Moje štěně opravdu hodně kouše

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2015 09:58
Lenča Velehradská

XXX.XXX.84.244

Mám štěndo, dávám mu hračky, takové ty okusovací kostičky atd... Jenže pořád mně strašně kouše. Když mně kousne většinou mu řeknu NE ( neřvu to jen to prostě řeknu s velkou energii ), a on přestane. ale někdy, když si s ním hraju, tak se prostě už přestane ovládat, a natvrdo mě kousne do ruky, vyjíždí mi i po nohách, vždy ho zastavím tím ne, vždycky na to jednou kousnutí toho nechá ale pak pokračuje dál...
Vím že štěňata hodně všechno okusují, ale přece mi to přijde docela dost .

9.7.2015 10:27
loolucy

XXX.XXX.60.30

Každé štěndo hodně kouše, pokud nevíte jak na to

Zkuste uvažovat jako to štěně.

"Ne" stačit nebude, zkouste vypísknout, kňučet, to u nás zpočátku hodně fungovalo (když štěně kousne jiné štěně, také vypískne, pokud je to moc, a ten kousavec pustí), ale později už ne. Mám dvě metody, jakmile kousne opravdu hodně, vypísknu a zavřu se do jiné místnosti, jakmile se štěně uklidní, přijdu a hrajeme si dál. A takto pořád do dokola. Po asi 4-5 odchodech to štěně pochopí (ale to samozřejmě záleží).

Další metodu kterou používám jsou neustálé pamlsky. Pokud začne kousat, vytáhnu z kapsy pamlsky a jdeme cvičit, trénovat sedni, lehni a podobně. Pokud štěně budete zastavovat rukou, jakoby ho odhánět, bude si myslet, že je to hra a bude po vás vyjíždět ještě více. Pokud vyjíždí po nohách, tak se prostě zastavte, až přestane, tak můžete jít. Nebudete pro štěně zajímavá, pokud se nebudete hýbat.

Také ho hodně zaměstnejte. Může se nudit, takže co nejvíce unavovat procházkama, hrama,...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2015 10:49

Projděte staré diskuze je tady o tom napsáno moc a moc, štěňata prostě koušou, některá víc, jiná míň ale je to normální. Až mu narostou druhé zuby přestane to dělat, do té doby vydržet, vražte mu do huby hračku nebo něco co kousat může místo vaší ruky nebo nohy.nemá cenu okřikovat, trestat prostě jen odvedte jeho pozornost jinám, přetahujte se o hadr apod.

9.7.2015 13:22

"Když mně kousne většinou mu řeknu NE ( neřvu to jen to prostě řeknu s velkou energii ), a on přestane. ale někdy, když si s ním hraju, tak se prostě už přestane ovládat, a natvrdo mě kousne do ruky, vyjíždí mi i po nohách, vždy ho zastavím tím ne, vždycky na to jednou kousnutí toho nechá ale pak pokračuje dál... "
už to píše habe - NE je jenom první část (já bych v rámci toho naučila povel "pusť"), ta druhá, bez které se neobejdete, je nabídnutí štěněti ke kousání něco jiného + aktivní hra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík