Jaké plemeno? Velký venkovní pes na hlídání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2015 21:30
loolucy

XXX.XXX.207.245

Zdravím!:)
Určitě už se to tu řešilo, ale i tak se zeptám, neboť můj dotaz nebude stejný.
Zhruba za rok si chceme pořídit nového pejska, vzhledem k tomu, že na rozmýšlení máme tolik času, tak bych ráda vybrala pořádně a přivítala bych vaše rady, tipy, postřehy:)

Pes bude celoročně venku, měl by být velkého plemene. Horkým kandidátem je Americká Akita nebo Tibetská doga, ale i přes bych byla vděčna, pokud máte nějaké jiného hlídací pejska, abyste mi poradili. Pokud možno neměl by moc štěkat, to sousedi ocení. Výcviku se nebojím, jednu dobu jsem cvičila poslušnost i agility, takže jak bude pejsek tvrdohlavý je mi jedno, já si s ním poradím:)
Já osobně nemám ráda ty dlouhosrsté kvůli jejich odéru a domnívám se, že akita by mohla být v pohodě. Vlastnosti plemen mám pročtené, ale není nad vlastní zkušenost.

Díky!

4.5.2015 23:45
uabakii

XXX.XXX.35.34

Zkuste se podívat na Šarplanince. Máme dva a samá chvála. Jestli se Vám nezdá jejich srst, je na Vás, ale co se týče štěkání, náš pes si po pár měsících na sousedy zvykl a úplně na ně přestal štěkat, štěkal jen na cizí a to zřídka.
Koneckonců, vždy se dají sousedé obelhat tím, že řeknete, že se vám zdálo, že jste viděli z okna nějakého cigána, jak jim nahlížel na zahradu. :D

5.5.2015 01:04
milannn

XXX.XXX.90.222

loolucy: Máte vybraná sympatická plemena, ale nějak podle mě s tím výběrem nesedí některé vaše poznámky.

- Ani AA ani TD nejsou moc na výcvik a už vůbec ne na agility, s tím u nich moc nepochodíte. Řekl bych, že i tvrdohlavost bude rys, se kterým se setkáte a věřte, že klasickým výcvikem to překonat nepůjde. Prostě jsou to plemena dost vzdálená agiliťákům.
- Nemáte ráda dlouhosrsté a obě plemena taková jsou. Myslím, že odér je něčím jiným, než délkou srsti.

Co se týká hlídání, šel bych do TD. Ale je hlídání a hlídání, chce to více specifikovat vaše představy, jak by to mělo vypadat.

5.5.2015 05:35
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Co třeba Německý ovčák? Hlídací je, velký je, může být celý život venku. Já ho nemám, mám doma labradora, ale ten není na hlídání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2015 07:10

"Výcviku se nebojím, jednu dobu jsem cvičila poslušnost i agility, takže jak bude pejsek tvrdohlavý je mi jedno, já si s ním poradím"
U AA i TD je tvrdohlavost jaksi plemenný znak. Jenom se obávám, že tvrdohlavost (a cvičitelnost a ochota je spolupráci) takových pracovních plemen a těchto bude o něčem trošku jiném...

A pes bude jenom na té zahradě nebo bude mít i jiné vyžití?

5.5.2015 07:51
lev

XXX.XXX.253.186

AA se na hlídání jaksi moc nehodí, kromě toho jsou většinou problémisté, a TD a "hlídací" plemena mají soumračnou aktivitu, takže začnou v noci reagovat. Pokud jste v zástavbě, tak z těchto plemen nic. NO je klasika a myslím, že dobrá volba, nebo choďák, ale ten má delší kožíšek.

5.5.2015 09:20
loolucy

XXX.XXX.207.245

milannn napsal(a):
loolucy: Máte vybraná sympatická plemena, ale nějak podle mě s tím výběrem nesedí některé vaše poznámky.

- Ani AA ani TD nejsou moc na výcvik a už vůbec ne na agility, s tím u nich moc nepochodíte. Řekl bych, že i tvrdohlavost bude rys, se kterým se setkáte a věřte, že klasickým výcvikem to překonat nepůjde. Prostě jsou to plemena dost vzdálená agiliťákům.
- Nemáte ráda dlouhosrsté a obě plemena taková jsou. Myslím, že odér je něčím jiným, než délkou srsti.

Co se týká hlídání, šel bych do TD. Ale je hlídání a hlídání, chce to více specifikovat vaše představy, jak by to mělo vypadat.

Děkuji za příspěvěk, ale vše, co máte zmíněno jsem psala...

Nechci je na agility, chci je na hlídání, uváděla jsem, že cvičím agility z důvodu, že nějaké zkušenosti s výcvikem již mám. V příspěvku jsem i zmínila, že je mi jedno, zda bude tvrdohlavý nebo ne, aspoň si s ním užiju více práce:)
Tu délku srsti tam také mám, že dle mého názoru na tom akita není tak špatně, její srst je taková huňaná :D ale nikdy jsem ji neměla, takže opravdu netuším

Moje hlídání se představuji tak, že bude stačit, aby na zahradě byl nějakej mega děsivej pes a ostatní se lekli

5.5.2015 09:21
loolucy

XXX.XXX.207.245

klubíčko napsal(a):
Co třeba Německý ovčák? Hlídací je, velký je, může být celý život venku. Já ho nemám, mám doma labradora, ale ten není na hlídání.

Když mně se německej ovčák nelíbí

5.5.2015 09:24
loolucy

XXX.XXX.207.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Výcviku se nebojím, jednu dobu jsem cvičila poslušnost i agility, takže jak bude pejsek tvrdohlavý je mi jedno, já si s ním poradím"
U AA i TD je tvrdohlavost jaksi plemenný znak. Jenom se obávám, že tvrdohlavost (a cvičitelnost a ochota je spolupráci) takových pracovních plemen a těchto bude o něčem trošku jiném...

A pes bude jenom na té zahradě nebo bude mít i jiné vyžití?

Už jsem měla jednou pořádně tvrdohlavého psa, i pár takových jsem jich cvičila, jen jsem tím chtěla zmínit, že se takových psů nebojím :) to prostě k tomu pejskovi patří a člověk s tím musí počítat, pokud si chce zvolit takovou rasu.

Ne, samozřejmě, že ho nenechám jen na zahradě nebo nedejbože v kotci (takovou věc ani nemáme). Každý den dlouhá procházečka a o víkendu pravidelně výlety

5.5.2015 09:27
loolucy

XXX.XXX.207.245

lev napsal(a):
AA se na hlídání jaksi moc nehodí, kromě toho jsou většinou problémisté, a TD a "hlídací" plemena mají soumračnou aktivitu, takže začnou v noci reagovat. Pokud jste v zástavbě, tak z těchto plemen nic. NO je klasika a myslím, že dobrá volba, nebo choďák, ale ten má delší kožíšek.

Díky za příspěvěk, to by opravdu mohl být problém

A díky za tip! po choďákovi mrknu :).

5.5.2015 09:29
loolucy

XXX.XXX.207.245

uabakii napsal(a):
Zkuste se podívat na Šarplanince. Máme dva a samá chvála. Jestli se Vám nezdá jejich srst, je na Vás, ale co se týče štěkání, náš pes si po pár měsících na sousedy zvykl a úplně na ně přestal štěkat, štěkal jen na cizí a to zřídka.
Koneckonců, vždy se dají sousedé obelhat tím, že řeknete, že se vám zdálo, že jste viděli z okna nějakého cigána, jak jim nahlížel na zahradu. :D

Tak to ráda slyším, určitě přidám na seznam

5.5.2015 09:39

Rotvajler

5.5.2015 11:14
assil

XXX.XXX.216.60

Mega děsivej pes je pro lidi každej větší černej a nebu bull pes. Chlupáči jako AA nebo TD jsou pro lidi ňuchací roztomilí medvídkové, které je přece nutné přes plot podrbat popřípadě na ulici se na ně vrhat. Osobní zkušenost s podobným plemenm.

5.5.2015 11:20
loolucy

XXX.XXX.207.245

assil napsal(a):
Mega děsivej pes je pro lidi každej větší černej a nebu bull pes. Chlupáči jako AA nebo TD jsou pro lidi ňuchací roztomilí medvídkové, které je přece nutné přes plot podrbat popřípadě na ulici se na ně vrhat. Osobní zkušenost s podobným plemenm.

To mě nenapadlo, díky!:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík