Vařená strava - poměr?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2015 12:00
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Zdravím,

aby jsme nekrmili jen granulemi, vaříme také těstoviny s masem a zeleninou. Chtěla bych se ale zeptat v jakém poměru máme maso, těstoviny a zeleninu vařit, aby dostala do těla vše co potřebuje ? Někde na internetu jsme našli 1:1:1, ale nedočetli jsme se zda se jedna o poměr již vařených surovin, či syrových. Děkuji moc za rady

22.4.2015 22:32
kashttan

XXX.XXX.36.20

Těstoviny s masem a zeleninou můžete vařit jak chcete a nikdy nedostanete ten správný poměr. Jestli krmíte granule, tak to neřešte a občas uvařte psovi trochu masa a zeleniny(pokud to nežere syrové), nic se nestane

22.4.2015 22:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

PetraEmily napsal(a):
Zdravím,

aby jsme nekrmili jen granulemi, vaříme také těstoviny s masem a zeleninou. Chtěla bych se ale zeptat v jakém poměru máme maso, těstoviny a zeleninu vařit, aby dostala do těla vše co potřebuje ? Někde na internetu jsme našli 1:1:1, ale nedočetli jsme se zda se jedna o poměr již vařených surovin, či syrových. Děkuji moc za rady

Nevím, co u vařeného masa, ale u syrového masa se doporučuje krmit poměrem 70% masa,10% kostí a 20% příloh (ovoce, zeleniny, obiloviny). Samozřejmě kosti nevařit - to by se štěpili. Pokud uvaříte maso + přílohu a sem tam dáte syrová kuřecí křídla /krky, kloubovou kost, apod. tak bude pes spokojený.

PS: Poměr 1:1:1 je dle mého fakt blbost, to spíš 7:2:1 nebo 8:2. ;).

23.4.2015 08:43
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Pomer 1:1:1 je naozaj hlúposť, mäso je základ takže ho musí byť o hodne viac ako prílohy. A cestoviny a varená zelenina psovi nedajú nič okrem plného brucha.

23.4.2015 08:51
aluska

XXX.XXX.223.199

Tak, hlavně maso, těstoviny nepřidají žádné živiny, maximálně zaplácnou žaludek a ovoce a zelenina je jen tak psovi na chuť, pokud jí žere.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2015 10:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi bych nekrmila střídavě granulemi a vařeným...
Nekrmím ani BARF...
Já mám 50-60% maso někdy víc (nemyslím tím např. jen hovězí svalovinu, ale třeba i drůbeží žaludky, hovězí srdce, kuře) a zelenina a přílohy tak půl na půl (většinou rýže, ale dám i těstoviny nebo ovesné vločky), protože krmím málo kostí (2x týdně syrové kuře) dodávám minerály, hlavně vápník, kterého mám v tomto složení potravy málo a abych srovnala poměr vápníku a fosforu, z vitamínů přidávám pivovarské kvasnice, ostatní neřešim pesani jí v pohodě ovoce a do krmný dávky dávám i listovou zeleninu.
Dávka samozřejmě nebude nikdy ideálně vyvážená, ale ruku na srdce ani dětem nepočítáme na den ideální dávku.

23.4.2015 15:47
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Tak naše fenka ma podvahu, takže plný bříško aby přibrala není od věci smajlík

23.4.2015 15:51
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Když už se ptám na tu stravu, mám ještě jeden dotaz. Koupili jsme ve zverimexu mleté maso hovězí mražené. Po rozmražení jsme zjistili, že jsou v tom chrupavky i kosti. Jak je to ale nadrcené, tak mi ty kosti přijdou jak malé střípky, nemůže to nějak ublížit ? Prodává se to přímo pro pejsky. Jinak to maso vaříme, syrové nám nejí...

