Stafordšírský bulteriér

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2015 18:43
JaroslavBren

XXX.XXX.83.42

Dobrý den.
Pořídili jsme si s přítelkyní štěňátko (fenku). Narodila se 3.3.2015
Její matka je Americký staford s pitbullem a táta Stafordšírský bulteriér. Je to sice takovej mišmaš, ale nám se líbila a tak nám doma řádí.
Rád bych zde rozjel debatu s Vašimi zkušenostmi co se všeho týče (krmení, kousání, venčení, rady jak odnaučit...
Já osobně jsem nikdy pejska neměl a tak budu rád za jakékoliv zkušenosti se štěňátky tohoto typu.

3.5.2015 15:48
Yv1

XXX.XXX.32.157

Koukám, že žádná reakce-tak alespon něco málo...:čubinka je krásná-fakt povedená, ale kombinace plemen-celkem náročná...nejsem si jista, jestli to byla nejmoudřejší volba, pokud nemáte vůbec žádnou zkušenost se psy?...určitě by bylo dobré-časem se spojit s někým, kdo má s těmito plemeny zkušenost, aby poradil i v reálu-nepodcenujte to!-můžete mít štěstí na naprosto vyrovnanou povahu, ale taky nemusíte-a poznáte to, až časem a pak něco napravovat je celkem průšvih...jakmile budete mít kompletně proočkováno-chce to začít se socializací-berte štěndo postupně mezi lidi, do frkventovaných míst, do parků, mezi neagresivní psy-co nejvíc kontaktů a podnětů, kde se pejsek bude učit chovat a přiměřeně reagovat na okolí/toto se vám jednou bohatě vrátí, až dospěje/-budte naprosto důsledný-ve všem-a když jednou řeknete NE-trvejte na tom a to bez vyjímky-i když je to někdy nepohodlné, ale je to základ, který se vám vyplatí pro celoživotní soužití!-Všechna plemena namíchaná u rodičů milují pohyb a interakci s páníčkem a velmi rádi "pracují"/spolupracují/-dá se toho využít-jako odměny, jakou součást výchovy a výcviku-naopak-pokud pejska nezaměstnáte a neunavíte pohybem a prací-bude vymýšlet blbiny a "zlobit"-ted je to 2 měsíční štěnátko, které se venku při pohybu celkem rychle unaví-takže s mírou a více/méně to nechat na štěnátku-a jak začne polehávat-odpočívat, už ho nezatěžovat-je to potřeba/nepřetěžovat/ i s ohledem na kloubní aparát-musí mít dostatek času, aby se správně vyvinul a v budoucnu neměl pejsek zdravotní problémy-s tím souvisí i kvalitní strava-nevím, jestli dáváte přednost granulím, nebo masu-každé má své pro a proti-já např mám 2 stafbuly a 1 bulíka-pes miluje syrové maso, fena by se syrového nedotkla-má ráda granule, ale protože nechci krmit jen granulemi-dávám ji i vařené maso a bulík/3 měsíce/-baští sice i syrové i vařené a granule-ale přednost dává vařenému-pokud by byl jen na syrovém, nebo jen na granulích-asi by umřel hlady, maso vařím ale jen minimálně-symbolicky-pár minutek-jen, aby nebylo vyloženě syrové, co bych Vám doporučila a mě se osvědčilo-kupuji veprové pacičky, hovězí hrtany a to vařím do téměř rozvaření-psi to milují a jako doplněk kloubní výživy je to k nezaplacení-kosti z toho vyndám/pacičky/-zbytek jim dávám se zeleninou-je dobré koupit lososový olej-2x-3x týdně pejskovi dát lžici oleje do jídla,1 týdně syrové vajíčko, přidávám ještě kokosový olej, mořskou řasu a přes léto trochu pangaminu/pivovarské kvasnice//velmi dobré pro odpuzení klíštat/-cenově to není extra náročné-nedává se toho mnoho a pejsci dobře prospívají, -..krmení u 2 měsíčního štěnda by mělo být cca 5x-6x za den, já dávám 3x denně větší porci a mezitím něco menšího-doplnkového, jako tvaroh, pacholík a pod.., venčení-z počátku po každém jídle, po každém probuzení- takže venku jste vlastně pořád-nosím si ven kousky piškot a při každé loužičce venku jásám, chválím a hled odměnuji, při nehodě doma-"hudruju"a "fujkuju" a hned štěndo vezmu ven-i kdyby jen na chviličku-je potřeba, aby tam docházelo k propojení-doma fuj-venku radost, ale počítejte s tím, že štěndo občas udělá nehodu klidně i ve 3-4 měsíci i později a to i když už si umí říct-resp naznačit, že potřebuje ven-je to jako malé dítě-někdy se ještě zapomene...kosání a okusování-do přezubení štěnátka koušou a zkoušejí vše nejvíc zubama-odnaučit to nejde-je to štěněti přirozené, ale spíš jde o to, aby štěndo pochopilo, že nesmí tisknout-že to bolí-mě se nej osvědčilo, zase verbální AU a Fůůůj, když to prcek přežene-dát mu srozumitelně najevo, že to bolelo a ukončit hru-třeba na chviličku, ale ukončit, pokud kouše něco jiného-tak opět Fůůůj a nejlépe-hned vzít třeba balonek a zaměstnat ho něčím jiným-všechno to chce čas-trpělivost a důslednost...
...Plemena, která má štěndo v genech-sice vypadají, že jsou tvrdáci, ale především to jsou plemena vemi citlivá a nesmírně navázaná na člověka -tvrdá ruka a dril je tu uplně k ničemu, ale naopak citlivý přístup, vzájemnost a radost ze všeho, co pejsek zvládne je pro ně nesmírně motivující-alfa/omega správné výchovy u těchto plemen je citlivost a důslednost!...snad Vám to bude pro začátek alespon k něčemu a přeju hodně radosti a vzájemnosti-pokud nic nezanedbáte-jsou to ti nej partáci, kteří pro vás dělají uplně cokoliv

