Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 19:18
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Dobrý deň,
neviem sa rozhodnúť pre plemeno psa do domu (do záhrady). Mohli by ste mi prosím poradiť? Nikdy sme žiadneho nemali-nemám skúsenosti.- Mal by mať menej ako 50 cm a vhodný k malým deťom. Páčia sa mi plemená s dlhou srsťou ako samoyed, ale je príliš veľký. Nemal by to byť tip podobný čivave (pomeranian, pappilon, atď..). Rada by som bola keby sa dal ľahko vycvičiť. Bude dobré, ak mi napíšete vaše osobné skúsenosti.

Vopred ďakujem za odpoveď.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2015 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Samojeda určitě ne, k dětem je tedy vhodný velmi(byl pro to šlechtěný), ale není zrovna jednoduchý na výchovu, jako většina přírodních plemen. Pokud se mu dostatečně nevěnujete, zabaví se sám, je to lovič a zdrhač. Pokud se vám líbí tento typ psů, nemusí to být pomerien, ale třeba střední špic. Ten vypadá normálně (jako pes) bez vyvalených očí a poskakování

22.6.2015 12:23
mishule

XXX.XXX.193.30

Co třeba Anglický "zlaťák" kokršpaněl? Z mojí osobní zkušenosti je to k dětem bezvadné plemeno, u sousedů je chovají co pamatuji a všichni (hlavně fenky), jejich děti a vnoučata doslova vychovali. Celkově kokři jsou nekonfliktní, sice je to lovecké plemeno, takže bude potřeba alespoň základní výcviky, ale ten je třeba u každého psa.

Momentálně sousedi mají kokřici,14 roků, odchovala jim staršího syna, s tím vyrostla od štěněte a teď zvládá ještě krok se šestiletou holčičkou. Nikdy se nestalo, že by na dítě vyjela nebo ho jakokoli ohrozila. Na druhou stranu je to i výborný hlídač, děti brání vlastním tělem, menšího psa také.

A na to, že sousedi nikdy nechodili na cvičák, tak je Barča parádně poslušná a ovladatelná. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2015 12:26

No asi to sousedi s kokry dobře umí, i když se to na první pohled nezdá. Kokr je zrovna jeden ze psů který má sklon k paličatosti a kousavosti a někomu bez zkušeností bych ho fakt nedoporučovala, pokud se zadavateli líbí samojed tak co třeba bílý střední špic?

22.6.2015 12:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

HERMINKA2468 napsal(a):
Dobrý deň,
neviem sa rozhodnúť pre plemeno psa do domu (do záhrady). Mohli by ste mi prosím poradiť? Nikdy sme žiadneho nemali-nemám skúsenosti.- Mal by mať menej ako 50 cm a vhodný k malým deťom. Páčia sa mi plemená s dlhou srsťou ako samoyed, ale je príliš veľký. Nemal by to byť tip podobný čivave (pomeranian, pappilon, atď..). Rada by som bola keby sa dal ľahko vycvičiť. Bude dobré, ak mi napíšete vaše osobné skúsenosti.

A co můžete psovi nabídnout vy? Jaké bude prostředí v kterém bude vyrůstat? Kolik času, aktivit mu věnujete? Vzhledem k tomu, že nemáte zkušenosti, jak píšete, neměla byste vybírat podle vzhledu, ale o plemeni si něco nastudovat, jakou mají povahu, vazbu na člověka, potřebu pohybu, aktivity, jak snadno/těžce cvičitelný je atd...Pořízení psa je závazek a to závazek na dost dlouhou dobu navíc je to i nemalý finanční závazek. Nejde jen o pořízení psa, musíte počítat s veterinou, žrádlem. Má vám ho kdo pohlídat, když pojedete na dovolenou? Budete ho na dovolenou brát s sebou? Je spousta věcí, na které byste si před pořízením měli umět odpověďet.

22.6.2015 12:48

HERMINKA2468 napsal(a):
Dobrý deň,

Střední špic, šeltie.

22.6.2015 13:35
Anet9B

XXX.XXX.165.58

Napadl mne chodský pes. Ten má ale kolem těch 50 cm, jinak je to skvělý pes k dětem a je i lehce cvičitelný. Má i dlouhou srst, která se Vám líbí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík