Dobrý den,
v pátek večer měl náš 10letý bígl epil.záchvat. Podala jsem léky, ale pes je neustále nervozní, pořád štěká, snad ani nespí, chodí, je zadýchaný, pije, ale zdá se mi, že málo. Musí být zavřený doma(v prádelně), protože by nás asi sousedi sežrali(všichni mají malé děti). Ale pes nemůže do domu za náma, protože nikdy nebyl domácí pes a vše nám neustále značkuje.
Nebyl to jeho první záchvat, ale až nyní začal takto šílet. Nevím co s ním. Nic jiného se nezměnilo, nic se nestalo, krom toho záchvatu. Má to šílenství spojitost se záchvaty? Všimla jsem si ještě, že má zvětšěné jedno varle(zvětšená prostata?), myslíte, že to může souviset s tímto?
Dnes se chystám k veterináři, ale jakoukoliv zkušenost uvítám.
Děkuji moc.
Epileptický pes musí dostávat léky pravidelně ve stejnou dobu, bez vynechání. Jinak lék nezabere jak má. Pokud má zvětšené varle, tak má minimálně bolestivý zánět, zřejmě i horečku, nevím na co čekáte, jeďte se psem k vetovi. On ten záchvat a následné chování, mohl být i z horečky nebo z nemoci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No řekla bych že to asi nebude z toho záchvatu ale spíš z toho varlete. Na co s ním čekáte ? jděte urychleně k veterináři. To co popisujete je obvyklé chování psa kterého něco velmi bolí a trpí. Zavřít nemocné trpící zvíře o samotě do prádelny, fuj, chudák je mě ho líto.
vasilek
napsal(a):
Dobrý den,
v pátek večer měl náš 10letý bígl epil.záchvat. Podala jsem léky, ale pes je neustále nervozní, pořád štěká, snad ani nespí, chodí, je zadýchaný, pije, ale zdá se mi, že málo. Musí být zavřený doma(v prádelně), protože by nás asi sousedi sežrali(všichni mají malé děti). Ale pes nemůže do domu za náma, protože nikdy nebyl domácí pes a vše nám neustále značkuje.
Nebyl to jeho první záchvat, ale až nyní začal takto šílet. Nevím co s ním. Nic jiného se nezměnilo, nic se nestalo, krom toho záchvatu. Má to šílenství spojitost se záchvaty? Všimla jsem si ještě, že má zvětšěné jedno varle(zvětšená prostata?), myslíte, že to může souviset s tímto?
Dnes se chystám k veterináři, ale jakoukoliv zkušenost uvítám.
Děkuji moc.
"...chodí, je zadýchaný, pije,..."
Také bych se bála zánětu. Pokud budete čekat, tak se také může stát, že už chodit nebude... .
Dobrý den,
zapomněla jsem napsat co pejsek. Podle veta je pes v pořádku, jen sme zjistili, zvětšenou prostatu, takže půjde preventivně na kastraci. Epileptiský záchvat nemá často,1x za 3-6měsíců, který trvý max 3minuty, žádný dlouhý.
Zpětně jsem zjistila, že jedna ze sousedových fen hárala, což vet konstatoval, jako pravděpodobný důvod šíleného chování. Fena už nehárá a pes je úplně v pohodě.
Me nenastvete:) Jste typicka prispevatelka ifauny:)
Navic ma reakce nebyla pro vas, protoze na vas bych ani nereagovala.
Jinak ano mam skveleho veta! To ze za nim jezdi lidi z cele republiky a ze cekate v cekarne 2 hodiny, si myslim, ze vypovida o kvalite veta dost. A nedostatkem vetu tady nijak netrpime, spis nas pan doktor trpi nedostatkem casu.
Na shledanou:).