3.5.2015 16:54
lilly98

XXX.XXX.3.250

Skvěle napsané Yv1.
Jen dodám hodně štěstí jelikož pit, staford a stafbul v jedné psí osobě bude pěknej drak. Hlavně nepodceňte výchovu a najděte si nějakého zkušeného člověka, co kdyžtak pomůže, když budete potřebovat. Ještě malá rada: Bullové jsou miláčci k lidem, ale se psy už takoví kamáradi nejsou ( zvlášť pokud má v sobě opravdu pita..), tak jen abyste s tím počítali.

9.5.2015 07:47
JaroslavBren

XXX.XXX.188.187

Dobrý den.
Velice si vážím Vaší reakce a Vašeho času nad ní strávené :)
Řešíme teď problém - fenka začíná být agresivní. Vždycky po ránu - Z ničeho nic začne útočit. Zaujme bojový postoj, naježí se a začne vrčet, kousat do noh, do ruk, skákat. Předtím jí dáváme Pribináček, jdeme s ní ven. Snažíme se jí lehce okřikovatva zabavit hrou. Nic nepomáhá.
Jaké máte zkušenosti s tímto? Případně jak dannou situaci řešit?
Děkuji.

9.5.2015 07:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Naprosto normální, to dělají všechna štěňata .

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+kou%C5%A1e&sort=1.

9.5.2015 08:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

JaroslavBren napsal(a):
Dobrý den.
Velice si vážím Vaší reakce a Vašeho času nad ní strávené :)
Řešíme teď problém - fenka začíná být agresivní. Vždycky po ránu - Z ničeho nic začne útočit. Zaujme bojový postoj, naježí se a začne vrčet, kousat do noh, do ruk, skákat. Předtím jí dáváme Pribináček, jdeme s ní ven. Snažíme se jí lehce okřikovatva zabavit hrou. Nic nepomáhá.
Jaké máte zkušenosti s tímto? Případně jak dannou situaci řešit?
Děkuji.

Hlavně si vyžeňte z hlavy to, že je agresívní a že byste jí měli tím pádem ukazovat, kdo je doma pánem. Normálně si hraje (stejně jako by si hrála se svými sourozenci), vymezuje si hranice hraní, síly stisku, atd.

Pořiďte si dobrou hračku na přetahování a její kousání do rukou přesměrujte na tahání se o hračku. Chvíli to bude trvat, ale naučí se to. Případně, pokud by se nedokázala zklidnit, hru rázně ukončete a odejděte třeba do druhé místnost.

9.5.2015 08:53
conty

XXX.XXX.224.249

Přesně tak, všechna moje štěňata byla taky, agresivní". Z toho vyroste. Jak je popsáno výš, prostě si hraje. Známí mají štěně bulíka a taky je to devastátor, ale už přezubila, tak je lepší. Radím, vychovávejte laskavě, ale důsledně a určitě vám z ní vyroste bezva parťák .

9.5.2015 09:46
kiko967

XXX.XXX.148.130

Jak může být 2-měsíční štěně agresivní? :-D Jen se chce hrát, ale třeba ho usměrnit, aby vás nekousal, říct fůůůj...

9.5.2015 09:50
JaroslavBren

XXX.XXX.188.187

Když mu řekne fuuj nebo au, tak ji to ještě víc rozčaruje) díky za info. Vážím si vašich odpovědí.

9.5.2015 12:45
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

JaroslavBren napsal(a):
Když mu řekne fuuj nebo au, tak ji to ještě víc rozčaruje) díky za info. Vážím si vašich odpovědí.

Cetl jste nejakou literaturu o psech, vychove stenat a tak? Jestli ne tak to urcite udelejte -tam+ na kvalitnim cvicaku kde se psi nevychovavaji nasilim, se dozvite mnoho.

9.5.2015 13:07
JaroslavBren

XXX.XXX.188.187

Ano cetl knihy, diskuze, videa, dokumenty... Je toho tolik a kazdy radi neco jineho. Priklanime se k te laskave ceste a taky v ni hodlame pokracovat. Samozrejme ne rozmazlovani ani ne nasili.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2015 13:12

Zareaguji i když mám úplně jiné plemeno, naše feňule, když byla štěndo prováděla několikrát denně ""agresivní útoky""...vyrostla z toho a dnes je z ní nejmazlivější psí holka (podotýkám, že psy netrestám fyzicky ani řvaním).

9.5.2015 13:18
JaroslavBren

XXX.XXX.188.187

Dekuji za uklidneni :).

9.5.2015 13:52
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

JaroslavBren napsal(a):
Ano cetl knihy, diskuze, videa, dokumenty... Je toho tolik a kazdy radi neco jineho. Priklanime se k te laskave ceste a taky v ni hodlame pokracovat. Samozrejme ne rozmazlovani ani ne nasili.

Chce to vybrat to spravne a pochopit jak funguje pes, potazmo stene.

9.5.2015 20:25
Yv1

XXX.XXX.32.13

Hezký podvečer,
...tak jak píší ostatní-není to agresivita-je to naprosto normální, štěněčí projev-i když člověku, který to nezažil-to agresivní výpady může připomínat..2 měsíční štěndo naprosto nezná míru stisku-takže stiskne naplno a zoubky jako jehličky projedou kůží hned/a že to pěkně bolí víme všichni, kdo jsme měli čest nechat si ruku a nohu proděravět /...štěnátko se učí, poznává-jak sebe, tak i reakce okolí-at se podíváte na jakákoliv mládata-všechna se "perou, koušou, utočí, mazlí se..."já jsem měla to štěstí, že za 30let, co žiju se psy-štěnátka, která se u nás narodila-vyrůstala jak s fenou, tak se psem/i když to nebyl biologický otec/ a přála bych Vám vidět, co ti mrnaví roštáci byli schopni provádět feně i psovi-v tomto věku/cca od 5-6ti týdnů/se fena o štěnátka už mnoho nestará/jen z povzdálí dohlíží/a hlavní roli výchovy přebírá otec-když jsem sledovala, jak ti malí"predátoři" vystartovali na "dominantního samce"-zakusovali se do něj, vrčeli, proděravěli mu ucho, prokousli pysky-sesypalo se na něj třeba 5 kousků najednou a fakt ho něšetřili a on to snášel -hrůzou jsem nedýchala-jen jsem čekala, kdy je zruší -měl neuvěřitelnou trpělivost, až když se prckové rozběsnili-odkázal je do patřičných mezí/a taky velmi nevybíravě -ale NIKDY jim neublížil-ač to vypadalo hrůzostrašně-štěně třeba letělo přes půl kuchyně vzduchem a za příšerného kvílení upalovalo -schovat se do pelechu-jen se otřepalo -vyplížilo se ven, přikrčilo a skokem bylo tam-okdkud bylo před minutou katapultováno -byly to celodení hry, kdy se postupně učili mj i nepřekračovat určité meze a když je pes několikrát upozornil-že toto už NE a stejně to znovu překročili-pes je potrestal-neublížil, ale potrestal a i na těch mimíscích bylo vidět, že velmi dobře chápou-žádný strach, ale RESPEKT..a v průběhu"her" mnohdy vyčerpáním usnuli ještě zakousnutí do psa a ten je láskyplně olízal a nechal do sebe zachumlané spinkat...píšu to proto, že vy vlastně zastupujete personu samce a samice-to, že štěndo hledá své hranice a své meze od Vás vyžaduje trpělivost a důslednost -vychovat ho tak, aby i ono poznalo, kam až může zajít-a kde už je toho mnoho..samec také štěně potrestá, pokud onu hranici překročí, ALE nejdřív mu "vysvětlí"-kde přesně ona hranice je-dle mě to samé by mělo platit i pro člověka-vysvětlit a když vítě, že štěně pochopilo-pak může přijít i potrestání/symbolické/...
-za mě-snad nejšílenější štěně, jaké jsem kdy měla-byla fenka stafbula/kterého, jak píšete máte v genech také/-jak to jsou laskaví a milující psi v dospělosti, tak jako štěně-to byla neuvěřitelná vichřice a "agresor"-ruce a nohy jsme měli uplně všichni až do krve, zahradu zničenou, byt zdemolovaný -a pak najednou-ze dne na den-jak kdyby jí někdo vyměnil-a je to ten nejmazlivější pejsek...a ted mám 3 měsíční bulici a to je obdobný tank a navíc neuvěřitelný paličák ...takže se nebojte-že máte agresivní štěndo-máte uplně normální štěndo, které z toho za čas vyroste...

11.5.2015 10:05
JaroslavBren

XXX.XXX.83.42

Dobrý den Yv1 :)
Velice Vám děkuji za Vaše příspěvky. Vždycky se zarazím, když ty slohové práce vidím, ale když pak začnu číst, tak jsem plný příjemných pocitů. Je vidět, že máte pejsky moc ráda a že s nimi máte spousta zkušeností :)
Během těchto dní jsem přijal to, že je to kousání a vyjíždění pro tyto štěňátka normální a snažíme se to redukovat přenesením na hru, nebo odchodem jinam. Začal jsem i praktikovat vrčení. Když začne ona začnu taky, ale víc.. Stáhne ouška a ocásek a schová se pod stůl :D :)
Rád bych se Vás zeptal(a zároveň poprosil o reakci, až budete mít čas), co si myslíte o chození ven, když je teprv jen jednou očkovaná ? :)
Venku je tak krásně a když jí jdeme vyvenčit, tak se jí vůbec nechce domů. Sedne si, zapře se a začne kňučet. Má to tam moc ráda.
Ještě jednou děkuji a přeji pozitivně naladěný den :).

11.5.2015 10:15

Jestli mohu já za sebe, pro mě je důležitější socializace štěnda, pokud bych měla dodržet všechny ochranné lhůty po očkování tak prošvihnu hodně důležité období, takže za mě rozhodně chodit...my jsme tedy vypouštěli takové ty "psí" louky...ale jinak na prochajdy každý den plus hry se psy našich známých...

11.5.2015 15:10
lilly98

XXX.XXX.3.250

Určitě na procházky chodit! :) Hodně mezi lidi, psy, na různá místa.. Akorát si vybírejte psy, které znáte a víte, že jsou zdraví.

13.5.2015 15:47
Yv1

XXX.XXX.32.26

Zdravím a jsem ráda, že vám to mé mudrování alespon trošku v začátku pomůže...
K otázce venčení bez kompletního proočkování...tady myslím, že doslova-co pejskař-to jiný názor, já osobně se štěndem do ukončeného proočkování do ulic nechodím, ale!-mám zahradu, doma další psy a pár známých s pejsky o kterých vím, že jsou jednak neagresivní, ale především proočkovaní a zdraví-navíc před domem je velmi rušná hlavní silnice, takže prcek je jak venku-dle počasí i většinu dne, na divočinu na ulici si zvyká-sice z pozaplotu, ale nestává se, že když s ním pak začnu chodit ven-že by měl jakékoliv strachové reakce a pod a s pejsky a hojnými návštěvami dětí i dospěláků je v častém kontaktu-takže základ socializace se mu dostane-na druhou stranu-neumím si představit, že bych bydlela např v paneláku a v tomto počasí se štěndem ven nechodila...bohužel mám prožitou zkušenost s parvovirozou a myslím, že každý, kdo zažil umírání štěněte na parvo-bude už opatrný do konce života ...
Takže se pokusím oprostit od svého subjektivního postoje-a vzhledem k tomu, že nejspíš nemáte možnost volného pobíhání po soukromé zahradě-nic jiného, než chodit ven Vám nezbyde, ale uplně bych se vyhýbala návštěvám parků, psích hřištátek a dalších míst, kde je větší koncentrace psů/tomu se osobně vyhýbám i s dospělým psem-není větší semeniště nemocí, než psí hřiště/-..já bych třeba vzala deku, nějakou zástěnu, kde se štěndo může schovat před slunkem a zdřímnout si, dostatek vody a vyjela bych autem někam, kde je kousek přírody a prcek se může vydovádět a vyběhat a třeba s sebou vzít někoho s "bezpečným" pejskem-...mít štěnátko doma zavřené, když je venku tak krásně samozřejmě nejde, ale minimalizovala bych toulání v oblastech, kde je víc psů, ona socializace je sice nesmírně důležitá, ale zdraví je přeci jen důležitější a pár týdnů-pokud nebudete v uplné izolaci-to přečká bez ujmy..

13.5.2015 16:45

Yv1 napsal(a):
Zdravím a jsem ráda, že vám to mé mudrování alespon trošku v začátku pomůže...
K otázce venčení bez kompletního proočkování...tady myslím, že doslova-co pejskař-to jiný názor, já osobně se štěndem do ukončeného proočkování do ulic nechodím, ale!-mám zahradu, doma další psy a pár známých s pejsky o kterých vím, že jsou jednak neagresivní, ale především proočkovaní a zdraví-navíc před domem je velmi rušná hlavní silnice, takže prcek je jak venku-dle počasí i většinu dne, na divočinu na ulici si zvyká-sice z pozaplotu, ale nestává se, že když s ním pak začnu chodit ven-že by měl jakékoliv strachové reakce a pod a s pejsky a hojnými návštěvami dětí i dospěláků je v častém kontaktu-takže základ socializace se mu dostane-na druhou stranu-neumím si představit, že bych bydlela např v paneláku a v tomto počasí se štěndem ven nechodila...bohužel mám prožitou zkušenost s parvovirozou a myslím, že každý, kdo zažil umírání štěněte na parvo-bude už opatrný do konce života ...
Takže se pokusím oprostit od svého subjektivního postoje-a vzhledem k tomu, že nejspíš nemáte možnost volného pobíhání po soukromé zahradě-nic jiného, než chodit ven Vám nezbyde, ale uplně bych se vyhýbala návštěvám parků, psích hřištátek a dalších míst, kde je větší koncentrace psů/tomu se osobně vyhýbám i s dospělým psem-není větší semeniště nemocí, než psí hřiště/-..já bych třeba vzala deku, nějakou zástěnu, kde se štěndo může schovat před slunkem a zdřímnout si, dostatek vody a vyjela bych autem někam, kde je kousek přírody a prcek se může vydovádět a vyběhat a třeba s sebou vzít někoho s "bezpečným" pejskem-...mít štěnátko doma zavřené, když je venku tak krásně samozřejmě nejde, ale minimalizovala bych toulání v oblastech, kde je víc psů, ona socializace je sice nesmírně důležitá, ale zdraví je přeci jen důležitější a pár týdnů-pokud nebudete v uplné izolaci-to přečká bez ujmy..

Souhlas...nevyhledávat typické psí oblasti...já mám taky prožitou parvovirozu...naštěstí se nám z toho feňulka dostala...i když z kraje to moc nevypadalo a užili jsme si svoje...bohužel jsme měli parvo přestože jsme s ní nikam než na naší zahradu nechodili a ani nepřicházela do styku s ostatními psy...takže já jsem s opatrností nikam nedošla...takže se přikláním spíše k socializaci...ale s rozumem.

14.5.2015 00:47
Yv1

XXX.XXX.32.26

U nás to bylo obdobné-s pejskem jsem sice ven už chodila-ale víceméně do přírody, ale bohužel jsem parvo přinesla domu nejspíš já a..nebylo to žádné mrně, byl to 5ti měsíční, kompletně proočkovaný pes v perfektní kondici... volala mi kamarádka, že se něco děje s jejím štěnátkem-jestli bych se na ni nepřišla podívat-že venku, před panelákem našlo kost a než mu ji vytáhli-párkrát si do ní kouslo-došla jsem k ní, zavolala veta-prcek byl už v hrozném stavu, vet mu sice napíchnul pár léků, ale stav nebyl dobrý-měli podezření na otravu..měli čekat do rána-a v případě zhoršení hned jet...já šla domů-pro jistotu jsem se na dvoře svlékla a hned se vysprchovala, oblečení dala prát.../středa/-ve čtvr se pejsek nabaštil, byli jsme ještě běhat a odpoledne už nechtěl jídlo a pospával, večer strašný průjem a očividné bolesti-volala jsem kamarádce, jak dopadlo její štěndo-v noci zemřelo ...vet okamžitě přijel-dostal injekce-během noci u nás byl 2x-v pátek už se prcek nepostavil ani na nohy a přesto, že se vet vracel každé 3 h-léčba naprosto nezabrala a ten průběh byl opravdu strašný/ nebudu to popisovat/-v 19h zemřel -přesto, že jsme měli podezření na parvo-vet to vyloučil-s ohledem na proočkování, na kondici psa a průběh-tvrdil, že s parvo zkušenosti má bohaté a takto prudce by parvo psa v takové kondici nemohlo zničit -..spojil se s laboratoří v Holandsku/výrobci vakciny/ a na jejich návrh-byla odeslaná tkán na určení DG-bohužel se parvo potvrdila-ovšem byl to nový kmen-takže původní vakcinace byla k ničemu..bohužel se nakazila i dospělá fena/dospělý pes nikoliv/-která to s 2 měsíční léčbou zvládla i když to chvílemi vypadalo také nahnutě-...takže si také uvědomuji, že zabránit možné kontaminaci se 100% nedá, ale snažím se alespon minimalizovat možné riziko a bohužel v dnešní době přeplněných utulků-kde to s vakcinací a důkladnou kontrolou není na mnoha místech valné a s ohledem na vzrůstající import psů ze zahraničí bych se nových kmenů/zdaleka nejen parvo/celkem obávala...ale každopádně-ani jeden extrém není oki=selský rozum je na místě

Přidejte reakci

Přidat smajlík