Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2015 23:34
Silvie

XXX.XXX.72.165

Dobrý den, může mi prosím někdo říct jestli jde o štěně čistokrevného NF psa? Nebo jde o křížence? děkuji.

7.6.2015 00:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To je překvapení.

7.6.2015 06:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Silvie napsal(a):
Dobrý den, může mi prosím někdo říct jestli jde o štěně čistokrevného NF psa? Nebo jde o křížence? děkuji.

Myslíte, že máme věšteckou kouli? Tyhle dotazy prostě nechápu. Pes jistě nemá PP (jinak se nemusíte ptát) a v tom případě to je mix kdo ví čeho. Možná, že bude vypadat jako NF, nebo nebude. U štěňat hádat podobu v dospělosti je prostě nemožné. Spousta z nich vypadá "čistokrevně", ale vyroste z nich obyčejný "vořech". Moje známá (chovatelka pudlů!) takto koupila pro další známou štěně pudla bez PP (dá se předpokládat, že už pár štěňat pudlů viděla), ale vyrostl z toho opravdu vořech, co měl pudla snad v některém z mnoha předků. Když chcete mít jistotu, kupujte psy s PP. Jiná rada není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2015 07:34

To je zase dotaz... Pokud nemá PP je to kříženec. A čeho kříženec vám nikdo spolehlivě neřekne, protože to prostě poznat nejde. Jak píše nade mnou koňadra, štěně může vypadat jako čistokrevné, ale vyroste z něj šakal, co se nepodobá žádnému plemeni. Pokud chcete určité plemeno, kupujte psy s PP. Jinak budete mít vždy křížence.

7.6.2015 09:25

Silvie napsal(a):

Podle vzhledu to NF není ani náhodou.

7.6.2015 10:17
Silvie

XXX.XXX.72.165

Rájka999 děkuji za slušnou odpověď. Ostatní chytráci s odpovědma jako věštecká koule nebo to je zase dotaz si laskavě odpusťte drzé reakce! jen jsem se slušně zaptala.

7.6.2015 10:36
loolucy

XXX.XXX.60.30

Jen na obranu zadavatelky: ale někomu nejde o to mít 100% čistého psa, pouze aby byl zdravý. (ale to se opět dostává do konverzace psi s PP/bez PP a jen tak mimochodem, ještě mě stále nikdo nikdy pořádně nepřesvědčil, proč si psa bez PP nekoupit - ráda si o tom s někým chytrým popovídám)

Pro zadavatelku: Když to řeknu laicky tak "všechny štěňata vypadají stejně" - proto určit, zda se jedná o čistou rasu nebo ne je tak trochu nesmysl. I vesnický voříšek může jako štěně vypadat jako nějaká čistá rasa. Ale i když si sama zadáte do googlu, jak vypadá štěně novofudlanda, tak má mnohem delší srst, hlavně na hlavičce

7.6.2015 10:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Silvie napsal(a):
Rájka999 děkuji za slušnou odpověď. Ostatní chytráci s odpovědma jako věštecká koule nebo to je zase dotaz si laskavě odpusťte drzé reakce! jen jsem se slušně zaptala.

To se nezlobte, ale to je dotaz sice položený slušně, to ano, ale je HLOUPÝ. Na něj odpověď totiž neexistuje, což každý, kdo se jen ochomýtl kolem zvířat, pochopí. A my vám snad také odpovídáme slušně - ale na hloupý dotaz, hloupá odpověď.

7.6.2015 13:02

Silvie napsal(a):

Není zač, štěndo je pěkné, ale fundlák to opravdu není.

7.6.2015 13:20
maja24

XXX.XXX.10.1

NF určitě nemá bíle znaky jako štěndo na fotce.

7.6.2015 13:29
loolucy

XXX.XXX.60.30

maja24 napsal(a):
NF určitě nemá bíle znaky jako štěndo na fotce.

Copak to tu máme zase za odborníka? Pokud chci někomu poradit, tak to buďto vím nebo si to někde načtu...

Tradiční barva je černá. Barva musí být co nejstejnoměrnější, ale slabý odstín do bronzova (jako sluncem vyrudlá srst) je povolený. Bílé znaky na hrudi, prstech a konci ocasu jsou povoleny.

7.6.2015 13:46
maja24

XXX.XXX.10.1

loolucy napsal(a):
Copak to tu máme zase za odborníka? Pokud chci někomu poradit, tak to buďto vím nebo si to někde načtu...

Tradiční barva je černá. Barva musí být co nejstejnoměrnější, ale slabý odstín do bronzova (jako sluncem vyrudlá srst) je povolený. Bílé znaky na hrudi, prstech a konci ocasu jsou povoleny.

No jistě, to sem mohla cekat. Dobře asi takove výjimky jsou, ale ja osobně jěšte takového NF neviděla. Ale to je, fuk, aspoň jsem vam zvedla ego, ze můžete zamachrovat smajlík myslim, ze je pro zadavatelku dulezite, ze to opravdu nevypada jako stene NF ! tak hezky den.

7.6.2015 13:51
loolucy

XXX.XXX.60.30

maja24 napsal(a):
No jistě, to sem mohla cekat. Dobře asi takove výjimky jsou, ale ja osobně jěšte takového NF neviděla. Ale to je, fuk, aspoň jsem vam zvedla ego, ze můžete zamachrovat smajlík myslim, ze je pro zadavatelku dulezite, ze to opravdu nevypada jako stene NF ! tak hezky den.

Achjo, tady vůbec nejde o žádné ego, absolutně ne.
Já jenom nemám ráda, když někdo radí, použije slova jako "zaručeně, určitě, stoprocentně" a ví prd :)

Já o novofudlandech nevím skoro nic, ale přečíst si standard ještě zvládnu:) a když si najdete obrázky, tak jich tam je spousta s bílou náprsenkou. Toť vše.

7.6.2015 14:05
maja24

XXX.XXX.10.1

loolucy napsal(a):
Achjo, tady vůbec nejde o žádné ego, absolutně ne.
Já jenom nemám ráda, když někdo radí, použije slova jako "zaručeně, určitě, stoprocentně" a ví prd :)

Já o novofudlandech nevím skoro nic, ale přečíst si standard ještě zvládnu:) a když si najdete obrázky, tak jich tam je spousta s bílou náprsenkou. Toť vše.

Já toho nemám ráda smajlík Děkuji za poučení, ale opět zdůrazňuji, že pro zadavatelku tyto detaily asi nemají žádnou váhu. Jinak samozřejmě přečíst si to umí každý...A já osobně ani na výstavě žádného takového neviděla, proto jsem takto reagovala...

7.6.2015 14:07
maja24

XXX.XXX.10.1

No a vidíte, díky tomu že jak vy říkáte, vím prd", tak jste o něco chytřejší

7.6.2015 14:11
loolucy

XXX.XXX.60.30

maja24 napsal(a):
No a vidíte, díky tomu že jak vy říkáte, vím prd", tak jste o něco chytřejší

No přesně

teď už vím, že náprsenku mít můžou

7.6.2015 14:24
maja24

XXX.XXX.10.1

loolucy napsal(a):
No přesně

teď už vím, že náprsenku mít můžou

Neregistrovaný uživatel

7.6.2015 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Pokud štěně nemá průkaz původu, je to prakticky kříženec čehosi...
ps: NF může být černý, hnědý, ale také černobílý

7.6.2015 15:24
awake

XXX.XXX.115.136

loolucy napsal(a):
Jen na obranu zadavatelky: ale někomu nejde o to mít 100% čistého psa, pouze aby byl zdravý. (ale to se opět dostává do konverzace psi s PP/bez PP a jen tak mimochodem, ještě mě stále nikdo nikdy pořádně nepřesvědčil, proč si psa bez PP nekoupit - ráda si o tom s někým chytrým popovídám)

Pro zadavatelku: Když to řeknu laicky tak "všechny štěňata vypadají stejně" - proto určit, zda se jedná o čistou rasu nebo ne je tak trochu nesmysl. I vesnický voříšek může jako štěně vypadat jako nějaká čistá rasa. Ale i když si sama zadáte do googlu, jak vypadá štěně novofudlanda, tak má mnohem delší srst, hlavně na hlavičce

Pokud někomu nejde o to mít čistokrevného psa koupí si křížence nebo psa bez PP (a čeká co mu z něj vyroste). Jestli chce někdo plemeno, koupí si psa s PP.
Pokud si někdo koupí psa bez PP (tedy bez průkazu původu - dokladu o tom, že je pes čistokrevný) a potom se diví "jak to že není čistokrevný" - k tomu již není co dodat .

7.6.2015 15:50
loolucy

XXX.XXX.60.30

awake napsal(a):
Pokud někomu nejde o to mít čistokrevného psa koupí si křížence nebo psa bez PP (a čeká co mu z něj vyroste). Jestli chce někdo plemeno, koupí si psa s PP.
Pokud si někdo koupí psa bez PP (tedy bez průkazu původu - dokladu o tom, že je pes čistokrevný) a potom se diví "jak to že není čistokrevný" - k tomu již není co dodat .

Ano, pokud se takový člověk diví, tak to ano, ale mám takový pocit, že většina lidí s tím počítá, že z toho může vyrůst něco jiného...ale nemusí...

7.6.2015 15:59
skaia

XXX.XXX.104.146

loolucy napsal(a):
Ano, pokud se takový člověk diví, tak to ano, ale mám takový pocit, že většina lidí s tím počítá, že z toho může vyrůst něco jiného...ale nemusí...

S tím bych moc nepočítala. V mém okolí každý, kdo si pořídil psa bez PP, čekal, že z toho vyroste to čistokrevné plemeno. Protože přece mezi psem bez a s PP není rozdíl, jen jeden je, a to je cena...
Podle mě jen málo kdo ví, a pořizuje si toho bezpapíráčka s tím, že z toho na 99% nemusí vyrůst to dané plemeno... bohužel.

7.6.2015 17:05
loolucy

XXX.XXX.60.30

skaia napsal(a):
S tím bych moc nepočítala. V mém okolí každý, kdo si pořídil psa bez PP, čekal, že z toho vyroste to čistokrevné plemeno. Protože přece mezi psem bez a s PP není rozdíl, jen jeden je, a to je cena...
Podle mě jen málo kdo ví, a pořizuje si toho bezpapíráčka s tím, že z toho na 99% nemusí vyrůst to dané plemeno... bohužel.

Tak 99 % bych teda určitě nepoužila
Já se zase setkávám s tím, že si lidé myslí, že když si pořídí psa s PP, tak že bude zdravý...

7.6.2015 17:12
skaia

XXX.XXX.104.146

loolucy napsal(a):
Já se zase setkávám s tím, že si lidé myslí, že když si pořídí psa s PP, tak že bude zdravý...

Co sleduji inzerci na ifauně a bazoši, tak těch 99% naprosto sedí.

7.6.2015 17:16
loolucy

XXX.XXX.60.30

skaia napsal(a):
Co sleduji inzerci na ifauně a bazoši, tak těch 99% naprosto sedí.

A to poznáte jak? Podle těch štěňat, která všechna vypadají stejně?

Jako určitě se tam najdou lháři a tak, ale že by to bylo až tak valný si nemyslím :).

7.6.2015 17:33

Silvie napsal(a):

Zadavatelko Silvie! Když se někdo hloupě zeptá, dostane se mu odpovědí, které považuje za hloupé a reakce na svůj dotaz, které se mu nelíbí, a které považuje za drzé. Možná by vám stačilo si něco o chovu psů zjistit, přečíst, nastudovat... Kynologické literatury je dnes dost...

7.6.2015 17:54
skaia

XXX.XXX.104.146

loolucy napsal(a):

Jako určitě se tam najdou lháři a tak, ale že by to bylo až tak valný si nemyslím :).

No tak potom jde i o to jak si kdo představuje ten pojem "nemusí vyrůst dané plemeno"...
Do těch 99% jsem totiž započítala i jorky s ušima dolů, přerostlé čivavy, JRT s převládající barvou jinou než bílou, labradoři s ušima nahoru, atd. To tam totiž podle mě také patří, ale podle Vás už nemusí.

Například u jorků se dá většinou spolehlivě odhadnout, zda má štěndo papíry nebo nemá. Minimálně mně v naprosté většině odhadů vyšel správný "výsledek". U čivav to samé. U méně známých plemen se pak dívám na papírová štěňata, jak zhruba vypadají, a podle toho si před otevřením inzerátu tipnu jestli papírák není nebo je. A když vypadají už jako štěňata úplně jinak, tak si dovedu představit jak vypadají jako dospělí.

7.6.2015 17:56
skaia

XXX.XXX.104.146

skaia napsal(a):
No tak potom jde i o to jak si kdo představuje ten pojem "nemusí vyrůst dané plemeno"...
Do těch 99% jsem totiž započítala i jorky s ušima dolů, přerostlé čivavy, JRT s převládající barvou jinou než bílou, labradoři s ušima nahoru, atd. To tam totiž podle mě také patří, ale podle Vás už nemusí.

Například u jorků se dá většinou spolehlivě odhadnout, zda má štěndo papíry nebo nemá. Minimálně mně v naprosté většině odhadů vyšel správný "výsledek". U čivav to samé. U méně známých plemen se pak dívám na papírová štěňata, jak zhruba vypadají, a podle toho si před otevřením inzerátu tipnu jestli papírák není nebo je. A když vypadají už jako štěňata úplně jinak, tak si dovedu představit jak vypadají jako dospělí.

Ti jorci s ušima dolů, to mám vypozorováno od známých, z fotek malých štěňat se to poznat asi nedá.

7.6.2015 19:54
awake

XXX.XXX.115.136

loolucy napsal(a):

Víte co je PP? Je to průkaz původu - tedy doklad o tom, že je pes čistokrevný.
U některých plemen se sleduje zdraví a do chovu se dostanou jen jedinci zdraví. To ale neznamená, že žádný jejich potomek nebude nikdy nemocný. Pes není stroj, ale živé zvíře.
Znám případy kdy pes / fena nemůže do chovu s PP (špatný výsledek zdravotního vyšetření) tak na nich majitelé "produkují" zaručeně zdravé bezpapíráky.
A lidí co znám (a není jich málo) si pořizovali psa bez PP jen proto, že ti s PP jsou předražení (a oni chtěli čistokrevného psa, tak proto koupili bez PP). Nakonec se divili, co jim z těch čistokrevných psů vyrostlo za "vořechy" a to je koupili za několik tisíc .
To mohli raději zachránit nějakého chudáka z útulku.

7.6.2015 20:00
loolucy

XXX.XXX.60.30

awake napsal(a):
Víte co je PP? Je to průkaz původu - tedy doklad o tom, že je pes čistokrevný.
U některých plemen se sleduje zdraví a do chovu se dostanou jen jedinci zdraví. To ale neznamená, že žádný jejich potomek nebude nikdy nemocný. Pes není stroj, ale živé zvíře.
Znám případy kdy pes / fena nemůže do chovu s PP (špatný výsledek zdravotního vyšetření) tak na nich majitelé "produkují" zaručeně zdravé bezpapíráky.
A lidí co znám (a není jich málo) si pořizovali psa bez PP jen proto, že ti s PP jsou předražení (a oni chtěli čistokrevného psa, tak proto koupili bez PP). Nakonec se divili, co jim z těch čistokrevných psů vyrostlo za "vořechy" a to je koupili za několik tisíc .
To mohli raději zachránit nějakého chudáka z útulku.

Nevim, ale první část příspěvku mi příjde mimo a ta druhá naprosto typická. Ale i tak díky za postřeh.

7.6.2015 20:15
awake

XXX.XXX.115.136

loolucy napsal(a):
Nevim, ale první část příspěvku mi příjde mimo a ta druhá naprosto typická. Ale i tak díky za postřeh.

Co Vám přijde mimo? Že průkaz původu dokládá původ psa, nikoliv zdraví?

7.6.2015 20:21
anonymx

XXX.XXX.233.160

Nevim proc mimo? Kdyz si porizuju stene NO, nikdy si nevezmu po rodicich kde je nekde dysplazie. Ale.jsem normalni a vim, ze to.neznamena; ze ji moje stene mit nebude. Jen predpoklad ze to vyjde.je.mnohem vyssi. U stenete bez PP nevim nic, ani.jestli z nej vyroste ovcak. Znami koupili kokra za 3tisice s dnes ma.v kohoutku 65cm. Samozrejme ho.milujou; ale chteli kokra...

7.6.2015 20:23
loolucy

XXX.XXX.60.30

awake napsal(a):
Co Vám přijde mimo? Že průkaz původu dokládá původ psa, nikoliv zdraví?

Špatně jsem se vyjádřila, však o tom jsem psala, že PP nedokládá zdraví, což si ale většina lidí myslí, že když dají peníze za takového psa, tak nebude nijak zásadně nemocný.

8.6.2015 06:20

loolucy napsal(a):
Špatně jsem se vyjádřila, však o tom jsem psala, že PP nedokládá zdraví, což si ale většina lidí myslí, že když dají peníze za takového psa, tak nebude nijak zásadně nemocný.

Tak když jsou lidi hloupí a neinformují se, co to vlastně PP je, tak si myslí různé bludy. Ale od toho má člověk mozek a většina lidí umí číst, aby si potřebné informace zjistili. Dokud se lidi nebudou zajímat, dotud budou rozšířené takové bludy, jako že PP zaručuje zdraví. Pes je živý tvor, a nikdo nemůže zaručit, že bude zdráv. Jak už tu psali jiní, u psa s PP je ale mnohem menší pravděpodobnost, že pes bude postižen některou z dědičných nemocí vyskytujících se v plemenu, protože snahou chovatelů je tyto nemoci z chovu vymýtit.

8.6.2015 08:53
awake

XXX.XXX.115.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak když jsou lidi hloupí a neinformují se, co to vlastně PP je, tak si myslí různé bludy. Ale od toho má člověk mozek a většina lidí umí číst, aby si potřebné informace zjistili. Dokud se lidi nebudou zajímat, dotud budou rozšířené takové bludy, jako že PP zaručuje zdraví. Pes je živý tvor, a nikdo nemůže zaručit, že bude zdráv. Jak už tu psali jiní, u psa s PP je ale mnohem menší pravděpodobnost, že pes bude postižen některou z dědičných nemocí vyskytujících se v plemenu, protože snahou chovatelů je tyto nemoci z chovu vymýtit.

On ani není problém v tom že by se lidé neinformovali. Ale problém je spíš to, že mají od někoho ty "zaručeně pravdivé" informace a věří jim aniž by nad tím přemýšleli. Bohužel často ty blbosti ještě šíří dál a ostatní jim zase slepě věří .
Stačí co udělala televize a noviny s lidmi ohledně bojových psů. Než se ty zaručeně pravdivé informace dostali do médii "nikdo" se psů nebál. Šup dáme to do hlavního vysílání ať to vidí co nejvíc lidí a druhý den jste vrah psů a lidí protože máte 5 let psa co nikomu nikdy neublížil a všichni co vás do té doby znali a běžně s vámi venčili se vám najednou vyhýbají.
Přesvědčování lidí o šířené blbosti je marné, protože co dávali v televizi je na 100% pravda a já mám toho nebezpečného bojového psa. Tím nebezpečným a bojovým se ale stal ze dne na den díky jedné zprávě v televizi.
Takže ano - shánět informace, ale přemýšlet u toho, jestli je zrovna tato informace pravdivá nebo není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík