Dobrý den..
Mám ročního pitbulaXborder kolieXaustralan a nevím si sním vůbec rady, je spíš hodně do pitbula a když vidí psa tak se prostě rve.13.pátek se brutálně porval a já si vůbec nevěděla rady co mám dělat protože druhý pes neměl pána...a nebýt mé kamarádky tak můj pitbul by ho zabil :( dá se to nějak odnaučit nebo nedá? poradte mi prosím.
Ted je to trochu pozde resit. Melo se to resit od plinek, socializovat, vychovavat a cvicit. Ocividne ani fyzicky nzvladnete jeho silu... No, potkat bych vas na prochazce nechtela, sorry za uprimnost.
Edit.: Vy mate vsechno agresivni a nevychovany, ne? Hrebce, psa i kralika? Nedelate si z nas srandu?
Jeste vic takovych lidi a zkuseni lide ochotni poskytnout radu sem prestanou chodit... Nechte toho, prosim vas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
ladus&gino
napsal(a):
Dobrý den..
Mám ročního pitbulaXborder kolieXaustralan a nevím si sním vůbec rady, je spíš hodně do pitbula a když vidí psa tak se prostě rve.13.pátek se brutálně porval a já si vůbec nevěděla rady co mám dělat protože druhý pes neměl pána...a nebýt mé kamarádky tak můj pitbul by ho zabil :( dá se to nějak odnaučit nebo nedá? poradte mi prosím.
V první řadě má mít takový pes venku NÁHUBEK, aby byl pokudmožno co nejméně nebezpečný svému okolí, když už ho jeho majitel není schopný zvládnout a vychovat.
Jedna podstatná vec, ktorá my u väčšiny majiteľov ( česť výnimkám ) Pit, Staf a pod. plemien zaráža: Tieto psy sú ako Ferrari, ktoré ak nemáte prax v riadení, určite nedokážete ovládať. Takže teraz k Vášmu problému: určite mu dajte veľkú fyzickú záťaž, nájdite si niekoho kto má s Pit dobré výsledky a poproste o radu, individuálne cvičenie so psom v spoločnosti iných psov, ale to budete potrebovať riadnu dávku trpezlivosti a + niečo si aj načítať.. Takže 1. vec: nájsť si skúseného kynológa a poprosiť o pomoc. Pre dobro psa, Vaše aj ostatních okoloidúcich. Veľa šťastia a trpezlivosti.
http://www.dynamic-life.cz/.
colectiv
napsal(a):
Ted je to trochu pozde resit. Melo se to resit od plinek, socializovat, vychovavat a cvicit. Ocividne ani fyzicky nzvladnete jeho silu... No, potkat bych vas na prochazce nechtela, sorry za uprimnost.
Edit.: Vy mate vsechno agresivni a nevychovany, ne? Hrebce, psa i kralika? Nedelate si z nas srandu?
Jeste vic takovych lidi a zkuseni lide ochotni poskytnout radu sem prestanou chodit... Nechte toho, prosim vas.
Hmm, já si též myslím, že je to provokace... Sice moc nevím, co na tom těm lidem dělá dobře, ale očividně se zde už pár provokací objevilo. Asi dotyčného baví, jak se následně začnou lidé mezi sebou dohadovat, jak toho jeho neexistujícího zabijáka zpacifikovat.
fikovnice
napsal(a):
Hmm, já si též myslím, že je to provokace... Sice moc nevím, co na tom těm lidem dělá dobře, ale očividně se zde už pár provokací objevilo. Asi dotyčného baví, jak se následně začnou lidé mezi sebou dohadovat, jak toho jeho neexistujícího zabijáka zpacifikovat.
No, kdyz to ctu.doufam v to, ze takovy pes je jen vymysl...
Uživatel s deaktivovaným účtem

ladus&gino
napsal(a):
Dobrý den..
Dejte foto psa jestli ho fakt máte zajímá mě jak takový kříženec může vypadat.Jestli existuje je to jen pes, a každý pes se dá vychovat. Chyba je vždy na druhé straně vodítka než je pes Určitě by neměl chodit ven bez náhubku a měl by mít výcvik. Jinak co to bylo za psíka ta oběť ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Vy mate vsechno agresivni a nevychovany, ne? Hrebce, psa i kralika? - obávám se, že to možné je Mám to v rodině. Sestřenky, už dávno dospělé osoby, velké milovnnice zvířat. Doma kůň,4 psi(to nebylo plánovaně, jen se ujaly vyhozené fenky, která už byla před porodem a myslely, že štěnda udají...rozdala se jen dvě ) počet koček mezi 3-10, morčata...Bohužel neumí vychovat nic, všechno jsou to nevycválanci, pes, co už ho nemají, byl extrémě agresivní(kříženec akity) momentální labradorka je naštěstí tlusté trdlo, kůň kouše a kope i paničku...No hrůza
ladus&gino
napsal(a):
Ne...kun je vychovani suprove jenom je to hrebec no
A pes? Co cekate je to pitbul ma to v rodine jeho rodice jsou tk agresivni a pitbul se uz nezmeni
A o kralikovy ank nemluvim...tet uz se sklidnil ale bylo to tim ze byl brezi a chranil si uzemi, nemusite hned urazet
Pardon, ale kdyby hloupost nadnasela, nekdo tu lita jako holubicka-nechapu proc hledate radu na ifaune, kdyz jste si poridila agresivni potvoru zcela vedome Tak co cekate vy...
ladus&gino
napsal(a):
Ne...kun je vychovani suprove jenom je to hrebec no
A pes? Co cekate je to pitbul ma to v rodine jeho rodice jsou tk agresivni a pitbul se uz nezmeni
A o kralikovy ank nemluvim...tet uz se sklidnil ale bylo to tim ze byl brezi a chranil si uzemi, nemusite hned urazet
Tady asi nikdo nečeká nic.. Jen, co čekáte vy, když máte takového psa a máte k tomu tento přístup? A takto píšete i přesto, že víte, jaký má problém, že podobně se chovají i jeho rodiče, dokonce váš "pitbull" málem zabil nějakého psa.. Čekáte až váš "pitbull" potká jiný level a taky ho půjde "zabít"? Napadlo vás, že můžete potkat i opravdového pitbulla, SAO nebo podobné? Tohle by jste snad vašemu "pitbullovi" nepřála.

Je to provokace. Píše to 29.4. Píše, že 13. v pátek. V dubnu bylo 13. v pondělí
Provokace nebo ne, nechapu tu dnesni modu pitbullu, bullterieru, staffordu a nevim ceho jeste. Mladi lide (deti) si je porizuji jako modni doplnek, a pak ty zvirata samozrejme absolutne nezvladaji. Mam takovych *dosadte libovolne sproste slovo* na sidlisti nekolik a pri kazdem venceni se klepu, abych je nepotkala. Kamaradce nedavno potrhal bolonaka (ktery sel radne na voditku) volne pusteny stafford se dvema vymastenymi slecnami, ty celou dobu jen tupe ziraly. Zname buldocek podobne setkani neprezil. Je mi z toho zle
hellen
napsal(a):
Provokace nebo ne, nechapu tu dnesni modu pitbullu, bullterieru, staffordu a nevim ceho jeste. Mladi lide (deti) si je porizuji jako modni doplnek, a pak ty zvirata samozrejme absolutne nezvladaji. Mam takovych *dosadte libovolne sproste slovo* na sidlisti nekolik a pri kazdem venceni se klepu, abych je nepotkala. Kamaradce nedavno potrhal bolonaka (ktery sel radne na voditku) volne pusteny stafford se dvema vymastenymi slecnami, ty celou dobu jen tupe ziraly. Zname buldocek podobne setkani neprezil. Je mi z toho zle
Jo, zname zabil pit bolonaka a porad s nim a druhym pitem chodi tupci navolno a bez nahubku.Mne napadl staford 2x fenku- priritil se s vlajici stopkou a bylo zle... proste muzou byt k lidem sebezlatejsi, proste mezi psy je to problem.Nechapu k cemu si clovek porizuje psa, ktereho nebude moci pustit navolno mezi ostatni psy si pohrat.

Já to chápu, ne každý chce chodit mezi pejskaře, aby si jejich psi hráli. Dá přednost tomu mít krásného vysportovaného, milého psa. Ale (!) pak nechápu, proč ho pustí na volno tam, kde může narazit na jiného psa a bez náhubku !
napsal(a):
Já to chápu, ne každý chce chodit mezi pejskaře, aby si jejich psi hráli. Dá přednost tomu mít krásného vysportovaného, milého psa. Ale (!) pak nechápu, proč ho pustí na volno tam, kde může narazit na jiného psa a bez náhubku !
Ja si spis myslim, ze o techto plemenech nevi vubec nic, nebo jdou to ignoranti sobecti, kterym je okoli jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
napsal(a):
Ja to nechápu, protože je přepsíno. U nás na vesnici není moc pravděpodobnost setkání s jiným psem, tolik lidí zase se psy nechodí, ale zase chodí hodně na volno. Ale na sídlišti?!? Jaková je pravděpodobnost, že potkáte jiné venčiče? Babky s jorkama? A tam stačí, aby se bull špatně podíval...a je po psovi Takže trochu popřemýšlet, do jakových podmínek psa pořizuju, když už ho nutně musím mít a pak si vyberu plemeno trochu adekvátní podmínkám. Staford jako pes se mi líbí, ale já osobně bych si takového nikdy nepořídila, protože mám ráda všechny psy a nedala bych, že by je on nesnášel a já musela být v jednom kuse ve střehu...
Lexaurin
napsal(a):
Jo, zname zabil pit bolonaka a porad s nim a druhym pitem chodi tupci navolno a bez nahubku.Mne napadl staford 2x fenku- priritil se s vlajici stopkou a bylo zle... proste muzou byt k lidem sebezlatejsi, proste mezi psy je to problem.Nechapu k cemu si clovek porizuje psa, ktereho nebude moci pustit navolno mezi ostatni psy si pohrat.
Lexaurin, jak jste to zvládla ? Pořád myslím, když jdu s tou svoji trihlavou smečkou, koho můžeme potkat, jestli na volno puštěneho zabijáka, jestli mám sebou nosit kudlu, nebo pohrabac, protoze ja bych je prostě neubranila, náhoda je fakt blbec...
panda H
napsal(a):
Lexaurin, jak jste to zvládla ? Pořád myslím, když jdu s tou svoji trihlavou smečkou, koho můžeme potkat, jestli na volno puštěneho zabijáka, jestli mám sebou nosit kudlu, nebo pohrabac, protoze ja bych je prostě neubranila, náhoda je fakt blbec...
Zvladla to nastesi fenka, kdyz byli v chumlu tak jak jsem vybehla jsem vykrikla jeji jmeno a ona se nastesi ihned vymanila, priritila se ke mne a vlitla mi do naruce.Vyskok do naruce jsem ji ucila jako jeden z kousku a ona ho ted vyuziva v situacich, kdy se treba honi se psem, uz nemuze a najednou hop, mam ji v naruci.
Chlap chytl dtopku a omlouval se se slovy, ze to pes jeste nikomu neudelal.Nebyla tam krev, fenka je hodne hunata, mozna nedoslo na zuby, ale mela jsem dost.Pak to same jeste jednou-odnikud se priritil ten samy pes a situace se opakovala, chlap se "vymlouval" uplne stejnymi slovy.Ja mu rekla, ze uz to jeho pes udelal a byli jsme to my. Pak uz jsem je videla jedine se psem na voditku jak jsou na psa hnusni a ted uz je nevidam vubec.Kdyz vidim pitbula navolno a pani mi rika, ze se chce stou moji jen probehnout, pani poslu si zabehat se sobe rovnym.Fenka si s nimi take nechce hrat a ja stojim pri ni.
A nechodim se tremi naraz- dva prcci maji jiny vychazkovy rezim nez tibetacka-ta vyzaduje vetsi akci, tak chodim na etapy.A stacilo mi, kdyz jsem se dvema holkama potkala dva vlcakoidy servane o sousedovu haravku, jeden natrzene krvave ucho druhy urvany retez na krku-utekli nejakym bezdomovcum, kteri se usidlili v chatkove oblasti. Oba si k nam sli "cichnout", ja uplne na nervy co bude, nastesti holky neharaly a nemela jsem sebou psa.No nastesti cichli a odesli.Pak je odchytla policie, uff.
Lexaurin
napsal(a):
Zvladla to nastesi fenka, kdyz byli v chumlu tak jak jsem vybehla jsem vykrikla jeji jmeno a ona se nastesi ihned vymanila, priritila se ke mne a vlitla mi do naruce.Vyskok do naruce jsem ji ucila jako jeden z kousku a ona ho ted vyuziva v situacich, kdy se treba honi se psem, uz nemuze a najednou hop, mam ji v naruci.
Chlap chytl dtopku a omlouval se se slovy, ze to pes jeste nikomu neudelal.Nebyla tam krev, fenka je hodne hunata, mozna nedoslo na zuby, ale mela jsem dost.Pak to same jeste jednou-odnikud se priritil ten samy pes a situace se opakovala, chlap se "vymlouval" uplne stejnymi slovy.Ja mu rekla, ze uz to jeho pes udelal a byli jsme to my. Pak uz jsem je videla jedine se psem na voditku jak jsou na psa hnusni a ted uz je nevidam vubec.Kdyz vidim pitbula navolno a pani mi rika, ze se chce stou moji jen probehnout, pani poslu si zabehat se sobe rovnym.Fenka si s nimi take nechce hrat a ja stojim pri ni.
No, pokud jdete jen s jedním pejskem, tak se to da takhle zvládnout, ale když jsou tři, tak těžko, vazi všichni kolem 5 kilo, neumím si představit, že by ti tři na me naskakali najednou, ani i kdyby každý zvlášť, prostě bych je neudržela, pak jedině, mit tajnou zbraň - nůž, sprej na vlasy, někdo mi to tady u nás už radil, jako 1. Pomoc, když se trefíte do oci, tak to prý funguje stejne jako peprak... , mají i male spreje do kabelky.
Nemůžu dát ani smejiciho smajlika, u nás by to napadení skončilo tragédii a to už bych nerozchodila...
panda H
napsal(a):
No, pokud jdete jen s jedním pejskem, tak se to da takhle zvládnout, ale když jsou tři, tak těžko, vazi všichni kolem 5 kilo, neumím si představit, že by ti tři na me naskakali najednou, ani i kdyby každý zvlášť, prostě bych je neudržela, pak jedině, mit tajnou zbraň - nůž, sprej na vlasy, někdo mi to tady u nás už radil, jako 1. Pomoc, když se trefíte do oci, tak to prý funguje stejne jako peprak... , mají i male spreje do kabelky.
Nemůžu dát ani smejiciho smajlika, u nás by to napadení skončilo tragédii a to už bych nerozchodila...
Pokud jsou psi v chumlu, nedovedu si predstavit ze se peprakem trefim spravne-mam ho taky, ale ven ho nenosim. Jednou mi fenku napadla jeste majetnicka buldocka, ktera si ji privlastnila jako svoji hracku, a kdyz to moji prestavalo bavit a ja ji odvolavala ze "hry" vystartovala po mne i po ni, no ja ji popadla -tu buldocku za ksiry a uz byla v lufte.Cetla jsem ze je dobre psa pak treba hodit pres plot nebo do popelnice , proste agresora spacifikovat tak, aby uz nemohl utocit.Kamaradcina dcera ma pitbulku-ta mi poradila utocnika skrtit-jakmile nema privod kysliku pusti.Take jsem cetla chytnout za zadni nohy do vzduchu...No brrr, proste ja si monitoruju okoli a kdyz vidim psa, ktery se nelibi mne nebo mym psum, drzim sveho u nohy.Ted v Chorvatsku jsme potkali klasicky stredniho psa bez panecka, zacal dorazet, tak jsem sla na nej ja, zadupala jsem a razne ho posilala pryc, no nastesti pochopil. Jeste jsem mela moznost, kdyby nepochopil, pouzit kameny, kterych je tu nastesti dostatek.Fenulka mi pak vdecne vlitla do naruce a olizala mi cely oblicej
Lexaurin
napsal(a):
Pokud jsou psi v chumlu, nedovedu si predstavit ze se peprakem trefim spravne-mam ho taky, ale ven ho nenosim. Jednou mi fenku napadla jeste majetnicka buldocka, ktera si ji privlastnila jako svoji hracku, a kdyz to moji prestavalo bavit a ja ji odvolavala ze "hry" vystartovala po mne i po ni, no ja ji popadla -tu buldocku za ksiry a uz byla v lufte.Cetla jsem ze je dobre psa pak treba hodit pres plot nebo do popelnice , proste agresora spacifikovat tak, aby uz nemohl utocit.Kamaradcina dcera ma pitbulku-ta mi poradila utocnika skrtit-jakmile nema privod kysliku pusti.Take jsem cetla chytnout za zadni nohy do vzduchu...No brrr, proste ja si monitoruju okoli a kdyz vidim psa, ktery se nelibi mne nebo mym psum, drzim sveho u nohy.Ted v Chorvatsku jsme potkali klasicky stredniho psa bez panecka, zacal dorazet, tak jsem sla na nej ja, zadupala jsem a razne ho posilala pryc, no nastesti pochopil. Jeste jsem mela moznost, kdyby nepochopil, pouzit kameny, kterych je tu nastesti dostatek.Fenulka mi pak vdecne vlitla do naruce a olizala mi cely oblicej
Tak nám se nějake napadení zatim vyhnulo, ale nechci to privolavat, protoze 1000x se nestane
nic a pak staci jednou poprvé a muže byt konec....
Chodíme do lesů, polí a na louky a zatím v pohodě, ale jsem ostrazita, oci na stopkách, kdyby náhodou, tam kam chodíme, popelnice ani ploty nejsou, abych agresora spacifikovala, ale to mi verte, že bych udělala cokoli, abych svoje pejsy zachránila, i kdybych mela byt dorvana ja, kdyby to bylo nutne, tak vytáhnu i ten nůž na obranu a přesto, že jsem ještě nikdy žádnému zvířeti neublížila, tak by to bylo poprvé, protoze pak je to - kdo z koho a jde o život, viz jak jste psala o tom bolonackovi, smutne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
panda H
napsal(a):
Tak nám se nějake napadení zatim vyhnulo, ale nechci to privolavat, protoze 1000x se nestane
Chodíme do lesů, polí a na louky a zatím v pohodě, ale jsem ostrazita, oci na stopkách, kdyby náhodou, tam kam chodíme, popelnice ani ploty nejsou, abych agresora spacifikovala, ale to mi verte, že bych udělala cokoli, abych svoje pejsy zachránila, i kdybych mela byt dorvana ja, kdyby to bylo nutne, tak vytáhnu i ten nůž na obranu a přesto, že jsem ještě nikdy žádnému zvířeti neublížila, tak by to bylo poprvé, protoze pak je to - kdo z koho a jde o život, viz jak jste psala o tom bolonackovi, smutne
Taky bych útočícího psa bez váhání zabila, pokud by to nebylo jenom takové to psí machrování, ale opravdu hrozilo vážné poranění mého psa, a bylo by úplně jedno, že mě u toho pokouše!
Mimochodem jsme před 14 dny dávali krev pro psa, kterého napadl rotvajler (napadený pes i tak po 10 dnech na JIP zemřel), a na veterině říkali že tam mají hospitalizovanýho ještě jednoho psa, který bojuje o život po napadení nějakým bulllem.

panda H
napsal(a):
Párkrát jsem napadení - spíš hašteření - řešila, naštěstí nikdy nešlo o život.
Ale...podle jedné staré výcvikářky je nejúčinější obrana, když chcete psa opravdu zlikvidovat a je to nutné, tak přes čumák, rozdrtit nosní přepážky, nikdo už ho potom nedá dohromady. Machr by to zvládl ( možná ) i hřbetem ruky, já bych do toho šla sukovicí, to je pořádným klackem. Asi účinější, než do něj píchat nožem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Párkrát jsem napadení - spíš hašteření - řešila, naštěstí nikdy nešlo o život.
Ale...podle jedné staré výcvikářky je nejúčinější obrana, když chcete psa opravdu zlikvidovat a je to nutné, tak přes čumák, rozdrtit nosní přepážky, nikdo už ho potom nedá dohromady. Machr by to zvládl ( možná ) i hřbetem ruky, já bych do toho šla sukovicí, to je pořádným klackem. Asi účinější, než do něj píchat nožem.
To nevín, jak byste zvládla se ve rvačce trefit druhýmu psovi do čumáku, když drží toho Vašeho? A navíc bullové mají ty palice dosti odolný. Jednou jsem bránila svého psa - útočníka jsem vzala opakovaně přes hřbet pákovýma kleštěma, protože trefit ho na hlavu aniž bych zasáhla svého psa nebylo možný (i když jsem moc chtěla, protože tento šmejd mi porval psy už několikrát, a už měl na kontě i jednoho zabitého).
Když je bull zakousnutý a nechce pustit (ve rvačce), u samců se používá zakroucení varlaty.Bez ohledu na pohlaví pak škrcení...
Babička mi vyprávěla, jak šla se svým nekonfliktním kříženečkem na vodítku kolem zahrady s dírou v plotě, na které sídlil agresivní Dalmatin (!).Pejsek si čuchal a najednou se do něj dírou v plotě zakousl ten Dalmatin.A jelikož ho nechtěl za žádnou cenu pustit, strčili mu prsty no nosu.Pes se po chvíli dusil a pustil...
Ta představa je příšerná, ale když jde o život mého psa, jsem schopná čehokoliv.Samozřejmě teď nemám na mysli rvačky tipu ''kravál a mokré chlupy''.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nevín, jak byste zvládla se ve rvačce trefit druhýmu psovi do čumáku, když drží toho Vašeho? A navíc bullové mají ty palice dosti odolný. Jednou jsem bránila svého psa - útočníka jsem vzala opakovaně přes hřbet pákovýma kleštěma, protože trefit ho na hlavu aniž bych zasáhla svého psa nebylo možný (i když jsem moc chtěla, protože tento šmejd mi porval psy už několikrát, a už měl na kontě i jednoho zabitého).
Když už je ten pes zakousnutý a drží, tak se ten druhý už na moc nezmůže a pak by snad šlo ho přes ten čumák vzít.
Nebo použít páčidlo. To jsme jednou páčili feně teriera mordu klackem, když už jsme ji před tím měli viset za zadní nohy ve vzduchu a nepustila a nepustila. A jenom druhou fenu dusila. Ona byla v takovém "transu", že snad ani nevěděla. Když se nám konečně podařilo hubu jí vypáčit, neměla tendenci se na tu druhou vrhat znovu, vrtěla na nás ocáskem - úplně beze zloby. Obě feny byly naše.
napsal(a):
Když už je ten pes zakousnutý a drží, tak se ten druhý už na moc nezmůže a pak by snad šlo ho přes ten čumák vzít.
Nebo použít páčidlo. To jsme jednou páčili feně teriera mordu klackem, když už jsme ji před tím měli viset za zadní nohy ve vzduchu a nepustila a nepustila. A jenom druhou fenu dusila. Ona byla v takovém "transu", že snad ani nevěděla. Když se nám konečně podařilo hubu jí vypáčit, neměla tendenci se na tu druhou vrhat znovu, vrtěla na nás ocáskem - úplně beze zloby. Obě feny byly naše.
Je mi jasne, že pokud se Pitt, nebo jiný agresor zakousne s cílem druhého psa zabít a u mych 5 kg chlupacku by to bylo nad slunce jasne, co by se stalo, tak by agresor živý neodešel, v tom zoufalství, bych ho prostě umlatila...
Orionko, jak pisete, že jste pacili teriérce tlamu, tak vás bylo vic a meli jste co dělat, aby se to podařilo, ja si jen pořád rikam, ať se nám napadení vyhýbá, modlim se za to- i když neverim, nechci a ani si to neumím vůbec představit, abych stala v lese sama nad mrtvým bisonkem a mnou ubitym zabijákem, mam husí kuzi, když čtu co pise inspektor o umírajících napadenych psech, ja fakt doufám, že se nic takového nestane a nebudu to muset nikdy resit ! Ale člověk by měl byt připraven asi uplne na všechno...
Taky mám velice špatnou zkušenost. Je to již více než 25 let, syn tehdy venčil na vodítku našeho Lhasa Apso (6 kg) a odněkud přiběhl na volno puštěný staford a bez varování mu šel rovnou po krku.Syn okamžitě vzal malého do náručí, ale staford mu stejně škubnul přední nohou, že mu jí skoro vytrhl spolu s lopatkou(protože pes nemá klíční kost je upevnění pouze na vazivovém aparátu)Syn přiběhl domů se psem skoro mrtvým, já pak zjistila, že i syn má roztržený celý rukáv a podlitinu na ruce. Tenkrát nám psa dávali dohromady v Brně na klinice Yagi-byl to chovný pes již s titulama šampiona a interšampiona. Ono vždy zachraňovat psa vzetím do náruče nemusí být nejbezpečnější, nemít tenkrát syn tlustou zimní bundu, ale třeba jen triko, tak to mohlo skončit neštěstí. Majitele psa jsme nikdy nenašli, i když jsme po celé čtvrti vyvěsili výzvu, aby se majitel tohoto psa s námi spojil, že se jedná o napadení dítětě. Tak asi tak-lidi jsou fakt někdy ignorantský a nezodpovědný hovada...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
panda H
napsal(a):
Je mi jasne, že pokud se Pitt, nebo jiný agresor zakousne s cílem druhého psa zabít a u mych 5 kg chlupacku by to bylo nad slunce jasne, co by se stalo, tak by agresor živý neodešel, v tom zoufalství, bych ho prostě umlatila...
Orionko, jak pisete, že jste pacili teriérce tlamu, tak vás bylo vic a meli jste co dělat, aby se to podařilo, ja si jen pořád rikam, ať se nám napadení vyhýbá, modlim se za to- i když neverim, nechci a ani si to neumím vůbec představit, abych stala v lese sama nad mrtvým bisonkem a mnou ubitym zabijákem, mam husí kuzi, když čtu co pise inspektor o umírajících napadenych psech, ja fakt doufám, že se nic takového nestane a nebudu to muset nikdy resit ! Ale člověk by měl byt připraven asi uplne na všechno...
Toho psa, pro kterýho jsme dávali krev napadl ten RTW na jejich vlastní zahradě! Vypatlaná sousedka ho vypustila bez koše a bez ničeho, a on jim skočil na bránu, která nebyla zamčená, prorazil ji, a šel vraždit psy . Mimochodem se doteď neomluvila, ani ji nezajímá, jak pes dopadl, nebo kolik to stálo (to jí musela vysvětlit až policie a starosta).
Já po špatné zkušenosti nosím při venčení našich psů specielní gelový pepřák, který je bez rozptylu-stříká souvislým paprskem, protože cca před rokem u nás dva totálně nezvladatelní výmarský ohaři (majitel "pan továrník") téměř roztrhali sousedce naprosto nekonfliktního vipeta.(museli mu amputovat 4 žebra a vzít polovinu plic).Myslím, že mí Rhodezsští ridgebaci by si s nimi asi poradili, ale raději bych chtěla být připravená.
Felow
napsal(a):
Taky mám velice špatnou zkušenost. Je to již více než 25 let, syn tehdy venčil na vodítku našeho Lhasa Apso (6 kg) a odněkud přiběhl na volno puštěný staford a bez varování mu šel rovnou po krku.Syn okamžitě vzal malého do náručí, ale staford mu stejně škubnul přední nohou, že mu jí skoro vytrhl spolu s lopatkou(protože pes nemá klíční kost je upevnění pouze na vazivovém aparátu)Syn přiběhl domů se psem skoro mrtvým, já pak zjistila, že i syn má roztržený celý rukáv a podlitinu na ruce. Tenkrát nám psa dávali dohromady v Brně na klinice Yagi-byl to chovný pes již s titulama šampiona a interšampiona. Ono vždy zachraňovat psa vzetím do náruče nemusí být nejbezpečnější, nemít tenkrát syn tlustou zimní bundu, ale třeba jen triko, tak to mohlo skončit neštěstí. Majitele psa jsme nikdy nenašli, i když jsme po celé čtvrti vyvěsili výzvu, aby se majitel tohoto psa s námi spojil, že se jedná o napadení dítětě. Tak asi tak-lidi jsou fakt někdy ignorantský a nezodpovědný hovada...
Jak jste spravne napsala - někteří lidi, jsou opravdu nezoodpovedny hovada a ja jen doufám, že takove hovado nikdy nepotkam...

Teda co tady čtu, tak se radši začnu malým psům vyhybat obloukem, abych náhodou nedoslala preventivně pepřákem (nebo i něčím horším) do nosu za to, že mám nebezpečné psy.
Já se naštěstí vždycky ubránila jen ranami pěstí a vodítkem, a psi nikdy neměli víc než podlitiny a škrábance. Jen ty šrámy na duši se po každém napadení hůř hojí.
Na druhou stranu mám občas problém opačný. Fenka miluje malé chlupaté kuličky, a když taková chlupatá bílá kulička (nejlépe štěně bišonka) přiskotačí ze zadu k nám v rozpustilé výzvě ke hře, je na průšvih zaděláno... Naštěstí se ještě nikdy nic nestalo, ale bohatě stačí, když je majitel oné kuličky v dohledu a zpozoruje to. Většinou se osvědčí argument, že kdyby chtěl můj pes opravdu napadnout, je jejich roztomilá kulička vejpůl, ale i tak je z toho dostatek hrůzostrašných historek o tom, jak jejich štěně bezdůvodně napadl a téměř roztrhal pes tipu bull.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Teda co tady čtu, tak se radši začnu malým psům vyhybat obloukem, abych náhodou nedoslala preventivně pepřákem (nebo i něčím horším) do nosu za to, že mám nebezpečné psy.
Já se naštěstí vždycky ubránila jen ranami pěstí a vodítkem, a psi nikdy neměli víc než podlitiny a škrábance. Jen ty šrámy na duši se po každém napadení hůř hojí.
Na druhou stranu mám občas problém opačný. Fenka miluje malé chlupaté kuličky, a když taková chlupatá bílá kulička (nejlépe štěně bišonka) přiskotačí ze zadu k nám v rozpustilé výzvě ke hře, je na průšvih zaděláno... Naštěstí se ještě nikdy nic nestalo, ale bohatě stačí, když je majitel oné kuličky v dohledu a zpozoruje to. Většinou se osvědčí argument, že kdyby chtěl můj pes opravdu napadnout, je jejich roztomilá kulička vejpůl, ale i tak je z toho dostatek hrůzostrašných historek o tom, jak jejich štěně bezdůvodně napadl a téměř roztrhal pes tipu bull.
Hlavně majitel té malé bílé kuličky si má hlídat svého psa tak, aby k nikomu nemohl takhle zazadu přiskotačit.
Ale přiznám se, že když vidím někoho s bullem bez koše a navolno, tak tam se psy vůbec nejdu, a raději zvolím jinou trasu, než doufat, že zrovna tenhle patří mezi těch 10%, co jsou vychovaní a nevlastní je nějaký zakomplexovaný bezmozek nebo puberťačka, co tam někde sedí s cigárem na klandru, a ani neví, kde má psa.
napsal(a):
Ano, s tím jste bohužel měla počítat již když jste si tohoto psa pořizovala. Většinu lidí jímá hrůza, když vidí psa typu bull bez košíku. Nikdo neví, zda máte psa vychovaného nebo ne.
Chingis
Tak já mám Bišonky jednoho už teda dědulu, ten si žije jak já říkám svým tempem života pohodáře a k němu mám tříletého a ten teda miluje cokoliv co je na čtyřech nohou a jakkoliv velké. Nic mu nevadí ani typu Bull, prostě jsou to naši kamarádi i když jsme Bišonci a ani mě jako majitelce Bišonků vůbec nevadí vaše rasy spíš jsem ráda když potkáme pěkně vychované a můžeme se spolu seznámit a pohrát. Z moji strany nemám námitky a ani moji psy neprotestují spíš jsou rádi, že zase něco potkaly na pobavení. A to mám dokonce negativní taky příběh s rádoby Bull, ale v baráku a držel v mordě dědulu a bylo mi jasné, že kdyby chtěl tak prostě už tu dědek není jen naznačil, že tady ten barák je jeho.
To jen tak na okraj abyste viděla, že ne všechny bíle kulaté, chlupaté kuličky a jejich páničci jsou poseroutkové
Dája.

Já bych se jenom trochu zastala bullů. Mě ohrožovaly fenku dvě feny NO a pak taky jedna fena malamuta. V obou případech měly majitele také bůhví kde.
Ale zase je fakt, že se mnou nechaly zastrašit, to by se možná bull nedal.
Dája6
napsal(a):
Chingis
Tak já mám Bišonky jednoho už teda dědulu, ten si žije jak já říkám svým tempem života pohodáře a k němu mám tříletého a ten teda miluje cokoliv co je na čtyřech nohou a jakkoliv velké. Nic mu nevadí ani typu Bull, prostě jsou to naši kamarádi i když jsme Bišonci a ani mě jako majitelce Bišonků vůbec nevadí vaše rasy spíš jsem ráda když potkáme pěkně vychované a můžeme se spolu seznámit a pohrát. Z moji strany nemám námitky a ani moji psy neprotestují spíš jsou rádi, že zase něco potkaly na pobavení. A to mám dokonce negativní taky příběh s rádoby Bull, ale v baráku a držel v mordě dědulu a bylo mi jasné, že kdyby chtěl tak prostě už tu dědek není jen naznačil, že tady ten barák je jeho.
To jen tak na okraj abyste viděla, že ne všechny bíle kulaté, chlupaté kuličky a jejich páničci jsou poseroutkové
Dája.
Dajo, tady nejde jen o pitty, ale o všechny agresivní psy, kteří jsou nezvladnutelni a nebezpeční, to, že si moji pesani rádi "pokecaji" a pohrají s jinými plemeny - i velkými, třeba s fenou RTW a nikdy se nebáli a zadne napadení jim nikdy od ni nehrozilo, o tom zadna.... nechovam je jako ve skleniku a nejsou to poseroutkove, ale nevím, jak byste mluvila, kdyby vam nějaký psí agresor vašeho bisonka napadl a zabil, myslím, že byste mluvila uplne jinak...
Tady o tom, je to hlavně o lidech, jestli mají nějakou zodpovědnost, nebo vůbec, rika se, že Jaky Pán - takový pes... pokud je páníček trotl a magor, tak jakého psa asi muže mit ?

Dája6
napsal(a):
Chingis
Dája.
Dájo ono ten můj příspěvek možná nevyzněl tak uplně jak měl. Moje feňule má tyhle malé chlupáče doopravdy ráda a právě jak je rozjařená, tak jim ve hře může ublížit, byť nechtěně. Ona je prostě hrr a neuvědomuje si moc svoji sílu. Není to čistý bull, jen kříženec jim podobný, a naštěstí nemáme s agresivitou vůči psům žádné problémy.
Taky potkáváme majitele malých psíků, kteří mě napomínají, proč ji napomínám když si jen hrajou. Ale bohužel někteří když vidí svou chlupatou ratolest zmuchlanou pod tlapami té mé černé obludy, tak o nějaké psí hře nechtějí ani slyšet. Natož o tom, že hlídat by si měli svého psa především oni sami, protože já mám tu moji na metrovém vodítku, zatímco jim trvalo minutu než si toho svého doběhli "zachránit". Holt je to o lidech, tak jako vždycky.
Panda H
Paní Hanko nepochopila jste moje psané slovo. Není to o tom co píšete, ale o druhé stránce. Kdysi jsem chovala jen NO a věřte, že žádní svatoušci to nebyly když venku vyhodnotily postoj jiného člověka vůči mě tak šly tvrdě proti němu a takovému psovy těžko vysvětlujete, že to není tak jak to on vidí. Tihle pišišvoři pro mě jsou maličkost jak na poslušnost tak na uhlídaní.
A toho jednoho kulíška jsem už 2X tahala psovy z mordy.
Dája
chingis
Já Vám to věřím oni jsou dost ti vaši temperamentní, ale zase ti naši jsou tryskáči takový jak já říkám tryskomyši. No a když ten jeden vidí, že už nezdrhne, že už bude válcován no tak začne se i pěkně bránit. Tím, že tady se všichni známe tak opravdu není prozatím problém. Ano jiné je to když přijedeme na neznáme místo, ale stačí se vždy zeptat, domluvit a je vyřešeno.
Dája.
Paní Dajo, vy jste nepochopila co jsem napsala ja , ja myslela agresivní psy bez koše,
kteří jsou pusteni navolno a majitele vůbec nezajímá kde pes je a koho muže napadnout....
kdybych mela ostrého a agresivního psa ja - ale to se nikdy nestane - tak urcite nechodím bez nahubku a voditka a chodila bych venčit tam, kde by muj pes nemohl nikomu ublížit, ať už psum, nebo lidem.... Pokud si takove plemeno poridim, jsem za něj odpovedna - za to co udělá i "neudělá"... aspoň ja to takhle mam....
Pokud ja jsem někde na venčení, na poli, loukách a priritil by se agresivní pes bez koše, jak by to asi dopadlo, co myslíte ? Pro nás asi dobře ne, ale jsem ráda, že vás pejsek to prezil bez ujmy, ono to většinou dopadne spatne, bud je to tezke zranění, nebo to nejhorší....
Dája6
napsal(a):
Panda H
Paní Hanko nepochopila jste moje psané slovo. Není to o tom co píšete, ale o druhé stránce. Kdysi jsem chovala jen NO a věřte, že žádní svatoušci to nebyly když venku vyhodnotily postoj jiného člověka vůči mě tak šly tvrdě proti němu a takovému psovy těžko vysvětlujete, že to není tak jak to on vidí. Tihle pišišvoři pro mě jsou maličkost jak na poslušnost tak na uhlídaní.
A toho jednoho kulíška jsem už 2X tahala psovy z mordy.
Dája
chingis
Já Vám to věřím oni jsou dost ti vaši temperamentní, ale zase ti naši jsou tryskáči takový jak já říkám tryskomyši. No a když ten jeden vidí, že už nezdrhne, že už bude válcován no tak začne se i pěkně bránit. Tím, že tady se všichni známe tak opravdu není prozatím problém. Ano jiné je to když přijedeme na neznáme místo, ale stačí se vždy zeptat, domluvit a je vyřešeno.
Dája.
Dajo :
Jen doplním a musím se zeptat, proc musíte tahat a už 2x svého pejsu z cizí psi tlamy ? To že toho druhého psa znáte, neznamená, že to takhle dopadne i po třetí, nebo jste si na 100% jista, že mu nikdy neublíží ?!.
Já si prostě myslím, že žádný cizí pes, nemá co rvat do sve tlamy, krk nebo hlavu, nebo cokoli jiného - z jiného psa...
Panda H
Ono tady nešlo v prvním případě jako o to, že mi Biška jde zabit Pit, ale o to, že mu řekl, že tady hlídá a bydlí v našem paneláku on Pit, takové menší nedorozumění a kdyby chtěl tak ho na místě zabije a on nic mu neudělal jen mu to po svojem vysvětloval a to pak vypadá hrůzostrašně. Ten druhy případ to už bylo horší byl to pejsek kříženeček všeho možného, do dospělosti si s každým v okolí hrál, ale najednou cvak a šel je nám zabit a je tady jedna chyba má ho pán co si neporadí se životem sám se sebou a pejska má rád, ale neumí mu nastavit mantinely a vychovat ho. Není to ani vina toho pejska, ale toho pána.
Máte pravdu nemá se to stávat, ale při té frekvenci co je už pejsku se prostě konfliktům nevyhnete. Samozřejmě jim předcházím, ale se prostě stane. Za 40let chovu se nám prozatím nic nestalo a to ťukám na čelo.
Dája.
Můžu se zeptat jak se chovají vaši psi, které napadl jiný pes?Můj pes si jiných psů nikdy nevšímal, bez problémů se nechal od jiného psa odvolat, ale po druhém napadení NO, kdy já měla psa na vodítku a kde se vzal tu se vzal, samozřejmě bez majitele NO a zrovna mi skočil na psa, začal můj pes na ty velké vrčet a jde po nich.Malých si dál nevšímá, i když na něho zaůtočí, jen zvedne hlavu a čeká až ho někdo sundá.
Jerry 22
No ten co byl už napaden tak si spíš dává pozor na ty co ho už napadly, ale jinak nic se u něho nezměnilo a ten co ještě nezažil nic jako by to s toho druhého vycítil a to ani nebyl u toho napadení, ale ty dva agresory prostě nemusí, ty cítí jak se říká na míli a po tichu vrčí. Jinak je v pohodě. Je pravda, že jsou vůči větším psům spíš v pozoru jako co kdyby, ale rádi se nahánějí.
Dája.
Já už ho pouštím na volno jen tam, kde si myslím, že nikoho se psem nepotkáme, nebo kde mám dobrý rozhhled a stihnu si psa včas zavolat.Mám RR, takže nemám strach, že mi ho nějaký pes zakousne, ale je mi to nepříjemné proti ostatním pejskařům, když je potkáme a ten můj vrčí, rafe a já ho brzdím co mi síly stačí.Naštěstí velkých psů moc nepotkáváme.

Dája6
napsal(a):
Jerry 22
Máme taky kamaráda tady RR a paneček ho naučil na to, že pozor to jsou miminka a já koukám na panečka a že jako to už nejsou miminka a on na mě to je proto aby byl k ním něžný
Dája.
Budu trochu mimo, jen podobnost. Můj pes byl naučený "děti", děti byly tabu, na děti se neštěká... ( když náhodou štěkal do křoví a vyšlo odtamtud malé děcko - pochopitekně s rodiči- vyloženě se styděl, že se spletl a okamžitě přestal ).
Mockrát jsem slyšela - zvlášť od mladých tatínků - tak já jsem děcko, jo ? Dítě tedy už dávno nejsem.
Jinak na malé psy jsme měli naučeno "maličký". A velmi je toleroval.Za to, když byl pes jak stodola - hrrr na něj.
Jerry 22
No jak si vzpomínám, když jsem měla NO a co a jak s němá tak podle mě se to nedá, má to v mozku zafixované a je konec. Ono jako cvičením, seznamováním, ukazováním a stále do okola by se dalo to dostat pod kontrolu, ale vždy tam bude ten červený spínač a stačí něco málo a je zase vše ve starých kolejích. Za mě asi ne. Nechci strašit možná mě někdo vyvede s omylů.
Dája.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Dája6
napsal(a):
Jerry 22
Máme taky kamaráda tady RR a paneček ho naučil na to, že pozor to jsou miminka a já koukám na panečka a že jako to už nejsou miminka a on na mě to je proto aby byl k ním něžný
Dája.
Naši psi taky mají na malé, že jsou to mimi, takže musí být opatrní a je jedno jestli je to mimi pes, mimi dítě, mimi zajíc, mimi kočka...prostě co je mimi, s tím se musí zacházet opatrně
jerry 22
každý pes co nás doteď napadnul, šel vždy a v prvé řadě po samojedovi. Nevím, jestli po tom menším(druhý je berňák ) nebo jak se říká, že psy provokuje ocas nahoru, nebo celý jeho postoj, protože špic se prostě šponuje hned, když ho něco zaujme(třeba jen pták) Psi, kteří ho napdli byli paničkou označeni za darebáky, s kterýma nekámošíme a nemluvíme s nima(rozhodně jim nejdeme cpát kebule k mříži, kterou pes málem projde ) Když takového psa náhodou potkáme pak venku, tak je obezřetný a radši poslechne paničku a stáhne se, i když si neodpustí třeba demonstrativní přeznačkování s pořádným zahrabáním. Úplně jako bych slyšela:, jo hochu, kdybych já mohl, tak bych ti natrhnul pr..." Ale zase vidím, že rád vyklidí pole, není to rváč, radši odejde se ctí.
Když potkáme někoho s velkým psem, snažím se odvést pozornost svého psa jinam a dělat jako by tam žádný pes nebyl, pokud to vyjde strašně ho chválím a dostane odměnu, bohužel to nevyjde pokaždé, někdy, vlastně většinou to je silnější než on.Vrčí, štěká, táhne směrem na psa, nevím, jestli by na něho opravdu skočil, kdyby mohl, ale vypadá to děsivě.On je povahou takový poděs a veliký nervák, takže se klepe ještě dobu potom co pes už zmizel za obzorem.
Jerry 22:
Vyhýbáním psům to jenom zhoršujete (vím z vlastní zkušenosti).
Naopak choďte mezi psy a učte ho, jak se má chovat. ALE HLAVNĚ SE UČTE, JAK SE MÁTE CHOVAT VY! Musíte být v klidu a svému psu věřit! Jakmile to zvládnete, je to strašně jednoduché.
Pokud jste z Prahy, můžu vám doporučit člověka, který mi hrozně moc pomohl. Já jsem to taky zvládla se dvěma 40ti kg psy, a to jsem před tím několikrát ryla hubou v zemi
Problém je v tom, že nesmíte dovolit, aby vůbec začal vrčet atd. Nejlépe trénovat s nějakým parťákem. Vykašlete se na lákání na piškot, ten je mu ukradenej. Domluvte se s někým nebo prostě jen využijte situace až uvidíte nějakého psa. Nenapínejte vodítko, zachovejte ledový klid a psovi dejte povel, který výborně zná (sedni, lehni) a klidně ale pevně trvejte na provedení povelu. Za který samozřejmě pochvala a odměna. Pokud bude koukat po psovi, klidně se otočte nebo poodejděte pár kroků. Cvičením, rychlou změnou pohybu atd. musíte předejít jeho hysterické reakci. Jestli je hravý, klidně noste hračku sebou a opravdu si s ním za odměnu pohrajte. Zpočátku se snažte zaměstnat psa tak, aby druhý pes prošel třeba jen v dálce. Jakmile se vám to povede, zkuste přejít vy okolo něj, ale opět v dostatečné vzdálenosti. Samozřejmě pokud bude pes klidný ho za to nechvalte ani nijak neupozorňujte na něco mimořádného. Chvalte ho za provedení cviku, který dobře udělá. Nemáte možnost dojet na cvičák?
Určitě to hned zkusím až zas nějakého velkého psa potkáme, kamarády máme jen mezi malými psi a s těmi je v pohodě.Na cvičáku jsem se ptala co s tím a radily mi ten piškot a snažit se projít a dělat jako by nic, ale moc to nezabíralo, protože jak píšete, on o tom psu moc dobře ví. Moc děkuji za radu.
Nezáleží jen na povaze plemene, ale i na páníčkovi, co z pejska vycvičí... Podle mne jste se k pejskovi nechovala dobře... Mám křížence pitbull X rhodesian ridgeback X labrador možná, že ještě s něčím... A nikomu nic neudělal... Asi budete druh Ivánka (retardace).
Chudák pejsan
PS: kdyby to nebyla provokace, tak by jste sem dala toho Vašeho imaginárního pejsana fotečku

Jerry22, za prvé si přečti tohle :
http://www.treninkjerozhovor.cz/data/trojuhelnik_stresutxt15047.pdf
Za druhé se podívej sem : http://www.koira.cz/seminar.php?cislo=1370969230
pokud jsi někde z Ostravy a okolí
A za třetí - nemá smysl odvádět pozornost, ale má smysl učit psa klidu když toho druhého naopak vnímá, a to musíš dělat v takové vzdálenosti od psa, kdy je toho klidu ještě schopen.
napsal(a):
Jerry22, za prvé si přečti tohle :
http://www.treninkjerozhovor.cz/data/trojuhelnik_stresutxt15047.pdf
Za druhé se podívej sem : http://www.koira.cz/seminar.php?cislo=1370969230
pokud jsi někde z Ostravy a okolí
A za třetí - nemá smysl odvádět pozornost, ale má smysl učit psa klidu když toho druhého naopak vnímá, a to musíš dělat v takové vzdálenosti od psa, kdy je toho klidu ještě schopen.
Takže když pes nežere pamlsky, protože je prostě takový, tak co?

scylla
napsal(a):
Takže když pes nežere pamlsky, protože je prostě takový, tak co?
1. Kde píšu o pamlscích?
2. Jerry nikde nepíše, že pes nežere pamlsky
3. Ono lze odměňovat jenom pamlsky? Novátorský pohled...

"Proč tak útočně? "...protože Vy tak blbě...
Dr. Šusta tam v prvé až poslední řadě uvádí princip řešení, zejména fakt, že můžu pracovat jenom s klidným psem a ne se psem se už vytáčejícím (který mi už samozřejmě na nějaký pamlsek kašle) - což je naprostý základ a taky to ve svém prvním příspěvku píšu. A mimo jiné, v tom odkazu je i další odkaz a pomocí něj se dostanu i k tomu, že motivací není jenom žrádlo, ale cokoliv, co pes chce (pochvala, pohlazení, hra, odchod, nebo třeba kopanec do zadku, pokud psa uvede do rauše).
Pokud má Jerry22 zájem, nechť si počte a zamyslí se...
A pokud dobře čtu Jerry22, tak s pamlsky pracují.
pets
napsal(a):
Nezáleží jen na povaze plemene, ale i na páníčkovi, co z pejska vycvičí... Podle mne jste se k pejskovi nechovala dobře... Mám křížence pitbull X rhodesian ridgeback X labrador možná, že ještě s něčím... A nikomu nic neudělal... Asi budete druh Ivánka (retardace).
Chudák pejsan
PS: kdyby to nebyla provokace, tak by jste sem dala toho Vašeho imaginárního pejsana fotečku
Můj pes také nikomu nic neudělal a ráda bych, aby to tak zůstalo, proto jsem si sem přišla pro radu, ne abych někoho provokovala, ale abych řešila nastalou situaci a dostala jsem jich několik.
Všem Vám moc děkuji za rady.Docela funguje to co mi radila anonymx.
Také jsem si početla, jak mi radila hmn, ale bohužel nemáme k sobě velkého hafana se kterým by chom mohli trénovat, máme jen několik malých a ty jak už jsem psala mu nijak nevadí.
Nejsme ani od Ostravy, jsme od Trutnova.
tady vkládám dvě fotky mého" imaginárního "psa.