Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2015 09:57
PumaCZ

XXX.XXX.213.130

Zdravím,
Teď jsem u psa objevila tento ošklivý bolák viz foto, tak přemýšlím, co s tím.
Nemůže to mít dlouho, protože psa mám v podstatě celý den na očích, ale vůbec mě nenapadá, jak k tomu přišel.
Nechce se mi s tím hned jezdit za veterinářkou, proto to nejprve zkusím ošetřit dona a uvidím za den dva, zda se to nezlepší. Má to nateklé a sedřenou vrchní část kůže (jakoby zmokvané).
Napadlo mě aplikovat bud' Hemagel, se kterým mam výborné zkušenosti, nebo Framykoinovou mast (antibiotikum).
Jaký je Váš nazor?

22.6.2015 10:13
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nechci strašit... něco podobného měla moje čubina, mazal jsem, vytláčel kapky hnisu. Nakonec veterina a byla to zabodlá osina trávy /ječmen myší/, Hodně hluboko, putovala, mačkáním se posouvala výš. Operace, hleděl jsem, jak veliký kus se vytáhl. Prý celkem běžná věc. Asi bych opravdu za vetem zašel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2015 10:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

PumaCZ napsal(a):
Zdravím,
Teď jsem u psa objevila tento ošklivý bolák viz foto, tak přemýšlím, co s tím.
Nemůže to mít dlouho, protože psa mám v podstatě celý den na očích, ale vůbec mě nenapadá, jak k tomu přišel.
Nechce se mi s tím hned jezdit za veterinářkou, proto to nejprve zkusím ošetřit dona a uvidím za den dva, zda se to nezlepší. Má to nateklé a sedřenou vrchní část kůže (jakoby zmokvané).
Napadlo mě aplikovat bud' Hemagel, se kterým mam výborné zkušenosti, nebo Framykoinovou mast (antibiotikum).
Jaký je Váš nazor?

Pravděpodobně se jedná o osinu zapíchnutou pod kůží. Hemagelem ani antibiotiky to opravdu nevyléčíte. Obraťte se na veterináře.

22.6.2015 10:43
ebinka

XXX.XXX.2.234

Měli jsme něco podobného. V tlapě byla zapíchnutá osina. Mastička na to nezabere. Vet po rozříznutí vytáhl dost velkou osinu.

23.6.2015 11:25
PumaCZ

XXX.XXX.213.130

Tak jsme přeci jen včera zajeli na veterinu, kde veterinářka potvrdila zapíchnutou osinu, ale přijeli jsme příliš brzy (na řezání to ještě není).
Mažeme Višňákem, přes tlapu nosí ponožku a čekáme, zda to praskne samo či se to dostatečně zvětší, aby to bylo na řezání.
Každopádně děkuji za Vaše rady :).

23.6.2015 11:44
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

PumaCZ napsal(a):
Tak jsme přeci jen včera zajeli na veterinu, kde veterinářka potvrdila zapíchnutou osinu, ale přijeli jsme příliš brzy (na řezání to ještě není).
Mažeme Višňákem, přes tlapu nosí ponožku a čekáme, zda to praskne samo či se to dostatečně zvětší, aby to bylo na řezání.

Hm, nám veterinář na osinu naordinoval Ychtoxyl- černou mast a po "uzrání" následovala operace. Dokonce i reoperace protože se potvora v tkáni rozpadla na dvě části, ale podařilo se.

23.6.2015 12:01
Hodonak

XXX.XXX.126.173

PumaCZ napsal(a):

Nám se ta osina posunovala vazivem mezi svalem a kostí... byla 8 centimetrů od místa vpichu! Bylo to na přední noze, došlo k rozřezání mezi prsty, a pak pod loktem... protahování, zaháčkování. Osina se vytáhla pod tím loktem a díru jsme týden proplachovali hypermanganem. A tahala se něčím, co vypadalo jak pletací jehlice. Ale bylo to před dvaceti lety..
Tím vás teda nechci strašit... ať to dobře dopadne. Pro pesana i pro peněženku.

23.6.2015 14:01
Ebi

XXX.XXX.104.1

Tak zrovna máme tentýž problém, celý den si pes olizoval tlapku, ale byl tam vidět jen takový malý puchýřek nikde žádný otvor, pes si do druhého dne vykousal všechnu srst dole na pacce. Jeli jsme na veterinu, doktor nemohl najít příčinu, nikde žádná píštěl, otvor, nicméně dal mu na to velké množství antibiotikové masti a zavázal.
Druhý den na převazu obrovská boule, která praskla, z ní vylezla osina, spousta hnisu - doktor vše vyčistil a teď má pejsek na ráně opět antibiotika mast a packu zavázanou.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík