Uživatel s deaktivovaným účtem

Moc vás všechny zdravím!
Najdou se tu majitelé krysek kteří by chtěli o svých miláčcích popovídat? :)
Zajímá mě jak často a čím krmit 3měsíční štěně?
Kolik by mělo v tomto věku vážit? Jaká je zhruba norma přibírání měsíc po měsíci aby mělo v dospělosti kolem těch 2-2,5kg? Dáváte v chladu obleček? Prodávají vůbec takovou mini velikost?! Vím že ano ale u nás ve zverimexech jsem zatím nesehnala.
Jací vaši Krysaříci jsou? Mazlové, ušťekanci, srabíci, sportovci, uklepanci či něco jiného?
Budu ráda když se podělíte o povahu, fotky, váhu, výšku vašeho čtyřnohého lumpa :)
Pokud vás napadnou další věci o kterých můžeme popovídat, budu ráda! :).

Je tady vůbec nějaký majitel PK?
Krysaříka máme v rodině, vlastní ho moje sestra. Je to neohrožené, akční torpédo se sportovním duchem - žádná křehotinka. V kabátu chodí jen v mrazech. Váží cca 2,8 kg, aniž by přesahoval maximální kohoutkovou výšku nebo působil oplácaně (měla jsem celá léta chrty, tudíž tuk navíc opravdu poznám ).
Je však velice nevychovaný (v rodině funguje jako náhrada za již odrostlé a samostatné děti). Neposlouchá, dělá si co chce, venku se chová agresivně ke psům i lidem a tudíž musí být pořád jen na vodítku (na němž s sebou smýká a táhne jak malamut).
Je to však chytrý, chápavý pejsek a nepochybuji, že při pevném vedení by z něj byl úžasný parťák. Miniaturní plemena bohužel svádí své majitele k přílišné benevolenci a polidšťování. Pokud Vám tedy mohu něco poradit, neudělejte stejnou chybu. Krysařík je sice minipes, ale pořád pes a není důvod chovat se k němu jinak než např. k labradorovi.

rapotacka11
napsal(a):
Ach, tak lehoulince toho cvrčka rozmazlíte.... ....
Má ji na povel dospělá fenka pinče ani u jedné není žádná výjimka. Držím nad nimi pevnou ruku a malá se od starší hodně učí takže je ve svých 3měsících už docela dost poslušná :).

balisek
napsal(a):
Krysaříka máme v rodině, vlastní ho moje sestra. Je to neohrožené, akční torpédo se sportovním duchem - žádná křehotinka. V kabátu chodí jen v mrazech. Váží cca 2,8 kg, aniž by přesahoval maximální kohoutkovou výšku nebo působil oplácaně (měla jsem celá léta chrty, tudíž tuk navíc opravdu poznám ).
Je však velice nevychovaný (v rodině funguje jako náhrada za již odrostlé a samostatné děti). Neposlouchá, dělá si co chce, venku se chová agresivně ke psům i lidem a tudíž musí být pořád jen na vodítku (na němž s sebou smýká a táhne jak malamut).
Je to však chytrý, chápavý pejsek a nepochybuji, že při pevném vedení by z něj byl úžasný parťák. Miniaturní plemena bohužel svádí své majitele k přílišné benevolenci a polidšťování. Pokud Vám tedy mohu něco poradit, neudělejte stejnou chybu. Krysařík je sice minipes, ale pořád pes a není důvod chovat se k němu jinak než např. k labradorovi.
Děkuji za příspěvek :) To je fajn takový krysky mám ráda, kteří mají sportovního ducha a není to žádný módní doplněk či křehotinka
Oblečky nemusím, ale chci alespoň jeden kabátek sehnat aby malá neprochladla, trávíme hodně času na chatě a bohužel i teď na začátku léta jsou večery hodně chladné či deštivé tak aby nemusela být pořád někde shovaná a mohla běhat normálně po venku.
Jee tak to je naprd když moc neposlouchá já mám ještě dospělou fenku pinče a ta je opravdu poslušná, takže to od ní Kryska všechno okoukala a je ve svých 3měsících už docela dost naučená, ani žádná "nehoda" se doma nestává..
Stali se z nich úžasné kamarádky a věčně řádí, nebojím se toho že by byla kryska agresivní ke zvířatům nebo dětem, je s nimi v kontaktu denně. Dokonce se kamarádí i s kluky potkany a přitom by to měl být lovec krys..
Je sice ještě malá ale doufám že to v dospělosti žádná potvora nebude :) když je od mala takto vychovávána.
Nevíte jak často štěně krmit? Fenku pinče jsme neměli úplně od štěněte, zachránili jsme jí od týrání. Tak se štěnětem nemám moc praxi. Chovatelé od kterých jsme Pk kupovali říkali že krmit dvakrát denně, ale mě to přijde strašně málo na to aby štěně zdravě rostlo, ale zas nechci nějak překrmovat, přecijen je to drobek tak abych jí nepřitížila. Děkuji
Jasně, rada krmit 3měsíční štěně 2x denně je k nezaplacení. Pravděpodobně, aby štěně nepřerostlo! Občas se s touto pověrou setkávám. Běžné je krmit v tomto věku 4x denně, u trpasličího plemene to považuji za nezbytnost - vezme si jen malinko, ale častěji. postupně si štěně většinou samo vynechává jedno krmení, tak se přejde na 3x denně a já osobně hlasuji pro krmení dospěláků 2x denně.

conie
napsal(a):
Jasně, rada krmit 3měsíční štěně 2x denně je k nezaplacení. Pravděpodobně, aby štěně nepřerostlo! Občas se s touto pověrou setkávám. Běžné je krmit v tomto věku 4x denně, u trpasličího plemene to považuji za nezbytnost - vezme si jen malinko, ale častěji. postupně si štěně většinou samo vynechává jedno krmení, tak se přejde na 3x denně a já osobně hlasuji pro krmení dospěláků 2x denně.
No právě, já si taky myslím že 2krat denně pro štěně je fakt málo a kvůli tomu aby nepřerostlo za to mi nestojí aby hladověla...stejně to jak bude velká záleží na genech..a to mi ještě radili jak jednou týdně nedat žrádlo vůbec
Takže ikdyby 4 krát denně tak ji nemůžu ublížit, že by se překrmovala? Ono asi taky záleží kolik jí toho budu dávat, menší dávky víckrát denně že.?
Děkuji za reakci.
napsal(a):
No právě, já si taky myslím že 2krat denně pro štěně je fakt málo a kvůli tomu aby nepřerostlo za to mi nestojí aby hladověla...stejně to jak bude velká záleží na genech..a to mi ještě radili jak jednou týdně nedat žrádlo vůbec
Takže ikdyby 4 krát denně tak ji nemůžu ublížit, že by se překrmovala? Ono asi taky záleží kolik jí toho budu dávat, menší dávky víckrát denně že.?
Děkuji za reakci.
A čím krmíte? Já štěně do půl roku prostě neomezuji, krmím 4x denně - dostane misku, nechám ji k dispozici tak 10 minut a pak odeberu. Po půl roce pak taky podle "žravosti", většinou ale není potřeba omezovat nijak výrazně.

conie
napsal(a):
A čím krmíte? Já štěně do půl roku prostě neomezuji, krmím 4x denně - dostane misku, nechám ji k dispozici tak 10 minut a pak odeberu. Po půl roce pak taky podle "žravosti", většinou ale není potřeba omezovat nijak výrazně.
Začala na Brit Care ale nelíbí se mi že to málo co sní tak jde desetkrát z ní..
Takže uvažuji nad jinými granulkami, jen nevím pro které se rozhodnout..
Koukala jsem na Taste of the Wild ale nevím zda je to dobrá volba, každopádně asi lepší než Brit že? Nebo poradíte nějakou jinou značku?
Zas na druhou stranu nevím jestli 4 krát.. Ona ty granule skoro ani nekouše a jakmile je má víckrát tak je vyzvrací.. Nejspíš ji tyhle granule prostě nesedí...
Naše dospělá fenka jí 2krat denně, víckrát odmítá a prospívá na nich hodně dobře záleží prostě taky na jedinci no..
Mám také malé plemeno (váha v dospělosti kolem 3 kg), ale krmit 3měsíční štěně jen 2x denně aby nepřerostlo je totální nesmysl. Výška a síla kostry v dospělosti je dána víceméně geneticky i když budete krmit málo, pejsek stejně doroste na svou výšku, opticky ale bude slabý, subtilní s tenkými kostmi náchylnými ke zlomeninám. Takto staré štěně je nejvhodnější krmit 4x denně, přičemž jedna porce je do objemu asi 1-2 vrchovaté lžíce (záleží na tom, či je štěně krmeno přirozeně nebo granulemi).
Uvažujte - vaše štěně asi není žádný pecivál, spoustu energie potřebuje nejen k poznávání světa, ale především ke správnému vývinu, nyní je v období největšího růstu, chystá se na výměnu zubů apod. Na toto všechno musí být krmeno kvalitně a hlavně v dostatečném množství. Já mám velmi dobrou zkušenost s granulemi zn. Artemis, varianta, která pro vás připadá v úvahu (Small Puppy) má výhodu, že granulky jsou velmi malé a mini štěníkům se snadno konzumují. Nezaznamenala jsem při krmení touto zn. žádný zažívací či růstový problém. Jako odměny používám granule Platinum Puppy - jsou měkké a pejskům velmi chutnají - učební procesy díky nim probíhají rychle a dobře . Krmnou dávku ale doplňuji o maso, zeleninu, ovoce apod. tak, aby šlo v dospělosti poměr granule : domácí strava otočit a psi byli převážně na vařené domácí stravě (syrové nejedí). Granule pak máme jen jako doplňkovou stravu při cestování nebo nějaké nemožnosti uvařit.
S váhou nevím - jen pro porovnání - můj pes (v dospělosti 3,2 kg) v 12 týdnech vážil 1350 g.

manbea
napsal(a):
Mám také malé plemeno (váha v dospělosti kolem 3 kg), ale krmit 3měsíční štěně jen 2x denně aby nepřerostlo je totální nesmysl. Výška a síla kostry v dospělosti je dána víceméně geneticky i když budete krmit málo, pejsek stejně doroste na svou výšku, opticky ale bude slabý, subtilní s tenkými kostmi náchylnými ke zlomeninám. Takto staré štěně je nejvhodnější krmit 4x denně, přičemž jedna porce je do objemu asi 1-2 vrchovaté lžíce (záleží na tom, či je štěně krmeno přirozeně nebo granulemi).
Uvažujte - vaše štěně asi není žádný pecivál, spoustu energie potřebuje nejen k poznávání světa, ale především ke správnému vývinu, nyní je v období největšího růstu, chystá se na výměnu zubů apod. Na toto všechno musí být krmeno kvalitně a hlavně v dostatečném množství. Já mám velmi dobrou zkušenost s granulemi zn. Artemis, varianta, která pro vás připadá v úvahu (Small Puppy) má výhodu, že granulky jsou velmi malé a mini štěníkům se snadno konzumují. Nezaznamenala jsem při krmení touto zn. žádný zažívací či růstový problém. Jako odměny používám granule Platinum Puppy - jsou měkké a pejskům velmi chutnají - učební procesy díky nim probíhají rychle a dobře . Krmnou dávku ale doplňuji o maso, zeleninu, ovoce apod. tak, aby šlo v dospělosti poměr granule : domácí strava otočit a psi byli převážně na vařené domácí stravě (syrové nejedí). Granule pak máme jen jako doplňkovou stravu při cestování nebo nějaké nemožnosti uvařit.
S váhou nevím - jen pro porovnání - můj pes (v dospělosti 3,2 kg) v 12 týdnech vážil 1350 g.
Radu 2×denně jsem neposlechla přišlo mi to hrozně málo, tak jsem chtěla znát názor i zkušenějších :)
Zatím krmím granulemi 3×denně + během dne i vařené maso a zelenina, jelikož víckrát denně granulemi ji nedělá dobrotu, pak akorát zvrací když dostane víc
Takže se teď dost zajímám o to jaké lepší granule koupit..
Děkuji za tip, jsou běžně k sehnání ve zverimexu? A nevíte zda se dá koupit jen vzorek a podle toho když budou chutnat a hlavně sedět.. koupit velké balení? Už se mi kolikrát stalo že starší fenka granule odmítla a pak doma leželi.
Děkuji moc za info váhy :) Ta naše má 14 týdnů a 1230g tak uvidíme kolik bude mít v dospělosti...snad to nebude žádný tintítko
Já granulky kupuji přímo od dovozce (viz. odkaz), balení je po 1,8 kg, tak to není zase tak velké množství a mají i vzorky. Ve Zverimexu je nejspíš neseženete, ono je to totiž tak, že kvalitní granule, neobsahující škodlivé rakovinotvorné konzervanty, ochucovadla, barviva a nekvalitní podřadné vstupní suroviny jsou poměrně drahá a tudíž hůře prodejná. Zverimexy mají v sortimentech pravý opak, nablýskané krásné pytle s velkou reklamou, ale strašlivým obsahem. To je ale na jinou debatu.
Pokud štěně granulky blinká, může být příčinou špatný pitný režim, zkuste je polít masovým vývarem, aby šly do bříška už trošku změklé.
Váha vašeho štěňátka je dobrá, tipla bych si, že v dospělosti nepřesáhne 3 kg.
http://www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-stenata/artemis-fresh-mix-small-breed-puppy-18kg.