Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2015 13:58
canar

XXX.XXX.245.158

Dobrý den,
před nedávnem mému známému zmizel v nočních hodinách pes - Německý ovčák z kotce. Pes je dost ostrý a tak začali rychle hledat po okolí... před vedlejší obci zastihl róma i se psem, kterého vedl klidně u nohy na provaze!?
Jsem z této příhody trochu mimo a nechápu..
Moje laická otázka, tedy zní: Jsou někteří jedinci schopni Vám odvést v nočních hodinách z kotce ostrého hlídače!?

22.4.2015 14:03
kiko967

XXX.XXX.148.130

Http://www.topky.sk/cl/100370/1383535/Z-druzstva-v-Hrisovciach-ukradli-pat-straznych-psov Toto sa stalo aj u nás.Majiteľ prišiel o dvoch čuvačov, bernardína, nemeckého ovčiaka a rotvajlera. Ja mám nemeckého ovčiaka, tiež dosť ostrý a neviem si predstaviť, že by mi ho ukradli. Dnes sa už ľudia nezľaknú veľkých a ostrých psov.

22.4.2015 14:12
canar

XXX.XXX.245.158

Mne nejvíc překvapuje, že to vůbec někdo dokáže, aniž by psa uspal, či nějak jinak omámil!?

22.4.2015 14:24
kiko967

XXX.XXX.148.130

Aj môjmu známemu ukradli nemeckého ovčiaka z družstva, ktorý strážil.Popritom tam mal viac psov tohto plemena.Toto ma tiež prekvapuje ako to niekto dokáže bez toho aby psa uspal.Ja by som mal určite rešpekt pred psom, ktorý si stráži svoj pozemok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2015 19:09

canar napsal(a):
Dobrý den,
před nedávnem mému známému zmizel v nočních hodinách pes - Německý ovčák z kotce. Pes je dost ostrý a tak začali rychle hledat po okolí... před vedlejší obci zastihl róma i se psem, kterého vedl klidně u nohy na provaze!?
Jsem z této příhody trochu mimo a nechápu..
Moje laická otázka, tedy zní: Jsou někteří jedinci schopni Vám odvést v nočních hodinách z kotce ostrého hlídače!?

Možná že je snažší ukrást cvičeného psa, který je zvyklý poslouchat. Když k němu suveréně, neohroženě přijde a začne povelovat tak, jak je pes zvyklý poslouchat, tak asi poslouchá.
Moje hysterická neukázněná fena by začala ječet takovým způsobem, že by zburcovala celé okolí a asi by ji musel odvléci násilím.

22.4.2015 19:58
conie

XXX.XXX.206.202

Z mnohaleté zkušenosti bych věřila tomu, že NO lze ukrást, když je člověk znalý povelové techniky, vystupuje suverénně a nebojácně. Několikrát jsme si to ověřila i na dost ostrých psech, kteří měli i vyšší zkoušky poslušnosti a obran. NO je sice báječné plemeno, ale také se od něj vždy požadovalo, aby zvládl bezproblémově změnu majitele a "velitele", takže se nelze divit. Nedovedu si představit, že by se někdo pokusil ukrást mého pastevce bez újmy na svém zdraví. Ale zase by takový pes jen těžko poslouchal někoho jiného než svého pána, i kdyby šlo do tuhého.

22.4.2015 20:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

conie napsal(a):
Z mnohaleté zkušenosti bych věřila tomu, že NO lze ukrást, když je člověk znalý povelové techniky, vystupuje suverénně a nebojácně. Několikrát jsme si to ověřila i na dost ostrých psech, kteří měli i vyšší zkoušky poslušnosti a obran. NO je sice báječné plemeno, ale také se od něj vždy požadovalo, aby zvládl bezproblémově změnu majitele a "velitele", takže se nelze divit. Nedovedu si představit, že by se někdo pokusil ukrást mého pastevce bez újmy na svém zdraví. Ale zase by takový pes jen těžko poslouchal někoho jiného než svého pána, i kdyby šlo do tuhého.

Tak ono záleží i na jedinci. Máme NO a toho by nikdo neukradl, protože nemá rád cizí lidi a prostě by k němu nešel. Přitom mě málem leze po hlavě, když se mazlíme a poslouchat taky umí, ale neposlechne každého /což mám odzkoušené i doma, kde na ostatní dlabe, ale jak to řeknu já, hnedka to udělá/.

Navíc si myslím, že se i lépe kradou psi, kteří nejsou členy rodiny - tj. nemají takový vztah k majiteli. Dost často jsem četla, že někomu ukradli psy NO z kotce na cvičáku, apod. a dost často to byli psi, kterým se měnil častěji páník. Takový pes to v hlavě dle mého prostě má trochu zmatenější než pes, který má odmala svého páníka či za život změní místo jen 1x a nafixuje se víc na svého pána i domov. A samozřejmě je to zas i o jedinci - některý je přizpůsobivější, jiného utáhnete "na vařené nudli".

Jinak jo, máme doma i KAO a tu by si teda nikdo krást nedovolil. Leda že by to byl sebevrah no..

sauri

30.4.2017 18:42
sauri

XXX.XXX.201.247

Opět nedávno jsem slyšel historku, že byli někomu ukradnuti tři rotwajleři.. včetně 6leté feny, údajně natolik ostré, že ostatní členové rodiny chodili na zahradu pouze v doprovodu pana majitele.
Údajně mnohé z těchto krádeží souvisí s poptávkou psích zápasů...potřebou získat psy na trénink bojových psů..!? NO prý mají sloužit jako tréninková oběť..!?

1.5.2017 11:27
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tohoto se dá lehce dosáhnout návnadou s benzodiazepinem a jemu podobných léčiv.Psi se kradli, kradou a krást se budou stále, ať už na konzumaci, týrání, prodej apod.a je jedno, zda jde o TD, SAO, či NO.Lidé, kteří takto jednají nejsou vyjimeční, aby je psi brali a bez řevu s nimy odešli, kor, když jsou vycvičení.Psí zápasy tu byly a budou a pochybuju, že psi slouží na trénink někomu na zápasy s bulem.Protože toto správný majitel nikdy neudělá, nehledě na to, že NO není žádný soupeř pro bula.I KAO se dá bez problémů odvést na vodítku, o to bych strach neměla

1.5.2017 12:52
Tedysek

XXX.XXX.49.14

gitule vrtule napsal(a):
Tohoto se dá lehce dosáhnout návnadou s benzodiazepinem a jemu podobných léčiv.Psi se kradli, kradou a krást se budou stále, ať už na konzumaci, týrání, prodej apod.a je jedno, zda jde o TD, SAO, či NO.Lidé, kteří takto jednají nejsou vyjimeční, aby je psi brali a bez řevu s nimy odešli, kor, když jsou vycvičení.Psí zápasy tu byly a budou a pochybuju, že psi slouží na trénink někomu na zápasy s bulem.Protože toto správný majitel nikdy neudělá, nehledě na to, že NO není žádný soupeř pro bula.I KAO se dá bez problémů odvést na vodítku, o to bych strach neměla

Jo, zazila jsem u nas na malomeste se ukradl bígl a po case se zjistilo, ze byl prodan do nemecka do laboratoře.

Janae

1.5.2017 13:05
Janae

XXX.XXX.234.22

Tedysek napsal(a):
Jo, zazila jsem u nas na malomeste se ukradl bígl a po case se zjistilo, ze byl prodan do nemecka do laboratoře.

Že by laboratoře neměly dost laboratorních zvířat? To se mi nezdá.
Já zažila ukradnutou dogu, majitel ji nechal před malým obchodem na malém městě a během 5 minut doga nebyla. Ale tam to bylo jasné, pár dní před tím, majitele několikrát kontaktoval německy mluvící člověk, že by dogu rád koupil, že je krásná, má pěknou barvu a hodila by se mu do chovu. Doga byla strašně hodná, šla by z každým. Už ji nikdy nenašli, pořídili se druhou dogu, ale ta byla dost zlá a majitele ji nezvládali a byli z ní dost nešťastní, jak to skončilo nevím.

Zrovna případ 3 RTW jsem viděla v televizi, dost divné.
Pochybuji, že psí zápasy tu byly, spíš je to porevoluční záležitost.

1.5.2017 13:39
dadu

XXX.XXX.61.94

gitule vrtule napsal(a):

No, pár kavkazů jsem znala a fakt bych se ráda podívala na to, jak by jste je odvedla...

1.5.2017 13:46
scylla

XXX.XXX.150.32

dadu napsal(a):
No, pár kavkazů jsem znala a fakt bych se ráda podívala na to, jak by jste je odvedla...

Úplně normálně, pokud mu před tím podáte oblbovák.

1.5.2017 13:50
dadu

XXX.XXX.61.94

K těmhle by jste se ani nepřiblížila, natož aby si vzali něco od cizího...

1.5.2017 13:56
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

dadu napsal(a):
K těmhle by jste se ani nepřiblížila, natož aby si vzali něco od cizího...

A to je právě nejčastější věta majitelů, že jejich pes absolutně nemožný odvést apod.a když dojde na krájení chleba, tak čučí, padají jim čelisti a hledají je na zemi, aby si na ně nešlápli

1.5.2017 17:50
canar

XXX.XXX.201.247

gitule vrtule napsal(a):
A to je právě nejčastější věta majitelů, že jejich pes absolutně nemožný odvést apod.a když dojde na krájení chleba, tak čučí, padají jim čelisti a hledají je na zemi, aby si na ně nešlápli

Oblbovák co jste zmínila psa uspí, nebo jen "ochromí"? Co vím, tak v té situaci co jsem popisoval, vedl cikán psa NO v noci na vodítku z provazu, jakoby k sobě patřili od vždy.. Když u nich kamarád zastavil, údajně...zavolal na psa, ten v pohodě okamžitě skočil do auta a cikán začal utíkat... že by pes jevil známky vlivu nějakých léků mi kamarád neříkal..

2.5.2017 10:28
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

canar napsal(a):
Oblbovák co jste zmínila psa uspí, nebo jen "ochromí"? Co vím, tak v té situaci co jsem popisoval, vedl cikán psa NO v noci na vodítku z provazu, jakoby k sobě patřili od vždy.. Když u nich kamarád zastavil, údajně...zavolal na psa, ten v pohodě okamžitě skočil do auta a cikán začal utíkat... že by pes jevil známky vlivu nějakých léků mi kamarád neříkal..

Oblbováky nemají za cíl jen uspat, nebo "ochromit" ono stačí zklidnit nervovou soustavu a kámoš novej je na cestě smajlík Když si vezmete Diazepam, tak jste ospalí, sklidnění, kdyby vám za prdel- hořelo, tak nebudete chvátat-tak fungují tyto preparáty-sklidní vnitřní nervovou soustavu.A o tom to je

2.5.2017 10:35

gitule vrtule napsal(a):
Oblbováky nemají za cíl jen uspat, nebo "ochromit" ono stačí zklidnit nervovou soustavu a kámoš novej je na cestě smajlík Když si vezmete Diazepam, tak jste ospalí, sklidnění, kdyby vám za prdel- hořelo, tak nebudete chvátat-tak fungují tyto preparáty-sklidní vnitřní nervovou soustavu.A o tom to je

Z toho vychází jedno jediné, že to nejsou opravdoví psi, třeba ti pastevci.

2.5.2017 10:46
impact

XXX.XXX.195.92

Tedysek napsal(a):

Prosím Vás laboratoře a výzkumy potřebují svoji čistou, nejlépe nikdy neočkovanou krev. Nějakej vořech z ulice je jim fakt k ničemu. Ne tak ještě aby je vykupovali, když maj svoje chovy a zadarmo.

2.5.2017 11:06
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

impact napsal(a):
Prosím Vás laboratoře a výzkumy potřebují svoji čistou, nejlépe nikdy neočkovanou krev. Nějakej vořech z ulice je jim fakt k ničemu. Ne tak ještě aby je vykupovali, když maj svoje chovy a zadarmo.

Nesouhlasím.Než se vychová pes vhodný k těmto účelům, stojí to jmění.I pro laborky je občas lepší sehnat někde něco "nového" apod.Dělali to a dělají to stále domnívám se.Psi se kradli vždy nejen za účelem konzumace, psího sádla, dalšího prodeje apod.

notregistered

2.5.2017 11:32
notregistered

XXX.XXX.211.178

gitule vrtule napsal(a):
Nesouhlasím.Než se vychová pes vhodný k těmto účelům, stojí to jmění.I pro laborky je občas lepší sehnat někde něco "nového" apod.Dělali to a dělají to stále domnívám se.Psi se kradli vždy nejen za účelem konzumace, psího sádla, dalšího prodeje apod.

Hodnota výstupů bude 0,0.
Potřebují šablonovité zvíře.30 bíglů stejného věku, krmeni odmala tím stejným, stejný pohyb, prostředí.

2.5.2017 11:33
impact

XXX.XXX.195.92

gitule vrtule napsal(a):

Jo, to určitě stojí jmění. Když si je na psinci ochovají sami. Stojí je to úplně kulový. Maximálně jeden zaměstnanec, co uklidí denně sprchou hovna. (No dobře, a nějaký veterinář a někdo, kdo se stará o porody.) Nevím, s jakými výzkumáky máte osobní zkušenost, ale tam, kde mám zkušenost já, fakt žádný vořechy nevykupují.

2.5.2017 11:35
impact

XXX.XXX.195.92

notregistered napsal(a):
Hodnota výstupů bude 0,0.
Potřebují šablonovité zvíře.30 bíglů stejného věku, krmeni odmala tím stejným, stejný pohyb, prostředí.

Neočkované, ideálně narozené neočkovaným rodičům, odchovaní v naprosté izolaci a sterilitě, kam se nesmí dostat ani komár...

Janae

2.5.2017 11:38
Janae

XXX.XXX.234.22

gitule vrtule napsal(a):

A jorkšíra zabila zmražená kachna.
Je to urban legend stejně jako milion dalších blbostí.

Myššš

2.5.2017 14:03
Myššš

XXX.XXX.11.210

impact napsal(a):
Jo, to určitě stojí jmění. Když si je na psinci ochovají sami. Stojí je to úplně kulový. Maximálně jeden zaměstnanec, co uklidí denně sprchou hovna. (No dobře, a nějaký veterinář a někdo, kdo se stará o porody.) Nevím, s jakými výzkumáky máte osobní zkušenost, ale tam, kde mám zkušenost já, fakt žádný vořechy nevykupují.

Jednak nevím, co je tak strašně k smíchu na tom, že se psi použivají na pokusy, druhak vím 100% přinejmenším o případech z USA, kdy se v laborkách používali i psi z útulků, i různé jiné rasy než jen bíglové a dokonce i kříženci. mohli to být i kradení mazlíčci. Asi totiž závisí na tom pro jaký pokus ta zvířata mají být použita. Navíc stejně laborky falšují výsledky pokusů běžně jak se jim to hodí.
Urban legend to být nemůže, neb Beagle Freedom Project (který se jmenuje po bíglech, ale zachraňuje nejrůznější vysloužilá lab. zvířata) nabízel k adopci právě i ty nebígly různého původu.

2.5.2017 14:37
impact

XXX.XXX.195.92

Myššš napsal(a):
Jednak nevím, co je tak strašně k smíchu na tom, že se psi použivají na pokusy, druhak vím 100% přinejmenším o případech z USA, kdy se v laborkách používali i psi z útulků, i různé jiné rasy než jen bíglové a dokonce i kříženci. mohli to být i kradení mazlíčci. Asi totiž závisí na tom pro jaký pokus ta zvířata mají být použita. Navíc stejně laborky falšují výsledky pokusů běžně jak se jim to hodí.
Urban legend to být nemůže, neb Beagle Freedom Project (který se jmenuje po bíglech, ale zachraňuje nejrůznější vysloužilá lab. zvířata) nabízel k adopci právě i ty nebígly různého původu.

Jo my jsme v USA. Aha.

2.5.2017 14:56
blackberry

XXX.XXX.110.35

Janae napsal(a):
A jorkšíra zabila zmražená kachna.
Je to urban legend stejně jako milion dalších blbostí.

A známí si koupili štěně čivavy a to jim při venčení ulovil orel…

2.5.2017 15:01
Tedysek

XXX.XXX.40.102

impact napsal(a):
Neočkované, ideálně narozené neočkovaným rodičům, odchovaní v naprosté izolaci a sterilitě, kam se nesmí dostat ani komár...

Pamatujes před cca 7 lety se po cr nacházelo hodně bazlivych bíglů. Pak se zjistilo že jsou od jednoho pána který je choval pro laborku. Pochybuji že nemaj žádný externí zdroje.

Myššš

2.5.2017 16:22
Myššš

XXX.XXX.11.210

impact napsal(a):
Jo my jsme v USA. Aha.

Jsi nemocná/ý na hlavu? Proč by se nemohlo u nás stát to samé, co jinde ve světě? A čemu se pořád tlemíš, to jako považuješ týrání a krádeže zvířat za vtipné?

3.5.2017 07:48

blackberry napsal(a):

3.5.2017 07:54
impact

XXX.XXX.21.185

Tedysek napsal(a):
Pamatujes před cca 7 lety se po cr nacházelo hodně bazlivych bíglů. Pak se zjistilo že jsou od jednoho pána který je choval pro laborku. Pochybuji že nemaj žádný externí zdroje.

No ja se v tom pohybuju, takze nepochybuju.

3.5.2017 07:55
impact

XXX.XXX.21.185

Myššš napsal(a):
Jsi nemocná/ý na hlavu? Proč by se nemohlo u nás stát to samé, co jinde ve světě? A čemu se pořád tlemíš, to jako považuješ týrání a krádeže zvířat za vtipné?

Smeju se hysterickym nanynkam, co se dojimaji nad videi z fejsbuku.

3.5.2017 08:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Smeju se hysterickym nanynkam, co se dojimaji nad videi z fejsbuku.

Pokud se ještě někdo dokáže dojmout, byť kvůli videu z FB, není na tom lidstvo tak zle.
Já to neodsuzuji a ani se těm lidem nedivím a nesměji.
Pokud bychom byli všichni takoví tvrďáci, že už nás nic nedojme, bylo by něco hodně špatně

3.5.2017 08:37
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Pokud se ještě někdo dokáže dojmout, byť kvůli videu z FB, není na tom lidstvo tak zle.
Pokud bychom byli všichni takoví tvrďáci, že už nás nic nedojme, bylo by něco hodně špatně

Já třeba místo dojímání se radši dělám něco proto, aby se pro ty psy něco změnilo.

3.5.2017 08:45

impact napsal(a):

Vy jste neviděla Bethovena,100+1...atd. ? Jo ještě "červenou dodávku" ?

3.5.2017 08:48

sisi58 napsal(a):

No, jen aby to nebylo tak, že se dojímnají videem na FB a do svého psa kopnou, když je u toho vyruší.

3.5.2017 09:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Já třeba místo dojímání se radši dělám něco proto, aby se pro ty psy něco změnilo.

To se přece nevylučuje, ne?

3.5.2017 09:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, jen aby to nebylo tak, že se dojímnají videem na FB a do svého psa kopnou, když je u toho vyruší.

Ale no tak, nebuďte pesimistka.
Je mi líto zvířátka, tak mu pomůžu. Asi ne přímo tomu z videa, ale mohu pomoci ve svém okolí. Lidi žijí hrozně rychle, na nic není čas. Je potřeba připomínat, že máme pomáhat, byť by to bylo srdceryvným videem na FB.
Pokud by se byť jen jeden dojmutý člověk zvedl a šel pomoci, stojí to za to.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

dadu napsal(a):

Velice výhružně chovajícího se cizího kavkaze jsem naložila do auta pomocí přátelsky se chovající háravky. Šlo to hladce i když jsem se trochu bála.

4.5.2017 21:52
balisek

XXX.XXX.131.211

Myššš napsal(a):

Protože je to s prominutím kravina. Každé zvíře použité k pokusu musí mít dle Vyhlášky 207/2004 Sb. o ochraně, chovu a využití pokusných zvířat legitimní a doložitelný původ :

§ 11

1) Projekt pokusů obsahuje tyto údaje:
...
- původ pokusných zvířat, s uvedením evidenčních údajů chovného a dodavatelského zařízení a registračního čísla chovného a dodavatelského zařízení, podle zvláštních právních předpisů
- způsob značení zvířat
- identifikační znaky a označení zvířat
...

Zkrátka pro účely pokusu nemůžete jen tak vzít nějaké zvíře z ulice!

5.5.2017 05:52
scylla

XXX.XXX.150.32

impact napsal(a):
No ja se v tom pohybuju, takze nepochybuju.

To vysvětluje mnohé, díky za informaci.

5.5.2017 12:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

blackberry napsal(a):

Já to slyšela o štěněti yorka

Accuracy

5.5.2017 13:11
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Fiona.Praha napsal(a):
Já to slyšela o štěněti yorka

A já o štěněti pražského krysaříka. :D.

5.5.2017 13:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Accuracy napsal(a):
A já o štěněti pražského krysaříka. :D.

Teda co orel, to sezobnuté štěně

Accuracy

5.5.2017 13:41
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Fiona.Praha napsal(a):
Teda co orel, to sezobnuté štěně

Já to znám jako historku, že si jeli pro štěně, při cestě zpátky venčili a štěně si odnesl orel (spíš dravec, orla si nějak nevybavuji, ale pointa je stejná). Tak se zrovna otočili, jeli za těmi chovateli pro druhé a to zdárně dovezli až domů. Pak majitelka vytahovala kuře z horního mrazáku, to jí vyklouzlo z rukou a spadlo na chudáka štěně. A taky bylo po něm.
Do třetice si jeli prý pro bezpapíráka a to přežilo.
Ještě si vybavuji, že paní, co to vyprávěla (údajně spolupracovnice té nešťastnice), zdůrazňovala, že jedno papírové štěně je stálo 16 klacků. Nebo obě dohromady? Já už fakt nevím, ta historka je tak deset let stará. Ale krásná. :).

5.5.2017 13:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Accuracy napsal(a):
Já to znám jako historku, že si jeli pro štěně, při cestě zpátky venčili a štěně si odnesl orel (spíš dravec, orla si nějak nevybavuji, ale pointa je stejná). Tak se zrovna otočili, jeli za těmi chovateli pro druhé a to zdárně dovezli až domů. Pak majitelka vytahovala kuře z horního mrazáku, to jí vyklouzlo z rukou a spadlo na chudáka štěně. A taky bylo po něm.
Do třetice si jeli prý pro bezpapíráka a to přežilo.
Ještě si vybavuji, že paní, co to vyprávěla (údajně spolupracovnice té nešťastnice), zdůrazňovala, že jedno papírové štěně je stálo 16 klacků. Nebo obě dohromady? Já už fakt nevím, ta historka je tak deset let stará. Ale krásná. :).

Jedna rodina a tolik "smůly"? Vypravěčka měla hodně fantazie

Já to slyšela, že štěně yorka někde na louce (v parku) sebral orel a letěl pryč. Panička běžela směrem za orlem, manžel letěl pro auto, ale psa ani ptáka nenašli.

Janae

5.5.2017 15:10
Janae

XXX.XXX.174.253

Fiona.Praha napsal(a):
Jedna rodina a tolik "smůly"? Vypravěčka měla hodně fantazie

Já to slyšela, že štěně yorka někde na louce (v parku) sebral orel a letěl pryč. Panička běžela směrem za orlem, manžel letěl pro auto, ale psa ani ptáka nenašli.

Já nedávno slyšela podání Jakuba Vágnera.
Ve zkratce:
Jakub byl na rybách. Přišla pani s malým psíkem, začala psovi házet do vody klacky. Jakub jí varoval, aby to nedělala, že dopad klacku simuluje vábničku na sumce a plácající pes ve vodě zas lehkou kořist. Pani se mu vysmála, až najednou vyvalily se vlny zdola, roztáhla se v širá kola a sumec sežral pejska.

Jsem zvědavá za jak dlouho se verze se sumcem rozšíří mezi lidi. Verze, jak první štěně sebral orel, druhé zabila zmrzlá kachna a třetí sežral sumec má něco do sebe.

jolyha

5.5.2017 16:00
jolyha

XXX.XXX.229.101

Verze se sumcem už je známá taky minimálně 20let...

5.5.2017 16:01
impact

XXX.XXX.195.92

scylla napsal(a):
To vysvětluje mnohé, díky za informaci.

Tvoji fantazii bych fakt chtěla mít.

5.5.2017 16:01
Sele

XXX.XXX.176.58

Janae napsal(a):
Ve zkratce:
Jakub byl na rybách. Přišla pani s malým psíkem, začala psovi házet do vody klacky. Jakub jí varoval, aby to nedělala, že dopad klacku simuluje vábničku na sumce a plácající pes ve vodě zas lehkou kořist. Pani se mu vysmála, až najednou vyvalily se vlny zdola, roztáhla se v širá kola a sumec sežral pejska.

Jsem zvědavá za jak dlouho se verze se sumcem rozšíří mezi lidi. Verze, jak první štěně sebral orel, druhé zabila zmrzlá kachna a třetí sežral sumec má něco do sebe.

Verze se sumcem je už taky stará

Janae

5.5.2017 16:40
Janae

XXX.XXX.174.253

Sele napsal(a):
Verze se sumcem je už taky stará

Vidíte a já ji slyšela až od Vágnera.
Ale je hezká.

5.5.2017 17:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janae napsal(a):
Ve zkratce:

No nevím, ale tohle má ve svém dokumentu nazvaném Francie (myslím). Je to hraná scénka. Není to klacek, ale létající talíř. Panička hodí talíř, pes skočí do vody, potopí se a vyplave jen talíř. A příběh se tváří, že psa sežral sumec.

Než jsem dopsala, ostatní reagovali, že je to stará informace z agentury JPP.

Janae

5.5.2017 17:43
Janae

XXX.XXX.174.253

Fiona.Praha napsal(a):
No nevím, ale tohle má ve svém dokumentu nazvaném Francie (myslím). Je to hraná scénka. Není to klacek, ale létající talíř. Panička hodí talíř, pes skočí do vody, potopí se a vyplave jen talíř. A příběh se tváří, že psa sežral sumec.

Než jsem dopsala, ostatní reagovali, že je to stará informace z agentury JPP.

Vidíte, já to od něj slyšela ve vážně myšleném vypravování, celkem jsme se se manželem řezali smíchy, hlavně manžel je rybář a Jakuba nesnáší to náležitě okomentoval.

Aby nedošlo k omylu, psala jsem to jako zajímavost ke zmrzlé kachně a orlovi, ne jako fakt. Příběh jsem slyšela poprvé a pobavil.

5.5.2017 21:18
Tedysek

XXX.XXX.46.193

Janae napsal(a):
Vidíte, já to od něj slyšela ve vážně myšleném vypravování, celkem jsme se se manželem řezali smíchy, hlavně manžel je rybář a Jakuba nesnáší to náležitě okomentoval.

Aby nedošlo k omylu, psala jsem to jako zajímavost ke zmrzlé kachně a orlovi, ne jako fakt. Příběh jsem slyšela poprvé a pobavil.

Já slyšela sumce jinak. Konkrétně na Slapech. Panička na jaře házela Jack russelovi tenisák do přehrady a spolknul ho sumec.
Pak navazovala úvaha o tom jak dopadl tenisák. Vyblil ho sumec? Vyprdel ho? Vyblil ho samotný nebo i se psem? :) zábavná diskuse na dva dny :).

6.5.2017 07:23

Https://www.youtube.com/watch?v=qNe8QLHnKPg

Tak orel dokáže zaútočit i na podstatně větší zvíře. Aby odnesl jorka, není nemožné.
(I když těch historek a odnesených psů je určitě víc než orlů u nás a těm nevěřím ).

6.5.2017 07:30

Https://www.youtube.com/watch?v=JurVAGOu2D0

Tady ( asi 4:45 ) má lišku, s jorkem by si fakt poradil snadno i menší dravec ( jen nevím, jestli by na flexině neodnesl i paničku ).

6.5.2017 09:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=JurVAGOu2D0

Tady ( asi 4:45 ) má lišku, s jorkem by si fakt poradil snadno i menší dravec ( jen nevím, jestli by na flexině neodnesl i paničku ).

Některé jsou opravdu velmi štíhlé, jenže to by si pak nepochutnal. Orli kosti nebaští

Přidejte reakci

Přidat smajlík