Mám cca ročního psa, který má svérázný přístup k žrádlu. Dostane ho (v misce nebo i kus masa, rohlík, to je jedno) a nic... Lehne si opodál a dělá, že nic. Přitom si ho hlídá, připadne mi, jakoby čekal až někdo nebo něco půjde k tomu žrádlu. Je na to dost háklivý (měl jsem s ním kvůli tomu i problémy, ale už je to o.k.) nikdo jiný kromě mě mu k žrádlu nechodí. Ale zkouší to tak na kočky, ptáky apod. Jenom přemýšlím nad tím, když mu na jídle tolik záleží, proč tedy čeká, proč nejde žrát hned? A takto to dělá kolikrát i s pro něj zvlášť oblíbenými pochoutkami (uzené ucho, prasečí nožka apod.).
milannn
napsal(a):
Mám cca ročního psa, který má svérázný přístup k žrádlu. Dostane ho (v misce nebo i kus masa, rohlík, to je jedno) a nic... Lehne si opodál a dělá, že nic. Přitom si ho hlídá, připadne mi, jakoby čekal až někdo nebo něco půjde k tomu žrádlu. Je na to dost háklivý (měl jsem s ním kvůli tomu i problémy, ale už je to o.k.) nikdo jiný kromě mě mu k žrádlu nechodí. Ale zkouší to tak na kočky, ptáky apod. Jenom přemýšlím nad tím, když mu na jídle tolik záleží, proč tedy čeká, proč nejde žrát hned? A takto to dělá kolikrát i s pro něj zvlášť oblíbenými pochoutkami (uzené ucho, prasečí nožka apod.).
Pes se nudi a takto si nalezl zdroj zabavy.
milannn
napsal(a):
Je to gurmán a oddaluje si požitek z jídla!
Moje čuba sice jídlo nehlídá, akorát když se blížím k misce tak na mě hodí takovej pohled jako "vážně jako v tý ledničce nemáš nic pro sebe?" ale zase pokud má žrát syrový maso, tak jen a pouze v pelechu.. vezme skelet, odnese přes kuchyn do pelechu a tam žvejká.. už jsem jí zkoušela dát i misku do pelechu.. ne prostě vyndáme, dáme na deku a žereme.. a hlavněěěě nedotýkáme se syrového masa packama.. :D.
U nás je to už, dá se říct, rituál a hlavně srandovní ho pozorovat. Prostě ať je to cokoliv, hned se to nejí, ale čeká se. Na co, to sice nevím, ale on asi ano. Až se náhodou něco v okolí pohne, tak se pohne i strávník a konečně jde papat.. Navíc misku pečlivě střeží a můžu k ní jenom já. Z toho důvodu taky dostává žrádlo až když je v okolí klid.