Ahoj všem, na veterině jsem se informovala o čipování štěňat a vydání pasů, kde mi sdělili že na to jedno štěndo to vychází cca 1000, -Kč. Na www.mikrocipy.cz by mě koupě čipu vyšla cca na 200 Kč a pas je za 75 Kč. Je v tom nějaký jiný rozdíl krom v ceně když si to objednám přes stránky a né na veterině? Samozřejmě s aplikací čipu na veterině počítám. Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Monika333
napsal(a):
Ahoj všem, na veterině jsem se informovala o čipování štěňat a vydání pasů, kde mi sdělili že na to jedno štěndo to vychází cca 1000, -Kč. Na www.mikrocipy.cz by mě koupě čipu vyšla cca na 200 Kč a pas je za 75 Kč. Je v tom nějaký jiný rozdíl krom v ceně když si to objednám přes stránky a né na veterině? Samozřejmě s aplikací čipu na veterině počítám. Díky.
Žádný rozdíl v tom není, otázka je, jestli Vás s tím veterinář nevyhodí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Monika333
napsal(a):
Pas si bohužel jen tak na internetu neobjednáte - májí je sice v nabídce, ale může si je objednat pouze veterinář na své vlastní jméno, a jedině on tyto pasy může zaregistrovat (tj. že nelze aby je jeden vet objednal, a jiný registroval).
Jinak 1000, - za čip a pas je pěkná zlodějina, a pokud se jedná o celý vrh - tj. několik zvířat, tak to tuplem, a hledala bych jiné pracoviště.
Jinak se to dá udělat ještě tak, že si najdete rozumnějšího veta - třeba někde na vesnici, a ne takovýho vydřiducha, koupíte sei čipy na netu, a řeknete mu, že dostáváte čipy od klubu (tak to chodí třeba u koní), to většinou ještě skousnou , a chcete jen aplikaci + petpas.
Mě třeba (náš maloměstský statkářský) veterinář očipoval (antimigrační čip) štěně i s EU pasem za 750 Kč, což se mi zdála dobrá cena. V podmínkách totiž bylo, že pokud psovi čip po aplikaci vypadne, dostanu nový zdarma. Vlastní čipy u nás ani nepovoluje, protože lidi prý často neví, co objednávají.
Takže bych se taky možná zkusila poptat na jiné veterině, kolik by za očipování chtěli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
mishule
napsal(a):
Mě třeba (náš maloměstský statkářský) veterinář očipoval (antimigrační čip) štěně i s EU pasem za 750 Kč, což se mi zdála dobrá cena. V podmínkách totiž bylo, že pokud psovi čip po aplikaci vypadne, dostanu nový zdarma. Vlastní čipy u nás ani nepovoluje, protože lidi prý často neví, co objednávají.
Takže bych se taky možná zkusila poptat na jiné veterině, kolik by za očipování chtěli.
Pokud psovi čip vypadne, tak je to způsobené špatnou aplikací, a to, že dá čip nový je naprostá samozřejmost, a ne nějaký nadstandard.
Jinak z mé zkušenosti migrují všechny čipy - i ty drahé, zejména pokud byly aplikovány ve štěněcím věku.
Jinak souhlasím, že na netu se často prodávají levný šunty, a pokud se v tom člověk neorietntuje, tak opravdu koupí nějaký shit. Nicméně já třeba objednávám přímo z veterinárního velkoskladu, a kvalitní ISO čip i s kódem země (tzn. ne žádný šmejd bůhví odkud) mě výjde na 150kč
Pas si určitě jen tak nekoupíte. To mohou koupit pouze registrovaní veterináři. U kvalitních značkových čipů jsem také na vážkách. Sháněli jsme pro náš útulek a nepovedlo se. Ono se to na eshopech tváří jako běžné zboží, nicméně pokud nepošlete registraci (a potvrzení) veterináře, po přihlášení na eshop si je prostě neobjednáte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud psovi čip vypadne, tak je to způsobené špatnou aplikací, a to, že dá čip nový je naprostá samozřejmost, a ne nějaký nadstandard.
Jinak z mé zkušenosti migrují všechny čipy - i ty drahé, zejména pokud byly aplikovány ve štěněcím věku.
Jinak souhlasím, že na netu se často prodávají levný šunty, a pokud se v tom člověk neorietntuje, tak opravdu koupí nějaký shit. Nicméně já třeba objednávám přímo z veterinárního velkoskladu, a kvalitní ISO čip i s kódem země (tzn. ne žádný šmejd bůhví odkud) mě výjde na 150kč
Ono je to taky veterinář od veterináře s tím standardem, druhý vet u nás ve městě, ten s klasickou klinikou, dvěma lékaři, tvářící se, že je největší borec na světě, třeba za nový čip (po ztrátě) chce normálně zaplatit, už ne plnou palbu, ale min. cenu čipu.
Jinak ano, vím, že se pohybují všechny druhy, ale třeba u nás je stále na stejném místě, už byla několikrát na přečtení a vždy je to přesně na pomezí černé a bílé skvrny na zádech. :)
Každopádně věřím, že člověk, který se v tomto oboru pohybuje a zajímá se o něj, nemá problém kvalitní čip sehnat sám, ale na druhou stranu já a spousta jiných zde, kteří potřebovali čip poprvé v životě, si asi raději připlatí pár kaček za to, že dostanou kvalitní u veta. Ale je pravda, že nad 800 Kč bych asi nešla a rozmýšlela, že si koupím čip sama a nechám psa očipovat někde, kde si řeknou "jen za práci".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
mishule
napsal(a):
Ono je to taky veterinář od veterináře s tím standardem, druhý vet u nás ve městě, ten s klasickou klinikou, dvěma lékaři, tvářící se, že je největší borec na světě, třeba za nový čip (po ztrátě) chce normálně zaplatit, už ne plnou palbu, ale min. cenu čipu.
Jinak ano, vím, že se pohybují všechny druhy, ale třeba u nás je stále na stejném místě, už byla několikrát na přečtení a vždy je to přesně na pomezí černé a bílé skvrny na zádech. :)
Každopádně věřím, že člověk, který se v tomto oboru pohybuje a zajímá se o něj, nemá problém kvalitní čip sehnat sám, ale na druhou stranu já a spousta jiných zde, kteří potřebovali čip poprvé v životě, si asi raději připlatí pár kaček za to, že dostanou kvalitní u veta. Ale je pravda, že nad 800 Kč bych asi nešla a rozmýšlela, že si koupím čip sama a nechám psa očipovat někde, kde si řeknou "jen za práci".
Váš pes má čip na zádech?
Psa Vám očipuje každý zkušenější chovatel, stejně tak jak si dřív běžně chovatelé a poradci chovu tetovali, jenom dneska se z toho udělal byznys .
Já si jako technik všechno čipuju sama (+ kamarádům), a orazí mi to vet, co nám dělá koně, protože koňáci sami kroutí hlavama nad tím, jaký jsou ve městech veti od malých zvířat nenažraný hovada (omlouvám se vyjímkám), takže to za buchtu, flašku, bombošku udělají moc rádi
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Váš pes má čip na zádech?
Psa Vám očipuje každý zkušenější chovatel, stejně tak jak si dřív běžně chovatelé a poradci chovu tetovali, jenom dneska se z toho udělal byznys .
Já si jako technik všechno čipuju sama (+ kamarádům), a orazí mi to vet, co nám dělá koně, protože koňáci sami kroutí hlavama nad tím, jaký jsou ve městech veti od malých zvířat nenažraný hovada (omlouvám se vyjímkám), takže to za buchtu, flašku, bombošku udělají moc rádi
Špatně jsem se vyjádřila, má ho na pomezí zad a krku, relativně nízko, ale myslím, že to na účinnost nemá vliv.
Věřím, že chovatel tohle zvládne snad, ale já nejsem ani chovatel, ani žádného neznám osobně, nebo ne natolik, abych ho o očipování požádala. Psa mám bez PP, tudíž jsem tohle řešila až někdy na půl roce.
Jinak s tím, že si z toho udělali malí vet. byznys souhlasím, co jsem se ptala kamarádů, kolik je čipování stálo, někteří mi říkali, že i kolem dvou tisíc, z toho je mi opravdu zle...
Čpy si obejdnat můžete, petpasy ne. Takže si objednejte jen vlastní čipy, kterými vám veterinář za nějaká polatek 60 - 100, - Kč za kus štěňata očipuje. Ale petpas musíte koupit u něj s jeho přirážkou a vet ho musí zaregistrovat. Takže koupit si můžete asi jen svoje levné čipy i s poplatkem za čipování se to vyplatí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kolem čipů už toho tu bylo napsáno hodně. Také jsem ve zprávách zaregistrovala, že byl u nás odchycen čipovaný pudl, jehož čip ukazoval někam do Mongolska. Že by si chovatel koupil levné čipy v e-shopu?
bilusik
napsal(a):
Čpy si obejdnat můžete, petpasy ne. Takže si objednejte jen vlastní čipy, kterými vám veterinář za nějaká polatek 60 - 100, - Kč za kus štěňata očipuje. Ale petpas musíte koupit u něj s jeho přirážkou a vet ho musí zaregistrovat. Takže koupit si můžete asi jen svoje levné čipy i s poplatkem za čipování se to vyplatí.
A můžete mi nějaký kvalitní čip konkrétně doporučit? Jak už je zde psáno, nerada bych koupila nějaký šit z e-shopu..
Kupuji čipy na www.mikrocipy.cz - stejně takové levné čipy co tam prodávají objednává i většina veterinářů (a pak si na ně dá trojnásobnou nebo čtyřnásobnou cenu, stejně jako na petpasy) - a ještě se mi nestalo asi za 9 nebo 10 let co místo tetování čipuji a objednávám tyto čipy z mikrocipy.cz, že by nějaký čip byl nekvalitní nebo nefungoval. Jak již jsem napsal, jsou to čipy splňující normu a používá je většina veterinářů. Hned při odběru je nechávají zaregistrovat v jednom registru na mne - jako na odběratele a já ještě svoje psy (a každému komu prodám štěně) radím, aby si je ještě zdarma zaregistroval na mezinárodním registru - www.backhome.cz. Takže keců, že jsou nekvalitní, bych si asi nevšímal, fungují spolehlivě jako kterýkoliv jiný i dražší čip. Já jsem s nimi již léta spokojen. A za čipování mojím čipem platím u mého veterináře 60, - Kč za každé čipované štěně.