Kolik můžu mít psů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2015 19:36
jillinka

XXX.XXX.206.224

Mám takovej možná přiblblej dotaz.. Mám sousedku, která vyhledává problémy. Nedávno jsme si domů nastěhovali 4 psy. Jsou hodný, občas na někoho štěknou u plotu. Bydlíme na výstrkově, takže blafou minimálně. Tak mám dotaz, jestli existuje nějakej zákon, že by na mě poštvala někoho, že vlastním "tolik" psů. Jsou to 3 psy a 1 kastrovaná fenka, takže množení nehrozí :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2015 19:49

Jestliže za všechny řádně platíte, je vaše věc kolik psů máte, když je všechny dokážete uživit, postarat se o ně, nechat je očkovat, léčit, pokud by veterinární péči potřebovali... Žádné nařízení, které by určovalo, kolik smíte mít psů, není.

9.6.2015 20:13
conie

XXX.XXX.206.202

Psů můžete mít, kolik zvládnete. Jediné, co by sousedka mohla, udat vás na obecním úřadu, jestli za všechny platíte. U nás lítá po dvoře 7 psů, nyní ještě 11 štěňat a nikomu do toho nic není. Za všechny dospěláky se platí (po 50 Kč/rok), takže na nás nikdo nemůže. Buďte v klidu.

9.6.2015 20:34
jillinka

XXX.XXX.206.224

Poplatek za psy jsem zaplatila v březnu a bydlí tu od půlky května, očkovaní jsou a hlady rozhodně netrpí. Já mám svědomí čisté, jen ona je tak trochu potížistka a všude si stěžuje, že nemůže mít ovce na návsi na pastvě, což je hned přes cestu od našeho plotu. Ale ovce tam byly tři dny a psi nic.. ani si jich nijak nevšímali. Celé dny jsou v klidu tak, jako na fotce :).

9.6.2015 20:35
jillinka

XXX.XXX.206.224

Jinak pro jistotu když odjedu pryč, zavírám je do chlíva, stejně tak na noc. Poslouchají na slovo.

10.6.2015 07:38
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Bába nemá žádné právo krafat do vašeho soukromí a do množství psů, které máte. Slušně poslat do zadní části těla.

11.6.2015 15:07
conty

XXX.XXX.224.249

Hmm, ale i tak bych měla strach, aby jim něco přes plot nehodila...Nebo zkusit kamery, kdyby ji náhodou napadla nějaká blbost.

14.6.2015 16:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jillinka napsal(a):
Poplatek za psy jsem zaplatila v březnu a bydlí tu od půlky května, očkovaní jsou a hlady rozhodně netrpí. Já mám svědomí čisté, jen ona je tak trochu potížistka a všude si stěžuje, že nemůže mít ovce na návsi na pastvě, což je hned přes cestu od našeho plotu. Ale ovce tam byly tři dny a psi nic.. ani si jich nijak nevšímali. Celé dny jsou v klidu tak, jako na fotce :).

Souhlasím se všemi ostatními příspěvky, je jen Vaše věc, kolik máte psů. Jen nějak nechápu to s těmi ovcemi. Proč se bála, když Vy máte psy za plotem? A ona vlastní pozemek na návsi, že tam chtěla nechat pást ovce?

15.6.2015 20:37
jillinka

XXX.XXX.206.224

Ona se domluvila se starostkou, jestli si ty ovce může dát na náves. A starostka v rámci šetřivosti (aby neplatila brigádníkům za sekání- pracovníka na plný úvazek na Vánoce vyhodila) tak ji to dovolila. My tu máme mladé zastupitelstvo a mají své rozumy a rady starších nedbají, takže je tu veselo. Sousedka měla ovce na návsi za el. ohradníkem a naši psi vědí moc dobře, co to dělá. Sousedovy ovce jsem nechala pást na svém pozemku a k nim si taky nedovolí ani přiblížit

15.6.2015 22:06

Lidi se rádi starají o to, o co nemusí. Měla jsem dva psy na sídlišti v bytě. Vodila jsem je na dvojáku vodítku, docela jim to slušelo. Na otázky typu : Jaké vy musíte mít příjmy, když si můžete dovolit tohle živit ?, jsem odpovídala - to byste se divili ! A nebyli to žádní obři, běžné střední plemeno.

16.6.2015 08:34
conty

XXX.XXX.224.249

Hmm, já bych měla, hoňku". Mi jednou maliňačka na procházce přihnala odkudsi ovci.Naštěstí to bylo v zimě, tak na sobě měla spoustu vlny. Asi si říkala, že nemáme doma co jíst...

16.6.2015 09:03

conty napsal(a):
Hmm, já bych měla, hoňku". Mi jednou maliňačka na procházce přihnala odkudsi ovci.Naštěstí to bylo v zimě, tak na sobě měla spoustu vlny. Asi si říkala, že nemáme doma co jíst...

Pecka!

16.6.2015 09:15
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lidi se rádi starají o to, o co nemusí. Měla jsem dva psy na sídlišti v bytě. Vodila jsem je na dvojáku vodítku, docela jim to slušelo. Na otázky typu : Jaké vy musíte mít příjmy, když si můžete dovolit tohle živit ?, jsem odpovídala - to byste se divili ! A nebyli to žádní obři, běžné střední plemeno.

Taky se mi stalo, že jsem šel se smečkou a začala na mě ječet tlustá baba, proč mám tři psy... a prý kolik toho dokáže takový pes vysr... Když jsem jí řekl, že je rozhodně levnější živit tři psy jak jeji pupek, a při pohledu na její obrovskou řiť bych rozhodně polemizoval o množství bobků. Volala na mě policii...

16.6.2015 19:32
jillinka

XXX.XXX.206.224

Zatím stíhám sbírat i ty jejich bobky :D Miluju poplatky na vesnici, kdy se mi psi vyse*ou na dvorku, já si to uklidím a obec shrábne prachy.. Očekávám, kdy do ČR dorazí poplatek na ovce.. Ovce se nadýmaj a plynatí zadečkem :D tak to by se sousedka nedoplatila :D.

17.6.2015 22:20
demi

XXX.XXX.168.4

jillinka napsal(a):
Mám takovej možná přiblblej dotaz.. Mám sousedku, která vyhledává problémy. Nedávno jsme si domů nastěhovali 4 psy. Jsou hodný, občas na někoho štěknou u plotu. Bydlíme na výstrkově, takže blafou minimálně. Tak mám dotaz, jestli existuje nějakej zákon, že by na mě poštvala někoho, že vlastním "tolik" psů. Jsou to 3 psy a 1 kastrovaná fenka, takže množení nehrozí :).

Psů můžete mít třeba 10 nebo 15, když je máte na svém pozemku, kde nikoho neobtěžují a platíte za ně poplatky a stíháte se o ně starat a nijak nestrádají.

19.6.2015 05:58
lmusa

XXX.XXX.41.2

conie napsal(a):
Psů můžete mít, kolik zvládnete. Jediné, co by sousedka mohla, udat vás na obecním úřadu, jestli za všechny platíte. U nás lítá po dvoře 7 psů, nyní ještě 11 štěňat a nikomu do toho nic není. Za všechny dospěláky se platí (po 50 Kč/rok), takže na nás nikdo nemůže. Buďte v klidu.

Tak to je pecka 50, -Kč/rok ! U nás je to 200, - Kč/rok/1pes a ještě přede dvěma lety to bylo 400, -Kč za psa ročně. Jo a aby toho nebylo málo, tak to platí pro jednu osobu v domě a jeden pes, pokud je více psů než osob žijících v domě, tak dvojnásobek, tzn., že když jsme dva a máme tři psy, tak 2x 200, - Kč plus 400, - Kč. Mají to u nás na obecňáku dobře vymyšlené, co ?

19.6.2015 08:01
mishule

XXX.XXX.99.26

lmusa napsal(a):
Tak to je pecka 50, -Kč/rok ! U nás je to 200, - Kč/rok/1pes a ještě přede dvěma lety to bylo 400, -Kč za psa ročně. Jo a aby toho nebylo málo, tak to platí pro jednu osobu v domě a jeden pes, pokud je více psů než osob žijících v domě, tak dvojnásobek, tzn., že když jsme dva a máme tři psy, tak 2x 200, - Kč plus 400, - Kč. Mají to u nás na obecňáku dobře vymyšlené, co ?

Buďte v klidu, ne jen u vás. U nás v rodinném domě je to 200 Kč/pes, další pes je za 200 také a další myslím už jen za sto.

Každopádně v paneláku je to 2000 Kč za psa na rok, to je teprve pálka.

Díky bohu za rodinné domky.

19.6.2015 09:25
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Platí stále to, že pes se platí v trvalém bydlišti?

Mám psa zaplaceného u rodičů, mají rodinný domek kus za Brnem 1. pes - 600 2.pes - 400 a 3. (ten muj) 300

Ale nastesti, tyhle poplatky jsou v peci o psa strasna prkotina.. V USA za nej ted chteji na tri mesice 400dolaru, že s nami bude bydlet v byte. A pisou jak jsou mazlicci vitani :DD.

19.6.2015 12:59
Hodonak

XXX.XXX.126.173

mishule napsal(a):
Buďte v klidu, ne jen u vás. U nás v rodinném domě je to 200 Kč/pes, další pes je za 200 také a další myslím už jen za sto.

Každopádně v paneláku je to 2000 Kč za psa na rok, to je teprve pálka.

Díky bohu za rodinné domky.

U nás se to nerozlišuje... panelák nebo rodinný domek. Jednotná cena - první pes 780, druhý už 1250, třetí 1800...

19.6.2015 13:09
mishule

XXX.XXX.99.26

Hodonak napsal(a):
U nás se to nerozlišuje... panelák nebo rodinný domek. Jednotná cena - první pes 780, druhý už 1250, třetí 1800...

No já koukám, že u nás to už zase mění, snížili panelákovým:

Sazba poplatků ročně :

1) za prvního psa 1000 Kč

2) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele 1500 Kč

3) za psa, jehož držitelem je poživatel invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jeho jediným zdrojem příjmu, anebo poživatel sirotčího důchodu 200 Kč

4) za druhého a každého dalšího psa téhož držitele, poživatele invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jeho jediným zdrojem příjmu, anebo poživatele sirotčího důchodu 300 Kč

Úleva se poskytuje držiteli psa s trvalým pobytem v rodinném domě, kdy se poplatek za prvního psa snižuje o 800 Kč a za druhého a každého dalšího psa o 1200 Kč.

20.6.2015 21:16
jillinka

XXX.XXX.206.224

lmusa napsal(a):

To jsou hajzlíci.. nám nastoupilo mladé zastupitelstvo a poplatek za čističku z původních 500, - zvýšili na 650.- na osobu.. taky čekám zdražení za psy. Ale to už by v naší malé obci skončilo defenestrací

12.12.2016 06:04
pistalka1974

XXX.XXX.225.193

Ahoj holky, pardon, že Vám do diskuze vstoupím, ale na otázku "kolik můžu vlastnit psů" je odpověď, že to je fuk, úplně špatně! Koukněte na vyhlášky a hlavně se musíte ptát na Obecní vyhlášku...každá obec/město musí mít Vyhlášku na maximální počet chovaných psů na jednu domácnost (u nás to jsou max.4 psi). Kdyby tohle nebylo regulované, tak by tu bylo množíren ještě víc(už takhle to je strašný - chudinky psi). Tak bacha na to, radši si to zjistěte na obci, kde se psama žijete! Já vlastním jednoho psa - fenu kolie dlouhosrsté zlaté. Je vychovaná, štěká jen na cizí lidi. Zato se sousedy máme parádní spor. Chlap tam má psů cca 20, a ten kravál bych fakt nikomu nepřála! Už je proti němu vedeno správní řízení, na základě stížností lidí kolem - psi vejou fakt furt, a to hlavně v noci. Policie je tu každou chvíli..Psi mu i zdrhaj, a můžou být nebezpečný. Chlap ale tvrdí, že "má vše v pořádku a že psů může mít, kolik chce"..ale to je právě ten omyl! Starostka ho utřela, že psů může mít tolik, kolik je de místní vyhlášky obvyklé..A tady to jsou 4 psi..No ale stejně: mohu Vás ubezpečit, že tahanice s tím jsou na dlouhou trať, že chlap tu napadá všechny, kdo si stěžují, kuje proti nim pikle, a psy mu zatím nebyli zabaveni...Ale taky chci ujistit, že psi sice dostanou nažrat, jinak to jsou ale chudáci, a na druhou stranu jsou to nebezpečný psi, který se prý v minulosti používali i k lovu lidí...A perlička nakonec: v rámci mimořádného jednání se ho starostka zeptala, jak to, že tu má tolik psů a platí pouze za jednoho?! On řekl, že za další platí jinde. Na otázku, a kde? nebyl schopen odpovědi. Takže ty psy má zřejmě načerno....Takže pozor na to, ohlídejte si radši Vyhlášku, ať se vyhnete potížím, jaký má teď náš soused.

12.12.2016 06:34
vava69

XXX.XXX.136.28

Hm, vyhláška rozhodně není nad zákon. Jak mi může někdo nařídit, že nesmím mít víc než čtyři psy? Nesmysl. Jako chovatel budu mít doma veterány, fenu v plodném věku, odchov. To mám veterány utopit? Nechovat? Čekat až umřou a pak shánět novou krev? Kravina.

12.12.2016 06:57

"...každá obec/město musí mít Vyhlášku na maximální počet chovaných psů na jednu domácnost "
bych skoro řekla, že nemusí...dle jaké legislativy musí?

12.12.2016 06:57
koňadra

XXX.XXX.128.31

pistalka1974 napsal(a):
Ahoj holky, pardon, že Vám do diskuze vstoupím, ale na otázku "kolik můžu vlastnit psů" je odpověď, že to je fuk, úplně špatně! Koukněte na vyhlášky a hlavně se musíte ptát na Obecní vyhlášku...každá obec/město musí mít Vyhlášku na maximální počet chovaných psů na jednu domácnost (u nás to jsou max.4 psi). Kdyby tohle nebylo regulované, tak by tu bylo množíren ještě víc(už takhle to je strašný - chudinky psi). Tak bacha na to, radši si to zjistěte na obci, kde se psama žijete! Já vlastním jednoho psa - fenu kolie dlouhosrsté zlaté. Je vychovaná, štěká jen na cizí lidi. Zato se sousedy máme parádní spor. Chlap tam má psů cca 20, a ten kravál bych fakt nikomu nepřála! Už je proti němu vedeno správní řízení, na základě stížností lidí kolem - psi vejou fakt furt, a to hlavně v noci. Policie je tu každou chvíli..Psi mu i zdrhaj, a můžou být nebezpečný. Chlap ale tvrdí, že "má vše v pořádku a že psů může mít, kolik chce"..ale to je právě ten omyl! Starostka ho utřela, že psů může mít tolik, kolik je de místní vyhlášky obvyklé..A tady to jsou 4 psi..No ale stejně: mohu Vás ubezpečit, že tahanice s tím jsou na dlouhou trať, že chlap tu napadá všechny, kdo si stěžují, kuje proti nim pikle, a psy mu zatím nebyli zabaveni...Ale taky chci ujistit, že psi sice dostanou nažrat, jinak to jsou ale chudáci, a na druhou stranu jsou to nebezpečný psi, který se prý v minulosti používali i k lovu lidí...A perlička nakonec: v rámci mimořádného jednání se ho starostka zeptala, jak to, že tu má tolik psů a platí pouze za jednoho?! On řekl, že za další platí jinde. Na otázku, a kde? nebyl schopen odpovědi. Takže ty psy má zřejmě načerno....Takže pozor na to, ohlídejte si radši Vyhlášku, ať se vyhnete potížím, jaký má teď náš soused.

To je pěkná hloupost! Pokud existuje taková obecní vyhláška, tak je jednoduše neplatná. Není žádný zákon, který by nařizoval, kolik psů smí člověk vlastnit! Existují ale nařízení, která vylučují mít psa např. v centru lázeňského města, existují stanovy bytových družstev, která omezují vlastnictví psa (ovšem to každý podepíše, nebo může hledat bydlení jinde).

Nedávno jsem takovou obecní vyhlášku tvořila a věřte, že o počtu psů na jednu domácnost (člověka) nikde v zákoně (ze kterého musí vyhláška vycházet) není ani zmínka! Můžete mít psů třeba 50. Když bydlíte na samotě v lese, tak ani jejich štěkot nemůže nikomu vadit. A jestli je zvládáte nebo ne, tak to posuzuje veterinární správa, ale sama od sebe na kontrolu nepůjde, jen na udání.

12.12.2016 07:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

vava69 napsal(a):
Hm, vyhláška rozhodně není nad zákon. Jak mi může někdo nařídit, že nesmím mít víc než čtyři psy? Nesmysl. Jako chovatel budu mít doma veterány, fenu v plodném věku, odchov. To mám veterány utopit? Nechovat? Čekat až umřou a pak shánět novou krev? Kravina.

Kde není žalobce není soudce.
Je to asi tak, že pokud nemáte debilní sousedy, klidně můžete mít psů hafo

12.12.2016 08:12

Psů můžete mít, kolik chcete, tedy kolik uživíte a o kolik se zvládnete postarat. Nikde v zákonech není řešen počet psů držených - vlastně kde? V jednom domě? V jednom bytě?

Obce se snaží o regulaci počtu držených psů tím, že na druhého a další psy jednoho majitele je vyšší sazba poplatku ze psa než na prvního...

12.12.2016 08:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.241

A když je neuživíte a neobstaráte a neplatíte za ně,
tak taky.
Co se Vám může stát ?
Občas přijdou policajti, občas VS no a co ?
Na postih, na odebrání času dost a dost...
Netolerantní, jedovatí sousedi si stěžují?
To neřešte !

12.12.2016 09:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
A když je neuživíte a neobstaráte a neplatíte za ně,
tak taky.
Co se Vám může stát ?
Občas přijdou policajti, občas VS no a co ?
Na postih, na odebrání času dost a dost...
Netolerantní, jedovatí sousedi si stěžují?
To neřešte !

Máme buď špatné zákony nebo neschopné úředníky, které bohužel platíme z našich daní!
Hodně krát jsem dumala nad tím, zda jsme tu my pro ně nebo oni pro nás?!
Asi se při nejbližší příležitosti takového neschopy zeptám

Moucha

12.12.2016 09:29
Moucha

XXX.XXX.168.56

Mam 7 psu a jedna sousedka si stezovala na to že ma na psy alergii a jak je jich moc tak ta alegrie se šíří k ni na pozemek, okolni lide maji taky psy, ale to ji nevadi, protože maji tak 1 nebo 2. Z tech mych k jde ta alrgie a ona nemuze kost zeleninu za svy zahradky, kvuli nasim psum. Jeden z dovodu taky, byl.. proste jich nemuze mit tak moc.. Když se ji ptali, psi stekaji? No to ne..(štekaji tam jini)Tohle vazne prednasela na přestpukove komisi, chudák pani, ale komise se dokazala udrzet nesmat, Jo a taky psala, proc uz psy nemamje jako driv vzadu ne vybehu, ale jsou stale volne po cele zahrade, že je nucena je pozorovat z okna obyvaku.
Mluvila jsem s veterinarem, byl u nas ockovat zrovna kdyz jsem mela po zahrade hovinka za dva dny, nezameteno u bud a spinave misky se valely u boudiček, ani si toho nevšiml, já jsem ho na ty nedostatky upozornila, ale že si dám pozor, aby se to neopakovalo. Mavl rukou že i kdyby ted přisla KVS, tal je to v porádku.
Jinak bych asi rekla.. dat si bacha na to co projde cloveku s jednim psem, nam s vic uz neprojde, takze v obci sbirat i kdyz to nikdo nevidi, za obci uz teda nesbiram, psy v obci na voditku, i kdyz s tebou jde nekdo se psem navolno, ty proste v obci nee. Ani v noci, A co ostatni sousedi? Ja jsem se jich rovnou zeptala, jak vnimaji moje psy. jeden mi rekl, vasi psi mi jsou jedno, to ten nas futr šteka. Taky prisla policie, podivat se jak to vypada s tema psama, pustila jsem je dal, ochotne ukazala, tady maji boudy, tady mrazak s masem, tady skladuju misky, ještě neco potrebujete videt?To bylo asi pred 3 lety a od te doby je klid, baba teda furt nekam pise, jako do Novy nebo ombudsmanovi, nebo na soud, ale nepodava zalobu ale pise mi ty psy zakazou. Kdyby se ti cokoli nezdalo, jednou babka napsala že kdyz jim mesto nepomuze, zvoli jine zpusoby reseni. S tim dopisem jsem mazala na policii a baba musela vysvetlovat co tim myslela, ja tam vypovidala jak se bojim o svoje maly deti a tezce nemocneho manzela(oprvdu tenkrat byl) a na ty policajti slyseli. Ona jim vysvetlila že myslela tu Novu atd.

12.12.2016 09:45
vava69

XXX.XXX.136.28

Fakt je, že více psů pohromadě lidi z nějakého důvodu provokuje. Momentálně hlídám psa od syna - peruánského naháče. Sama mám dva corgi a včera jsem potkala jednu paní od nás ze vsi s jezevčíkem a povídá - ježííííšmarjááá kolik už jich máte.

12.12.2016 09:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedy moucho, něco po vás číst, je utrpení
Ale pokud máte pesany v pořádku, budiž vám odpuštěno

Moucha

12.12.2016 10:00
Moucha

XXX.XXX.168.56

Jo, taz vam bude pres 45 a oč i se budou zhorsovat rychleji nez vyroba nových bryli.. si na me vzpomenete. Mam malej notas, pisu to vlastne po pameti. Me uz rikala i kamaradka, že prej jestli najednou nemam nejakou dysgrafii či co.A to byste neveřili, já si to po sobe i čtu, nez to zverejnim a celkem hodne chyb i odstanim. Nechtejte videt ten text neopravenej, ale to bych vam nemohla udelat

12.12.2016 11:39
Sam 90210

XXX.XXX.134.221

vava69 napsal(a):
Fakt je, že více psů pohromadě lidi z nějakého důvodu provokuje. Momentálně hlídám psa od syna - peruánského naháče. Sama mám dva corgi a včera jsem potkala jednu paní od nás ze vsi s jezevčíkem a povídá - ježííííšmarjááá kolik už jich máte.

Souhlas, kamarádka má 5 psů a ve vesnici je málem za šílenou, přitom psi jsou poslušní, nic nikomu nedělají, nedávno si pořídila nové štěně po tom co jí jeden starý pes zemřel a setkáva se s podobnými reakcemi - "To máte zase dalšího psa?!" Asi nezvyk no

12.12.2016 12:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Moucha napsal(a):
Jo, taz vam bude pres 45 a oč i se budou zhorsovat rychleji nez vyroba nových bryli.. si na me vzpomenete. Mam malej notas, pisu to vlastne po pameti. Me uz rikala i kamaradka, že prej jestli najednou nemam nejakou dysgrafii či co.A to byste neveřili, já si to po sobe i čtu, nez to zverejnim a celkem hodne chyb i odstanim. Nechtejte videt ten text neopravenej, ale to bych vam nemohla udelat

Je mi hóódně přes 45, v pětačtyřiceti jsem byla ještě čupr holka a mužští se za mnou otáčeli, teď už jsem neviditelná Ale má to i své výhody, ušetřím za parádu

12.12.2016 12:57
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

sisi58 napsal(a):
Je mi hóódně přes 45, v pětačtyřiceti jsem byla ještě čupr holka a mužští se za mnou otáčeli, teď už jsem neviditelná Ale má to i své výhody, ušetřím za parádu

A to já už v 38 měla potíže s dalekozrakostí smajlík.
A to mi ještě jediné multifokálky (protože jsem od dětství krátkozraká) nedávno svým chrupem upravil pes. smajlík
Za parádu radši moc nešetřím, páč nechci, aby se mě lidi lekali. smajlík smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík