Štěňata - kolikrát za život?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2015 08:39
kiko

XXX.XXX.225.98

Ahoj,
chci se zeptat kolikrát a život je optimální, aby měla fenka štěňata? Samozřejmě PP chov, neptám se kolik povoluje chov.řád klub, ale kolik je z vašeho pohledu tak nějak akorát? Velké plemeno, předpoklad, že porod proběhne bez problémů. Případně, co když musí být ukončen císařem? Mě přijde optimální tak 2x (za mě osobně i jednou), ale to prý není moc dobré.
Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2015 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.228

My se vždy řídili zájmem okolí...
Fena dostala chovnost, měla vše připraveno, my měli vybraného i schváleného krycího psa a tak jsme poprvé nakryly. Štěnda se rozutekla hnedka. Další rok jsme se bavili s jinými chovateli, koukali jsme různě po inzerátech a věděli jsme že kdyby štěnda přišla teď, tak je prostě neprodáme... Takže naše čuba měla štěnda 2x za život... Poprvé ve 2 a půl letech, pak v 5 a půl a pak už jsme řekli, že prostě stačí
Chce to koukat i kolem sebe, a pak se zamyslet nad tím, zda štěnda umím udat i přes velké množství psů do správných rodin, počítat s tím, že je třeba všechny neudám a nebo se na to vyprdnout a nekrýt... a zkusit to třeba za rok...

29.4.2015 11:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Podle mého názoru dvakrát, maximálně třikrát. feny, které rodí každý rok od začátku do konce chovnosti, stihnou sedm, osm vrhů jsou chudáci. Bohužel je poměrně dost chovateklů, kterým to připadá normální - poprvé nakryjí ve 14 měsících a jedou pravidelně.

29.4.2015 16:39
brebera

XXX.XXX.31.114

Záleží na tom, jak moc to s chovem myslíte vážně. Třeba já osobně chci, aby fena něco dokázala před tím, než bude mít první vrh. Před druhým zase chci odezvu prvního vrhu- jo může to být špatný výběr páru, ale taky nemusí. No a třetí vrh měla má fena jednou jedinkrát, výjimečně, ale to opravdu hodně lidí chtělo štěně cíleně po ní, včetně mě samotné.
A pak nemusím řešit, jestli je o štěňata plemene zájem nebo není, protože lidi jdou po štěněti docela cíleně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík