Dobrý den,
uvítala bych rady ohledně krmiva pro dvouměsíční štěně bílého toy pudla - tedy velmi malé plemeno se srstí reagující na obsaženou zeleninu (rajčata, mrkev) reznutím. Od chovatelky přišla krmená Faraonem. Nikdy jsem o něm neslyšela, ale složení se mi vůbec nelíbí. Ráda bych přešla, ale nevím na co. Svoji 7-letou bílou trpaslici krmím holistickým Marpem, kde střídám příchutě. Ta byla jako štěně na Proplanu a po dvou letech jsem začala zkoušet jiné značky. Vychvalovaný Orijen a Acana u nás neuspěli - fenka po nich měla stolici 3xdenně a já měla dojem že vyloučí víc než sní, že nestráví vůbec nic. Po Acaně měla i průjmy. Roal Canin doporučený veterinářem odmítala jíst úplně. Doslova nadšená byla až z Canin Caviaru. Objednávala jsem u Pučálky a dva roky velká spokojenost. Ovšem po problémech s dodávkami ze zámoří přišel Pučálka s Marpem. Krmím jím od začátku a fenka má boule za ušima. Nejvíc nadšená je z Farmlandu, který je sice z řady natural, ale jednou za čas jí udělám radost. Jsem rozhodnutí krmit jím všechny psy v rodině, ale pro takto malé štěně nemá nic moc vhodného v nabídce. Artemis obsahuje spoustu věcí, ale mimo jiné i rajčata, mrkev... pro bílého psa nic moc. Díky za rady.
annie01
napsal(a):
Dobrý den,
uvítala bych rady ohledně krmiva pro dvouměsíční štěně bílého toy pudla - tedy velmi malé plemeno se srstí reagující na obsaženou zeleninu (rajčata, mrkev) reznutím. Od chovatelky přišla krmená Faraonem. Nikdy jsem o něm neslyšela, ale složení se mi vůbec nelíbí. Ráda bych přešla, ale nevím na co. Svoji 7-letou bílou trpaslici krmím holistickým Marpem, kde střídám příchutě. Ta byla jako štěně na Proplanu a po dvou letech jsem začala zkoušet jiné značky. Vychvalovaný Orijen a Acana u nás neuspěli - fenka po nich měla stolici 3xdenně a já měla dojem že vyloučí víc než sní, že nestráví vůbec nic. Po Acaně měla i průjmy. Roal Canin doporučený veterinářem odmítala jíst úplně. Doslova nadšená byla až z Canin Caviaru. Objednávala jsem u Pučálky a dva roky velká spokojenost. Ovšem po problémech s dodávkami ze zámoří přišel Pučálka s Marpem. Krmím jím od začátku a fenka má boule za ušima. Nejvíc nadšená je z Farmlandu, který je sice z řady natural, ale jednou za čas jí udělám radost. Jsem rozhodnutí krmit jím všechny psy v rodině, ale pro takto malé štěně nemá nic moc vhodného v nabídce. Artemis obsahuje spoustu věcí, ale mimo jiné i rajčata, mrkev... pro bílého psa nic moc. Díky za rady.
Mam dve bilocerne fenky, nejsou na granulich a do krmeni jim kazdy den strouham mrkev nebo jim dam i mrkev varenou a po reznuti ani pamatky.Zatimco na jakychkoli granulich jedna fenka plakala " rezave slzy", druha v pohode. Takze bych doporucila krmit masem jen tak vite, co psovi davate
Děkuji za názor. Máme v rodině pudly již dlouho. Začala to babička ještě před mým narozením, pak jsme se přidali s rodiči a já po odstěhování jsem si také pořídila svého, nyní mám již druhého. Takže když to spočítám, tak naší rodinou prošlo nebo prochází 15 pudlů, z čehož bylo 10 bílých. V současnosti mám trpasličí bílou fenu, rodiče stříbrnou toy a babička bílou toy. Moje bílá Annie má v rodokmenu černého dědu a černého otce a složení stravy u ní nemá na srst vliv. Ovšem fenky s čistě bílou linií získávali nádech dožluta. Po vynechání zeleniny s betakarotenem se srst postupně vrátila do původní čistě bílé barvy. To je moje zkušenost a pokud vím již dávno nám jedna z chovatelek zdůrazňovala, aby jsme si dávali pozor na stravu s betakaroten.
Jestliže máte černobílé fenky, tak to bude zřejmě stejné jako s Annie, která má v genech černou a můžu jí dát cokoli.
Krmeníí masem by pro mne bylo dosti problematické - já se psy dělám agility, jsme často na závodech - i celý víkend. I jinak jsme dosti aktivní - s dětmi jezdíme často na víkendy po republice a nedovedu si představit, že bych někde měla vařit a vychytávat optimální výživové složení. Kdyby to byl jeden víkend jednou za půl roku, ale to je spíš jeden víkend za půl roku co jsme doma... Takže pro mne barf ne.
Já krmím malého knírače granulkami Platinum.
Jsou malé a měkké...
Jsou jediné, které je ochoten jíst.
Právě má 9 měsíců, ráno dostává vařené maso a večer pak granulky. Stolice pevná, cca 2-3 denně, nijak enormní, řekla bych normální množství...
http://www.krmivo-platinum.cz/
Tady Vám pošlou vzorek zdarma, tak můžete vyzkoušet
Ohledně Orijen - objednala jsem na zkoušku to nejmenší balení s červeným masem. Dneska jsem mu nabídla a tvářil se, že by to šlo...uvidíme...
Tak to fenečka má osm týdnů,800g a misku lehce navlhčených granulek vyluxuje 3x denně rychlostí blesku. Naopak je žravá dostatečně. Ona s granulkami problém nemá. Jen mě se nelíbí složení Faraonu, kterým krmila chovatelka a chtěla bych pro ní něco lepšího, mnohem lepšího... Zvlášť když je ve vývinu.
Orijen našim psům nevyhovoval. Ne že by ho nejedli, ale mámin pes měl stolici řídkou a jak on, tak můj měli abnormální výdej. Podle stolice bych řekla, že mám bernardýna. Velké hromady 3x denně. Přislo mi, že mají problém se stravitelností, ač má být u této značky vysoká. No každý pes je jiný... Nyní krmím Marpem a Annie má pevné, tmavé a malé bobky 2x - 3x denně. Velmi jí chutnají - nejvíce Marp Natural Farmland a Marp Holistic Red Mix (červené maso - angus, zvěřina..). Ráda bych krmila i štěně, ale recepturu vysloveně pro štěňata nemají, natož pro malé plemeno. Řekla jsem si, že bych ráda našla vhodnou značku pro štěněcí období a pak by jsme zkusili přejít.
Moje bílá pudlice vyloženě hnědla, pokud jsme jí jako štěňátku strouhali do stravy syrovou mrkev. Stejně tak po Acaně. Orijen je podobný. Někde tu byl rozbor granulí ohledně reznutí, byly tam zmíněny Canin caviar, First mate, Wolfsblut, Annamaet, GO natural, NOW.
Já jsem z Acany přešla na FM, nyní jsem pro změnu vzala GO natural.
pipet
napsal(a):
Kvalitní granule jsou většinou "all life stages", nemají řadu pro štěňata, pro juniory, pro psy v zátěži, pro psy na gauči, pro březí feny, pro kojící feny, pro kastráty, pro seniory, pro labradory, pro JRT... atd
Klidně bych krmila tak, jako dospělé psy...
Převedla jsem ji na Marp Holistic losos. Je vhodný i pro štěňata. Chutná jí, je nesrovnatelně kvalitnější než Faraon od chovatelky a je to dosti znát. Už po krátkém čase na srsti a hlavně není nutné po každém bobku hodinu větrat. Po tom Faraonu to byl naskutečný zápach... Pidibobek zamořil celý byt. m.