Ledviny - selhání -pomůžete mi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2015 12:47

Před dvěma lety jsme bojovala se svým psem se selháním ledvin, pes už je za duhovým mostem, ale známá má stejný problém.Vím že existuje nějaký zahraniční přípravek pro kočky, který dobře zabírá, šlo by ho použít i u psa ale vyšlo by to draho, tenkrát jsme o tom uvažovala, ale ted to nemůžu nikde najít a za boha si nemůžu vzpomenout na název, poradíte někdo

16.7.2015 15:46

Http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1361
Když projdete tenhle odkaz, tak tam na ten přípravek, který máte na mysli, asi narazíte. Někdo to tam radí pro toho nemocného kocourka a je to nějaké Ferr... Je to ono ?

16.7.2015 15:52

Tak jsem to našla : Tam radí Fortekor.

20.7.2015 10:09

Díky ale to není ono, bylo to něco jiného, je toho spousty ale nemůžu si na tohle vzpomenout.

20.7.2015 10:33
scylla

XXX.XXX.112.64

Renol od Energy, bachovky, akupunktura, www.umarkety.cz. Markéta dělá vynikající bachovky, její manžel Pavel akupunkturu. Mám vyzkoušené jak na sobě tak na svých psech. A dieta - málo bílkovin masových, nahradit mléčnými výrobky a vejci.

20.7.2015 10:42
hn..

XXX.XXX.245.241

Není to pro kočky ale pro lidi - jmenuje se to Ketosteril - prodlouží život, zlepší kvalitu života a je děsně drahý. Myslím, že je i nějaký veterinární ekvivalent.

20.7.2015 10:42

scylla napsal(a):
Renol od Energy, bachovky, akupunktura, www.umarkety.cz. Markéta dělá vynikající bachovky, její manžel Pavel akupunkturu. Mám vyzkoušené jak na sobě tak na svých psech. A dieta - málo bílkovin masových, nahradit mléčnými výrobky a vejci.

Tu akupunkturu a bachovky sem jí radila, ten renol to sice také není to co jsem myslela ale pošlu jí to. Já si prostě na tamto nevzpomenu, kdysi sem to chtěla na svého psa použít, ale byl starý a vycházelo to strašlivě draho, tak sem to nakonec nekoupila. Ona má tříletého psa, krásné zvíře, bohužel má nějaké malé ledviny v hrozném stavu, asi je to vývojová vada jí řekli, a nějak se mu netvoří červené krvinky.Nemyslím že je moc velká naděje, ale je mě ho líto.

20.7.2015 10:44

to je ono, to sem si asi z těma kočkama teda spletla díky.

20.7.2015 10:44

hn.. napsal(a):
Není to pro kočky ale pro lidi - jmenuje se to Ketosteril - prodlouží život, zlepší kvalitu života a je děsně drahý. Myslím, že je i nějaký veterinární ekvivalent.

Díky to je ono.

20.7.2015 11:13
Felow

XXX.XXX.188.103

Firma Energy dělá i veterinární řadu (RENOL je pro lidi), pro zvířata je ekvivalent s názvem
RENOVET.

12.8.2015 05:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je ono, to sem si asi z těma kočkama teda spletla díky.

Sice je to staršího data. Ale sháněla jste Ketosteril. Mám jej doma. Bohužel mému kocourovi už moc nepomohl...

12.8.2015 08:18

fikovnice napsal(a):
Sice je to staršího data. Ale sháněla jste Ketosteril. Mám jej doma. Bohužel mému kocourovi už moc nepomohl...

Díky, nebylo to pro mě ale byl tto pes známé, buhužel už ho taky nepotřebují.

14.8.2015 01:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Díky, nebylo to pro mě ale byl tto pes známé, buhužel už ho taky nepotřebují.

Je to hnusné onemocnění! A fest zákeřné, příznaky nespecifické a když nás (resp. vetku) to napadlo, o jakou dg. jde, tak už bylo pozdě.

17.8.2015 16:31
noemi

XXX.XXX.64.236

fikovnice napsal(a):
Je to hnusné onemocnění! A fest zákeřné, příznaky nespecifické a když nás (resp. vetku) to napadlo, o jakou dg. jde, tak už bylo pozdě.

A můžete napsat ty přiznaky? Děkuji.

18.8.2015 07:35

Příznaky, u kamarádčina psa zvracení a bolesti to už byla konečná fáze. U mého psa příznaky žádné, skoro dva roky hodnoty v krvi stoupaly, věděli jsme o tom, léčily, pes byl bez příznaků. ke konci mu smrdělo z tlamy, občas se mu podlamovaly nohy, vstal a zakymácel se jak opilec, ale nic výrazného, když se začal nimrat v krmení přišel pak velmi rychlý konec, přestal jíst a pít a byl utracen.

18.8.2015 09:40
noemi

XXX.XXX.64.236

Děkuji za informaci - fenka brala delší dobu tabletky, které "sedaly" na ledviny. Testy má zatím v pořádku, ale už není nejmladší, tak se začínám děsit...
Teď už je nebere, ale na podzim opět vyrazíme na testy...i když je mi jasné, že kdyby tam něco neklapalo, moc šancí, jak čtu, není .

18.8.2015 12:37

noemi napsal(a):
Děkuji za informaci - fenka brala delší dobu tabletky, které "sedaly" na ledviny. Testy má zatím v pořádku, ale už není nejmladší, tak se začínám děsit...
Teď už je nebere, ale na podzim opět vyrazíme na testy...i když je mi jasné, že kdyby tam něco neklapalo, moc šancí, jak čtu, není .

Každopádně chodit na testy je dobré, u svého nového psa budu testy vyžadovat alespoň jednou ročně už od mládí. ledvinové selhání se nedá vyléčit, ale když se na to přijde včas dá se léky a dietou zpomalit a pes pak může místo několika měsíců žít několik let. když jsme utráceli mého psa, veterinář mě řekl dala jste mu dva roky života, dva roky jsou v životě psa hodně dlouhá doba a měl pravdu.

18.8.2015 15:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):

U nás jsme na to bohužel přišli až tehdy, kdy onemocnění bylo prakticky neléčitelné. Šlo o kocoura - kočky na selhání ledvin trpí častěji než psi. Takže: hubnutí, nechutenství, pak přišlo občasné (zřídkavé) zvracení - až to nás přivedlo k vetce. Ta neudělala krevní odběry, ale asi 14dní (nebo týden? už si to nepamatuji) léčila domnělou gastroenteritidu, tedy zánět žaludku a střev. Když se kocour nelepšil, udělaly se odběry...a bylo jasno!

23.8.2015 15:45
iwet

XXX.XXX.59.193

Před 20 lety nám umřel vlčáček na selhání ledvin. dožil se 12 ti let. V
té době ještě nebylo na trhu takový výběr granulí a td.Vet. nám řekl že jsme se dost podíleli na zdravotním stavu. Krmili jsme člověčím. Už nikdy více bych nedala psům člověčinu. Pouze krmení určené.

23.8.2015 15:58

iwet napsal(a):
Před 20 lety nám umřel vlčáček na selhání ledvin. dožil se 12 ti let. V
té době ještě nebylo na trhu takový výběr granulí a td.Vet. nám řekl že jsme se dost podíleli na zdravotním stavu. Krmili jsme člověčím. Už nikdy více bych nedala psům člověčinu. Pouze krmení určené.

To jest?

Přidejte reakci

Přidat smajlík