Dobrý den, babička mě požádala o radu.. Její sousedka (věk cca 70let) má na dvorku štěně křížence malamuta, takže v dospělosti větší pes. Paní by mu chtěla, dopřát lepší" krmivo, dokud je ve vývinu, ale je schopná/ochotná dát za měsíc tak 800, -... Já krmím poněkud dražšími značkami (Wolfsblut), takže uvítám radu, co není až tak shit a mohla bych jí poradit, aby nekupovala marketovky...
PS: to proč má takového psa, jeho vyžití a jiné, není třeba komentovat, protože to nevím, psa jjsem neviděla a paní taky ne.
Mamutka
napsal(a):
Co třeba Taste of the Wild? To je složením a cenou celkem dobrý.
Asi jsem se nevyjádřila přesně.. Paní má na granule cca 800měsíčně, což na TOTW určitě nestačí... A do budoucna by bylo dobré, aby i v pro dospělého psa kupovala stejnou značku, tedy aby pytel vyšel na cca 800/měsíc...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co takhle prémiovky od Brita, není to úplně top ten, ale docela ucházející složení za příznivou cenu.
Mamutka - určitě se neomlouvejte, vím, jak to myslíte a i tak děkuji za příspěvek.:) Ono jde o to, že ta paní je prostě staršího věku a vysvětlení, že pytel stojí např.1500, ale vydrží jí dýl je pro ni, složité na chápání".. Prostě, ona bere pytel - cena... Asi nedá 1500 naráz do kupy, nebo nechce, to nevím.:( Já si původně říkala Fitmin, což je 15kg za 900, pro štěně, ale ona pořád chce něco za 800 max...:( Tak zkuísm mrknout na ten Brit a kdyby ještě něco někoho napadlo, budu ráda.;)
PS: Jak jí to vysvětluju přes babičku, tak složitost se stává ještě složitější.:DDD Proto jí chci vytisknout název granulí, obrázek s pytlem, ať ví, jak vypadá a cenu. S objednáním jí pak pomůžou dcery.
Mamutka
napsal(a):
Malamuta mám doma a 13kg pytel granulí za měsíc nesežere, proto mi ta cena za 13 kilo nepřišla moc od limitu. Ale tak třeba je to kříženec ještě s něčím větším a sežere víc. Nevím, krmím jinou značkou, tak mám možná i zkreslený pohled, kvůli jinému dávkování. Omlouvám se.
Ještě se Vás zeptám, jak dlouho asi vydrží 15kg pytel, štěněti velikosti Malamut, cca 4měsíce starému a víc, třeba do roka, než vyroste. Je myslím s BSP, ale nechci kecat... (chápu, že dávkování je u různých granulí různé, jde mi o představu). Děkuji moc.:).
Jsem sklerotik, tak nechci kecat, ale když byla štěně, tak jsme kupovali Brit Care Junior 12 kilový pytle. A mám schovaný poslední účtenky, kdy jsme kupovali dva pytle začátkem srpna a pak další až koncem prosince. V tý době už byla dorostenec a ještě jsme z toho krmili jednoho malýho psa (kavalíra) a občas dalmatina. A taky ne všechny krmný dávky byly granule.
Mamutka
napsal(a):
Jsem sklerotik, tak nechci kecat, ale když byla štěně, tak jsme kupovali Brit Care Junior 12 kilový pytle. A mám schovaný poslední účtenky, kdy jsme kupovali dva pytle začátkem srpna a pak další až koncem prosince. V tý době už byla dorostenec a ještě jsme z toho krmili jednoho malýho psa (kavalíra) a občas dalmatina. A taky ne všechny krmný dávky byly granule.
Oki, díky.. Takže na dva měsíce pytel, počítat. Tak to je fajn. Díky moc.;).
Anthony
napsal(a):
Asi jsem se nevyjádřila přesně.. Paní má na granule cca 800měsíčně, což na TOTW určitě nestačí... A do budoucna by bylo dobré, aby i v pro dospělého psa kupovala stejnou značku, tedy aby pytel vyšel na cca 800/měsíc...
Můžu se zeptat, proč je důležité kupovat stále stejnou značku?
http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/.
Máme křížence malamuta,45 kg, když jsme ho krmili granulema, spotřebovali jsme cca 13 kg granulí, plus vařený jídlo. Teď už jenom vařený a za měsíc 15 kuřat plus přílohy. Takže bych si nedělal iluzi, že mu bude nějakou delší dobu stačit 1/2 pytle na měsíc. Ale ono je to celkem jedno, protože pokud by se babička o něj chtěla starat svědomitě, pak žrádlo nebude jediná výloha. Pokud né, pak to bude další kříženec seveřana někde na řetězu :(, nezlobte se, ale tohle je pro mě šílená kombinace...
Krmím Happy dog - všemi tady pomlouvaný. Vím, že tím krmí řada chovatelských stanic, ale nemají potřebu to tady psát, protože pro mnoho lidí je to šit. Oni možná kupují také šit, ale má "značku", tak za něj zaplatí mnohem víc. Kupuji profi řadu, je to 20 (!) kg za 850 Kč. Krmí tím i policie a vojáci, nedávno jsem se setkala s rodinou, kteří mají asistenčního labrouše. Ptala jsem se čím krmí a byla jsem i překvapena, že vytáhli stejný pytel granulí jako mám já. Prý jim to doporučili v organizaci, která jim psa vycvičila. Labrouš vypadal perfektně - možná až moc zkrmeně, měl krásnou lesklou srst. Vyzkoušela jsem v životě řadu granulí a Happy dog je jediné, které mohou všichni naši psi aniž by měli průjem. Vzhledem k tomu, že samozřejmě nekrmím jen granulemi, ale občas i masem a občas "co dům dá", nemyslím si, že by nutně museli mít granule za 2 tisíce 13 kg. Naši psi se dožívají 13 a více let. Tento pytel vydrží malamutovi zcela určitě na měsíc, možná i o kousek déle. Koupit lze tady: http://www.shop4dog.cz/cz-detail-1088775-happy-dog-profi-line-26-16-sportive-20kg.html.
noemi
napsal(a):
Můžu se zeptat, proč je důležité kupovat stále stejnou značku?
http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/.
Nemyslím si, že je potřeba měnit značku - pokud granule NEJSOU jediným zdrojem potravy pro psa. My taky jíme celý život chleba a něco k tomu, ne? Znám chovatele, který krmí min.20 let Delikanem, furt stejným, k tomu někdy maso a psi vypadají luxusně. Kdysi jsem granule taky střídala, ale nemám pocit, že by to k něčemu bylo. Vždycky se našli jedinci, kteří z toho měli tak akorát průjem. Ale je to, samozřejmě, věc názoru, někdo střídá značky, někdo jen příchutě... A takové články mohou být klidně i skrytou reklamou pro "granulový průmysl", vždycky jde v první řadě "jen" o peníze.
Díky za reakce. Vařit nebo barfovat určitě nebude.;) Co se týče toho, na jak dlouho vydrží pytel, tak je jasné, že v dospělosti bude cca na měsíc, proto to finanční omezení.
Jinak pro Garmia - paní už chodí s fenkou i na cvičák, procházky, myslím, že se velmi snaží, na své možnosti. Já bych pro ni zvolila psa jiného, ale ona si jej nevybrala a dělá, co může. Bohužel z důchodu dražší granule nezvládne a na barf nemá odvahu. Zabezpečení dvoru i zahrady má pro seveřana dostačující, nehledě na to, že to prý zatím vypadá, že více má z BSP.
Co se týče střídání granulí, je to věc názoru, můj pes například při změně průjmuje, takže se držíme kvalitní značky (Wolfsblut), která má na výběr z několika příchutí a ty může střídat. To už je ale její věc, já jí jen dělám přehled toho, co není úplný shit a přitom je to cenově dostupné. Doporučila jsem tedy Fitmin a Brit, Happy dog jsem zvažovala, ale složení mě odradilo více, než dva jmenované. Ale i tak děkuji všem.. Mě třeba potěšilo, že se paní snaží a nešoupne mu jen zbytky od večeře.;).
Krmení můžete vybírat jak chcete - podle doporučení, složení, co si přečtete o daném výrobku, podle ceny atd. atd. Ale kritériem pravdy je praxe, takže v konečném výsledku bude záležet jen na tom, co daný pes snese, co mu bude vyhovovat. Zkoušela jsem řadu značek - např. všemi vychvalovaný Orijen mým psům prostě vůbec nevyhovoval. Ale paní, co se snaží ve svém věku chodit i na cvičák a shání informace o krmení svého psa, má můj obdiv.
koňadra
napsal(a):
Krmení můžete vybírat jak chcete - podle doporučení, složení, co si přečtete o daném výrobku, podle ceny atd. atd. Ale kritériem pravdy je praxe, takže v konečném výsledku bude záležet jen na tom, co daný pes snese, co mu bude vyhovovat. Zkoušela jsem řadu značek - např. všemi vychvalovaný Orijen mým psům prostě vůbec nevyhovoval. Ale paní, co se snaží ve svém věku chodit i na cvičák a shání informace o krmení svého psa, má můj obdiv.
Právě, přijde mi, že se fakt snaží, podle toho, co říká babička, tak bych jí ráda pomohla, v rámci možností. Jinak určitě souhlasím, že každému sedne něco jiného. Proto jí dělám takový přehled, kde má vždycky cenu, obrázek těch granulí, dávkování, atd., atd. Aby mohla případně změnit, něbo najít, co jim bude sedět.