Ahoj,
chci se zeptat kolikrát a život je optimální, aby měla fenka štěňata? Samozřejmě PP chov, neptám se kolik povoluje chov.řád klub, ale kolik je z vašeho pohledu tak nějak akorát? Velké plemeno, předpoklad, že porod proběhne bez problémů. Případně, co když musí být ukončen císařem? Mě přijde optimální tak 2x (za mě osobně i jednou), ale to prý není moc dobré.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.228
My se vždy řídili zájmem okolí...
Fena dostala chovnost, měla vše připraveno, my měli vybraného i schváleného krycího psa a tak jsme poprvé nakryly. Štěnda se rozutekla hnedka. Další rok jsme se bavili s jinými chovateli, koukali jsme různě po inzerátech a věděli jsme že kdyby štěnda přišla teď, tak je prostě neprodáme... Takže naše čuba měla štěnda 2x za život... Poprvé ve 2 a půl letech, pak v 5 a půl a pak už jsme řekli, že prostě stačí
Chce to koukat i kolem sebe, a pak se zamyslet nad tím, zda štěnda umím udat i přes velké množství psů do správných rodin, počítat s tím, že je třeba všechny neudám a nebo se na to vyprdnout a nekrýt... a zkusit to třeba za rok...
Záleží na tom, jak moc to s chovem myslíte vážně. Třeba já osobně chci, aby fena něco dokázala před tím, než bude mít první vrh. Před druhým zase chci odezvu prvního vrhu- jo může to být špatný výběr páru, ale taky nemusí. No a třetí vrh měla má fena jednou jedinkrát, výjimečně, ale to opravdu hodně lidí chtělo štěně cíleně po ní, včetně mě samotné.
A pak nemusím řešit, jestli je o štěňata plemene zájem nebo není, protože lidi jdou po štěněti docela cíleně.