23.4.2015 15:54
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

kashttan napsal(a):
Těstoviny s masem a zeleninou můžete vařit jak chcete a nikdy nedostanete ten správný poměr. Jestli krmíte granule, tak to neřešte a občas uvařte psovi trochu masa a zeleniny(pokud to nežere syrové), nic se nestane

No oni jí granulky moc nejedou, a jelikož je to 8 měsíční štěně s podváhou, tak dáváme ráno vařené, pak nějakou svačinku a večer granule smajlík

23.4.2015 16:01
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

PetraEmily napsal(a):
Když už se ptám na tu stravu, mám ještě jeden dotaz. Koupili jsme ve zverimexu mleté maso hovězí mražené. Po rozmražení jsme zjistili, že jsou v tom chrupavky i kosti. Jak je to ale nadrcené, tak mi ty kosti přijdou jak malé střípky, nemůže to nějak ublížit ? Prodává se to přímo pro pejsky. Jinak to maso vaříme, syrové nám nejí...

Já takovým masem krmím běžně, ale syrovým. Ublížit mohou kosti vařené, protože mění strukturu.

23.4.2015 16:22
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Lexaurin napsal(a):
Já takovým masem krmím běžně, ale syrovým. Ublížit mohou kosti vařené, protože mění strukturu.

My to právě vaříme, jak by jí to mohlo ublížit ? Asi z vlastní zkušenosti víte, že těch štěpků kostí je tam tolik, že se to nepřebere ani zdaleka... a syrové opravdu nesežere...

23.4.2015 16:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Když koupíte nebo dostanete v masně kost s kloubem, to nežere ?

23.4.2015 16:35
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
Když koupíte nebo dostanete v masně kost s kloubem, to nežere ?

Kost jsme ještě nezkoušeli, protože jsme jí zkusili dát prasečí packu a ona co ukousne tak to polkne a pak zvrací, protože hltá. Takže to ještě až trošku poporoste. Spíše jsem se ptala na ty malinkaté ostré odštěpky kostí v tom mletém mase pro psy. Ale syrové maso vyplivne.

23.4.2015 16:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

My tedy dávali ten kloub dost brzy.
Nemusí poporůst. Když příjdete na kost, vemte ji psovi a samozřejmě
hlídejte.

23.4.2015 16:42
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
My tedy dávali ten kloub dost brzy.
Nemusí poporůst. Když příjdete na kost, vemte ji psovi a samozřejmě
hlídejte.

Myslela jsem spíše duševně poporůst, velká je dost :-D A i když hlídáme, spolkne na co přijde v nestřežený okamžik a nebo rychle polkne, když jí to chceme vzít. Museli jsme odbourat i gumové hračky :-D.

23.4.2015 16:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Kost s kloubem je velkááá.
Hovězí...
Ta jí dá práci.

23.4.2015 16:56
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
Kost s kloubem je velkááá.
Hovězí...
Ta jí dá práci.

Zkusíme tedy smajlík, ale momentálně opravdu řeším spíše ty drobné naštípané kůstky v tom mase aby jí to neublížilo, protože jsou opravdu ostré a tvrdé smajlík

23.4.2015 16:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Koupila jsem to 1x a vyhodila.

23.4.2015 17:10
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
Koupila jsem to 1x a vyhodila.

Mohu se zeptat proč ?

23.4.2015 17:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Měla jsem stejné obavy.

23.4.2015 19:31
kopek

XXX.XXX.212.123

PetraEmily napsal(a):
Zdravím,

Keby ste nepoužívali na všetko internet, ale radšej zdravý rozum tak by vám muselo dôjsť, že mäsožravec - ktorým pes je - nemôže mať 2/3 stravy cestoviny či zeleninu...

23.4.2015 19:37
colectiv

XXX.XXX.176.17

PetraEmily napsal(a):
Zkusíme tedy smajlík, ale momentálně opravdu řeším spíše ty drobné naštípané kůstky v tom mase aby jí to neublížilo, protože jsou opravdu ostré a tvrdé smajlík

Kupujte mletiny bez kosti. Hovezio mlete, hovezi mlete s droby, hovezi a vepr.smes, ty byvaji bez kosti. Ev.se preptejte vyrobce, jestli tam nejsou /jsou kosti. Taky cube varim, ptz nemam kde mit uschovane maso syrove, a mletiny bez kosti jsdou sehnat vcelku snadno.

23.4.2015 19:44
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

colectiv napsal(a):
Kupujte mletiny bez kosti. Hovezio mlete, hovezi mlete s droby, hovezi a vepr.smes, ty byvaji bez kosti. Ev.se preptejte vyrobce, jestli tam nejsou /jsou kosti. Taky cube varim, ptz nemam kde mit uschovane maso syrove, a mletiny bez kosti jsdou sehnat vcelku snadno.

Díky za radu, doteď jsme jí vařili drůbeží játra ale přece jen jí chceme dopřát víc a toto mleté maso ze zverimexu máme koupené prvně, optám se tedy až tam půjdu, zda mají i bez kostí smajlík

23.4.2015 20:43
colectiv

XXX.XXX.176.17

PetraEmily napsal(a):
Díky za radu, doteď jsme jí vařili drůbeží játra ale přece jen jí chceme dopřát víc a toto mleté maso ze zverimexu máme koupené prvně, optám se tedy až tam půjdu, zda mají i bez kostí smajlík

Vetsinou mivaji. :) Ale zalezi na zverimexu, no. Co vim, tak jsem mela hovezi od Falca a to bylo myslim v pohode, hovezi od Vetamixu taky (ale to uz je delsi dobu, mohlo se neco zmenit), hovezi-veprova smes od Krompolc je super, skoro zadna voda po rozmrazeni a maso hezky vonave, bez kosti. Taky to jde resit kusovkama, ktere si namelete. Nebo vychytat nejakou akci na mlete maso normalne v masne.

23.4.2015 20:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To mleté, balené v akci jsem taky 1x koupila.
To byl děs. Chtěla jsem tam "nahňácat" trochu rýže nebo vloček.
Absolutní slepenec, příloha tam nešla vpravit. Až pak jsem
zjistila, že to bylo "vylepšený". Už nevím, kolik % bylo masa...
Nechtěl to pes, ani slepice. Fuj.

23.4.2015 21:20
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
To mleté, balené v akci jsem taky 1x koupila.
To byl děs. Chtěla jsem tam "nahňácat" trochu rýže nebo vloček.
Absolutní slepenec, příloha tam nešla vpravit. Až pak jsem
zjistila, že to bylo "vylepšený". Už nevím, kolik % bylo masa...
Nechtěl to pes, ani slepice. Fuj.

Tady to není žádná akce, prodávají tu mletiny stále, kdyby tam nebyly ty kůstky, nebylo by to tak špatný smajlík

23.4.2015 21:21
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

colectiv napsal(a):
Vetsinou mivaji. :) Ale zalezi na zverimexu, no. Co vim, tak jsem mela hovezi od Falca a to bylo myslim v pohode, hovezi od Vetamixu taky (ale to uz je delsi dobu, mohlo se neco zmenit), hovezi-veprova smes od Krompolc je super, skoro zadna voda po rozmrazeni a maso hezky vonave, bez kosti. Taky to jde resit kusovkama, ktere si namelete. Nebo vychytat nejakou akci na mlete maso normalne v masne.

Jak říkám, poptám se a díky smajlík

23.4.2015 21:24
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Ja beru mlete maso od Becres, a super! Pry budou mit i klokana a kraliky

23.4.2015 21:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

PetraEmily napsal(a):
Tady to není žádná akce, prodávají tu mletiny stále, kdyby tam nebyly ty kůstky, nebylo by to tak špatný smajlík

Já ten hnus koupila jako pro lidi - v masně.

23.4.2015 21:51
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):

Pokud jste kupovala v masne pro lidi, pochybuju ze tam byly odstepky kosti ze kterych jste mela obavy...

23.4.2015 21:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To je složitý, žé ?
1x jsem koupila ve zveráči (se štěpinama kostí)
1x v pro lidi - ten humus
Mám to snad rozebrat ještě ňák podrobnějc ?

23.4.2015 22:04
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

rapotacka11 napsal(a):
To je složitý, žé ?
1x jsem koupila ve zveráči (se štěpinama kostí)
1x v pro lidi - ten humus
Mám to snad rozebrat ještě ňák podrobnějc ?

Nechapu stale co je v mletem mase pro lidi za humus ale to je asi vec nazoru. to uz bysme neresili psy, ale kvalitu potravin v supermarketech.

23.4.2015 22:07
colectiv

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):

A co cekas v mletym mase pro lidi? Libovy, nejskvelejsi maso? :D Bud realista.

24.4.2015 05:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Prodávaj to lidem, myslela jsem, ze zvířatům přilepším

24.4.2015 06:22
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

rapotacka11 napsal(a):

Chce to číst, jestli je tam napsáno mleté maso, mělněné maso nebo masný polotovar. S "kouknu a vidim mletý" si dneska člověk už nevystačí.

24.4.2015 07:47
colectiv

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):

Nejlepsi mlety je to, ktery koupis kusovy a nechas u reznika namlit.

Neregistrovaný uživatel

24.4.2015 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

colectiv napsal(a):

U nás řezník nenamele. Jeden den mele vepřové a lidi už ví a chodí si na to. Já chtěla semlít krůtí a řekl mi, že to nemůže strkat do mlýnku, kde mele vepřeové. Jsme vesnice, nemá zvlášť mlýnky na každý druh masa To jsem chtěla pro nás, ne pro psy;).

24.4.2015 12:31
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U nás řezník nenamele. Jeden den mele vepřové a lidi už ví a chodí si na to. Já chtěla semlít krůtí a řekl mi, že to nemůže strkat do mlýnku, kde mele vepřeové. Jsme vesnice, nemá zvlášť mlýnky na každý druh masa To jsem chtěla pro nás, ne pro psy;).

Pořiďte mlýnek na maso ;-) babičce drží léta smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.4.2015 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Jo, jo, už jsem pořídila robota s mlýnkem Od té doby jsem mlýt nepotřebovala

24.4.2015 12:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Colectiv
No, to jo, kupuji si celý kus a melu si to doma sama.
Pro zvěř jsem myslela - že na nich ušetřím (akce) a když to jedí někteří lidé, tak.... svá
zvířata miluju, ale kupovat a mlít jim maso fakt nebudu.
Ale je to hnus, co si dovolí prodávat.

25.4.2015 10:15
colectiv

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Colectiv
No, to jo, kupuji si celý kus a melu si to doma sama.
Pro zvěř jsem myslela - že na nich ušetřím (akce) a když to jedí někteří lidé, tak.... svá
zvířata miluju, ale kupovat a mlít jim maso fakt nebudu.
Ale je to hnus, co si dovolí prodávat.

Je potreba cist slozeni. Ale ani to nezaruci, kdyz tam je jen samotne maso, ze bude OK...

25.4.2015 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

colectiv napsal(a):

U nás to chodí mlít někam dozadu a trvá to dýl, než si myslím, že by mělo.
Nevěřím, že mi namele to pěkný, drahý, který zaplatím.
Jsem si téměř jistá, že tam nahází to, co by jinak neprodali.
Když mletý, tak jedině to, co si sama namelu.

25.4.2015 16:25
colectiv

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
U nás to chodí mlít někam dozadu a trvá to dýl, než si myslím, že by mělo.
Nevěřím, že mi namele to pěkný, drahý, který zaplatím.
Jsem si téměř jistá, že tam nahází to, co by jinak neprodali.
Když mletý, tak jedině to, co si sama namelu.

Jo, to uz jsme nekde jinde... No kdyz se clovek necha osulit, lidi toho budou vyuzivat. Nastesti problemy s masem pro me resit diky vegetarianstvi nemusim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík