Dobrý den, mám štěně s PP, v dospělosti 25kg. V 5 měsících dostal bohužel zápal plic, při kterém z 16kg zhubl na 13kg. Bral antibiotika 5 týdnů, váhou se vrátil zpět na 16kg. Dnes je to 2 týdny, co je nebere, ale trochu mu začaly nudle u nosu, tak jsme ho vzali radši na veteirnu a pan doktor mu nasadil znovu ty samé atb, pravděpodobně se předtím nedolecil a začalo se mu to vracet. Každopádně jsme ho tam ale vážili a k mému překvapení má stále jen 16kg (a už 7 měsíců), takže když to spocitam, téměř 2 měsíce neroste. Veterinář říkal, že mu dáme ještě 2 týdny jestli se pohne a kdyžtak s tím začneme něco dělat.
Jak se tohle u psů řeší? A máte někdo zkušenost co s tim? :( není vyhubly, je vysoký a tlustý tak akorát, ale prostě 2 měsíce pozadu, nevypada na svůj věk vůbec.
TOTW do půl roku, měl ale poměrně objemnou a častou stolici, tak jsem pak koupila Wolfsblut. Stolice je dobrá, kadí už jen 2x denně a tvrdé válečky (předtím to bylo asi 5x denně a hodne), ale je pravda, že mu to moc nechutna, takže příští měsíc kupuju novou značku, buď Artemis nebo Orijen, ještě uvidím. Ale do té nemoci rostl skvěle dle tabulek, až potom se zasekl...
Opravdu neroste. Poměr výška a váha je dobrý, vypadá zdravě, není hubený. Nezdá se mi ale, že do nemoci rostl v pořádku a stejně se sourozenci, pak onemocněl, zastavil se (bojoval s nemocí, málem umřel,5 týdnů antibiotik, to se psem zamava) a nějak nemůže naskočit zpátky. Je pořád na 16kg, sourozenci mu utekli a mají už kolem 20kg... Pochybuji, že to je jídlem :) podle mě je to nějaký hormonální problém :(.
Logicky každý organismus potřebuje čas na vyrovnání se s nemocí. Pokud má vyrůst, vyroste.dejte mu čas, změňte krmení, raději bych ho viděla na přirozené stravě. Také nepíšete nic o tom, co mu dáváte na podporu imunity. Co mu dělal vet za vyšetření, když mu při "nudli" hned dává další atb ?