Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2015 00:45
1021960

XXX.XXX.190.76

Poraďte mi, prosím, čím krmit nebo mazat psa, kterému se stále dělají lysiny na hlavě, uších a slabinách? Vyzkoušeli jsme toho dost, ani veterináři si neví rady. Jde o psa loveckého. Děkuji. Jana.

13.6.2015 01:08
loolucy

XXX.XXX.60.30

A udělali potřebná vyšetření? Resp. která pejskovi provedli? :)

U nás to byla alergie - takže krmit hypoalergenními granulemi.
Jak je pejsek starý? Je už starší nebo mlaďoch?

13.6.2015 01:14
sorana

XXX.XXX.31.218

Mne se kdysi dělala lysina u dobrmana na čumáku a dost blbě se to hojilo, protože to bylo v místech, kde občas nosila nasazený košík (náhubek) a dostali jsme na to kromě nějakého mazání ještě asi na 14 dní antibiotika, tuším tenkrát tablety Synulox. Ale dělali nám z toho čumáku cytologii - seškrab, takže léčba byla podle výsledků potom cílená, fena potom dostala přesně to co měla dostat, žádná léčba pokus omyl. Dělali vám z toho na veterině seškrab a posílali to na rozbor - co na to mají přesně použít za léky?

14.6.2015 10:24
1021960

XXX.XXX.190.76

Díky za odpovědi, jde o alského braku, budou mu 2 roky, nyní dostal antibiotika a brali mu krev na zjištění funkce štítné žlázy. Ale zdá se mi, že jde stále o pokusy. Stálo to už dost. Měli jsme doma psy od jakživa, babička je krmila chlebem se sádlem, občas dostali mléko, ale nic podobného nikdy neměli. Dnes jsou hitem granule, ale dobré zkušenosti s nimi nemáme. Jana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2015 13:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

1021960 napsal(a):
Díky za odpovědi, jde o alského braku, budou mu 2 roky, nyní dostal antibiotika a brali mu krev na zjištění funkce štítné žlázy. Ale zdá se mi, že jde stále o pokusy. Stálo to už dost. Měli jsme doma psy od jakživa, babička je krmila chlebem se sádlem, občas dostali mléko, ale nic podobného nikdy neměli. Dnes jsou hitem granule, ale dobré zkušenosti s nimi nemáme. Jana.

Tak krmte přirozeně-masem.

Neregistrovaný uživatel

14.6.2015 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

1021960 napsal(a):
Poraďte mi, prosím, čím krmit nebo mazat psa, kterému se stále dělají lysiny na hlavě, uších a slabinách? Vyzkoušeli jsme toho dost, ani veterináři si neví rady. Jde o psa loveckého. Děkuji. Jana.

Zkusila bych taky přejít na krmení masem. Nám to pomohlo na neustálé průjmy. Ješte se zeptám: jde o psa-samce nebo fenku?

17.6.2015 21:40
1021960

XXX.XXX.190.76

Jde o psa, výsledky štítné žlázy jsou negativní, krmíme domácí stravou, granule jsme vysadili. Teď je na antibiotikách. Máme podezření, že to bude genetická vada.

Přidejte reakci

Přidat smajlík