Prodám štěně bo s PP

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - CHOVNÁ STANICE Hari Sangha Vilémov (vr...
Dohodou
Ahoj, chtěla bych poprosit o rady/zkušenosti které máte s vyvoláním/posunutí hárání.
Fenka s námi letí do zahraničí - dle propočtů má začít hárat na konci srpna a my letíme v půlce srpna. Vzhledem k tomu, že na palubě budou i jiní psi, tak mám strach aby z toho "nezblibli" a nesnažili se za ní např. dobít. Problém by mohl být i s boardingem, kdyby měla v přepravce krev a personál by si myslel že je zraněná. Dle jejího chování vidím, že by to mohlo přijít dřív, proto se chci zeptat zda máte zkušenost s vyvoláním hárání aby přišlo dřív a vyhnuli jsme se tak tomu aby hárala v průběhu letu.
Ta situace je nešťastná, ale přijde mi lepší tímto pomoct, než aby se to pak zvrtlo.
Taky se chci zeptat, zda máte zkušenost s posunutím hárání, dočetla jsem se, že existuje hormonální injekce, která hárání posune až o 3 měsíce, máte s tím zkušenost?
moc děkuju za vaše rady!
L.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, především bych na nic nečekala a objednala se na veterinu. Jak injekce, tak případně i tabletky se mají podávat minimálně měsíc před háráním, takže to máte časově jen tak tak.
Jednorázové podání by feně nemělo uškodit, problémy bývají až při opakovaném posouvání říje.
Hezký den,
za mě bych to řešila spíše případně háracími kalhotkami a postřiky, které by měly neutralizovat pach, i když co vím, funkčnost je velmi individuální. Nicméně veškeré tyto přípravky rozumní veterináři striktně nedoporučují, to raději vykastrovat, než podávat tyto preparáty. Pobavte se se svým veterinářem o benefitech a rizicích přípravku, který nabízí.