Jaké vybrat plemeno - vhodný k dětem, neagresivní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2015 11:49
lilly98

XXX.XXX.3.250

Dobrý den, poraďte mi plemeno.
Mé požadavky: velmi hodný k dětem a lidem všeobecně, snášenlivost se psy(nebo aspoň ignorace), celkem ovladatelný, hodný a absolutně neagresivní, vhodný na sporty a tak (takže žádné krátké čumáky, krátké nohy apod., prostě normální stavba těla), srst krátká nebo lehce delší (ne naháč a srst až na zem), péče o srst nijak náročná (trimování nevadí), hmotnost nejméně 5 kg.
Požadavky, které nejsou příliš nutné: láska k vodě a aportování, vynikající na psí sporty (jakékoli), příliš neuštěkaný, vhodný na canisterapii.
Mám zkušenost se psy (mám jsem teriéry), pes bude mít několikrát denně procházky + min.2-3 h denně dlouhá procházka, výcvik, sport, který ho bude bavit. Pokud na to bude vhodný, tak bych chtěla zkusit i canisterapii.Děkuji za odpovědi.

3.5.2015 11:56
zsvetla

XXX.XXX.243.235

Není to o plemeni, ale o tom jak si pejska vychováte :) Co třeba labrador, border kolie?

3.5.2015 12:22
davidka

XXX.XXX.212.160

Pudl. Jak si ho vychováte, takového máte.
Velmi přizpůsobivé plemeno, ovladatelné, srst se sice stříhá, pak ale chlupy v bytě nemáte téměř vůbec. Hodí se na jakýkoli psí sport, snad jen s výjimkou obran, na to moc nejsou. Ale jinak agility, frisbee, obedience, základní služebku, dogtrekking, výborný na pachové práce, záchranařinu atd. atd.

3.5.2015 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Měla jste teriéra ?
Nebo sousedi ?
Zkušenost ?

3.5.2015 12:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

davidka napsal(a):
Velmi přizpůsobivé plemeno, ovladatelné, srst se sice stříhá, pak ale chlupy v bytě nemáte téměř vůbec. Hodí se na jakýkoli psí sport, snad jen s výjimkou obran, na to moc nejsou. Ale jinak agility, frisbee, obedience, základní služebku, dogtrekking, výborný na pachové práce, záchranařinu atd. atd.

S tím pudlem je škoda, že je mezi lidmi takový jakýsi nepopulární - že si každý představí vyčesaného pudla s gumičkami, a přitom to je opravdu takové velmi přizpůsobivé plemeno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2015 13:22

zsvetla napsal(a):
Není to o plemeni, ale o tom jak si pejska vychováte :) Co třeba labrador, border kolie?

To už je mánie nebo snad omezenost ? Ať chce budoucí psovod dělat se psem cokoliv, je mu doporučen labrador ( plemeno lovecké ) a border kolie ( plemeno pasoucí ). Je spousta vhodnějších, společenských sportovních plemen.

3.5.2015 13:23

davidka napsal(a):

Absolutně vhodné, bohužel dnes opomíjené, plemeno !

3.5.2015 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Vadí mi zásadně potřeba úpravy.

3.5.2015 13:55

rapotacka11 napsal(a):
Vadí mi zásadně potřeba úpravy.

I když už jsem to tu jednou psala : Měla jsem psy, kteří se upravovali. Teď mám psa, který se neupravuje. Češu, hřebelcuju, kartáčuju. Už měsíc přesto jsou chlupy neustále všude ! Pudla necháte dvakrát do roka ostříhat a máte klid. Pro mě nedoceněná výhoda.
Ale proti gustu...

3.5.2015 13:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

2x do roka ?

To fakt ne.
Neteř běhá co 6 týdnů. Max po 2 měsících, ale to už fakt není pěknej.

3.5.2015 14:15
aritim

XXX.XXX.19.70

lilly98 napsal(a):
Mé požadavky: velmi hodný k dětem a lidem všeobecně, snášenlivost se psy(nebo aspoň ignorace), celkem ovladatelný, hodný a absolutně neagresivní, vhodný na sporty a tak (takže žádné krátké čumáky, krátké nohy apod., prostě normální stavba těla), srst krátká nebo lehce delší (ne naháč a srst až na zem), péče o srst nijak náročná (trimování nevadí), hmotnost nejméně 5 kg.
Požadavky, které nejsou příliš nutné: láska k vodě a aportování, vynikající na psí sporty (jakékoli), příliš neuštěkaný, vhodný na canisterapii.
Mám zkušenost se psy (mám jsem teriéry), pes bude mít několikrát denně procházky + min.2-3 h denně dlouhá procházka, výcvik, sport, který ho bude bavit. Pokud na to bude vhodný, tak bych chtěla zkusit i canisterapii.Děkuji za odpovědi.

Zlatý retrívr nebo chodský pes. S oběma mám zkušenosti a oba přesně zapadají do vašich požadavků až na to, že nejsou celkem ovladatelní, ale jsou velmi dobře ovladatelní.

3.5.2015 14:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Zajímavá odpověď .
NO je dokonalý pes, na všechno.
Výcvik je samozřejmostí.

3.5.2015 14:35
lilly98

XXX.XXX.3.250

rapotacka11 napsal(a):
Měla jste teriéra ?
Nebo sousedi ?
Zkušenost ?

Mám doma dvě Parsonky (6 a 1,5 let)... zatím do budoucna plánuji pořízení štěněte z CHS. A tak vybírám plemena vhodná na výše zmíněné aktivity.
A k tomu, kdo psal, že jaký si to udělám takový to mám.. tak samozřejmě výchova hraje taky svou roli, ale záleží hlavně na jedinci, genetice a plemeni.. Z APBT milovníka psů neuděláte, z anglickýho buldoka mistra v agi a coursingu taky ne.. a mohla bych pokračovat dál. Proto se ptám na plemena, které k tomu mají největší předpoklady. :)
A kde jste přišla na nějaký sousedy?

3.5.2015 14:41
lilly98

XXX.XXX.3.250

Jinak koukala jsem na ty pudly a musím říct, že králováci hlavně hnědí jsou docela pěkný.. akorát u mě by byl stříhán dosti na krátko..

3.5.2015 15:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To už je mánie nebo snad omezenost ? Ať chce budoucí psovod dělat se psem cokoliv, je mu doporučen labrador ( plemeno lovecké ) a border kolie ( plemeno pasoucí ). Je spousta vhodnějších, společenských sportovních plemen.

No protože to tak je, s labradorem se dá opravdu dělat cokoliv a on bude štastný za to že se s ním cokoliv dělá. Také mě okamžitě napadl, jen mě zarazila ta váha nad 5 kg, tak je asi na zadavatelku velký. V tom případě bych tak doporučila toho pudla.Ale kdyby přece jen chtěla většího psa tak labradora můžu jen doporučit, pro jakýkoliv výcvik, snad s vyloučením náročných skoků a běhů na nějaké šíleně dlouhé vzdálenosti třeba u kola, ale i tohle by zvládl labík z trialové linie.

3.5.2015 15:49
lilly98

XXX.XXX.3.250

No protože to tak je, s labradorem se dá opravdu dělat cokoliv a on bude štastný za to že se s ním cokoliv dělá. Také mě okamžitě napadl, jen mě zarazila ta váha nad 5 kg, tak je asi na zadavatelku velký. V tom případě bych tak doporučila toho pudla.Ale kdyby přece jen chtěla většího psa tak labradora můžu jen doporučit, pro jakýkoliv výcvik, snad s vyloučením náročných skoků a běhů na nějaké šíleně dlouhé vzdálenosti třeba u kola, ale i tohle by zvládl labík z trialové linie.

Ta váha tam je, že od 5 kg a výš.. aby mi někdo nedoporučoval nějakou "krysku". :D.

3.5.2015 15:56
natali

XXX.XXX.80.215

Chodský pes bude super :) Nebo flat coated retrever

3.5.2015 17:50

Jenže vy vycházíte ze zkušeností, kdy se psy makáte. Já znám tolik šílených, neposlušných, agresivních...labradorů - můžu přidat ještě tlustých, kulhavých...

3.5.2015 19:00

Jenže vy vycházíte ze zkušeností, kdy se psy makáte. Já znám tolik šílených, neposlušných, agresivních...labradorů - můžu přidat ještě tlustých, kulhavých...

Bohužel je znám taky, vycházela sem z předpokladu že zadavatelka chce psa se kterým bude něco dělat, pak je labíš skvělý pes, samozřejmě si musí vybrat štěně z kvalitního chovu.

3.5.2015 19:47

lilly98 napsal(a):

Režim, popisovaný v posledním odstavci, bude mít pes celý život? Tedy s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu a později věku?

3.5.2015 21:25
anonymx

XXX.XXX.142.217

A co.knirac? Stredak nebo.velkej. Erdel, dobrman; boxer; stavbul, bulik, je.jich spousta.ale.vase pozadavky.nebude splnovat.zadny pes. Velmi hodny.k detem- pokud.mu dite neublizi.lidi-totez.Snasenlivost se psy, ovladetelny, neagresivni, hodny - pokud budete mit stesti na super pivahu tak z nej budete mit to co z nej vychovate.jo a nevim ktere psi sporty. Sportovka bude s labradorem dost narocna a zrovna tak behave a skakave sporty a dogtrekink taky.nebude to prave orechove ale zase bude mit skoro urcite rad.vodu a bude aportovat i kdyz...

3.5.2015 21:31
Clayton

XXX.XXX.104.9

Maďarský ohař

3.5.2015 21:44
HANELE77

XXX.XXX.0.78

Malý knírač.
Váha cca 7 - 8 kg. Sportovec tělem i duší, trimování párkrát do roka, občas přistřihnout, pak vůbec nelíná...
Povahově pohodoví, dnes již neuštěkaní, děti milující..

3.5.2015 22:18

HANELE77 napsal(a):
Malý knírač.
Váha cca 7 - 8 kg. Sportovec tělem i duší, trimování párkrát do roka, občas přistřihnout, pak vůbec nelíná...
Povahově pohodoví, dnes již neuštěkaní, děti milující..

Krásný psík !

3.5.2015 23:46
lilly98

XXX.XXX.3.250

Režim, popisovaný v posledním odstavci, bude mít pes celý život? Tedy s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu a později věku?

Ano, samozřejmě jak jen to bude možné, ale budu se mu věnovat, co nejvíc budu moct.

4.5.2015 00:21

lilly98 napsal(a):
Ano, samozřejmě jak jen to bude možné, ale budu se mu věnovat, co nejvíc budu moct.

Abyste rozuměla proč se ptám - je to sice hezké předsevzetí, ale to nebudete chodit 12 let do práce? Nehodlám vás vyslýchat, ale od vašich rodinných a pracovních poměrů by se volba plemena měla odvíjet též, ne jen od toho, co se psem chcete dělat.

4.5.2015 09:57
kiko967

XXX.XXX.148.130

Border kolie, chodský pes, labrador smajlík

4.5.2015 10:45
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Krásný psík !

Děkuju

4.5.2015 10:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

lilly98 napsal(a):
Mám doma dvě Parsonky (6 a 1,5 let)... zatím do budoucna plánuji pořízení štěněte z CHS. A tak vybírám plemena vhodná na výše zmíněné aktivity.
A k tomu, kdo psal, že jaký si to udělám takový to mám.. tak samozřejmě výchova hraje taky svou roli, ale záleží hlavně na jedinci, genetice a plemeni.. Z APBT milovníka psů neuděláte, z anglickýho buldoka mistra v agi a coursingu taky ne.. a mohla bych pokračovat dál. Proto se ptám na plemena, které k tomu mají největší předpoklady. :)
A kde jste přišla na nějaký sousedy?

Takže nový pes bude zřejmě vzdálená budoucnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík