Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to horší než když ho necháte suchého, pokud mu chcete ulevit ochlazujte uši, tlapy a tlamu, dejte mu třeba lavor nebo vaničku s chladnou vodou.
Terkys
napsal(a):
Zdravím, máme tu léto jak vyšité a psiska nám trpí :P Svou fenu poléváme vodou, k rybníku je to celkem dálka a ještě v tomhle vedru. Chtěla bych se zeptat, uleví se psovi, když ho polijeme, nebo je to ještě horší a nechat ji radši suchou?
Já dávám třeba mokrý ručník, nejdřív na bříško, třísla a ochlazuju uši a tlapky, potom hodím psovi ručník na záda a ta si spokojeně hoví, jak je jí fajn, po chvíli si na něj lehne, rozplácne se jak žába a hoví si dál... takže asi takhle nějak se vypořádáváme s horkem. K tomu ještě tak dvakrát denně chodíme k řece se koupat.
Terkys
napsal(a):
Zdravím, máme tu léto jak vyšité a psiska nám trpí :P Svou fenu poléváme vodou, k rybníku je to celkem dálka a ještě v tomhle vedru. Chtěla bych se zeptat, uleví se psovi, když ho polijeme, nebo je to ještě horší a nechat ji radši suchou?
Nepolévejte vodou, chlaďte od pacek po slabiny. Jestli jste polili, tak rozhrábněte chlupy tak, aby k ní mohl vzduch, aby ty slepené chlupy neudělaly na ní krustu.
mishule
napsal(a):
Já dávám třeba mokrý ručník, nejdřív na bříško, třísla a ochlazuju uši a tlapky, potom hodím psovi ručník na záda a ta si spokojeně hoví, jak je jí fajn, po chvíli si na něj lehne, rozplácne se jak žába a hoví si dál... takže asi takhle nějak se vypořádáváme s horkem. K tomu ještě tak dvakrát denně chodíme k řece se koupat.
Jéé, máme to na chlup stejné :).
mishule
napsal(a):
Moc děkuji, ručník hned vyzkoušíme :) K rybníku chofíme max. navečer, protože to je cesta polem, takže dvakrát tak větší vedro.. :P.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mishule
napsal(a):
Přesně tak, jak píše mishule. Vždycky chladit odspodu. Nejdříve pacičky, třísla, bříško, až pak, vlažnou vodou-ne ledovou, opatrně záda. Hlavně na rozpálenýho pejska, nepustit na záda proud ledové vody z hadice. Mohl by zkolabovat navždy, protože tu horkost srazíte všechnu dolů k srdci. Ručník na záda, uši, hrudník, je fajn.