valeri
napsal(a):
Dobrý den nevite jestli je možné a kde sehmat psa staforda. Ale vysokého typu spiš velikostně jak rotvajlera? Nikde nemužu najit ale někteřî lidé maji takovyhle typ aspt. Děkuji za odpověď.
Pokud chcete typického staforda s povahou a vzhledem, jak má skutečně být, volte s PP
http://stafordsirsky-bulterier.hafici.cz/
Takoví ti vyzáblí, dlouhonozí, jsou opět jen kříženci všeho možného. Což u těchto psů není nikdy dobře Mají nevyzpytatelnou povahu a to je v tomto případě kombinace vražedná!
V červnu se koná v Brně skvělá chovatelská akce - PROPET. Je to mezinárodní výstava, psů, koček, koní, dobytka...
http://www.bvv.cz/propet/
Tam se poptejte chovatelů, kdo má štěňata a tak...
V reálu je to vždycky lepší a dá Vám to víc, než psaní a čtení diskusí, věřte mi
Tak hodně štěstí a šťastnou ruku při výběru pejska!
Uživatel s deaktivovaným účtem

HANELE77
napsal(a):
Pokud chcete typického staforda s povahou a vzhledem, jak má skutečně být, volte s PP
http://stafordsirsky-bulterier.hafici.cz/
Takoví ti vyzáblí, dlouhonozí, jsou opět jen kříženci všeho možného. Což u těchto psů není nikdy dobře Mají nevyzpytatelnou povahu a to je v tomto případě kombinace vražedná!
V červnu se koná v Brně skvělá chovatelská akce - PROPET. Je to mezinárodní výstava, psů, koček, koní, dobytka...
http://www.bvv.cz/propet/
Tam se poptejte chovatelů, kdo má štěňata a tak...
V reálu je to vždycky lepší a dá Vám to víc, než psaní a čtení diskusí, věřte mi
Tak hodně štěstí a šťastnou ruku při výběru pejska!
Myslím, že zadavatel měl na nysli AST, a ne SBT.
HANELLE - trochu mícháte hrušky s jabkama. A kromě toho, na Propetu sežene potřeby a krmiva, nikoliv štěńata.
Pokud chcete něco podobného americkému stafordšírskému terierovi, tak si pořiďte jiné plemeno, např. amerického buldoka. AST má svůj standard a přerostlí jedinci do chovu nepatří a ani ten přerostlý AST nedosahuje výšku RTW.
lev
napsal(a):
HANELLE - trochu mícháte hrušky s jabkama. A kromě toho, na Propetu sežene potřeby a krmiva, nikoliv štěńata.
Pokud chcete něco podobného americkému stafordšírskému terierovi, tak si pořiďte jiné plemeno, např. amerického buldoka. AST má svůj standard a přerostlí jedinci do chovu nepatří a ani ten přerostlý AST nedosahuje výšku RTW.
Já nemyslela, že tam štěňata koupí, ale že se poptá chovatelů...
Americký staford by rozhodně neměl být velikosti rotvajlera. Pokud někdo něco takového vydává za AST, tak je asi něco špatně.
Pokud chcete podobný typ psa v takové velikosti, zaměřte se na Amerického buldoka, Argentinskou dogu nebo Bandoga. Bude to lepší, než hledat zprzněného staforda.
AST (jako plemeno s PP) o kohoutkové výšce RTW neexistuje. I když... s trochou nadsázky lze říct, že ty zdechliny na mnohých výstavách v ČR, které by měly být považovány rotvajlery, se některým lehčím a vyšším jedincům amstafů (nad 50 v kohoutku) svou výškou (pod 60) mohou blížit. V tomto ohledu bych snad i věřil, že zadavatel uzdu své fantazii příliš nepopustil. Jinak je to samozřejmě blbost. Doporučuji jezdit po výstavách a sledovat psy. Pokud se vám některý zalíbí, můžete mít štěňata po něm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

valeri
napsal(a):
Psala jsem velikostně podobné rotvajlerovi. Děkuju moc za rady. Právě jsem se divala na chovné stanice a všichni jsou menšiho vzrůstu. Jen jsem potkavala par lidi s většim typem ale nenapadlo mě se zeptat kde psa pořidili.
Žádný větší typ AST neexistuje. A jestli někdo tvrdí, že ho má, tak kecá, protože má křížence buhvíjakých plemen pouze podobného v některých znacích AST. Přečtěte si standard plemene, třeba na webu ČMKU.
Clayton
napsal(a):
Já jsem si vždycky myslela, že největší z bullů je Americký pitbullteriér.Dejme tomu, že nějaký vyšší samec by mohl dosahovat výšky drobnější rotvajlerky.
Otázkou je, co je myšleno slovem "největší". Americký pitbulteriér není tak jednotný typ psa jako AST, mezi kterými ty velikostní rozdíly nejsou díky jasně danému standardu (i když v USA jsou ty standardy velikosti i tak dost benevolentní) tak výrazné. Můžeme se setkat s pitem o málo větším než stafbul, ale také se psem vyšším než AST. A to vůbec nemluvím o těch v Americe šíleně populárních XXL pitbullech a podobně. Ten už ale s APBT v tradičním slova smyslu nemá moc společného.
Ve většině případů působí vedle pitbula impozantněji většinou sporý staford.