Uživatel s deaktivovaným účtem

pc115
napsal(a):
Může někdo ohodnotit tyto granule dík.
Tak alespoň napište složení.
Složení:dehydratované jehněčí maso, dehydratované krůtí maso, hnědá rýže, krůtí tuk, cikorka, mouka z obecného rohovníka, dehydratované jablko, korýši z Arktidy, pivní droždí, taurin, glukosamin, chondroitin, extrakt z brusinek a juky MSM, rozmarýn, hřebíček Analitycké složení:Protein29%, obsah tuku18%, omega6 3,2%, omega3 0,7%, norgaticá látka 7,5%, vláknna 3%, vlhkost 9%, uhlovodík 33,5%, vápník 1,4%, fsfor 1%.

pc115
napsal(a):
Složení:dehydratované jehněčí maso, dehydratované krůtí maso, hnědá rýže, krůtí tuk, cikorka, mouka z obecného rohovníka, dehydratované jablko, korýši z Arktidy, pivní droždí, taurin, glukosamin, chondroitin, extrakt z brusinek a juky MSM, rozmarýn, hřebíček Analitycké složení:Protein29%, obsah tuku18%, omega6 3,2%, omega3 0,7%, norgaticá látka 7,5%, vláknna 3%, vlhkost 9%, uhlovodík 33,5%, vápník 1,4%, fsfor 1%.
Řekla bych, že to není zase tak hrozné.
Já je našla na heuréce tuším ve třech obchodech. "Tak dobré" zase nejsou, postavila bych je někam k Taste of the wild. spíš asi níž než Taste. Jsou sice bezlepkové, ale mají rostlinné posilováky, kterými nahánějí obsah bílkovin v granulích /právě zminovaný rohovník/. A otázka použitých antioxidantů BHA, BHT zodpovězena nebyla, a to je pro mě při výběru krmiva zásadní. Proto se mi nelíbily např. N and D granule.
Jinak já v poslední době nakupuji krmivo na granule.cz, pro některé značky granulí jsou jediným dovozcem do ČR (Go natural, NOW/ A nedůvěru to ve mně teda nevzbuzuje.. Spíš oceňuju, že to někoho napadlo, takové granule prodávat i na našem trhu.
Alex andra
napsal(a):
Když jsou tak dobré a ještě k tomu levné, proč je nabízí jen jediný obchod?
Ani to složení nemůžu najít jinde a nemám důvěru k tomu, co napíše jen jeden prodejce.
Anorganická látka - a 7,5% je celkem dost - je libovolná sloučenina chemikálií, nebo se pletu?
Anorganická látka, neboli "popel", chcete-li, je směska minerálních látek, které zbydou spálením určitého objemu sušiny v granulích.
elaphka
napsal(a):
Anorganická látka, neboli "popel", chcete-li, je směska minerálních látek, které zbydou spálením určitého objemu sušiny v granulích.
Tetička Wiki říká něco jiného:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Anorganick%C3%A1_l%C3%A1tka.

Popel v krmivech :
http://soubory.vfu.cz/fvhe/Ustav_vyzivy_zvirat/chemicka_analyza_krmiv/popel.html
Výrobce/dovozce by měl používat pojem popel (dle výživářského zákonodárství), je to povinně zveřejňovaný údaj a 7,5% popela ku 29% bílkovin bude nadprůměr (jakože dobré), jenom otázka zastoupení původu bílkovin - živočišné x rostlinné.
V granulích by mělo být minimálně 60% dehydrovaného masa... takže předpokládám, že rohovník bude v mezích 0-5% což je uplně v pohodě...hypoalergenní bez kuřecího proteinu a tuku za mě jedno z lepších krmiv s neproblémovou obilovinou -> hnědá rýže.. a za tisícovku ? psům chutná takže paráda. Já doporučuji...

"V granulích by mělo být minimálně 60% dehydrovaného masa"
nikoliv dehydrovaného, ale masa s obsahem vody cca 70%, tak si to přepočítej...
napsal(a):
"V granulích by mělo být minimálně 60% dehydrovaného masa"
nikoliv dehydrovaného, ale masa s obsahem vody cca 70%, tak si to přepočítej...
Kde jste vzal/a informaci, že se jedná o syrové maso ? výrobce uvádí maso sušené... někdo lže buď vy nebo výrobce :).
Přidávám překlad složení z originálu : Dehydratované maso jehněčí, dehydrované krůtí, hnědá rýže, krůtí tuk, čekanka (inulin a frukto-přírodní zdroj), rohovník moučka, sušené jablko, sušené korýš Antarctic (přírodní zdrojem EPA a DHA), kvasnice (přírodní zdroj mananoligozaharide), taurin, glukosamin, chondroitin, brusinkový extrakt, juky, Rosmarinus sp sp Vinis, Curcuma sp, Citrus sp, Syzygium sp.
přeloženo v GOOGLE translator: třeba lže on že uživateli hmn_ :).
A kde jste vy vzal informaci, že v granulích je 60 procent dehydrovaného masa? Ano, ve složení je maso dehydrované na prvním i druhém místě.
ale o šedesáti procentech z obsahu nevidím nic.
jasná kontrola je i deklarace obsahu proteinů 29 procent, a to nejsou všechny proteiny nahnané jen masem /to nekritizuju, to je běžný fakt/..
joanne.s
napsal(a):
A kde jste vy vzal informaci, že v granulích je 60 procent dehydrovaného masa? Ano, ve složení je maso dehydrované na prvním i druhém místě.
ale o šedesáti procentech z obsahu nevidím nic.
jasná kontrola je i deklarace obsahu proteinů 29 procent, a to nejsou všechny proteiny nahnané jen masem /to nekritizuju, to je běžný fakt/..
To chápu.. zkuste si pobrouzdat stránky výrobce... uvádí to tam hned několikrát.. jak jsem zjistil od distributora v čr..jedná se o rumunskou značku, která si granule nechává vyrábět v belgii konzervy například od výrobců konzerv RINTI.. mě přijdou velmi sympatické cena je výborná a psům dlouho tak nic nechutnalo... takže já jsem nadšen jinak přikládám fotku z pytle, kde je uvedeno sušené/ dehydrované maso...
joanne.s
napsal(a):
Já to vidím takhle. výrobce vezme 60 procent masa v syrovém stavu, usuší je, pak je strčí do krmiva. Ale pak už jsou procenta jinde.
takhle se to dělá běžně - s popiskem složení i s reklamou, naše krmivo obsahuje 60 procent masa..
To se dá těžko popřít přiznávám mistr mystifikace je v tomto ohledu nový obal od fitminu :D.
joanne.s
napsal(a):
Já to vidím takhle. výrobce vezme 60 procent masa v syrovém stavu, usuší je, pak je strčí do krmiva. Ale pak už jsou procenta jinde.
takhle se to dělá běžně - s popiskem složení i s reklamou, naše krmivo obsahuje 60 procent masa..
Ovšem kdyby 30% procent jehněčího bylo v syrovém stavu a dalších cca 30% krůty tak by pak asi nebyly obě dvě složky na prvních místech v dehydrovaném stavu
Obchod krmeni.cz nam dal nejake slevove kody pro zakoupeni vyrobku Petkult. My to krmit urcite nebudeme (jsme masovi), tak pokud by je nekdo chtel napiste zpravu a ja je zkusim dohledat.
Myslim, ze je to 100 Kc na balik granulek a pak jeste nejaky jiny, ktery uz nevim, co presne nabizel.
pc115
napsal(a):
Může někdo ohodnotit tyto granule dík.
Tyto granule jsem dávala Petkult starter našemu vrhu N- 3 i jejich mamině.. Doporučuji
Luboš 1982

XXX.XXX.64.14
joanne.s
napsal(a):
Já je našla na heuréce tuším ve třech obchodech. "Tak dobré" zase nejsou, postavila bych je někam k Taste of the wild. spíš asi níž než Taste. Jsou sice bezlepkové, ale mají rostlinné posilováky, kterými nahánějí obsah bílkovin v granulích /právě zminovaný rohovník/. A otázka použitých antioxidantů BHA, BHT zodpovězena nebyla, a to je pro mě při výběru krmiva zásadní. Proto se mi nelíbily např. N and D granule.
Jinak já v poslední době nakupuji krmivo na granule.cz, pro některé značky granulí jsou jediným dovozcem do ČR (Go natural, NOW/ A nedůvěru to ve mně teda nevzbuzuje.. Spíš oceňuju, že to někoho napadlo, takové granule prodávat i na našem trhu.
Tak granule.cz určitě nejsou u Go nautral či Now jediným dovozcem. Myslím, že je vozí Hájek pet food, nebo jak se ten dovozce jmenuje. My je bereme na caskrmeni.cz a ty je mají určitě od Hájka co vím.
Jjjjj

XXX.XXX.182.164
Dobrý den všem,
vím, že je tato diskuze už staršího data, ale přesto mi to nedá, protože ať počítám, jak počítám, mě čísla sedí:
1. hypotéza o 60% čerstvého masa:
60g čerstvého masa = cca 12g bílkovin (orientační podíl bílkovin 18-20%)
Výrobce deklaruje na svých stránkách podíl bílkovin živočišného původu cca 84,9%
takže celkově obsah bílkovin vychází 14%? To nějak nesedí.
2.. hypotéza o 60% sušeného masa:
60g sušeného masa = cca 30g bílkovin (orientačně se obsah bílkovin v sušeném mase pohybuje kolem 50%, ale rozptyl je poměrně velký)
Celkově vychází na 35%
Nemůžu si pomoct, ale druhé číslo mi připadá nějak bližší realitě (samozřejmě musíme vzít do úvahy použití pouze orientačního obsahu bílkovin v surovině). Nebo počítám špatně? Ráda si nechám poradit, nejsem vystudovaný matematik ani biolog.
Připadá mi, že všichni nějak moc sázejí na známé a "zaručeně" kvalitní značky, ze kterých se stala módní záležitost. A odůvodní si to jakkoliv (hlavně patřičně vědecky). Osobně jsem teď vybírala krmivo pro štěně a diskuze jsou plné Acany a obzvlášť TOtW. To všichni milují bizony? Neříkám, že se jedná o špatná krmiva, ale ta posedlost a kritika všeho jiného se mi příčí. I v Evropě umíme dobrá krmiva a nemusíme platit za dopravu ze zámoří (bohužel s granulemi pro papoušky mám stejnou zkušenost). Sami víme, co např. v USA lidé dokážou nacpat do sebe, tak proč jim ohledně krmiv pro zvířata tak moc věříme.

Živočišné bílkoviny z celkového obsahu bílkovin
tzn. sušené maso + korýši
a zbytek do 100% jsou rostlinné bílkoviny (z rýže, rohovníku, kvasnic)
jestli teda je řeč o petkultu, tam je sušené maso, žádné čerstvé
co se píše kolem, i kdyby 100000% masa, je úplně jedno
ve složení je sušené, bílkovin 29% v analýze - a vše ostatní je POVOLENÁ lež
ono je skoro jedno odkud krmivo je
jsou nějaká jasně daná pravidla, koukněte třeba do krmivářského katalogu, doporučení co je vhodné krmit a co ne, proč
a když si s tímto pak přečtu složení, není o čem diskutovat
dohady o "to je určitě vitamin K3, když je napsané jenom K" a
nepoužíváme syntetické antioxidanty a pak někdo přijde a řekne "tam je BHT"
protože se říká, že víc jak 14 měsíců to přírodně nejde.. ale kde se tento nesmysl vzal ?
a z nejlepšího krmiva je najednou odpad
stačí si přečíst pár pravidel
nebo místo 50 komentářů na netu napsat jeden email výrobci..nebo se aspoň podívat na web výrobce
ale to už není taková legrace protože co když řekne pravdu a ty moje zamilované brit, now, go, orijen, acana, totw,... najednou nebudou tak úžasné.