Zábava s nehravým psem, nápady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2015 15:14
Ghaudi

XXX.XXX.208.165

Dobrý den,
mám nalezence NO je to naprosto nehravý pes.. A to mě celkem mrzí. Ráda bych mu házela aporty, míče ale nic ho nezajímá. Dokonce když jsem zkoušela úplně poprvé klacek tak lehnul k zemi a zavřel oči (zřejmě byl bitý). Jediné co ho zajímá jsou ovečky nebo zvěř :D. Odhadem je mu 4-5let, a tak se ptám jestli se dá pejsek "rozehrát" nebo jestli už je to marné..
Děkuji.

2.5.2015 15:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ghaudi napsal(a):
Dobrý den,
mám nalezence NO je to naprosto nehravý pes.. A to mě celkem mrzí. Ráda bych mu házela aporty, míče ale nic ho nezajímá. Dokonce když jsem zkoušela úplně poprvé klacek tak lehnul k zemi a zavřel oči (zřejmě byl bitý). Jediné co ho zajímá jsou ovečky nebo zvěř :D. Odhadem je mu 4-5let, a tak se ptám jestli se dá pejsek "rozehrát" nebo jestli už je to marné..
Děkuji.

Dost mi tu chybí info, jak dlouho ho máte?

Prostě bych to zkoušela, co ho zaujme. Málokterý pes je takový flegmatik, že ho nechají klidným úplně všechny hračky '(míčky, uzly, klacky, pešek, atd.) Ideální je si s hračkou hrát sám, aby pes záviděl a chtěl zjistit, co že to páníček má. ;).

2.5.2015 17:11
Terven

XXX.XXX.160.10

Ghaudi napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

To je zajímavé - moje fena je taky nalezenec, mám ji už 10 let cca od jejích pěti let a NIKDY si nehrála. Hračky, míčky...nic z toho ji nikdy nezaujalo.
Zájem měla vždy výhradně o věci praktické - běhala jen za tím, co šlo sežrat. Obrovskou motivací k čemukoliv pro ni bylo a je žrádlo, miluje drbání a vůbec fyzický kontakt, ale "nerozehrála" se nikdy a nehrála si ani s jinými psy.

5.5.2015 16:13
Ghaudi

XXX.XXX.208.165

Teď je to tak 3-4 měsíce co jo mám..

5.5.2015 16:16
Ghaudi

XXX.XXX.208.165

Terven napsal(a):
To je zajímavé - moje fena je taky nalezenec, mám ji už 10 let cca od jejích pěti let a NIKDY si nehrála. Hračky, míčky...nic z toho ji nikdy nezaujalo.
Zájem měla vždy výhradně o věci praktické - běhala jen za tím, co šlo sežrat. Obrovskou motivací k čemukoliv pro ni bylo a je žrádlo, miluje drbání a vůbec fyzický kontakt, ale "nerozehrála" se nikdy a nehrála si ani s jinými psy.

Právě jste úplně popsala mého ovčáka... umazlený, jiní psi ho taky nezajímají jen pokud po něm vyjede tak ho "zneškodní" jinak ignorant na všechno kromě zvěře, oveček..

5.5.2015 19:55
daajs

XXX.XXX.80.101

Terven napsal(a):

Máme to podobně, dvě fenky z útulku, při odchodu je rozdělujeme, tak jsme hledali, co by je zabavilo.Tenisák apod vydrží cca 10min a je na vyhození. Mají suky, chvíli minimální zájem a skončí, plyšáci je moc baví, ale životnost na pořizovací cenu velmi krátká, vykuchaní jsou za moment. Starší baví i kousací kosti, jenže to zvládne za hodinu a na denní konzum to asi není.Zkusili jsme na diskuzi doporučované hračky plněné granulemi, poprvé pod dohledem. Zaujala, ale starší ji zvládla proděravět taky za pár minut, aniž by dolovala pamlsky. Hodně se vyběhají spolu, "kradou" klacky pod krbem, které okusují a norují, ale zájem o hračky je velmi
krátký a většinou devastační.

5.5.2015 20:04
anonymx

XXX.XXX.225.214

Asi Daajs je ponekud mimo, tady slo o to, ze pes si nechce hrat s.majitelem. Ghaud- zkus micek, hadr, peska na snure, aby mu "utikal" a pes ho lovil.

6.5.2015 22:02
Ghaudi

XXX.XXX.208.165

No tak asi do kotce zkusim to něco z čeho budou padat kokina :D :) ale budu muset najít něco hodně aromatického, protože není moc pamlskový a to je při cvičení dostává jako pochvalu, ale sám od sebe nikdy nevyžaduje.. Zkoušela jsem se sním přetahovat o tyčky z buvolí kůže, ale nic. Peška uurčitě zkusím :) Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík