel nasadil raznejsi chlapsky ton a pohyb ruky, kdy pes asi ani piskot nevidel a reagoval na relativne nebezpecnou situaci. Takze z vasi strany a hlavne zebstrany pritele vyvarovat se pohybu ruky, ktere jsou prudsi, ono takove rychle hrabnuti po obojku pro nej vypada jako ocekavana rana. Musi si zvyknout, ze vase pohyby nikdy nebudou znamenat nebezpeci. A to bude chvili trvat nez se zklidni a nez se szijete. Jeho ze dne na den nezmenite, v prvni rade se musite prizpusobit vy. Pokud vrcel mel pritel reagovat uz na jeho varovani a prominte, pritelova blbosf ze psovi dovolil kousnout.

Už jsem chtěl dát + za ten příspěvek, souhlasím, co píšete, ale ta poslední věta - "přítelova blbost, že psovi dovolil kousnout"? Víte, kolik je situací se psy, kdy nestihnete vůbec nic, natož něco dovolovat, nebo nedovolovat? Psi umí reagovat i hodně rychle, mnohdy rychleji než člověk.

16.4.2015 22:42

Roční pes je ještě štěně, on si zvykne, ale je u vás krátkou dobu a nevíte co zažil před tím, nedůvěřuje vám ještě, bojí se.Zacházejte s ním klidně, vlídně, bez prudkých pohybů, příliš se mu nevnucujte, nechte ho at přijde sám. pravděpodobně se bojí mužů, proto hlavně přítel s ním musí zacházet opatrně, pomalu aby pes vždycky viděl a chápal co jde dělat a nevyhodnotil situaci špatně, pro takového psa nemůžete hrábnout za obojek, on se prostě lekne a zaútočí, musí se pomalu a v klidu, když nechcete aby něco dělal tak ho prozatím od té věci odlákejte, třeba na pamlskek, neukazujte mu co nedělat, ale co má udělat, takže nervat ho dolů když se opře o stůl, ale oslovit ho, zavolat ho a odměnit ho.

16.4.2015 22:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

gwena napsal(a):

Zřejmě jej trápil mužskej .

16.4.2015 22:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Být takhle vytížená, problémového psa bych vrátila...

Jenže slečna psala, že v útulku jej chtějí utratit... No, je to těžké.

16.4.2015 23:00
gwena

XXX.XXX.168.73

Jsem z Českých Budějovic, pokud to jde, zkuste mi nějak napsat, případně mail je barobela@seznam.cz... vesměs všechno, co jste napsali, děláme. Žádný velký pohyby a vlídná slova používáme, viděla jsem situaci, kdy k tomu došlo a nic špatného jsem nepochytila, musí tam být něco opravdu nepatrneho. A přítel ho nikdy za obojek nevzal, to jsem byla původně já, člověk to holt zkusí a když to nejde, tak musí jinak... oslovení funguje asi tak napotřetí, preventivně máme pořád uklizeno, aby ho na lince nic nelakalo... můžete mi tedy říct, jak asi má udělat nenechat se kousnout? Ten pes se ho neptal, jen přiletěl a už visel...

16.4.2015 23:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

fikovnice napsal(a):
Jenže slečna psala, že v útulku jej chtějí utratit... No, je to těžké.

Třeba za 3 roky napíše, jestli to stálo za to a jak vše dopadlo...

16.4.2015 23:16

Když nemáte psa od štěněte, budete postupně zjišťovat, čím si prošel.
Když jsem seznamovala vnučku se svojí nově přišlou roční fenou, udělali jsme to nejlépe ( podle nás ), jak jsme mohli. Vnučka si sedla na gauč a feně nabídla piškot - fena vyrazila a málem jí "ukousla" ruku. Takovou zlobu vůči dítěti jsem u psa neviděla. Přitom jinak se neprojevovala vůbec agresivně. Tím jsem zjistila, naštěstí vlastně hned, že děti nesnáší. Někdo ji musel učit, že jídlo z ruky se nebere. Venku se nebála, ale domácího "pána" se bála hodně dlouho, nevzala si od něj z ruky ani nejlákavější pamlsek.
S našimi dětmi už vychází dobře. U cizích dětí jí nevěřím a cizí děti k ní nepouštím.

17.4.2015 06:57
scylla

XXX.XXX.150.32

gwena napsal(a):
Jsem z Českých Budějovic, pokud to jde, zkuste mi nějak napsat, případně mail je barobela@seznam.cz... vesměs všechno, co jste napsali, děláme. Žádný velký pohyby a vlídná slova používáme, viděla jsem situaci, kdy k tomu došlo a nic špatného jsem nepochytila, musí tam být něco opravdu nepatrneho. A přítel ho nikdy za obojek nevzal, to jsem byla původně já, člověk to holt zkusí a když to nejde, tak musí jinak... oslovení funguje asi tak napotřetí, preventivně máme pořád uklizeno, aby ho na lince nic nelakalo... můžete mi tedy říct, jak asi má udělat nenechat se kousnout? Ten pes se ho neptal, jen přiletěl a už visel...

To není na psaní, ale na ukázku. A je také pár zásad, jak se k takovému pejskovi schovat, ale opravdu je to na ukázku.

17.4.2015 07:00

gwena napsal(a):

Gwena, za prvé mu nechte permanentně, neboli trvale, couračku - hladkou šňůru, ať ho můžete odvést a manipulovat s ním aniž by jste na něj (obojek) museli sahat. Pokud ho budete od něčeho odvádět, zásadně s odměnou - tedy ne na něj hnusně zaryčet fuj, nesmíš..., ale v klidu ho vzít za šňůru a s povelem (byť ho zatím nezná), a ten povel klidně může být i to slovo nesmíš, ho odvést a za ten odchod ho odměníte.
Za druhé si hned, hned a hned pořiďte a čtěte a čtěte tuhle knihu :
http://treninkjerozhovor.cz/
a projděte si na daných stránkách i v Ke stažení - Návody a Pracovní listy - mělo by Vás to inspirovat k práci se psem.
A za třetí, což souvisí s tím za druhé, zamyslete se nad používáním klikru. Z vlastní zkušenosti, kdy jsem řešila vztah dvou velkých samců, přičemž problém byla nejistota většího (stejně jako je nejistý i ten váš) můžu maximálně doporučit (už jeden den naklikávání zcela změnil situaci a to jenom tím, že klik je pro psa i signálem - teď jsi to udělal dobře = pes se cítí jistě = nemusí útočit).
Jo, a za čtvrté výborná mnemotechnická pomůcka pro učení psa :
http://lerl.info/katachyon/view.php?nazevclanku=test-mrtveho-muze&cisloclanku=2013100004
prosím přečtěte, je to velmi krátké ale zcela zásadní.

17.4.2015 07:55
gwena

XXX.XXX.32.124

Klikr jsem si pořídila, ale zatím se te krabičky bal, chvilku ležel ladem, tak ho zase vyzkouším. Jinak jak už jsem psala, Fin už celkem zvládá povel dolů, který používám, takže tohle zas takový problém není... pořídíme nějaký ten náhubek, na který se stejně musí naučit, ale nevím, jak je doporučeno výše, aby ho nosil pořád...

17.4.2015 08:35

Možná to napíšu zbytečně...Pes se naklikává tak, že (v klidném prostředí bez rušivých vlivů) mu začnete jenom dávat pamlsky (ale fakt dobré) - dáte jeden, druhý, třetí a před čtvrtým(pátým či dalším...) - respektive při podávání psu - už kliknete, klikr mějte v kapse, za zády. A hned psu nabídněte další pamlsek a když si ho bude brát klikněte...Můj pes se taky prvního kliku lekl, ale hned pochopil, že je spojen s maskem a tedy že je to ohlašovač DOBRÉHO.

"Jinak jak už jsem psala, Fin už celkem zvládá povel dolů, který používám, takže tohle zas takový problém není... "
ta couračka není jenom kvůli tomuto, ale obecně pro možnost manipulace se psem bez dotyku (i třeba když chce kousnout přítele...).

17.4.2015 08:46
scylla

XXX.XXX.150.32

To ale předpokládá, že pes má o pamlsky zájem a chce je, což u psa v tomto psychickém stavu nebývá obvyklé.

17.4.2015 08:53
gwena

XXX.XXX.32.124

No on se právě bál i toho zvuku a ani si pak nechtěl vzít pamlsek...tak třeba už se trochu přestal bát, uvidím... doufám, že to zvládneme, on je jinak celkem hodnej, zvládá sedni, lehni, packu dává, venku chodíme na stopce, aby se proběhl a na zavolání přijde, samozřejmě musíme pilovat, protože teď, jak začalo být venku hodně lidí, tak kouká po vejrech a haze na mě bobek...

17.4.2015 10:25
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

gwena napsal(a):
No on se právě bál i toho zvuku a ani si pak nechtěl vzít pamlsek...tak třeba už se trochu přestal bát, uvidím... doufám, že to zvládneme, on je jinak celkem hodnej, zvládá sedni, lehni, packu dává, venku chodíme na stopce, aby se proběhl a na zavolání přijde, samozřejmě musíme pilovat, protože teď, jak začalo být venku hodně lidí, tak kouká po vejrech a haze na mě bobek...

Pokud se klikru bojí, nepoužívat, je to kontraproduktivní. Napřed psa aklimatizovat, máte ho 14 dní. Chovat se klidně, asertivně, čitelně- tedy ve stejných situacích stejně. Negativní činnost přesměrovat k pozitivní. Musíte si napřed získat důvěru psa. nedolézat za ním, nechat ho, aby přišel za vámi on.Atd atp. A pořiďte si knihu "Konejšivé signály". Možná je pes vyjadřuje a vy je nevnímáte...

17.4.2015 10:27
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Postupujte jakobyste si chtěli ochočit divoké zvíře.

17.4.2015 10:28
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Není špatné si k tomu přečíst Malého prince

17.4.2015 10:48
gwena

XXX.XXX.32.124

Konejsive signály mám prectene a snažím se je používat... on k nám pořád chodí, rád se mazli a chodí nás zdravit...

17.4.2015 11:31
lev

XXX.XXX.253.186

Můžete sdělit, čeho se domníváte, že pes je kříženec ? I to může napovědět. Jinak jsem se setkala s útočností, která nebyla vyprovokována ničím viditelným. Pes spal, nikdo se ho nedotkl, najednou vyletěl a napadl nejbližšího člověka, bez rozdílu. Psa měli od štěněte, přesto dokousal všechny, pak byl dán ke zkušenému kynologovi, kde delší čas fungoval normálně i s jeho psy, jakmile nabyl jistoty, že je zde doma (podotýkám byl v bytě, spal na gauči, měl spoustu aktivit, které dřív neměl) začal to dělat zas. Nikdy se nepřišlo na to proč. Nakonec byl uspán, když skočil po dítěti. Tím chcí říct, že jsou i tací psi.

17.4.2015 11:41
gwena

XXX.XXX.32.124

Pes je nejspíš kříženec border kolie nebo australského ovčáka, vložila bych fotku, ale z mobilu mi to nejde... asi to bude mít nějaký konkrétní nepatrný důvod, na mě to zatím nezkusil. Snad to pochopí, ze mu u nás nic nehrozí... taky mi přijde, ze nezná moc svoji sílu a furt musí něco zuzlat...

17.4.2015 11:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Testuje co vydržíte .

17.4.2015 11:50
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Pokud je to asociál, je jasné odkud plynou jeho agresivní projevy, a je tedy potřeba ho socializovat. Nemůžete čekat, že se vám zanedbaný rok nebo více, podaří napravit během čtrnácti dnů.

17.4.2015 11:51
gwena

XXX.XXX.32.124

Ještě mě napadlo,.on je hodně na drsnější hry, rozumějte ze prostě furt zuzla ruku a u toho vrčí a skáče a tak... nemůže to kazit vztah mezi ním a přítelem, oni spolu takhle blbnou, já na to moc nejsem, taky se nechám pozuzlat, ale trochu...

17.4.2015 11:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Můj názor - nedoporučuji drsné hry.
Ať se přetahují o peška, o uzel, o hadr.

17.4.2015 11:56
gwena

XXX.XXX.32.124

Blbý právě je, ze jeho přetahování nebaví... ale na to přijdeme, ze začátku ho nebavilo nic, teď rád nosí míček a klacek... takže drsný hry zrušíme, radši...

17.4.2015 11:58
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

gwena napsal(a):
Ještě mě napadlo,.on je hodně na drsnější hry, rozumějte ze prostě furt zuzla ruku a u toho vrčí a skáče a tak... nemůže to kazit vztah mezi ním a přítelem, oni spolu takhle blbnou, já na to moc nejsem, taky se nechám pozuzlat, ale trochu...

Můj názor je - naopak- jsou to tzv. "nahé" hry- tedy bez hraček a UTUŽUJÍ vztah pes pán, jen pán musí určit, kdy hra končí, a rozhodně ukončit, když kousnutí zabolí.

17.4.2015 12:11
gwena

XXX.XXX.32.124

Já jsem taky četla, ze to utuzuje vztah, ale teď bude mít stejně poněkud utrum...

17.4.2015 13:22
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

gwena napsal(a):
Já jsem taky četla, ze to utuzuje vztah, ale teď bude mít stejně poněkud utrum...

A proč utrum ? Vypozorujte kdy reaguje zle, snažte se ho pochopit a v tom konkrétním případě změnit přístup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík