First Mate vs. Nutra Gold (pro Miloše?)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2015 14:01
Sissiaspol.

XXX.XXX.29.198

Prosím o vaše zkušenosti a srovnání těchto dvou značek. Mám zkušenost s FM (kombinuji superprémiový Large Breed ALS s ultraprémiovým jehnětem), vyhovuje mi dávkováním, malým bobtnáním jako prevence torze, ale čas od času mám problém s dostupností, balením, netransparentní komunikací s dovozcem..možná prkotiny, vzhledem k tomu, že psům svědčí. Zaujal mě Nutra Gold, opět bych příp. kombinovala Holistic LB s Grain Free řadou, není to s ohledem na FM krok vedle?

3.7.2015 09:36
Sissiaspol.

XXX.XXX.29.198

Posouvám a doplňuji dotaz - dočetla jsem se, že NutraGold není v TOP Dry Food AAFCO, protože není distribuován v USA? Je to tedy americké krmivo, nebo se v USA vyrábí pro jiný trh? Proč?

3.7.2015 11:29
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nepřeháníte to trochu? A nakonec pes v nestřežené chvilce sežere v parku uleželé houno bezdomáče, a bude to pro něj gurmánský zážitek na celou sezonu...

3.7.2015 13:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Gurmánský zážitek na sezónu

p.s. ale teď vážně
pokud se chcete řídit seznamem bezpečných top krmiv dostupných v Americe:

http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2015-whole-dog-journal/

p.p.s. Nutra nuggets v seznamu není, ale tragedii bych v tom žádnou neviděla.

p.p.s.s. Tak to vypadá, že pan Miloš už sem /radši/ nechodí.

3.7.2015 13:38
Sissiaspol.

XXX.XXX.29.198

@ Hodonak: Díky za rádobyvtipný koment. Nemějte obavy, své psy už nějakou dobu úspěšně krmím a pár vybraných gurmánských zážitků už máme též za sebou, takže se z nich nekácím. Nicméně mám své důvody, proč se ptát na zkušenosti konkrétně s těmito krmivy a konzultovat je s člověkem, jehož záběr a znalosti jsou obdivuhodné, jakkoli to v jiných budí averzi... Žádný učený z nebe nespadl.

@ joanne.s: Díky. Nutra Nuggets a Nutra Gold není totéž. Ani to, že NG není na seznamu není tragedie, jen mě překvapuje, že v USA vyráběné krmivo není na americkém trhu... V době kdy se výroba přesouvá do lacinější východní Evropy (i kvůli snížení nákladů na dopravu k evropským spotřebitelům) mi to nedává smysl. Pan Miloš tu několikrát předvedl krom analytických schopností i znalost výrobních postupů a distribučních kanálů firem, proto ten dotaz...

A nějaké zkušenosti majitelů psů s použitím obou zmiňovaných krmiv? NG vs FM?

3.7.2015 13:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Oprava, chtěla jsem napsat nutra gold/ nikoliv nutra nuggets.

Na výše zmíněném seznamu jsou pouze granule, které se prodávají v USA a Kanadě. Značky jako třeba Nutra Gold se tam neprodávají, proto je na seznamu nenaleznete.

Pokud se v Americe vyrábí, ale přesto se tam neprodávají, velkou důvěru to ve mně taky nevzbuzuje, to máte pravdu. Granule určené pro evropský trh?
Nicméně jak složení, tak i konzervace, antioxidanty vypadají dobře.

3.7.2015 21:21
senda

XXX.XXX.119.172

Mám zkušenost s FM. Obě čubiny na něj přešly bez problémů z ACANY, která bohužel jedné nesedla a druhá po ní rezla. Teď máme na střídačku GO natural a taky dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík