Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2015 15:39
Terkys

XXX.XXX.198.106

Zdravím, máme tu léto jak vyšité a psiska nám trpí :P Svou fenu poléváme vodou, k rybníku je to celkem dálka a ještě v tomhle vedru. Chtěla bych se zeptat, uleví se psovi, když ho polijeme, nebo je to ještě horší a nechat ji radši suchou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2015 15:46

Je to horší než když ho necháte suchého, pokud mu chcete ulevit ochlazujte uši, tlapy a tlamu, dejte mu třeba lavor nebo vaničku s chladnou vodou.

7.7.2015 16:01
Terkys

XXX.XXX.233.186

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to horší než když ho necháte suchého, pokud mu chcete ulevit ochlazujte uši, tlapy a tlamu, dejte mu třeba lavor nebo vaničku s chladnou vodou.

Děkuji moc, no ten lavor to nepůjde, ona utíká už když vidí, že táhneme hadici na záhon..

7.7.2015 16:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Psi mají "bazén" (vaničku s vodou) - mohou se ochladit, kdy chtějí. Využívají to jen někteří. Jinak polévám beton, na tom se rádi chladí. Ale polévat psa přímo vodou asi není tak úplně dobré.

7.7.2015 16:09
mishule

XXX.XXX.99.26

Terkys napsal(a):
Zdravím, máme tu léto jak vyšité a psiska nám trpí :P Svou fenu poléváme vodou, k rybníku je to celkem dálka a ještě v tomhle vedru. Chtěla bych se zeptat, uleví se psovi, když ho polijeme, nebo je to ještě horší a nechat ji radši suchou?

Já dávám třeba mokrý ručník, nejdřív na bříško, třísla a ochlazuju uši a tlapky, potom hodím psovi ručník na záda a ta si spokojeně hoví, jak je jí fajn, po chvíli si na něj lehne, rozplácne se jak žába a hoví si dál... takže asi takhle nějak se vypořádáváme s horkem. K tomu ještě tak dvakrát denně chodíme k řece se koupat.

7.7.2015 16:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Terkys napsal(a):

Nepolévejte vodou, chlaďte od pacek po slabiny. Jestli jste polili, tak rozhrábněte chlupy tak, aby k ní mohl vzduch, aby ty slepené chlupy neudělaly na ní krustu.

7.7.2015 16:26
loolucy

XXX.XXX.60.30

mishule napsal(a):
Já dávám třeba mokrý ručník, nejdřív na bříško, třísla a ochlazuju uši a tlapky, potom hodím psovi ručník na záda a ta si spokojeně hoví, jak je jí fajn, po chvíli si na něj lehne, rozplácne se jak žába a hoví si dál... takže asi takhle nějak se vypořádáváme s horkem. K tomu ještě tak dvakrát denně chodíme k řece se koupat.

Jéé, máme to na chlup stejné :).

7.7.2015 19:18
Terkys

XXX.XXX.198.106

mishule napsal(a):

Moc děkuji, ručník hned vyzkoušíme :) K rybníku chofíme max. navečer, protože to je cesta polem, takže dvakrát tak větší vedro.. :P.

7.7.2015 19:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Na záda bych psovi studené nedávala.

7.7.2015 19:39
loolucy

XXX.XXX.60.30

Já jsem třeba uvázala starou utěrku, namočenou ve studené vodě, kolem krku. To se jí náramně líbilo

8.7.2015 12:30

mishule napsal(a):

Přesně tak, jak píše mishule. Vždycky chladit odspodu. Nejdříve pacičky, třísla, bříško, až pak, vlažnou vodou-ne ledovou, opatrně záda. Hlavně na rozpálenýho pejska, nepustit na záda proud ledové vody z hadice. Mohl by zkolabovat navždy, protože tu horkost srazíte všechnu dolů k srdci. Ručník na záda, uši, hrudník, je fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík