Nález mrtvého/zraněného zvířete - koho kontaktovat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2015 15:10
mishule

XXX.XXX.99.26

Dobrý den,

zajímá mě, díky bohu pro zatím, pouze teoreticky, koho mám kontaktovat v případě, že najdu sraženého psa (kočku apod. samozřejmě), ať už je mrtvý či zraněný. Podle mě by to měl být veterinář, ale u nás jsou všechno pouze soukromé praxe a i v případě, že jsem našla sraženou (živou) kočku od toho místní veterináři dali ruce pryč, teprve, když jsem se domluvila s Městskou policií, aby kočku dovezli veterináři domů, tak se o ni postaral.

Všude na facebooku teď vidím ve skupinách se ztracenými pejsky, jak nacházejí sražená tělíčka u silnic, proto se ptám. Hledala jsem na googlu, ale tam se to docela rozcházelo, proto se ptám tady.

16.6.2015 22:44
Danczéz

XXX.XXX.210.109

Já bych asi zavolala do útulku. Jednou jsem volala do Troji kvůli uvázanému pejskovi v křoví a byli hrozně milí a poradí. Navíc spolupracují s městskou policií a sami si to asi mezi sebou přeberou, koho poslat/zavolat. Ale jak postupovat správně, to jistě nevím.

16.6.2015 22:47
pepe15

XXX.XXX.128.35

Dobrý den, snad Vám pomůže toto: https://www.mevs.cz/2009/03/odstraneni-uhynulych-zvirat/

Odstranění toulavých zvířat
Povinnost likvidovat kadáver má obec. Nálezce kontaktuje:
• obecní úřad, nebo
• Správu služeb městské policie hl.m. Prahy a jejich asanační služby (www.upozpraha.cz), nebo
• městskou policii na t.č.156.

16.6.2015 23:10
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Volám v takovém případě měšťáky. A asi to i dál řeší, protože kamrádce volali, když asi po měsíci od ztracení psa našli jeho mrtvolu a podle čipu jej identifikovali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík